Boşanıyorum.

demekki sen bu kadar şey bilirsin kuranı kerim bugüne kadar çevrilmemiş tek kitaptır diyer 3 büyük kitap deyiştirilmiştir ama kuranı kerimin bir harfi bile değiştirilmedi ve değiştirilemez ne yazıyosa doğrudur şu hani erkek 4 kadınla evlenebilir bahsi varya oda dahil canım
üzülme öğrenirsin

(bunlarla yola gelmezlerse) dövün. canım peki sen buna inanıyormusun? allah hiç böyle bir emir verirmi sence? çok merak ettim yani sen yazmışsın ya inanıyormusun diye.

ama duygucuğum var işte. maalesef var. 4 eşin olduğu gibi oda var.

Eğer (kendileriyle evlendiğiniz takdir de) yetimlerin haklarına riayet edememekten korkarsanız beğendiğiniz (veya size helâl olan) kadınlardan ikişer, üçer, dörder alın. Haksızlık yapmaktan korkarsanız bir tane alın; yahut da sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için en uygun olanıdır.

bak 4 eş... bunları,diyanet işleri başkanlığından aldım.

Evet kendi istedikleri gibi çeviri yapan, kadınları adam yerine saymamak için kutsal kitabımızı kullanan çok.
Orada özellikle vurgulanıyor. ıffetsiz ve sadakatsizlik halinde diye bir de en son çare uzaklaştırmak. Dövmenin adı bile yok.
Düşünün 1400 yıl önce gelen ve o zamanın toplumuna ve geleceğine, inananlara hitap eden kutsal kitap.
Bugün hala yobazların mealine inanmak isteyenler var.
Bunların da kadın olması daha da acı maalesef.:umursamaz:

bana bak cidden seni burada azarlarım ne olcaksa olsun.dini konularla buraya gelipte insanların beynini abuk şeylerle yıkamaya hakkın yok!!! çok olmaya başladın sen!!! kendi inandığın şeyleri bize inandırmaya çalışamassın.inanılcak şeyler değil zaten. daha fazla yazma seni adminatore şikayet edicem devam edersen! 4 kadınlı olayını bile savnuyo ya bu nasıl bir mantıktır? o zaman aldatmak neden günahtır? buda aldatmak değilmi? her gün bir eşiyle olsun o adam oh ne ala akıla bak ya.

binbir renk,diyanet işleri başkanlığınındakini koydum. bunu da kabul etmiyorsan lütfen sen nereden aldığını koyarmısın. bende onları merak ediyorum....

Açılan konunun içeriğini unutarak halen konu dışı mesajlara devam ediyorsunuz arkadaşlar.
Lütfen ya konuya dönün,yada gereken ne ise yapılacaktır.
Bilgilerinize.

arkadaşlar arapça dan türkçeye tercüme edilirken anlam kayması olmuştur diye düşünüyorum..dövmek çok fena bi cümle..hiç hoş değil..biz malmıyız yahu..şu an dünyada kadınlar iş hayatında ne kadar büyük bir rol oynuyor..çocuğu büyüten de annesi..yani kadın..bu kadar büyük bir emeğe role akıla sahip bi varlığı allah yok saymaz bana kalırsa..ikinci plana da atmaz..tercümelerde tam olarak ifade edilemeyişinden dolayı anlamını kaybeden bir çok konu var..bu da onlardan birisi olabilir...nacizane fikrim..

eşler karşılıklı birbirlerine saygılı olmalıdır evet..bu saygının da sonuna kadar hakkını vermelidir..üfürükten ben sayıyorum deyip herşeyi karşı taraftan bekleyerek bi saygıdan bahsetmiyorum..tüm sorumlulukların yerine getirildiği bir saygı..itaat budur..buna karlılıkta erkek kadını baş tacı eder..anlaşmazlıkta da akılcı yöntemler denenir..zaten erkek el kaldırıyorsa demekki kadınla aklıyla geçim yapamıyor,kendini ondan eksik görüyor ki açığını kapamaya çalışıyor demektir..anlaşılan o ki dayak acizliktir..sözle hallolmayacak şey yoktur..tatlı dille..baskıylada olmaz bence..herşey gönülle yapılır..sevgiyle..üretim ve güzel sonuçlar böyle meydana gelir..baskı şiddet insanları köreltir..

Glorya arkadaşımız eşine dönmekle iyimi yaptı kötümü onu sadece kendisi bilir..ve her ne olursa olsun önemli olan onun kendini nasıl hissedeceğidir..zaten kendisi eşine geri döndüğüne bu kadar sevindiğine göre demek ki eşi ile olan geçiminde eksiklikleri vardı ve bunun farkına varmıştı.yoksa boşanıyorum artık katlanamam diye açılan bir başlık,eşim aradı barıştık çok sevinçliyim diye son bulmazdı..inşallah eşinin yaptığıda talihsiz ve bir daha tekerrür etmeyecek bir davranıştır..ki evlilğin başında bir kaç kez şiddet görüp sonra bir daha tekrarlanmayan insanlar tanıyorum ben..

Son düzenleme:

Hangi sure ve ayette olduğunu söyleyebilirsen ben de bakarım. Böyle bir şey de var olduğunu bilmiyorum.
O zamanın savaş koşullarına göre uyarlanmış olabilir.
Çünkü kadınların çalışmadığı, ekonomik bağımsızlığı olmadığı 1400 sene öncesi.
Erkekler savaşta ve kadınlar çaresiz. Geri kalan erkeklerin kadınları himayesine alması gerektiği bir dönem olduğu için zorunlu görülebilir.
Bunu doğal karşılamak gerekir.

Bugün için böyle bir şey düşünülemez bile.

evet haklısın.konu dışı tartışmalar oldu.sizden rica ediyorum dini konularda yazan arkadaş uzatırsa lütfen silin bu konuyu.çok gereksiz çünkü.bize akıl vermeye çalışıyor bizde ondan tepki veriyoruz.kusurabakmayın.

Neyse uyarı var. Ben bu konuda yazmaya son veriyorum.
tartışmayı bırakalım arkadaşlar.

yok be hemen ayrılma zaman ver ama ondan uzk ol sakin kafa ile herşeyi düşünür taşınırsın

canım benim keşke konunun sonunuda okusaydın

barıştı onlar..glorya arkadaşımız eşiyle birlikte artık..hihoyyyt

iyi happy end yani mutlu son vereliniortak

Bak canim, fazla mesajlari okumadim her kafadan tabii bi ses cikiyor..Ben sadece sende sunu ögrendim ayrilmak icin henüz daha tam olarak hazir degilsin..kendine zaman tanimalisin..ne zaman sana yüzde yüz hani canima tak etti denilir ya ozaman zaten kendine cevabini ayrilmak konusunda sen kendin verirsin..Simdi sen yukari baksam biyik asagi baksam sakal durumundasin ve dedigim gibi kendine ve evliligine zaman tanimalisin..cünki seviyorsun esini kolay degil piskolojikmen kopmak su anda belki bosanirsan pismanlik durumu cok daha kötü.. o yüzden sadece zaman tani kendine ve o zaman icinde seninde degisecek ve esininde degisecek durumu ve yönleri var ise degistirirsiniz yahut degistirmessiniz..o zaman belli olur..bu bahs ettigim zamanin limiti belli degil o kendi ruhuna bagli..

yorgan gitti kavga bitti hesabı..alan memnun satan memnunsa hiç kimse kendini dert anlatmak için paralamasın..bırakın ya arkadaş bu şekilde yaşamaktan memnunsa yaşasın..çünkü ay topiğim reyting alıyor durumuna döndü..yarın öbürgün allah korusun yine aynı dertler için başlık açıldığı zaman senin seçimin biz ne desek boş der geçer gidersiniz hepsi bu!

konunun sahibi..
sanırım hemşerimsin
Allah yardımcın olsun gardaşcığım..
Konular garışdı burda tam takip edemedim..
sanırım mutlu sonla sonuçlandı
gendine eyi bak xx

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…