Glorya, bence uzun bir ayrılık ikiniz içinde iyi olcaktır. Bu durumda boşanırken yaşayacağınız bi çok şeyi kısmen'de olsa yaşayacak ve yaşatacaksınız.
Ayrıca terapiste gidicekseniz de bunun için hazır olmanız gerekiyor. Şunada çok inanıyorum, evlilik denge işidir. Ben hiç evlenmedim ama ailemde bunu gördüm. Babam anneme bir tokat bile atmadı 27 yıldır, belki atabilirdi de bunu erkek gibi görmemek gerek. Karşınızda ki sesini yükseltiyorsa siz suscaksınız.. Yeri gelir annemiz babamız için de susarız.Tabi aynı özveri karşılıklı olmalı. Hakkında hayırlısı olsun canım umarım bu günler çabuk geçer ve mutlu olursuna.s.
Arkadasim seninle hemen hemen ayni seyleri yasamisiz sebebsiz nedensiz yere cikan tartismalar ve uzun zaman devam eden kus kalmalar.biz ayrida yasadik 1 ay ama yine olmadi.suan anlasmali bosaniyoruz martta mahkememiz var.olmayinca olmuyor iste istedigin kadar zorla et olmuyor.ben ne kadar seversem seveyim karsimdakinin bana deger vermedigini anladigim an ki bunu anladigim icin son noktadayiz biter hersey o zaman.kimse benden daha degerli degil ve kimseninde beni uzmeye hakki yoktur dedim yoluma devam ediyorum suan.benden sanslisiniz cunkur bir mesleginiz var ve sanirimda cocugunuz yok.benim meslegim yok ve bri oglum var.ama herseye ragmen onume bakabiliyorum karalar baglamiyorum yas tutmuyorum.kendime guveniyorum kendimi seviyorum ve kendime deger veriyorum.Allahin izniylede hersey cok daha guzel olucak.
yasadiginiz siddet olayina birsey diyemicem yasamadim ve katlanmak zorundada kalmadim boyle biseye.Arkadasim Allahim yolunu acik etsin hakkinda neyse hayirlisi o olsun
walla glorya arkadaşım bu içerikteki bi yazıya "canım galiba haklısın" diyebiliyosan senin için yapılabilecek pek bişey yok. Bu tip bi düşüce tarzının psikoloji eğitimi almış biri tarafından onaylanabileceği pek görülür şey değil.Senin gerçekten kafan karışmış sanırım.
Küçük sebeplerden kavga ettik diyorsun
kavgasız evlilik yok be güzelim ellebte tartışmalar olacak kardesler bile kavga ederken
iki ayrı cins farklı karakterler arasında uyuşmazlıklar olabilir
bence esinin gözünü korkutmalısın bu senin elinde
allattan almamaya calış susma susmak sana hiçbirsey kazandırmaz..
ben herseyin düzelebilecegine inanıyorum
çünkü hala seviyorum diyorsun
sevgiyi seveni bulmak cok zor sende biliyorsun
bence biraz caba göstermelisin...
nehiyy'e arkadasima katiliyorum..bir sure birbirinizden uzak kalin bencede..bosanmak kolay olabilir ama ben eminim ki islemelere basladiginiz anda kendinizi yalniz hssedeceksiniz..bosaniyorum dme kolay hayata pembe bi gozlukten bakmak da kolay,kendime guveniyorum gucluyum melegim periyim guzelim falan diyen arkadaslari kinamiyorum ama nedemek istediklerini nlamiyorum ne yani evlenince bunlar elinizden mi gidiyor..bosanan bir kadinin ne oldugunu ben soyliyim size..dul,yani yaklasan yeni es adaylari bunu her zama bilinc altlarinda tutacaklar v bu sizin icin bir eksi olacak,kimse sizi anlamayacak..ilk evlilik ilk evliliktir,sabirli olmak lazim bence...insan kendini ciplak hissediyor bosaninca oyle filmlerdeki dizilerdeki gibi degil..ne gere var tanidiin her yeni kisiye mukemmel olmak icin kendini yormaya ve bir takim zahmete daha soy sulalesi dul olma damgasi..hayir..esinle konus veya birine danisin ikinizde ...benim fikrim bu yonde onemsemeye bilirsinde ama kendine ve esine bi tek soru sormani istiyorum..sonuc itibariyle sifir mi cektiniz bu mu yani???
iyi dusun :a015:
slm.canım öncelikle düşüncene saygı duyuyorum ama kesinlikle katılmıyorum.dayak konusunda deyil ama yanlız şunu söyleyebilirim aldatan kadın bile dövülmez emişsin ama yanılıyorsun bir kadın asla erkeyini aldatamaz bu dinimizdede böyle yani dinimiz kesinlikle kadına dayağı yasaklamıştır ama aldatan kadın uslanmıyorsa kocaya bu aldatma konusunda buna müsade ediyo ama başka şekilde asla....
ayrıca gelelim susmak konusuna unutmaki idarecilik her zamnan kadına düşer çünkü bizler anneyiz kadınız yani erkeğimize bir şekilde sahip çıkmalıyız kendimizden ödün vererek.
birde susan kadın çok dayak yer demişsin asla bence daha mutlu olur 5 yıllık evliyim ve hayatımı kocama sesimi yükseltmryerek ona saygı duyarak ve onu üstün görerek devam ettiriyorum.susuyorum ama daha mutluyum karşılık verince daha mutsuz oluyorum
ve yine susuyorum 5 senedir bir fiske dayağını yediğim yoktur
bunu unutmaki karşılık veren kadın karşısındakini kışkırtır ve dayak yer
ama susunca karşındaki yaptığına pişmanlık duyar anlıyomusun beni
şimdi sen bekar olduğun için anlayamazsın bunları evlen ozaman beni anlar ve bana hak verirsin ozaman canım......SAYGILAR
sizin düşünceniz bu olabilir saygı duyuyorum ama siz neden başkalarının düşüncesine saygı duymuyorsunuz* her erekek bir değildir eşim eşitliği izin vermiyo diye bişeyde söz konusu bile değil .ben hayatımı böyle idame ettiriyorum çevremdede kim varsa mutsuz olan bu tavsiyemle yollarına devam ettiler ve mutlular... ayrıca arap ülkesinde falan yaşamıyorum türkiyede yaşıyorum . sustuğum halde eşim haklarımı elimden almış diye bişeyde söz konusu deyil ..ama şunu söyleyebilirimki dinimizdede erkek kadından üstündür zaten erkeyi üstün gördünmü o zaten otomotik olarak üste çıkarıyo zaten..benim burda demek istediğim susunb dayak yiyin ezilin deyi,l sadece erkekler pohpohlanmaktan çok hoşlanır aynı çocuk gibidirler bir iki tatlı lafla pek ala onu yola getirebiliriz ben bunu diyiyorum yanlış anlaşılmasın lütfen...ne kaybederizki onlara yumuşak başlı davranarak benim düşüncem yumuşak başlı olunca vede suyuna gidince yola gelmeyecek erkek pek nadirdir.ama karşılık veren kadında hep kaybeder nedense.
yani kısacasıeşini seven evliliğini devam ettirmek isteyen kadın kocasına biraz daha yumuşak olup onu kışkırtmamalı....yasakkelime
evet hala diyorum belli eder , demek ki o dediğiniz insanlar aşkın arkasına sığınıp görmek istemiyor .Ben görmüyor demiyorum gördüğü birşeyi görmek istemiyor diyorum.
susmak yada bağırmak çözüm değil boşanmakta evliliği yürütmekte kolay değil insana insan olana bağırmaya gerek yoktur zaten bi evlilik boşanma eşiğine gelmişse karşılıklı sorumsuzluklar mutlaka vardır bende evliyim eşimle kavga ettiğim oluyor şuan asker bazen ben kızıyorum aşırı özlem kontrolsüz davranmama neden oluyor ama o beni biliyor bazen o alttan alıyor bazende ben bu ezilmek değildir iyi günde kötü günde berabr olmaktır o sıkıntıdayken üzerine gidersem bile bile kendi ellerimle dilimle üzülmeyi hak etmişimdir tamam sabredelim bitecek demek yerine bağırıp çağırırsam adamı zorla yoldan çıkartırsam oda insan neticede bir yere kadar mutlaka bağıracaktır bana ve karakterine göre bu dahada ileri gidebilir akıllı kadın psikolojik sorunlu değilse eşi kendini dövdürtmez tartışmak yerine susup vakti geldiğinde konuyu tekrar sakin bi şekilde açıp çözüme vardırmak en iyisidir ben derken bu erkek içinde gçerli kadın içinde şiddete maruz kalan erkeklerde var şartlar her ikisi içinde aynıdır olayın dini boyutlarına gelince dini tam manasıyla yaşamayanların dinde şöyledir böyledir işine gelen kısımlarını almaları zaten garip dini hakkıyla yaşayan bir insan nasıl davranması gerektiğini bilir zaten Glorya zor yolları aşarak gelmiş buraya kadar ve o zorlukların verdiği bazı sıkıntıları var bunlar aşılabilecek şeyler bekara karı boşamak kolaydır burada bir evliliğin söz konusu olduğunu unutmayalım lütfen eğer arkadasımız buraya yazmışsa çözüm istiyordur demektir çözüme yönelik konuşalım eşinin şiddet uygulamak gibi bir sorunu varsa ciddi bir destek alması gerekir boşanmak çözüm olmaz yarın öbürgün evlendiği baskabi kadın tekrar gelip kocam beni dövüyor dediğinde yine boşanın mı dicez yada nereye kadar gidecek bu çözüm bulmak toplumun düzelmesine nesen olur boşanmalarda bozulmasınaa...
kara sevdam bu konuda katılamayacağım sana
çünkü senin dediğin gibi boşanmadı çözümü bulmaya çalıştı
o süre zarfında giden kadından gidicek verilen özveri fedakarlık
izlenen yol yaşananlar yıpratıcak kadını..
peki ne için kimin için neden...
onca yıpranış,hüzün,dert ömründen ne die gidicek acaba
ben yapmama böle bi fedakarlık ömrüm benm
değeri herkesten öncelikli benm gözümde
ister eşim ister canım olsun bana şiddet uygulamış birini deiştrircem die
ömrümü zindan edemem kendme...
boşanırım evet benden sonrakide kendi düşünsün yapıcak bişey yok
eğer benden sonrakini düşünürsem beni kim düşünücek kii
bırakıırım önüme bakarım hiç bişey benden kıymetli değil
zamanı onu düzeleterek yıpranarak harcayacağıma
ondan kurtulmanın verdiği huzurla özgür yaşarım :1closedeyes:
bu kişinin kendisiyle alakalı birşey Glorya hala eşini çok sevdiği için ve göze alacağını düşündüğüm için onun için böyle bir yorum yazdım ben olsam böyle yaparım diyemem Allah yaşatmasın ama herkesin yaşadıkları farklı kimi hem döver hem sevmez kimide sorunlarından dolayı kötü birşeyler yapmış ama hala deli gibi seviyordur herkes fikrini söyler arkadasımızda kendine göre değerlendirir onun düşünemedikleri varsa belki fark eder yaşamına şartlarına göre isteğine göre hareket eder herşeyini bilmediğimiz belli kavga nedenleri kimin olayları bu aşamaya getirdiği hepsi onda saklı eşini o tanıyor bana göre belki eşimin bağırması evliliği bitirir baskasına göre aldatması baskası sadece dayağa şükreder şartlarla alakalı birşey kocasından boşanıp sokakta kalacak bir kadın mecburen yanında kalır toplm sokakta kalmış bir kadına sahip çıkacak kadar temiz değil herkese boşanma tavsiye edemem ben a.s.
bu kişinin kendisiyle alakalı birşey Glorya hala eşini çok sevdiği için ve göze alacağını düşündüğüm için onun için böyle bir yorum yazdım ben olsam böyle yaparım diyemem Allah yaşatmasın ama herkesin yaşadıkları farklı kimi hem döver hem sevmez kimide sorunlarından dolayı kötü birşeyler yapmış ama hala deli gibi seviyordur herkes fikrini söyler arkadasımızda kendine göre değerlendirir onun düşünemedikleri varsa belki fark eder yaşamına şartlarına göre isteğine göre hareket eder herşeyini bilmediğimiz belli kavga nedenleri kimin olayları bu aşamaya getirdiği hepsi onda saklı eşini o tanıyor bana göre belki eşimin bağırması evliliği bitirir baskasına göre aldatması baskası sadece dayağa şükreder şartlarla alakalı birşey kocasından boşanıp sokakta kalacak bir kadın mecburen yanında kalır toplm sokakta kalmış bir kadına sahip çıkacak kadar temiz değil herkese boşanma tavsiye edemem ben a.s.
Kesinlikle katılıyorum
herkes kendi düşüncesini söylemekte özgür...
kimse benim söylediğim doğpru sen de bunları kabul etmek zorundasındiye bir polemiğe girmeye gerek yok. :mymeka: :mymeka:
Ayrıca hepimizin yasam biçimi,karakterler,duygular,düşünceler aynı mı ki evlilklerimiz
aynı olsun? fisfisfis
Her ciftin evliliği kendine özgü kendi yasam biçimine ..
kimse birbirini kırmasın arkadaslar..biraz daha ılımlı lütfen... :hulya:
işte ben de diorum ki kara sevdam sevdiği derken
ona vurmuş şiddet uygulamış birini nasıl sever bi insan
nasıl devam eder sevgisi içinde hiçmi souma olmaz
diorum ya ben öle yapmam kimseye sen kal savaş
eşini kazanmaya çalış diyemem çünkü ilerisi için kimse garanti veremez
uğruna savştınız fedakarlık yaptınız adam deişmedi aynı hamam aynı tas
kim seviricek sizin o günlernizi...
evet dışarı okadar temiz değil haklısın onda kesinlikle
ama içerisinnde garantisini kimse veremiyor değilmi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?