Boşanıyorum.

Glorya tamam psikologsun diye sorunun olmayacak değil ama yazılarını okudum da insan 2 mantıklı şey yazar , nereye çeksen oraya gidiyorsun ,erkek üstündür diyene bile haklısın diyorsun. Burda 2 yerde konu açacağına çevrenden birileriyle konuş istersen ,psikolog arkadaşlarında vardır ,hadi onları istemiyorsan tanımadığın birine git.

Ülkemin kadınlarına bak , erkek üstündür döver de ,hakediyoruz ki dayak yiyoruz mantığındalar. Bu kafadaki insanların kocaları da bu kafada.Niye bi kerede onlar aman karım sinirli üstüne gitmeyim demiyor ??burdaki kadınlar dayaktan korkupta sesini çıkarmıyor,birey olarak görülmüyorlar ki, sakinleşincede içindeki lafları söylemeyemezler ki,koca ne derse o dur.Bu kadınların sinirlenmeye hakları yok , bir kerede koca sussun dimi,olur muu,onlar üstünBurdan alacağın yardımdan daha fazlasını ve yararlısını gerçek hayatta alabilirsin.

sağol cnm, inşallah bu kabus erkenden biter :1no2:

sağol cnm,yorumun için teşekkürler..

nehiyy'e arkadasima katiliyorum..bir sure birbirinizden uzak kalin bencede..bosanmak kolay olabilir ama ben eminim ki islemelere basladiginiz anda kendinizi yalniz hssedeceksiniz..bosaniyorum dme kolay hayata pembe bi gozlukten bakmak da kolay,kendime guveniyorum gucluyum melegim periyim guzelim falan diyen arkadaslari kinamiyorum ama nedemek istediklerini nlamiyorum ne yani evlenince bunlar elinizden mi gidiyor..bosanan bir kadinin ne oldugunu ben soyliyim size..dul,yani yaklasan yeni es adaylari bunu her zama bilinc altlarinda tutacaklar v bu sizin icin bir eksi olacak,kimse sizi anlamayacak..ilk evlilik ilk evliliktir,sabirli olmak lazim bence...insan kendini ciplak hissediyor bosaninca oyle filmlerdeki dizilerdeki gibi degil..ne gere var tanidiin her yeni kisiye mukemmel olmak icin kendini yormaya ve bir takim zahmete daha soy sulalesi dul olma damgasi..hayir..esinle konus veya birine danisin ikinizde ...benim fikrim bu yonde onemsemeye bilirsinde ama kendine ve esine bi tek soru sormani istiyorum..sonuc itibariyle sifir mi cektiniz bu mu yani???

iyi dusun :a015:

cnm benim kafam karışmış ama bana neyin mantıklı gelip gelmediğini anlayamayacak kdr değil. psikoloji eğitimine gelince...ne alaka? üstelik psikoloji görmüş insanlar tek bi fabrika üretimi gibi hizmet vermiyorlar.ben yaşadığım ilişkimden, tecrübemden bahsediyorum, ki aynı zamanda bana gelip derdini anlatan insanlardan bunu biliyorum..burda evliliğimden bahsediyorum...işimden değil.yorumlarda ona göre gelsin...

teşekkürler cnm..

teşekkürler cnm...

Tam bu nasıl bir mantık diyecektim ki yaşadığınız yeri görünce anlayabiliyorum doğu kültüründe böyledir çünkü kadınlar böyle yetiştirilir hep alttan almak zorundadır, ama bu düşünceniz yanlış din üzerinden konuşuyorsunuz ama dinimiz aldatma konusunda kadını da erkeği de aynı kefeye koyar, ikisinede aynı oranda günahtır ve cezası aynıdır, kadını aşağılayan bir sürü uydurma hadis mevcut Diyanet bunları ayıklıyor artık, size öğretilen her şeyi sorgusuz sualsiz kabul etmeyin derim, araştırın sorgulayın din konusunda bile...
Şimdi ben böyle mutluyum diyorsunuz ama gün gelir öyle bir olayla karşılaşırsınız susmaktan yorulursunuz sabrınız tükenir ve ses çıkardığınız anda da dayağı yersiniz çünkü sürekli susarak alttan alarak erkeğin eline bu gücü vermiş oluyorsunuz....

Yova arkadaşla aynı fikirde olduğunuzu söylemişsiniz ama alakası yok, o arkadaş yazısında evlilikte ayrılma kararı almadan önce iyice düşünmek gerektiğini akılcı olmaktan mantıklı olmaktan bahsetmiş ama sizin yazınızın elle tutulur hiç bir yanı yok siz sadece kadına susun alttan alın ve sineye çekin diyorsunuz, bu hiç bir şekilde kabul edilecek bir şey değil, şartlar kadını susmaya zorlasa bile o kadın yüreğinden haykırıyordur ve görüyoruz daha 30 una gelmeden tükenen kadınları niye acaba :umursamaz:

ya arkadaşım bırakın bu tarz mantığı sende insansın hiçmi sinirlenmez kırılmazsın tepki vermezsin,ne demek dinimizdede erkek kadından üstündür,yazık ya,çok kızıyorum böyle düşünenlere,bari üstün değil ama öyle görüyorlar kendilerini falan de,sinirlendiğin zaman kocanda bi kere alttan alıyomu acaba,niye kendini bu kadar zavallı görüp karşısında hep susan sen oluyosun,ömrümün sonuna kadar kocamın karşısında her zaman suspup olup ezik yaşayacağıma hakkımı arar savunur gerekirse boşanır karakterimin gerektirdiği şartlarda insan gibi yaşarım

susmak yada bağırmak çözüm değil boşanmakta evliliği yürütmekte kolay değil insana insan olana bağırmaya gerek yoktur zaten bi evlilik boşanma eşiğine gelmişse karşılıklı sorumsuzluklar mutlaka vardır bende evliyim eşimle kavga ettiğim oluyor şuan asker bazen ben kızıyorum aşırı özlem kontrolsüz davranmama neden oluyor ama o beni biliyor bazen o alttan alıyor bazende ben bu ezilmek değildir iyi günde kötü günde berabr olmaktır o sıkıntıdayken üzerine gidersem bile bile kendi ellerimle dilimle üzülmeyi hak etmişimdir tamam sabredelim bitecek demek yerine bağırıp çağırırsam adamı zorla yoldan çıkartırsam oda insan neticede bir yere kadar mutlaka bağıracaktır bana ve karakterine göre bu dahada ileri gidebilir akıllı kadın psikolojik sorunlu değilse eşi kendini dövdürtmez tartışmak yerine susup vakti geldiğinde konuyu tekrar sakin bi şekilde açıp çözüme vardırmak en iyisidir ben derken bu erkek içinde gçerli kadın içinde şiddete maruz kalan erkeklerde var şartlar her ikisi içinde aynıdır olayın dini boyutlarına gelince dini tam manasıyla yaşamayanların dinde şöyledir böyledir işine gelen kısımlarını almaları zaten garip dini hakkıyla yaşayan bir insan nasıl davranması gerektiğini bilir zaten Glorya zor yolları aşarak gelmiş buraya kadar ve o zorlukların verdiği bazı sıkıntıları var bunlar aşılabilecek şeyler bekara karı boşamak kolaydır burada bir evliliğin söz konusu olduğunu unutmayalım lütfen eğer arkadasımız buraya yazmışsa çözüm istiyordur demektir çözüme yönelik konuşalım eşinin şiddet uygulamak gibi bir sorunu varsa ciddi bir destek alması gerekir boşanmak çözüm olmaz yarın öbürgün evlendiği baskabi kadın tekrar gelip kocam beni dövüyor dediğinde yine boşanın mı dicez yada nereye kadar gidecek bu çözüm bulmak toplumun düzelmesine nesen olur boşanmalarda bozulmasınaa...

evet hala diyorum belli eder , demek ki o dediğiniz insanlar aşkın arkasına sığınıp görmek istemiyor .Ben görmüyor demiyorum gördüğü birşeyi görmek istemiyor diyorum.

insanların gözüne gözüne giriorsa nasıl görmesin kii
gördüğü bişeyi....
mesela yüksek sesle konuşmak vardır yüksek sesle konuşurken kırıp dökmek vardır
sana uygulanmamıştır o şiddet belki
ama bellidir bu her tartışmada bölesee insann gözüne girer bunuda görmemezlikten gelemez kimse..
anca seviorum çekicem der devam eder yoluna..
ayrıca ben size çevremde gördüm diyorum acaba yalan mı söylüorum bukadar açıklama
gereği duydurttunuz bana ille sizin dediniz doru ölemi
arkadaşım herkes herşeyi bilemez göremez yaşayamaz
ama yaşanan tecrübelere saygı duyar değilmi..
hadi benide geçtim kk da okadar çok eski konu var bakın dedim
onlarada görmek istememişler dedin muhalefetlik yaptıın başka bişe değil
konu sahibeleri saten belirtiolar eskiden böyle değildi aşıktı ilgilıidi kıyamazdı die
senin dediğin gibi olanlarda var onlarda belirtiolar önceden böle bişeyi vardı ama böle olacağını tahmin etmedeim die...
herşey sizin bildiiniz gibi değil ne yazıkki tecrübeler yaşanmışlıklar görülmüşlükler var
biraz araştırıp okusanız anlarsınız ama nedense muhalefetlik daha kolay geliyor

kara sevdam bu konuda katılamayacağım sana
çünkü senin dediğin gibi boşanmadı çözümü bulmaya çalıştı
o süre zarfında giden kadından gidicek verilen özveri fedakarlık
izlenen yol yaşananlar yıpratıcak kadını..
peki ne için kimin için neden...
onca yıpranış,hüzün,dert ömründen ne die gidicek acaba
ben yapmama böle bi fedakarlık ömrüm benm
değeri herkesten öncelikli benm gözümde
ister eşim ister canım olsun bana şiddet uygulamış birini deiştrircem die
ömrümü zindan edemem kendme...
boşanırım evet benden sonrakide kendi düşünsün yapıcak bişey yok
eğer benden sonrakini düşünürsem beni kim düşünücek kii
bırakıırım önüme bakarım hiç bişey benden kıymetli değil
zamanı onu düzeleterek yıpranarak harcayacağıma
ondan kurtulmanın verdiği huzurla özgür yaşarım :1closedeyes:

Son düzenleme:
tatlım bence bir süre ara verin.ayrı evlerde yaşayın,hiçbir şekilde görüşmeyin.
belki o sizi özler ve hatasını anlar.
yada tam tersi sen sağlam kafayla düşünürsün aslında sana ne kadar kötü şeyler yaşattığını ve boşanmanın yerinde bir karar olduğunu anlarsın.
umarım en az zararla çıkarsın işin içinden :1hug:

bu kişinin kendisiyle alakalı birşey Glorya hala eşini çok sevdiği için ve göze alacağını düşündüğüm için onun için böyle bir yorum yazdım ben olsam böyle yaparım diyemem Allah yaşatmasın ama herkesin yaşadıkları farklı kimi hem döver hem sevmez kimide sorunlarından dolayı kötü birşeyler yapmış ama hala deli gibi seviyordur herkes fikrini söyler arkadasımızda kendine göre değerlendirir onun düşünemedikleri varsa belki fark eder yaşamına şartlarına göre isteğine göre hareket eder herşeyini bilmediğimiz belli kavga nedenleri kimin olayları bu aşamaya getirdiği hepsi onda saklı eşini o tanıyor bana göre belki eşimin bağırması evliliği bitirir baskasına göre aldatması baskası sadece dayağa şükreder şartlarla alakalı birşey kocasından boşanıp sokakta kalacak bir kadın mecburen yanında kalır toplm sokakta kalmış bir kadına sahip çıkacak kadar temiz değil herkese boşanma tavsiye edemem ben a.s.

hayırlısı olsun derdi çeken bilir elbette ama bence de boşanmayın.psikolojik yardım alın beraberce. sorun muhakkak iki taraflıdır tek taraf olamaz.boşandığınızda yine biriyle evlenmek isticeksiniz bi süre sonra. yeni bi insan yeni davranışlar.o kişiyle uğraşacağınıza eşinizle biraz daha uğraşın derim.ha siz ben artık evlenmicem kendimi işime adıyacağım diyorsanız o zaman ayrı.alkol kumar aldatma gibi büyük problemler yoksa orta yolu bulmak için biraz daha sabır bence.çareler tükenmiş olamaz.belki siz çok tahrik edici tavırlar sergiliyorsunuz tartışma sırasında belki o fazla sinirli.biraz uzak kalıp ikinizin de yardım alması eğer yapmadıysanız yapılması gereken sırada bence.

Kesinlikle katılıyorum
herkes kendi düşüncesini söylemekte özgür...
kimse benim söylediğim doğpru sen de bunları kabul etmek zorundasındiye bir polemiğe girmeye gerek yok. :mymeka: :mymeka:
Ayrıca hepimizin yasam biçimi,karakterler,duygular,düşünceler aynı mı ki evlilklerimiz
aynı olsun? fisfisfis
Her ciftin evliliği kendine özgü kendi yasam biçimine ..
kimse birbirini kırmasın arkadaslar..biraz daha ılımlı lütfen... :hulya:

işte ben de diorum ki kara sevdam sevdiği derken
ona vurmuş şiddet uygulamış birini nasıl sever bi insan
nasıl devam eder sevgisi içinde hiçmi souma olmaz
diorum ya ben öle yapmam kimseye sen kal savaş
eşini kazanmaya çalış diyemem çünkü ilerisi için kimse garanti veremez
uğruna savştınız fedakarlık yaptınız adam deişmedi aynı hamam aynı tas
kim seviricek sizin o günlernizi...
evet dışarı okadar temiz değil haklısın onda kesinlikle
ama içerisinnde garantisini kimse veremiyor değilmi

eevt bende bundan bahsediyorum şartlar farklı tavsiyede bulunuruz konu sahibine oda istediği şekilde hareket eder arkadasımız psikolog olma yolunda olduğu için açık bir örnek insan ne iş yaparsa yapsın ne kadar olgun düşüncelere sahip olursa olsun engin tecrübelere sahip olsada söz konusu kendi olunca sağlıklı düşünemez bize düşen tavsiyelerde bulunmak hayat onun. kararı o verir.a.s.

işte yorumlar kişiye özel Gloryada soğuma yok hala seviyor ve napacam diyor soğuyan insan zaten konu açmaz direk boşanma davası açar :gitme:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…