- 18 Aralık 2009
- 327
- 3
- 318
ne olursa olsun,ne denirse densin,insanoğlu kendine hakim olmalıdır.
şiddeti,bana kimse savunmasın burada. şiddet aldatan kadına bile yapılmamalı, bence.
yol verirsin gider.
ben evdeki kedime vuramam, bir hayvana,yanii, ne demek bir insana dayak,yerlerde sürüklemek. bunu savunanlara da şaşıyorum.
hürmet demek.
ilginç.,
neden hep erkeğe hürmet edilir. erkek kadına hürmet edemez mi.??
neden, hep kadın haklıyken susar. erkeklerin bizden ne gibi bir yüceliği var??.
onlar ,haksızken illakii haklı mı olmalı...
. ve biz haklıyken ,hep susmalı mıyız.??
bu zihniyetle devam ederseniz,siz kadınlar,daha çooookkkkk
dayak yer ve ezilirsiniz.gamyoncuiremsu
kastımız asla susmak değil sayın okypete..sadece akılcı yaklaşımlar geliştirelim..Size şunu söyleyeyim benzeri davranışları kılık değiştirmiş haliyle iş yerlerimizdede yaşarız ama basıp gidemeyiz çoğu zaman neden? çünkü arkamızda bakmak zorunda olduğumuz şeyler vardır..işsiz kalırsam ne olur deriz.bir sürü şeyi gözden geçirirz..bazen karşımızdaki insana kaarşı daha mantıklı ve olgun yaklaşımlarla ceza vermeyi ya da yüzgöz olmadan sürecek diyaloglar ya da diyalogszuluklar geliştirirz..bu da onlardan biridir..yani aile..o yüzden düşünülmesi gereken binlerce parametresi vardır kişinin..Tıpta bir deyim vardır ''hastalık yoktur hasta vardır''..bunun nedeni ise şudur..her kişinin bünyesi yapısı farklıdır.tansiyonu farklıdır kan grubu farklıdır,genleri farklıdır,ve kararkteristik yapıları vücut direnci,bağışıklğı vs..her şey farklıdır her insanda dolayısıyla hasta vardır..demek istediğim her örnek kendi içerisinde farklılık gösterir..her insanın ruhsal yapısı farklıdır.kaldırabilecekleri tolere edebilcekleri,anne babasının maddi durumu manevi durumu,sosyal ekonomik şartları,yetişegildiği çevre,örfler adetler,gelenekler,eğitim durmu,gelişmişlik..artırmak mümkündür..yani kişilerin bir davranışı gösterirken veya karar alırken bakmak zorunda oldukları birden çok parametre vardır..Bazen yağmurdan kaçarken doluyada tutlabilirsiniz..ve bazen bazı durumlarda ayıya dayı demezseniz ayıdan beterine sevgilim demek zorunda kalabilirsiniz..(mecazdır)..şimdi tüm bunları göze aldığınızda yapılacak en iyi şey o ilişkiyi kurtarabilme çabasını vermek en mantıklı seçim görünüyor..şiddeti savunmak başka, şiddete giden yollardan geçmemek başkadır..bunun ayrımına varmak bence daha doğru..kimse kanser olmak istemez değil mi..ama kansere kafada tutulmaz galiba..yani kanser yapıcı maddelerle içli dışlı yaşayıpta banane kardeşim kanserde kim derseniz o zaman elinizdengeleni yapmış sayılmazsınız bilakis..çünkü yaşam öyle bir şey ki bazen kafa tutmak yerine onunla uzlaşmak gerekir,yoksa kimse huzur bulamaz..
sevgilerimle
slm.canım öncelikle düşüncene saygı duyuyorum ama kesinlikle katılmıyorum.dayak konusunda deyil ama yanlız şunu söyleyebilirim aldatan kadın bile dövülmez emişsin ama yanılıyorsun bir kadın asla erkeyini aldatamaz bu dinimizdede böyle yani dinimiz kesinlikle kadına dayağı yasaklamıştır ama aldatan kadın uslanmıyorsa kocaya bu aldatma konusunda buna müsade ediyo ama başka şekilde asla....
ayrıca gelelim susmak konusuna unutmaki idarecilik her zamnan kadına düşer çünkü bizler anneyiz kadınız yani erkeğimize bir şekilde sahip çıkmalıyız kendimizden ödün vererek.
birde susan kadın çok dayak yer demişsin asla bence daha mutlu olur 5 yıllık evliyim ve hayatımı kocama sesimi yükseltmryerek ona saygı duyarak ve onu üstün görerek devam ettiriyorum.susuyorum ama daha mutluyum karşılık verince daha mutsuz oluyorum
ve yine susuyorum 5 senedir bir fiske dayağını yediğim yoktur
bunu unutmaki karşılık veren kadın karşısındakini kışkırtır ve dayak yer
ama susunca karşındaki yaptığına pişmanlık duyar anlıyomusun beni
şimdi sen bekar olduğun için anlayamazsın bunları evlen ozaman beni anlar ve bana hak verirsin ozaman canım......SAYGILAR
slm.canım öncelikle düşüncene saygı duyuyorum ama kesinlikle katılmıyorum.dayak konusunda deyil ama yanlız şunu söyleyebilirim aldatan kadın bile dövülmez emişsin ama yanılıyorsun bir kadın asla erkeyini aldatamaz bu dinimizdede böyle yani dinimiz kesinlikle kadına dayağı yasaklamıştır ama aldatan kadın uslanmıyorsa kocaya bu aldatma konusunda buna müsade ediyo ama başka şekilde asla....
ayrıca gelelim susmak konusuna unutmaki idarecilik her zamnan kadına düşer çünkü bizler anneyiz kadınız yani erkeğimize bir şekilde sahip çıkmalıyız kendimizden ödün vererek.
birde susan kadın çok dayak yer demişsin asla bence daha mutlu olur 5 yıllık evliyim ve hayatımı kocama sesimi yükseltmryerek ona saygı duyarak ve onu üstün görerek devam ettiriyorum.susuyorum ama daha mutluyum karşılık verince daha mutsuz oluyorum
şimdi sen bekar olduğun için anlayamazsın bunları evlen ozaman beni anlar ve bana hak verirsin ozaman canım......SAYGILAR
Arkadaşın konusunu bölmek istemezdim ama konu sahibi de bu yazınıza haklısın deyince yazmak istedim.
Okypete ye sen bekarsın anlamazsın demişsiniz ben evliyim ama anlayamıyorum sizin gibi düşünenleri.lmaz: Üstün görüyorum ve mutluyum diyorsunuz.
Neden eşit görüp de mutlu olan milyonlarca çifti görmüyorsunuz?
İlla eşit olan kavga eder diye bir kural mı var?
Allah bizi eşit yaratmış, ayrıca Türkiye'de yaşıyorsanız Atatürk'ün bize verdiği kadın hakları var.
Arap ülkelerinde yaşasanız bile aslında eşit olduğumu biliyorum ama izin verilmiyor diye yazmanız gerekirdi.
Konu sahibi arkadaşa diyeceğim, anladığım kadarıyla yapılacak her türlü fedakarlığı göstermişsiniz.
Hangi kararı alırsanız alın umarım bundan sonraki hayatınızda mutlu olursunuz.:Saruboceq:
elbette bı yuvayı yıkmak cok zordur ama bazen olmayıncada gercekdende olmuyo ..
terzı sokugunu dıkemez evlılık terapıstı ıle hıc gorusmeyı denemedınızmı bu konuyu?..
olaylara farklı acıdan bakmak daha ıyı olurdu..
sevmek her zaman yeterli gelmiyor.ben bir ilişki yolunda gitmiyorsa onu kangren olmuş bir organa benzetirim.insan bir parçasını kesip sokağa atamaz ama orada durmaya devam ederse tüm vücudu sarar hayata mal olur.aynı onun gibi.ben de boşandım çok severken.kaldı ki biz eş durumu tayini sebebiyle erken nikah yaptık düğünden önce.ama beni çok sevse de ben de onu çok sevsem de çok kırıp üzüyordu kişiliklerimiz çok başkaydı.her gün gözyaşı döküyordum.sevdiğim halde düğünden 2 ay önce ayrıldım ve gittim boşandım.denemeye bile şans vermedim çünkü aklı mantığı olan bir insan bu ilişkinin yürümeyeceğini ilerde daha kötü günlerin yaşanacağını tahmin ederdi.sevgi zamanla bitiyor canımı çok acıtsa da bitirdim.kendi kendimi tedavi ettim.destek bile almadım.aradan 5-6 yıl geçti.şuan bir başkası var 16 aydır çok sevdiğim bana değer veren kısmetse evleneceğiz.ama inan ayrıldığım için hiç ama hiç pişman olmadım.çünkü beni tarifi imkansız üzdü.çok kötü şeyler yaşattı.allah sabır versin.belli zamandan sonra insanların kişiliği oturmuş olduğundan kimse taviz vermiyor ve değişen hiçbir şey olmuyor boşuna yıpranma.ben yolunda gitmeyen bana hayatı zehir eden bir evliliktense yalnız ama huzurlu olmayı tercih ederim.
aslında en guzelı bu olur dahas aglıklı karar vermenız ıcın sız sanırım psıkologum yazmısdınız pekı esınıze bı hastanız gıbı yaklasmıs olabılırmısınız?..daha evlilik terapstiyle görüşmedim, ama herhalde gerekecek...
aslında en guzelı bu olur dahas aglıklı karar vermenız ıcın sız sanırım psıkologum yazmısdınız pekı esınıze bı hastanız gıbı yaklasmıs olabılırmısınız?..
bazen bazı ayrıntılar gozumuzun onundedır ve bız bunu anlıyamayız..
dılerım hersey yoluna gırer...
Arkadaşın konusunu bölmek istemezdim ama konu sahibi de bu yazınıza haklısın deyince yazmak istedim.
Okypete ye sen bekarsın anlamazsın demişsiniz ben evliyim ama anlayamıyorum sizin gibi düşünenleri.lmaz: Üstün görüyorum ve mutluyum diyorsunuz.
Neden eşit görüp de mutlu olan milyonlarca çifti görmüyorsunuz?
İlla eşit olan kavga eder diye bir kural mı var?
Allah bizi eşit yaratmış, ayrıca Türkiye'de yaşıyorsanız Atatürk'ün bize verdiği kadın hakları var.
Arap ülkelerinde yaşasanız bile aslında eşit olduğumu biliyorum ama izin verilmiyor diye yazmanız gerekirdi.
Konu sahibi arkadaşa diyeceğim, anladığım kadarıyla yapılacak her türlü fedakarlığı göstermişsiniz.
Hangi kararı alırsanız alın umarım bundan sonraki hayatınızda mutlu olursunuz.:Saruboceq:
pardon!!
bekarların zeka düzeyleri evlenince mi nirvanaya eriyor ..
bekarlarken niye zekasız muamelesi yapılıyor
bittabii bekarlarında bildikleri var ne yazıkkı herşey tecrübeyle sabit değil gözlemleme yetisine bekarlarda sahip..
artık bekar evli sınırını aşın yahu aşın..
bekara kusurlu zekalıymış gibi davranmaktan vazgeçin zira patlayacaklar birgün sen bekarsın anlamazsın cümlelerinize...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?