Boşanıyorum.

ufff yazdıklarını okudumda bende aynı durumdayım benimki 2 şiddet uygulaması oldu bugün anneme söylemeyi düşünüyorum 1 yıllık evliyim çocuğum yok annemleride üzmek istemiyorum üzüntüden 3ay içinde kist çıktı dr üzülmiceksin dedi bunuda biliyor memurum farklı şehirdeyim ailemden kafamı alıp gidemem çok moralim bozuk

benden sana tavsiye,kafanda tam bitirmeden, kesinlikle boşanmak istemiyorsan ailene SAKIN söyleme...

gloryaa merhaba canım bende bugün eşimden ayrılmayı koydum kafaya bizimkiylede gitmiyor sana akşam moral verirken bugün benim moralim çok bozuk

Rabbim insanları eşit yaratmış kadına erkeğe ayrıcalık öyle düşünülen gibi değil erkek kadından ne anlamda üstündür bunu toplum bu hale getiriyor yoksa dinimizde kadının çok ayrı yeri vardır onlar incitilmemeli hadisi şerife diyorya sizin en hayırlınız eşlerine iyi davranandır diye ya buna sinir oluyorum kadın güçsüz diye erkeği toplum güçlendiriyor dövme hakkını bile hoş görüyorlar bence aciz erkekler karısını döver oda kendinden güçlü olduğu için Allah o gücü erkeklere evlerinin geçimini rızkını kazanması için vermiş dövmesi için değil

arkadaşım beni gerçekten yanlış anlıyosuyunuz.
ben din hakkında bilip bilmeden asla fetva vermem ben dinimi dört dörtlük yaşıyorum da diyemem ama dinimin emrettiği şeyleri gerektiyince yapıyorum derim .
zaten dinimizde hocalar bile fetva veremez ki benim ne haddime...sadece hadislerle anlata bilir ve bende bunu bir hadisle anlatacağım bulup buraya tam olarak yazacagım.dedimya siz beni yanlış anladınız dinimiz demiyo kadını ezin dövün vurun kırın atın.sadece kocanın yeri birazdaha farklıdır kadında öyledir dinimi,zde çok üstün bir varlıktır ama koca biraz daha farklıdır anlatabildimmi arkadaşım bunu daha detaylı anlatacağım dediğim hadisle...
umarım buna inananırsınız benim anlatmaya çalıştığım bu
yoksa kadınları aşağılamak gibi bi iddiam yok canlarım sevgiyle kalın

Hz. Ömer'in hilâfeti zamanında bir adam, davranışlarını beğenmediği karısını şikâyet etmek üzere halifenin evine gelir. Kapının önüne oturur ve Hz. Ömer'in çıkmasını bekler. Derken içeriden bir gürültü kopar. Hz. Ömer'in hanımı koca halifeye bağırıp çağırmakta ve fakat Hz. Ömer ağzını açıp da karısına tek kelime söylememektedir. Bu hâli gören kapıdaki zavallı boynunu bükerek: "Bütün şiddetine ve sertliğine rağmen, üstelik mü'minlerin emiri iken Ömer'in hâli böyle olursa, benim derdime nasıl çâre bulabilir" diye düşünür ve kalkıp giderken Hz. Ömer dışarı çıkar. Adamın arkasından:

- Hayrola, derdin neydi? diye seslenir. Adam da der ki:

- Ey mü'minlerin emiri! Karımın kötü huylarını ve bana olan saygısızlığını şikâyet etmek üzere gelmiştim. Senin karının da sana karşı olmadık sözler söylediğini duyunca vazgeçip geri döndüm ve kendi kendime: Mü'minlerin emiri karısıyla böyle olunca, benim derdime nasıl devâ bulacak? dedim.

O zaman Hz. Ömer adama şunları söyledi:

- Kardeşim, karımın benim üzerimdeki hakları sebebiyle ona katlanmaya çalışıyorum. Zira o benim hem aşcım, hem fırıncım, hem çamaşırcım, hem de çocuklarımın süt annesidir. Halbuki o bütün bunları yapmak zorunda değildir. Üstelik gönlümün harama meyletmesine engel olan da odur. Bu sebeple onun yaptıklarına katlanıyorum. Bu sözleri duyan adam:

- Ey mü'minlerin emiri! Benim karım da aynen öyle, dedi.

Bunun üzerine Hz. Ömer adamı:

- Haydi kardeşim, karına katlanmaya bak! Hayat dediğin göz açıp kapayana kadar geçiyor! diye teselli etti (Zehebî, el-Kebâir, s. 179).

arkadaşım din adına birşey söyleyeceksen Kuran ile söyle. Hadislerin ne kadarının gerçek, ne kadarının uydurma olduğu bile bilinmiyor. O kadar çok hadis var ki ortalıkta, yapılan bir hesaba göre Peygamberimizin bunların tamamını söyleyebilmesi için hiç uyumadan beş dakikaya bir hadis söylemiş olması gerekiyor. mümkün mü böyle birşey?

ayrıca hadislerin çoğunun, dinimizi yozlaştırmak isteyen yahudiler tarafından uydurulup müslümanların arasına salındığı da biliniyor. Niye? Dinimiz Kuran'ı değiştirerek bozamadılar, böyle bozuyorlar. Kaldı ki uydurma olmasa bile tahrip edilmiş olabilir. Kulaktan kulağa oynarken 5-10 kişi arasında bile laf ne kadar değişiyor, bunlar aktarılırken ne kadar değişti, neler eklendi, neler çıkarıldı kim bilir?

Bu yüzden de bir hadisin geçerli olup olmadığına Kuran ile kıyaslayarak karar verilir. Hadisin söylediklerini Kuran-ı Kerim de onaylıyorsa o zaman o hadis sahih kabul edilir. Kuran'a aykırı düşüyorsa o hadis sahih kabul edilmez.

dinimi yaşayacağım diyorsanız açın Kuran'ı okuyun, ona göre yaşayın. Allah'ın bizi mesul tuttuğu ve değişmediğinden emin olduğumuz tek kaynak o çünkü.

Son düzenleme:
sıddetten hadıs ayet catısmasına gırmısız. ılk okudugumda cok uzuldum ben ne yapardım acaba dıye dusundum sayfalarda ılerledıkce de anamsız gelemeye basladı. herneyse en azndan bırakın bızım dınımızı hıcbır dınde sıddete yer yok. hıcbır dınde kadının onemsız varlıklar oldugu yazmaz ıma edılmez. sıddet goren arkadasa uzuldum en kısa zamanda en hayırlısını yasasın. cok zor bır surec ama aılnızle bor kez daha konussanız bıraz daha en azından sızın yanınızda nazık olsalar . bılmıyorum belkı konusmmussunuzdur.

arkadaşlar boşanıyorum...topicimi ilgi gösterdiğiniz, yorumlar yazdığınız için teşekkür ederim.
bişeyleri düzeltmek istedim, yuva kolay kurulmaz die, üstelikte kahretsinki eşimi hala seviyordum die.
ama olmadı maalesef, içim acısada boşanacam :a015:

hakkında hayırlısı olsun . bosanma surecındede problemler yasamaya devam edeılrısın sıkıldıkca yaz en azından yazdıklarının okunması bıle senı rahatlatır.

hakkında hayırlısı olsun. desteğe dertleşmeye ihtiyacın olursa her zaman elimden geleni yaparım. ben geleceğin için doğru kararı verdiğini düşünüyorum.

hakkında hayırlısı olsun. desteğe dertleşmeye ihtiyacın olursa her zaman elimden geleni yaparım. ben geleceğin için doğru kararı verdiğini düşünüyorum.

sağol cnm..
bu sabah görüştük konuştuk.ben daha özür dilemesini beklerken bana bi de demezmi, sen mutlu ol diye boşanıyorum.sana layık değilim ondan fln...
herhalde beni kek sandıki buna inanacam mafoldumben

sağol cnm..
bu sabah görüştük konuştuk.ben daha özür dilemesini beklerken bana bi de demezmi, sen mutlu ol diye boşanıyorum.sana layık değilim ondan fln...
herhalde beni kek sandıki buna inanacam mafoldumben

Canim sen tabii daha iyi tanirsin ama..
Belki de dediginin arkasindadir..

yapmayın Allah aşkına!!! adam kadını kaç kere dövmüş, her seferinde ağlamış yalvarmış, ama değişmemiş yine yine yine yapmış.
şimdi de ben sana layık değilim ayağına kendini acındırıyor! merhamet duygunuza oynuyor
merhamet etmeyin!!! o size dayak atarken merhamet gösteriyor muydu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…