Kocaniz 1000 TL maas vereyim benim yanimda yasa demis. Gecenlerde bir haber okumustum. Kadinla erkek ayriliyor. Erkek baskasi ile evleniyor. Sonra da kadin da baskasini bulup evleniyor. Erkek bu sefer kadinin evlenmesini hazmedemiyor. Illa yeni karima kuma geleceksin diye kadina baski yapiyor. En sonunda da 11 yerinden bicaklio kadini. Olaya bak. Sanki Sultan Suleyman. Kocanizda da bu sendrom var herhalde. O istedigi gibi yasayacak siz de gozunun onunde olacaksiniz. Bence bir mesleginiz varsa kosarak uzaklasin aksi halde imkaniniz varsa calisin ve baska bir ile tasinin. Hicbiri olmazsa iyi bir tazminat ve nafaka koparmaya onlarla yeni bir hayat kurmaya calisin ama her halukarda ondan uzaklasmaya bakin.
hımmm benim konu çok karışık aslında ballosun hikayesine benziyor.benim eşimde imam çocuğu bende ailesi tarafından benzer şeyleri yaşadım.çalışıyorum diye bana etmediklerini bırakmadılar.ama maaşımı tek kuruşuna kadar alıp harcıyodu eşim bi gün beni öldüresiye dövdü kulağımı patlattı bende bu gidişe bir son vermeliyim diye hakaret ettim.benim maaşımla kardeşini okuttu 1 yıl boyunca kardeşinin okulu bitti memur oldu daha çalışmayacaksın diye başımın etini yiyodu bende dedimki tamam herşey bitti kardeşin iş buldu sen paraları kursları bitirdin daha bana ihtiyacın kalmadı dedim hepside doğruydu gerçekler acıtırya insanı nasıl olduysa gururu kabardı ve bu olaydan sonra bana yabancılaştı ayrılmadan 1 kaç gün önce işyerinden geç geldim diye beni eve almadı yalvardım açmadı kapıyı annesi aşağı katta oturuyodu iftar vakti gelmişti yukarı çıktı iftara gelmiyomusunuz diye bende merdivende oturdum ağlıyodum dedim böyle böyle kapıyı açmıyo diye neyse annesi söyledi açtı kapıyı olmadık hakaretler ediyor bana tabi bu arada anneside boşa oğlum boşa dedi kişiliksiz eşimde sizin yüzünüzden evlendim baskı yaptınız dedi o sözleri bitirdi beni zaten 2 gün sonrada başka bi meseleden kavga ettik ve yüzüme karşı boşadım seni diye defalarca bağırdı bende daha gitmedim o eve
Arkadasım yüce rabbim senin yüzüne bakmış bu insanla hayat geçermi neyi düşünüyorsun dahaboşa gitsin.Ben 19 yıllık evliliğimi bitirdim bir cümle için.Daha yolun başındasınız aklınızı başınıza alın.Hayatınızı karartmayın.
işte bazen bazı şeyler bişeylerin önüne geçiyo.arasa özür dilese affedermiyim bilmiyorum büyük konuşmak istemiyorum ama dönmem artık.Allah bu karamsarlıktan kurtarsın bizi bir an önce herkeze sabır versin rabbim vicdansızlardanda mazlumun hakkını bir an önce alsın yüce yaradan.duadan başka bişey gelmiyo elimizdenbide kafamı karıştıran bişey daha var bunun sonrasında ne olacağı güzel şeylerle karşılaşabilecekmiyim falan falan bundan sonra çok zor ama allahtan umut kesilmez
Kişiliği gelişmemiz kendini herşeyden üstün gören, sizi hak etmeyen insanlarla ömrünüzü tükettiğiniz için güzel şeyleri görmek için fırsatınız olmuyor(her anlamda güzel).Sonra yıllar geçiyor arkana dönüp bakıyorsun ben ne yasadım ki diyorsun ama o kaybettiğin günler geri gelmiyor.
Sende haklısın ne deyim.Ben kendim istedim boşanmayı buna rağmen kendimi boşlukta buldum,çok üzüldüm,kendi yatağımda 2 ay yatamadım kanepede yattım.ama sonra kendime geldim ve kalan hayatım için çok doğru bir karar verdiğimi anladım. Şu anda hiç pişman değilim.
hımmm benim konu çok karışık aslında ballosun hikayesine benziyor.benim eşimde imam çocuğu bende ailesi tarafından benzer şeyleri yaşadım.çalışıyorum diye bana etmediklerini bırakmadılar.ama maaşımı tek kuruşuna kadar alıp harcıyodu eşim bi gün beni öldüresiye dövdü kulağımı patlattı bende bu gidişe bir son vermeliyim diye hakaret ettim.benim maaşımla kardeşini okuttu 1 yıl boyunca kardeşinin okulu bitti memur oldu daha çalışmayacaksın diye başımın etini yiyodu bende dedimki tamam herşey bitti kardeşin iş buldu sen paraları kursları bitirdin daha bana ihtiyacın kalmadı dedim hepside doğruydu gerçekler acıtırya insanı nasıl olduysa gururu kabardı ve bu olaydan sonra bana yabancılaştı ayrılmadan 1 kaç gün önce işyerinden geç geldim diye beni eve almadı yalvardım açmadı kapıyı annesi aşağı katta oturuyodu iftar vakti gelmişti yukarı çıktı iftara gelmiyomusunuz diye bende merdivende oturdum ağlıyodum dedim böyle böyle kapıyı açmıyo diye neyse annesi söyledi açtı kapıyı olmadık hakaretler ediyor bana tabi bu arada anneside boşa oğlum boşa dedi kişiliksiz eşimde sizin yüzünüzden evlendim baskı yaptınız dedi o sözleri bitirdi beni zaten 2 gün sonrada başka bi meseleden kavga ettik ve yüzüme karşı boşadım seni diye defalarca bağırdı bende daha gitmedim o eve
arkadaşım çok güzel yaşmışsın da
ben hiç boşanıpta özellikle çocukla yeni çok güzel bir hayat kuran görmedim..mesela benim ailem sen artık dul bir kadınsın herkes senden faydalanmak isteyecek diyor
ben tekrar evlenirim diyorum çocuk ne olacak diyorlar
bu olayları yaşamadan önce çevremdeki herkes boşanan arkadaşları(bayan) için dikkatlilerdi.. Evlerine çok çağırmazlar,kocaları varken biraraya gelmezlerdi
neden kadınlar çok sabredip en son noktada boşanırlar da erkek keyfince istediği an boşanabilir..yine toplumun bakış açısı
erkek için namus kavramı yok tabi anneside yemek,çamaşır vs konusunda en mükemmelini yapıyorsa ne gerek varki çeksin kadını,birde bekar bir kadın bulur oohh..çocukta garantide annede istediği zaman görüyor
bir arkadaş nişantaşı sosyetesi demiş.onlarada bak boşanan erkeklerin çoğu hemde çocuklu olup 20lik bekar kızlarla evleniyorlar
ben öyle boşanıpta çocuğu olan kadınla evlendiklerini görmedim
çocuklu boşanan kadın ya yine 3-5 çocuğu olan, 2. Yada 3. Evliliğini yapmış,yaşlı yada orta yaş erkeklerle evleniyorlar
ne yapmak lazım şimdi,paran varsa babası tarafındanda çocuğa bakılıyorsa 30 yaşında evlilik hayaline veda edip yaşlanmayı beklemekmi gerekiyor
çok üzüldüm inan.çokk karaktersizmiş ne demek ya sizin baskınızla evlendim.Senin günahın neymiş...Aramalarını bekleme bence baksana annesi bile boşa oğlum demiş Eğer aile yapıcı olursa inan herşey biraz daha değişiyor.Ama baksana boşa diyen kadın yapıcı olurmu? Bence onun dava açmasını bekleme.O açarsa belki dahaçok üzülürsün...Ben açtığım için hiçç pişman değilim.Eve almamakta ne yaaa Benimkide gece saat 1 de beni otogara bıraktı 3 saatlik yolu geldim Böyle adamlara açacaksın davayı güçlü olduğunu göstereceksin...Benim kaynanam derdi boşanırsan kim alacak seni falan...Gözümü korkutuyordu..Ama zamanla inan yaralar kapanıyor.Başlada çok yıprandım bende.Aramasını bekledim ama ne kendisi nede ailesi bir kere bile aramadı.Onlarda benim açmamı beklediler galiba.Açtım ve kazandım davamı.Bu bana yetti.Parasında değilim ama kanun önünde kazanmam yetti.Yuvan dağılsın istemem canım ama anlattıklarına bakılırsa bu adamın aramasını bekleme.Beklemiyorsun belki ama dava aç ve kurtul derim.Hakkında hayırlısı olsun...
çok üzüldüm inan.çokk karaktersizmiş ne demek ya sizin baskınızla evlendim.Senin günahın neymiş...Aramalarını bekleme bence baksana annesi bile boşa oğlum demiş Eğer aile yapıcı olursa inan herşey biraz daha değişiyor.Ama baksana boşa diyen kadın yapıcı olurmu? Bence onun dava açmasını bekleme.O açarsa belki dahaçok üzülürsün...Ben açtığım için hiçç pişman değilim.Eve almamakta ne yaaa Benimkide gece saat 1 de beni otogara bıraktı 3 saatlik yolu geldim Böyle adamlara açacaksın davayı güçlü olduğunu göstereceksin...Benim kaynanam derdi boşanırsan kim alacak seni falan...Gözümü korkutuyordu..Ama zamanla inan yaralar kapanıyor.Başlada çok yıprandım bende.Aramasını bekledim ama ne kendisi nede ailesi bir kere bile aramadı.Onlarda benim açmamı beklediler galiba.Açtım ve kazandım davamı.Bu bana yetti.Parasında değilim ama kanun önünde kazanmam yetti.Yuvan dağılsın istemem canım ama anlattıklarına bakılırsa bu adamın aramasını bekleme.Beklemiyorsun belki ama dava aç ve kurtul derim.Hakkında hayırlısı olsun...
ne kadar sürüyo bu kendini iyi hissedebilme zamanı onu çok merak ediyorum kişiye göre değişeceğinide biliyorum ama hiçbir acıda sonsuza kadar sürüp gitmez öyle değilmi sevgimin karşılığı bu olmamalıydı herkez hata yapar bende yaptım ama karşılık bu olmamalıydı olamaznasıl bi vicdan sahibi bu insanlar anlamıyorumki sanki her önüme çıkandan bi kazık yiycem gibime geliyor hiçkimseye güvenim kalmadı
O sana bağlı, eğer hayatı kendine zindan etmek istiyorsan uzunca bi sürebilir.Yada boşanan bazı kadınlar gibi hep eski eşinin kötü olacagını bekleyerekte bir hiç uğruna hayatını yasamayan kadinler gibi mutsuzluğu kendine yasam tarzı olarak seçersen (sen daha boşanmadın ama,allah gönlüne göre dileğini versin) ömür boyuda sürer.ama sen bu hayat iyisiylede kötüsüylede benim bir erkegin etrafında dönmüyor.onu doya doya yasamalıyım(o kendi hayatını güle oynaya yasayacak emin ol) dersen kısa sürer.Acısı olanlar acılarını doya doya yaşamalı ki ileriye bakabilsin.Bu her türlü acı için geçerli.Herkesin hakkında hayırlrsı olsun.
çok garip kendimden utanıyorum ama bi yanım halen evimi evliliğimi istiyorallahım sen bana yardım et hakkımızda hayırlı ne ise o olsun ömür boyu sürmesin eğerki boşanırsam ki öyle geliyo bana ömür boyu istemem sürmesini içimden çıksın gitsin isterim hemen nasıl bi kaplamış beni hiç anlamadım ilk aşk ilk heycan fılan derken hayatıma mal olcak bu evlilik benim
Bunda utanacak ne var sen doğal tepkiler bunlar insallah senin için hayırlısı ise sürer.Kimse boşanmak için evlenmiyor bende eski eşimle yaşlanmayı isterdim ama olmadı olmasınca olmuyor ne yaparsan yap.insallah eşinin aklı başına gelir.Keşke elimizden dir şeyler gelse.
Bunda utanacak ne var sen doğal tepkiler bunlar insallah senin için hayırlısı ise sürer.Kimse boşanmak için evlenmiyor bende eski eşimle yaşlanmayı isterdim ama olmadı olmasınca olmuyor ne yaparsan yap.insallah eşinin aklı başına gelir.Keşke elimizden dir şeyler gelse.
ne güzel yazdınız.
eşim bilmiyomki olmıycak sanırım böyle içim istiyo ama bi taraftanda bişeylerin sonunun geldiğini hissediyorum sanki soğukkanlılıkla halledelim demek ay şu kadına çok sinirliyim nedense
Hangi kadına sinirlendin bakalım?
Ben eşimi çok seviyordum,ne yaptım da böyle oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?