Yaşadıklarını okudum çok üzüldüm. Seni çok iyi anlıyorum, neler hissettiğini. Benzer şeyleri ben de şu anda yaşıyorum. Ben de evleneli daha 5 ay oldu ve son 3 4 aydır da eşim boşanmak istiyor hem de sudan bir sebepten. Onu tanıyamıyorum artık, ya da hep yanlış tanımışım onu. Biz 3 buçuk yıldır birlikteydik, geçen yıl nişanlanmıştık, sonra bir nikah yaptık, bu temmuzda düğünümüz olcaktı, ben şu an ağlamıyor olcaktım, gelinliğimi seçip evimi kuruyor olcaktım ama tüm hayallerim yıkıldı, en kötüsü onu kaybettim. Onun sesini duymadan geçirdiğim bir gün bile yokken şimdi kaç aydır ondan haber dahi alamıyorum. İkimiz de öğretmeniz ama uzak yerlerde en azından siz aynı şehirdeymişsiniz, inan ki uzak bi şehirde olup bihaber olmak o kadar zor ki... Biz üniversitedeyken tanışmıştık, bir arkadaşımız tanıştırmıştı bizi. Çok sevmiştim onu, çok ta güvendim kendisine. O kadar farklı tanıtılmıştı ki bana, ben onun anlatılan karakterine aşık olmuşum ,ilk başlarda her şey güzel gidiyordu, neler neler yapmıştı benim için. Hep farklı şehirlerdeydik, o her zaman gelirdi yanıma nerde olursam olayım, otogarlarda yatardı, tüm devamsızlık hakkını yanıma gelmek için kullanırdı, harçlıklarımıızı otobüs biletlerine verirdik o biletleri saklardık. Ailemi karşıma alarak onla nişanlandım. Eskisi kadar iyi gitmiyordu, uzak mesafeler ilişkiyi çok yıpratıyor gerçekten. Hep kıskançlıklar, bi de güven duygusunu yitirince her şey laçkalaştı. Baktık olmuyor attık nişanı. Ben doğuda ücra bir yere atanınca peşimden geldi sırf ben ağladım nasıl yaşarım buralarda dedim diye. Ailesini geride bırakarak atandığım şehirde iş buldu, yerleşti. Ama kötü koşullarda kalıyordu ve doğunun karışık zamanlarıydı her gün bi olay oluyordu. Geri dönmesi için yalvardım ona bişi olmasın diye. Daha sonra kimse olmadan burda nikah yapmaya karar verdik. Ve deprem olmuştu o sıralarda burada, psikolojisi baya sarsıldı. Artık eskisi gibi değildi. Beni suçluyordu, benim yüzümden buraya gelmişti, ölümle burun buruna gelince anlaşılan bazı şeyleri çok derin sorgulamaya başladı. zaten son zamanlarda sorunluydu ilişkimiz, ondan sonra tamamen koptu birden o kadar değişti ki. Hiçbir arkadaşına evlendiğimizi dahi söylemedi, ben iş yerini arayıp kendimi eşi olarak tanıtınca üstüne bi de kıskançlık yapınca bitti bu iş dedi ve bi daha da geri dönmedi. Beni o kadar seven, onlarca yolları aşıp yanıma gelen, ailesiyle benim yüzümden bozuşan adamın sevgisi her ne olduysa birden bitti. Bu kadar kolay mıydı diye her gün düşünüyorum, ben bunları hakkettim mi diye? Ona sorduğumda söylediği tek şey biz nişanı attıktan sonra zaten her şeyi bitirmiş o, ama sorumluluklarını yerine getirmek için kandırıp kendini yanıma gelmiş te evlenmiş benle. Sırf kendini kandırmak içinmiş. Peki ya ben? Ben kandırılmadım mı? O biliyordu kendini kandırdığını ama ben kandırıldığımı bilmiyordum? Nasılsa evleneyim vicdanımı rahatlatayım sonra boşanırım demiş o hep kendine. Sağolsun beni yarı yolda bu şekilde bırakmamış oldu vicdanı çok rahattır şimdi. Numarasını değiştirmiş, facebooktan beni engellemiş, boşanma davası açmış. Kısacası hayatından beni tamamen çıkarmış ama bunu yapmak için vicdanı rahat olsun diye yalandan evlenmeyi tasarlamış.
Universiteyi bitirmis, eli ekmek tutan, belli yasa gelmis insanlarin kocalarindan ve kocalarinin ailesinden her turlu hakareti duymalarina, zaman zaman kovulmalarina ragmen erkek bosanmak istedigi halde bosanmak istemiyorum, kocam benim herseyim demelerine hayret ediyorum
Evet cogu insanin evlenmek, kocasi ile mutlu olmayi istemek gibi hayalleri vardir. Ama kocam bana gerizekali bu ya diyecek, evde sevgi bir tarafa saygi olmayacak ve ben hala aglayacagim o da mutlu olmasin Allahim pisman olsun donsun vs vs.
Peki tekrar bir araya gelin, kocan sana gerizekali desin, gorumcen bile desin, ailede kimse seni sallamasin ama sen hala yapici ol, yuvam dagilmasin de, herkesten ozur dile, mutlu olmayi bekle.
Ya da bosanin ama her gun eve yarasa gibi gir, okulda lavaboda agla, eve donunce ilk isin esinin yazdiklarini kontrol etmek olsun ve omrun allahm esim mutlu olmasin evlenmesin diye dua etmekle gecsin.
SAKIN BEN NASIL MUTLU OLURUM DIYE DUSUNME, KENDI HAYATINA ODAKLANMA!!!
Esinin nafakasina mahkum ve cocugu olan kisi boyle davransa yine anlamli ama durum boyle olmadigi halde acizmis gibi davranan kisilerin ya zayif ya da takintili oldugunu dusunuyorum.
Bu da benim yorumum. Umarim hayat herkesin gonlunce olur.
eşimi severek evlendim. ama ondan ayrılmak zorundayım. onun hiçbir şey olmamış gibi yaşamasına dayanamıyorum. bana yaptıklarından sonra böyle mutlu olmasına dayanamıyorum. onunla 1.5 sene nişanlı kaldık, severek evlendik.18 gün sonra hiçbir şey yokken beni evimden attı. şimdi ailesiyle benim evimde yaşıyor. çeyizlerimi bile vermedi. onun mutlu olmasına dayanamıyorum. manevi tazminat davası açtım biraz da o mutsuz olsun diye. ama bana mısın demiyor. ya hep mutlu olursa. bana onca yaptıklarından sonra. ya evlenirse çocukları olursa
çok güzel anlatmışsın haklısın ama nerede yaşadığını unutarak yazmışsın sanırım.burası türkiye ,yanlış dini bilgisi olan ve herşeyini etrafındaki kişilere göre ayarlayan insanlarla dolu.bende boşandım ve evet boşanmak istemeyerek boşandım.çünkü biliyordum türkiyede boşanan kızlara artık dul gözüyle bakıldığını.en yakın arkadaşının bile sana artık bekar iyi birini layık görmediğini biliyordum.boşanıncada yaşadım.4 ay evli kaldım cinsel birliktelik bile olmadı ama o 4 ay benden ne götürdüyse artık türk toplumu gözünde 2. el oldum.bekarken peşimden koşan aileler artık benim için çocuklu boşanmış ilk eşine benim yaşadığım acıları yaşatmış erkekleri uygun görmeye başladılar.ve bu şekilde herkesimden insanlar düşünüyor.istanbul sosyetesi hariç belki ama kaçımz o sosyeteye mensubuz.
Allah yardımcın olsun arkadaşım,gerçekten çok zor yaşadıkların..sana kuzenimin hikayesini anlatayım belki acını hafifletir..
Kuzenim hemşire,öğretmen bir çocuğun ailesi görücü gelmiş..tanışmışlar,anlaşmışlar..tabi nişanlılık dönemi de oldu birbirlerini daha iyi tanımak için..ama çocuğun ailesi ytam bir paragözmüş..kuzen hemşire ya..kendi yakınlarına bizim gelin altın yumurtlayan tavuk diyorlarmış,tabi biz sonradan duyuyoruz bunları..neyse kuzenimle evlendi bu çocukla..kuzenim işe gidiyordu,çocuğun işi yoktu,kpss'ye hazırlanıyordu..çocuğun ailesi kışı geçirmeye kuzenime gelmişler daha yeni evli oldukları zaman,3-4 ay kalmışlar..kuzenim hem işe git hem evin işiyle ilgilenmekten bitap düşmüştü..artık nasıl oldu bilmiyorum kaynana bir kavga çıkarıyor,kuzen de dayanamıyor cevap veriyor..kuzeni evden kovuyolar..bir tane kıyafetini bile almadan,ayrıca kuzenim 4 ay hamileymiş..aldıramıyo da çocuğu..tek başına doğurdu çocuğunu..babası gelmedi bile..hala da gelmiyor..
çok güzel anlatmışsın haklısın ama nerede yaşadığını unutarak yazmışsın sanırım.burası türkiye ,yanlış dini bilgisi olan ve herşeyini etrafındaki kişilere göre ayarlayan insanlarla dolu.bende boşandım ve evet boşanmak istemeyerek boşandım.çünkü biliyordum türkiyede boşanan kızlara artık dul gözüyle bakıldığını.en yakın arkadaşının bile sana artık bekar iyi birini layık görmediğini biliyordum.boşanıncada yaşadım.4 ay evli kaldım cinsel birliktelik bile olmadı ama o 4 ay benden ne götürdüyse artık türk toplumu gözünde 2. el oldum.bekarken peşimden koşan aileler artık benim için çocuklu boşanmış ilk eşine benim yaşadığım acıları yaşatmış erkekleri uygun görmeye başladılar.ve bu şekilde herkesimden insanlar düşünüyor.istanbul sosyetesi hariç belki ama kaçımz o sosyeteye mensubuz.
arkadaşım çok güzel yaşmışsın daturkiye denen yer bir kara parcasi, dusunceleri olusturanlar icinde yasayanlar yani sen ben..bu forumdakiler..
Eski yazdiklarina baktim. Ogretmenim demissin. Esimle 5 ay evli kaldik, hic cinsel birlikteligimiz olmadi, hala bakireyim diye eklemissin. Evliligini yurutmek icin her seyi yapmissin, onun memleketine sen istemesen de tasinmissiniz, kocan istedi diye maas kartini ona vermissin. Herseye ragmen o bosanmak istemis sen mahkeme gunu bile bosanmak istememissin. Hatta belki tekrar birlesirsiniz diye tazminat falan da istemeden ona zorluk cikarmadan bosanmissin. Ama ortak avukatiniz bosanma sonrasi temyize bile gitme diye sana kagit imzalatmis.
2010 aralik ayinda bosanmissin. Bosandiktan 7 ay sonra kuzenim benimle evlenmek istiyor, daha okulu bitmedi issiz gucsuz ama hic evlenmemis. Ben cok istemiyorum mesajlasiyoruz ama ne yapsam? ıki sene olmamis bile bosanmanizin uzerinden "bana hep bosanmislari gosteriolar, bir tane bekarla tanistirmak istediler, ben tanismadan bosanmis olduumu soylemeyin ona dedim ama olmaz dediler" gibi konu basliklari. Aralarda da "millet evlenmeden birlikte oluo onlar bekar oluo da ben bakire olduum halde sirf evlenmis olduum icin dul oluyorum" seklinde dusunceler..yukarida yazdigim hayret ettigim insanlara bir orneksin.
Bir kadinin degerinin nasil belirlenmesi gerekiyor?
Evlenmemis+bakire kadin > evlenmemis+bakire olmayan kadin > evlenmis+bosanmis kadin > tecavuz magdurlari
senin bu siralamanin ikinci ve ucunculerine mi itirazin yoksa kadinin ambalajlanmis bir esya gozu ile gorulmesine mi? Bir kadinin degeri vajinasindaki etin tarihcesi ile olculemez dusuncesindeysen o zaman seni 2. El(!) kirlenmis(!) goren mantalite ile evlenmeyi istemek niye?
Ama turkiye'deki cogu erkek boyle...o zaman evlenme veya evleniyorsan da ileride allah korusun tecavuze ugradiinda senin kukunu baska erkek de gordu artik olmaz diye seni kapinin onune koyarlarsa aglama. Cunku sen zaten biliyordun adamin senden ziyade kukunun tarihcesi ile ilgilendiini.
Ayrica beni boyle boyle goruyorlar diyorsun ama senin de bosanmis erkeklerle ilgili yargilarin var. Bosanmisla evlenmek degil gonlunden gecen. Olabilir. Ama hic evlenmemis birinin bosanmis biri ile ilgili yargilari olabilecegini niye kabullenmiyorsun?
Hepimiz hayata mutlu olmak icin geldik. Hayallerimiz var. Yikilan hayallerin arkasindan bakakalmak cok uzucu.. Bu forumda okudugum hamileyken gulen bir fotografim olmasini istiyordum lafi hala aklimda..
Kocan seni dovuyordur, deger vermiyordur, aldatiyordur ama sen yine de ondan razisindir. Bize o zaman b.. Yemek duser. Ama adam hem eziyet ediyor, ustune de seni istemiyorsa hala takili kalmak niye? Sen istedigin kadar uzul, kendini parcala..
Evlenme-bosanma olayini yasam-olum cizgisinde yasayanlara sozum hayata seni tek baglayan bir koca mi olur. Kendisine saygisi olmayan insanin baskasindan saygi beklemesi abes diye de eklerim. (lafim calismayan duduk kadar nafaka ile cocuklarini buyutmek zorunda kalan ya da kalacak kisilere degil)
arkadaşım çok güzel yaşmışsın da
ben hiç boşanıpta özellikle çocukla yeni çok güzel bir hayat kuran görmedim..mesela benim ailem sen artık dul bir kadınsın herkes senden faydalanmak isteyecek diyor
ben tekrar evlenirim diyorum çocuk ne olacak diyorlar
bu olayları yaşamadan önce çevremdeki herkes boşanan arkadaşları(bayan) için dikkatlilerdi.. Evlerine çok çağırmazlar,kocaları varken biraraya gelmezlerdi
neden kadınlar çok sabredip en son noktada boşanırlar da erkek keyfince istediği an boşanabilir..yine toplumun bakış açısı
erkek için namus kavramı yok tabi anneside yemek,çamaşır vs konusunda en mükemmelini yapıyorsa ne gerek varki çeksin kadını,birde bekar bir kadın bulur oohh..çocukta garantide annede istediği zaman görüyor
bir arkadaş nişantaşı sosyetesi demiş.onlarada bak boşanan erkeklerin çoğu hemde çocuklu olup 20lik bekar kızlarla evleniyorlar
ben öyle boşanıpta çocuğu olan kadınla evlendiklerini görmedim
çocuklu boşanan kadın ya yine 3-5 çocuğu olan, 2. Yada 3. Evliliğini yapmış,yaşlı yada orta yaş erkeklerle evleniyorlar
ne yapmak lazım şimdi,paran varsa babası tarafındanda çocuğa bakılıyorsa 30 yaşında evlilik hayaline veda edip yaşlanmayı beklemekmi gerekiyor
arkadaşım çok güzel yaşmışsın da
ben hiç boşanıpta özellikle çocukla yeni çok güzel bir hayat kuran görmedim..mesela benim ailem sen artık dul bir kadınsın herkes senden faydalanmak isteyecek diyor
ben tekrar evlenirim diyorum çocuk ne olacak diyorlar
bu olayları yaşamadan önce çevremdeki herkes boşanan arkadaşları(bayan) için dikkatlilerdi.. Evlerine çok çağırmazlar,kocaları varken biraraya gelmezlerdi
neden kadınlar çok sabredip en son noktada boşanırlar da erkek keyfince istediği an boşanabilir..yine toplumun bakış açısı
erkek için namus kavramı yok tabi anneside yemek,çamaşır vs konusunda en mükemmelini yapıyorsa ne gerek varki çeksin kadını,birde bekar bir kadın bulur oohh..çocukta garantide annede istediği zaman görüyor
bir arkadaş nişantaşı sosyetesi demiş.onlarada bak boşanan erkeklerin çoğu hemde çocuklu olup 20lik bekar kızlarla evleniyorlar
ben öyle boşanıpta çocuğu olan kadınla evlendiklerini görmedim
çocuklu boşanan kadın ya yine 3-5 çocuğu olan, 2. Yada 3. Evliliğini yapmış,yaşlı yada orta yaş erkeklerle evleniyorlar
ne yapmak lazım şimdi,paran varsa babası tarafındanda çocuğa bakılıyorsa 30 yaşında evlilik hayaline veda edip yaşlanmayı beklemekmi gerekiyor
Bir de arkadaslar kendi kizinizi dusunun. Siz o kadar degerlisiniz ki ama disaridan bakamiyorsunuz belki de yasadiklariniza. Sizin yasadiklarinizi kiziniz yasasaydi ne tavsiye ederdiniz?
arkadaşlar merabalar bende şu anda 15 ayılk evliyim.fakat 13 aylık evli iken kocamın sayısız kez seni boşadım demesine karşılık evimden ağlayarak ayrılmak zorunda kaldım.hemde ramazanın 11.günü şu anda annemlerde kalıyorum.hiçbir şekilde aramıyor sormuyor aynı sektörde çalışıyor olmamız nedeni ile işyerinden ayrıldığını duydum.sanırım yaşadığımız şehirdende ayrılmış.boşanma davasıda açmadı.ne yapmaya çalıştığını yada ne yapacağını bilmiyorum.bir avukatla görüştüm.maddi manevi tazminat alarak boşanma davası açabileceğimi biliyorum.fakat davayı ben açmak istemiyorum.nerde ise gelsin açsın.zaten evliliğimiz süresince tüm sorumluluklar bana aitti.bari boşanırken evlendiğinin ve boşanacak olduğunun farkına varsın.allahım 2 dünyadada annesinin ve ailesinin kendinin yüzünü güldürmesin.çok zor günler geçiririyorum.ama sabrediyorum.birgün onun mutsuzluk haberleri geldiği zaman içim rahatlayacak ama umarım iş işten geçmemiş ve ben sağlığımı kaybetmemiş olurum.((
Canım hakkında hayırlısı olsun öncelikle.Lütfen üzmemeye çalış kendini.İnan erkek milletinin hiçbirşey umurunda değil.Benimde konum var forumda.Bende 10 aylıkken ayrıldım.Benim eşimde ben evden ayrıldıktan sonra 4 aya yakın aramadı sormadı aynı zamanda aileside aramadı.Boşanma davasını ben açıncada hemen kabul etti.Erkekler biraz şunu yapmak istiyor kadın açsın davayı ve bütün sorumluluk kadında olsun.çEn sonunda baktım olacağı yok ben açtım davayı.Maddi manevi tazminat istemli.Davayı kazandım.Ama şuan bana para vermemek için dosyayı temyize gönderdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?