boşanıyorum

ÇOk üzüldüm haline . Allah yardımcın olsun. ben de kendimi ortada bırakılmış hissediyorum. ben de eşimi çok seviyordum. Allah bundan sonra hayırlı insanlarla karşılaştırsın. Bunu da yaşamamız gerekiyormuş. Ben mahkemeye girerken bile hala yalan söylemez diyordum. pişmandır belki diyordum. her zamanki gibi kendimi kandırıyormuşum. Antidepresan kullanarak toparlanmaya çalışıyorum ben de. ya birini bulursa diye hergün düşünüp duruyorum. bi de mahkeme işi var benim. ama pes etmeyeceğim. Allah büyük. O biliyor kimin yalan kimin doğru söylediğini. onlar istedikleri kadar vicdanlarını rahatlatmaya çalışsınlar.

Çok korkuyorum kızlar haklıyken haksız duruma düşmekten. Allah'a hergün yalvarıyorum adalet yerini bulsun diye. bi de hakime verdiği kağıtta eşyaları da aldı sattı parasını harcadı yazmış kağıdın kopyasını avukat bize verdi siz de okuyun diye ablamla eniştemin ifadeleri çok önemliymiş.

Universiteyi bitirmis, eli ekmek tutan, belli yasa gelmis insanlarin kocalarindan ve kocalarinin ailesinden her turlu hakareti duymalarina, zaman zaman kovulmalarina ragmen erkek bosanmak istedigi halde bosanmak istemiyorum, kocam benim herseyim demelerine hayret ediyorum

Evet cogu insanin evlenmek, kocasi ile mutlu olmayi istemek gibi hayalleri vardir. Ama kocam bana gerizekali bu ya diyecek, evde sevgi bir tarafa saygi olmayacak ve ben hala aglayacagim o da mutlu olmasin Allahim pisman olsun donsun vs vs.

Peki tekrar bir araya gelin, kocan sana gerizekali desin, gorumcen bile desin, ailede kimse seni sallamasin ama sen hala yapici ol, yuvam dagilmasin de, herkesten ozur dile, mutlu olmayi bekle.

Ya da bosanin ama her gun eve yarasa gibi gir, okulda lavaboda agla, eve donunce ilk isin esinin yazdiklarini kontrol etmek olsun ve omrun allahm esim mutlu olmasin evlenmesin diye dua etmekle gecsin.

SAKIN BEN NASIL MUTLU OLURUM DIYE DUSUNME, KENDI HAYATINA ODAKLANMA!!!

Esinin nafakasina mahkum ve cocugu olan kisi boyle davransa yine anlamli ama durum boyle olmadigi halde acizmis gibi davranan kisilerin ya zayif ya da takintili oldugunu dusunuyorum.

Bu da benim yorumum. Umarim hayat herkesin gonlunce olur.

Son düzenleme:
Ne yapman gerekiyor biliyor musun arkadasim?

Yarin kendine pasaport cikarttir. Iddiali giyin bakimli ol. Ex kocan sana mesaj atarsa da "vicdansiz.pislik." gibi onun seni mutsuz ettigini gosteren mesajlar yerine "Bu is bitti. Degerim bilemedin. Araba aldim. Pasaportumu da cikarttim. Dava sonucunu bekliyorum. Gelen parayi yurtdisinda catir catir harcayacagim. Ogretmen kizim, cocuksuzum. Kimin talibi daha cok gorecegiz. Gecti borun pazari sen sur esegini Nigde'ye" de. Bir daha da muhatap alma.

Ki buna inanman lazim. Ogretmen kizsin, cocugun yok. Annen baban olmayabilir ama ablan enisten var. Kimseyi cekmek zorunda degilsin. Dunyaya hadi oradan demelisin.

Son düzenleme:
Ay sadece 2 sayfa okudum daral geldi
1.si sen 18 gunlukken seni disari atan adami niye istiyosun seviyorum deme kuzum yazik sana neler yapmis

2.si 1 sene dolmadan anlasmali bosanma olmuyor nasil sana protokol gonderiyor protokolu hazirlayan kisi kim ki bunu bilmiyor

3.su senin yerinde olsam ev kendiminse tapuya gidip serh koydururum degilse de hemen mahkemeye basvurup evdeki esyalarin kayit altina alinmasini isterim ki ceyizlerinin bile ustune konmus hatta dava sirasinda 2 yalanci sahit bulur su kadar altinim vardi param vardi el koydu derim ki ici yansin

çok güzel anlatmışsın haklısın ama nerede yaşadığını unutarak yazmışsın sanırım.burası türkiye ,yanlış dini bilgisi olan ve herşeyini etrafındaki kişilere göre ayarlayan insanlarla dolu.bende boşandım ve evet boşanmak istemeyerek boşandım.çünkü biliyordum türkiyede boşanan kızlara artık dul gözüyle bakıldığını.en yakın arkadaşının bile sana artık bekar iyi birini layık görmediğini biliyordum.boşanıncada yaşadım.4 ay evli kaldım cinsel birliktelik bile olmadı ama o 4 ay benden ne götürdüyse artık türk toplumu gözünde 2. el oldum.bekarken peşimden koşan aileler artık benim için çocuklu boşanmış ilk eşine benim yaşadığım acıları yaşatmış erkekleri uygun görmeye başladılar.ve bu şekilde herkesimden insanlar düşünüyor.istanbul sosyetesi hariç belki ama kaçımz o sosyeteye mensubuz.

canım konuyu baştan sona okumaya çalıştım,kacırdıgım ayrıntı vardır muhakkak...

Derler ya verilmiş sadakan varmış, işte aynen öyle.. sakın sıkma canını bu iş uzamadan sen daha çok yıpranmadan gerçek yüzünü cıkarmıs ya çocugun olduktan sonra böyle birşey cıksaydı birde çocugu vermem diye direteceklerdi..Bu işler namaza duaya bakmıyor insanlıktan nasibini almamış varlıklar hangi namazla ödeyecek bunun hesabını bilinmez..Hukuki açıdan elinden geleni ardına koyma,verdiğin bir iğneyi bile bırakma zaten manevi tazminat davasıda açmışsın...

öncelikle işe kendini sevmekle başla.çünkü haddinden fazla değer vermişssin ki hala ya düzelirse diye bakıyorsun.bakma huylu huyundan vazgeçmez.
Kendini Sev
Kendine değer ver.. ondan nefret etmek adına yaptıgı herşeyi hatırla ki yapıcakların onun içini acıtsın belki insan oldugunu hatırlar..

bunun sosyetelikle alakası yok bunun insanlıklı alakası var,empati kurabilmekle alakası var..bu ülkede kimse kendini karşısındakinin yerine koyup dusunmediği için yaşanıyor bunlar zaten..Yaşattıklarının bir zerresini anlayabilseler tövbeye gelir pislikler

Siz gitseymişsiniz keşke.

Turkiye denen yer bir kara parcasi, dusunceleri olusturanlar icinde yasayanlar yani sen ben..Bu forumdakiler..

Eski yazdiklarina baktim. Ogretmenim demissin. Esimle 5 ay evli kaldik, hic cinsel birlikteligimiz olmadi, hala bakireyim diye eklemissin. Evliligini yurutmek icin her seyi yapmissin, onun memleketine sen istemesen de tasinmissiniz, kocan istedi diye maas kartini ona vermissin. Herseye ragmen o bosanmak istemis sen mahkeme gunu bile bosanmak istememissin. Hatta belki tekrar birlesirsiniz diye tazminat falan da istemeden ona zorluk cikarmadan bosanmissin. Ama ortak avukatiniz bosanma sonrasi temyize bile gitme diye sana kagit imzalatmis.

2010 aralik ayinda bosanmissin. Bosandiktan 7 ay sonra kuzenim benimle evlenmek istiyor, daha okulu bitmedi issiz gucsuz ama hic evlenmemis. Ben cok istemiyorum mesajlasiyoruz ama ne yapsam? Iki sene olmamis bile bosanmanizin uzerinden "Bana hep bosanmislari gosteriolar, bir tane bekarla tanistirmak istediler, ben tanismadan bosanmis olduumu soylemeyin ona dedim ama olmaz dediler" gibi konu basliklari. Aralarda da "millet evlenmeden birlikte oluo onlar bekar oluo da ben bakire olduum halde sirf evlenmis olduum icin dul oluyorum" seklinde dusunceler..Yukarida yazdigim hayret ettigim insanlara bir orneksin.

Bir kadinin degerinin nasil belirlenmesi gerekiyor?

Evlenmemis+bakire kadin > Evlenmemis+bakire olmayan kadin > Evlenmis+bosanmis kadin > Tecavuz magdurlari

Senin bu siralamanin ikinci ve ucunculerine mi itirazin yoksa kadinin ambalajlanmis bir esya gozu ile gorulmesine mi? Bir kadinin degeri vajinasindaki etin tarihcesi ile olculemez dusuncesindeysen o zaman seni 2. el(!) kirlenmis(!) goren mantalite ile evlenmeyi istemek niye?

Ama Turkiye'deki cogu erkek boyle...O zaman evlenme veya evleniyorsan da ileride allah korusun tecavuze ugradiinda senin kukunu baska erkek de gordu artik olmaz diye seni kapinin onune koyarlarsa aglama. Cunku sen zaten biliyordun adamin senden ziyade kukunun tarihcesi ile ilgilendiini.

Ayrica beni boyle boyle goruyorlar diyorsun ama senin de bosanmis erkeklerle ilgili yargilarin var. Bosanmisla evlenmek degil gonlunden gecen. Olabilir. Ama hic evlenmemis birinin bosanmis biri ile ilgili yargilari olabilecegini niye kabullenmiyorsun?

Hepimiz hayata mutlu olmak icin geldik. Hayallerimiz var. Yikilan hayallerin arkasindan bakakalmak cok uzucu.. Bu forumda okudugum hamileyken gulen bir fotografim olmasini istiyordum lafi hala aklimda..

Kocan seni dovuyordur, deger vermiyordur, aldatiyordur ama sen yine de ondan razisindir. Bize o zaman b.. yemek duser. Ama adam hem eziyet ediyor, ustune de seni istemiyorsa hala takili kalmak niye? Sen istedigin kadar uzul, kendini parcala..

Evlenme-bosanma olayini yasam-olum cizgisinde yasayanlara sozum hayata seni tek baglayan bir koca mi olur. Kendisine saygisi olmayan insanin baskasindan saygi beklemesi abes diye de eklerim. (Lafim calismayan duduk kadar nafaka ile cocuklarini buyutmek zorunda kalan ya da kalacak kisilere degil)

Son düzenleme:
Turkiye'de her 4 ciftten biri bosaniyor. Kocalari olen ve evli oldugu halde mutsuz olanlar da var. Toplumuzda kadina siddet bosanmis bosanmamis ayrimi mi taniyor? Kiz/kadin basina X'e kalkismak diye bir laf var.

Peki cozum ne? Kocaya yapismak mutluluk rolu oynamak mi? Bu ulkede kadinlar inadina kiz/kadin basina bir seyler yapmak icin ugrasti. Her turlu meslek dalinda kadin var. Bosanan kardesim sen ornek ol, ileride evlenecek olan ogencine kizina "Ne olursa olsun o erkek. Sen kadinsin. Bu ulkede isler boyle. Kadinin degeri ancak yaninda bir erkek varsa var. Erkek yoksa sen kendini oldur daha iyi" mesaji verme. Evinde mutsuz olup bosanmak isteyen seni gorup tek ben degilim ki diyebilsin.

Daha 18 günlük evliyken hiçbir sebep yokken sizi evden attı yok artık ya.Amacı neymiş bu adamın fantezi olsun diye mi evlenmiş!Tövbe estağfurullah ya.İyi bir avukat bul ve tazminat,nafaka ne biliyorsan al.Böyleleri hak ediyor bunu.
Evlilikten,erkeklerden soğudum arkadaş ya daha 5 aylık,7 aylık evli insanlar ayrılıyorlar neden böyle oluyor anlamıyorum.Erkekler gerçek yüzlerini nasıl bu kadar kolay gizleyebiliyorlar mantığım almıyor!

arkadaşım çok güzel yaşmışsın da
ben hiç boşanıpta özellikle çocukla yeni çok güzel bir hayat kuran görmedim..mesela benim ailem sen artık dul bir kadınsın herkes senden faydalanmak isteyecek diyor
ben tekrar evlenirim diyorum çocuk ne olacak diyorlar
bu olayları yaşamadan önce çevremdeki herkes boşanan arkadaşları(bayan) için dikkatlilerdi.. Evlerine çok çağırmazlar,kocaları varken biraraya gelmezlerdi
neden kadınlar çok sabredip en son noktada boşanırlar da erkek keyfince istediği an boşanabilir..yine toplumun bakış açısı
erkek için namus kavramı yok tabi anneside yemek,çamaşır vs konusunda en mükemmelini yapıyorsa ne gerek varki çeksin kadını,birde bekar bir kadın bulur oohh..çocukta garantide annede istediği zaman görüyor
bir arkadaş nişantaşı sosyetesi demiş.onlarada bak boşanan erkeklerin çoğu hemde çocuklu olup 20lik bekar kızlarla evleniyorlar
ben öyle boşanıpta çocuğu olan kadınla evlendiklerini görmedim
çocuklu boşanan kadın ya yine 3-5 çocuğu olan, 2. Yada 3. Evliliğini yapmış,yaşlı yada orta yaş erkeklerle evleniyorlar
ne yapmak lazım şimdi,paran varsa babası tarafındanda çocuğa bakılıyorsa 30 yaşında evlilik hayaline veda edip yaşlanmayı beklemekmi gerekiyor

Sen bir dul kadinsin herkes senden faydalanmak isteyecek ya da cevredeki evli kadinlar kocalarini dullardan kiskaniyor. Acaba boyle mi? Bir dusunelim bunlar sadece dullara mi ozgu?

Kadindan faydalanmak isteyecek erkek senin dul olmana falan bakmaz. Bosanmis olsun bosanmamis olsun cinsel birlikteligi yasamak ve sonra hoscakal demek ister. Evli kadinlarda kocalarini sadece dullardan uzak tutup bekar arkadaslari ile tanistirmaz, herkesten kiskanir.

Tamam Turkiye sacma dusunceler ulkesi ama abartmaya da gerek yok. Bosaninca kapiya carpi atiliyor, pencereler kiriliyor, bekar erkekler her tenha yerde bu kisileri sikistiriyor gibi bir durum yok ortada. Herkes isinde gucunde.

Sizinle tanismak isteyen kisilerin niyetlerinin kotu oldugunu anladiginizda ayrilirsiniz.

Ben hic bosanipta cok guzel hayat kuran kisi gormedim lafiniza ben gordum diyebiirim. Hatta buraya da yazmistim. Aksine sorunlari oldugu halde kocasini inatla birakmayan onun duzelecegini umut eden kisilerin mutlu oldugunu gormedim diyebilirim. Foruma daha yeni katilmama ragmen bazi kisilerin, bosan tavsiyesine ragmen bosan deyip durmayin bana dediklerini, ama iki gunde bir foruma birinci dayagimi yedim ikinci dayagimi da yedim bu da ucuncu vs vs ya da kocam cocugumun dusmesini istiyo, kaynanam evime habersiz girip oturdu gibi ardiardina basliklar actiklarini siz de bilirsiniz.

Erkekler cok rahat cocuk annede, annesi camasirini yikio, ohhh bir de 20lik alir yanina. Cocuk annede durmak zorunda degil. Velayetini babaya verin, cevreden baski goreceginizi dusunuyorsaniz onlara dersiniz ki ben bu cocugu babanin da sorumlulugunu yerine getirecegini dusunerek yaptim sorumsuz olan taraf o dersiniz. Ayrica kimse tarafindan onaylanmak zorunda da diilsiniz. Kocanin annesi camasirini yikio. E yikasin. Kocaniz sizinle zaten sadece camasir yemek icin evlendiyse bence bitmesi hayirli olmus bu evliligin. Ohhh bir de 20lik alir yanina. Yaaaa butun 20likler kocanizi mi bekliyor. Sizin kiziniz 20 yasinda size sorsa, anne ben bir adami seviyorum, 30 yasinda, bosanmis 1 cocugu var, evleneyim mi? ne diyeceksiniz. Git evlen o erkekle mi? Sizin esinizle evlenmek isteyecek 20lik citir ya cahildir ya da duskundur (paraya ihtiyaci vardir).Keni yasiti varken ya da herkes haldihaldir ayaginin uzerinde durma pesindeyen kocanizla mi evlenecek? Hadi evlendi, esiniz degisecek mi? Size yaptiklarini ona da yapacak.

Kocam mutsuz olsun. Ya birakin artik kocanizi ne hali varsa gorsun. Siz kendi mutlulugunuza bakin. Sizinle evlenecek erkek diyelim ki ya 3 4 cocuklu ya da yasli (Ki hani bosanmis erkegin cocugu annede kaliodu. Niye 3 4 cocuk sorun oldu) Siz niye evlenmek istiyorsunuz? Evlilikten beklentiniz ne? Para mi? Zengin birisini bulun. Yalniz olmama beklentisi mi? O zaman yasi veya cocugu neden sorun? Duzenli cinsel hayat mi? Yine 3 4 cocuklu adam bu isteginizi karsilar. Siz ne istiyorsunuz ve neyi niye istemiyorsunuz? Bu onemli.

Anneniz de demis ya sen artik dulsun kimse evlenmez senle diye. Belliki geri donmenizi istiyor kocaniza. Kocaniz olseydi onu diriltmeye mi ugrasacakti?

Sosyete olayina gelince. Su an aklima gelenler Musa Aytun (cocuksuz ve genc) Ahmet Bayer in eski esi Sinem Yildirim la birlikte(Iki cocuklu yasli). Cem Uzan in kardesi sonra da Ilker Inanoglu Yesim Salkim la evlendi. Yesim Salkim hem yasli hem cocuklu. Daha da arastirmadim. Algida secicilik yaptiginizi dusunuyorum.

Son bir sey eski konulardan gordum. Esiniz sinemada ailesinin yanina gitmek istemis. Arabanin anahtarini vermis size. Kizkardesinizle gecenin bir yarisi nasil doneceginizi sormussunuz. O da size anahtari firlatmis. Niye donemiyorsunuz? Altinizda araba. Nitekim donmussunuz. Ben kadinim illa yanimda erkek olmasi lazim diyorsaniz yukarida yazdim bu ulkede kadinlar inadina kiz/kadin basina bir seyler yapiyor diye.

Kocaniz 1000 TL maas vereyim benim yanimda yasa demis. Gecenlerde bir haber okumustum. Kadinla erkek ayriliyor. Erkek baskasi ile evleniyor. Sonra da kadin da baskasini bulup evleniyor. Erkek bu sefer kadinin evlenmesini hazmedemiyor. Illa yeni karima kuma geleceksin diye kadina baski yapiyor. En sonunda da 11 yerinden bicaklio kadini. Olaya bak. Sanki Sultan Suleyman. Kocanizda da bu sendrom var herhalde. O istedigi gibi yasayacak siz de gozunun onunde olacaksiniz. Bence bir mesleginiz varsa kosarak uzaklasin aksi halde imkaniniz varsa calisin ve baska bir ile tasinin. Hicbiri olmazsa iyi bir tazminat ve nafaka koparmaya onlarla yeni bir hayat kurmaya calisin ama her halukarda ondan uzaklasmaya bakin.

Bu meselenin sosyete ile ilgili değil ağır bir tabirle düşünme yetisinden yoksun, kafasını sadece onla bunla meşgul edip kendini bir halt zanneden
karakterlerle ilgili olduğu kanısındayım.Benim de ablam boşandı ve bizimle yaşıyor.Hem de bizim(babam) zorumuzla boşandı diyebilirim.
Ne ailem bugüne kadar ağzını bu konuda açtı ne de çevremizden böyle bir tepkiyle karşılaştık.
Aksine ablam evlendiği kişi için uzak kaldığı arkadaş grubu ve sosyal hayatına hızlı bir dönüş yaptı.
Özellikle de evli olan hanım arkadaşlarından en büyük desteği gördü diyebilirim...
Kimse boşanmak için evlenmiyor, biraz empati yapabilen ve vicdanı olan her insanın bu şekilde davranacağına eminim ben.
Sizin çevrenizdeki insanlar kusura bakmayın ama karaktersizmiş.Biran önce o çevreden kendinizi soyutlayın ki gerçekte ne kadar değerli olduğunuzu size hissettirebilen insannlara yer açılsın.

Bir de arkadaslar kendi kizinizi dusunun. Siz o kadar degerlisiniz ki ama disaridan bakamiyorsunuz belki de yasadiklariniza. Sizin yasadiklarinizi kiziniz yasasaydi ne tavsiye ederdiniz?

Bir de arkadaslar kendi kizinizi dusunun. Siz o kadar degerlisiniz ki ama disaridan bakamiyorsunuz belki de yasadiklariniza. Sizin yasadiklarinizi kiziniz yasasaydi ne tavsiye ederdiniz?

arkadaşlar merabalar bende şu anda 15 ayılk evliyim.fakat 13 aylık evli iken kocamın sayısız kez seni boşadım demesine karşılık evimden ağlayarak ayrılmak zorunda kaldım.hemde ramazanın 11.günü şu anda annemlerde kalıyorum.hiçbir şekilde aramıyor sormuyor aynı sektörde çalışıyor olmamız nedeni ile işyerinden ayrıldığını duydum.sanırım yaşadığımız şehirdende ayrılmış.boşanma davasıda açmadı.ne yapmaya çalıştığını yada ne yapacağını bilmiyorum.bir avukatla görüştüm.maddi manevi tazminat alarak boşanma davası açabileceğimi biliyorum.fakat davayı ben açmak istemiyorum.nerde ise gelsin açsın.zaten evliliğimiz süresince tüm sorumluluklar bana aitti.bari boşanırken evlendiğinin ve boşanacak olduğunun farkına varsın.allahım 2 dünyadada annesinin ve ailesinin kendinin yüzünü güldürmesin.çok zor günler geçiririyorum.ama sabrediyorum.birgün onun mutsuzluk haberleri geldiği zaman içim rahatlayacak ama umarım iş işten geçmemiş ve ben sağlığımı kaybetmemiş olurum.((

Son düzenleme:

Canım hakkında hayırlısı olsun öncelikle.Lütfen üzmemeye çalış kendini.İnan erkek milletinin hiçbirşey umurunda değil.Benimde konum var forumda.Bende 10 aylıkken ayrıldım.Benim eşimde ben evden ayrıldıktan sonra 4 aya yakın aramadı sormadı aynı zamanda aileside aramadı.Boşanma davasını ben açıncada hemen kabul etti.Erkekler biraz şunu yapmak istiyor kadın açsın davayı ve bütün sorumluluk kadında olsun.çEn sonunda baktım olacağı yok ben açtım davayı.Maddi manevi tazminat istemli.Davayı kazandım.Ama şuan bana para vermemek için dosyayı temyize gönderdi.

hımmm benim konu çok karışık aslında ballosun hikayesine benziyor.benim eşimde imam çocuğu bende ailesi tarafından benzer şeyleri yaşadım.çalışıyorum diye bana etmediklerini bırakmadılar.ama maaşımı tek kuruşuna kadar alıp harcıyodu eşim bi gün beni öldüresiye dövdü kulağımı patlattı bende bu gidişe bir son vermeliyim diye hakaret ettim.benim maaşımla kardeşini okuttu 1 yıl boyunca kardeşinin okulu bitti memur oldu daha çalışmayacaksın diye başımın etini yiyodu bende dedimki tamam herşey bitti kardeşin iş buldu sen paraları kursları bitirdin daha bana ihtiyacın kalmadı dedim hepside doğruydu gerçekler acıtırya insanı nasıl olduysa gururu kabardı ve bu olaydan sonra bana yabancılaştı ayrılmadan 1 kaç gün önce işyerinden geç geldim diye beni eve almadı yalvardım açmadı kapıyı annesi aşağı katta oturuyodu iftar vakti gelmişti yukarı çıktı iftara gelmiyomusunuz diye bende merdivende oturdum ağlıyodum dedim böyle böyle kapıyı açmıyo diye neyse annesi söyledi açtı kapıyı olmadık hakaretler ediyor bana tabi bu arada anneside boşa oğlum boşa dedi kişiliksiz eşimde sizin yüzünüzden evlendim baskı yaptınız dedi o sözleri bitirdi beni zaten 2 gün sonrada başka bi meseleden kavga ettik ve yüzüme karşı boşadım seni diye defalarca bağırdı bende daha gitmedim o eve

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…