Avukat arkadaslar var mi darp raparu aldim sikayetci oldum bosanirken ne gibi bi etkisi olur
Merhaba,
Öncelikle geçmiş olsun. Aileniz sizi kabul etmiş baba evine; bu çok güzel bir durum.
Aranızdaki anlaşmazlıklar nedir,tam olarak bilemiyorum yazmadığınız için ama; kesin olarak boşanmaya karar verdiyseniz bunu aileniz ile de konuşun, çünkü bazı aileler bu konuda kızlarını-torunlarını eve alsalar da boşanma konusunda destek olmayabiliyorlar.
Eğer aileniz size destek olucaksa ve siz kesin kararlı iseniz;
- eşinizden ayrılıp ailenizin yanına gittiğinizi söylemişsiniz, aynı şehirde değilseniz şayet öncelikle ikametgahınızı gittiğiniz şehire aldırmanız gerekicek. ( davanın sizin bulundugunuz şehirde açılabilmesi için)
- daha sonra bir avukat seçip ( ki bu konuda iyi olmasına dikkat edip, iyice araştırın ) yaklaşık 80-100 tl civarında notere ücret verip, BOŞANMA için vekaletname çıkartacaksınız.
- akabinde avukatınıza olan biteni lütfen detaylıca anlatın. çünkü savunma da sizin anlattıklarınızın yazılacağı için, savunma dilekçeleriniz çok önemli .
- avukatınız sizden yaklasık 3 tanık isteyecek, boşanma konusunda mahkemede size tanıklık edecekler. bu kişiler ailenizden, arkadaslarınızdan, sizin eşiniz ile tartısma vs gıbı durumlarınızı görüp bilen kişiler olur ise daha iyi olur.
- şayet ki eşiniz siz evi terk ettiğiniz diye size telefon ile tacizde bulunur, sms vs gönderir ise ASLA ama ASLA cevap vermeyin, ve mesajları silmeyin! Mahkemede delil olarak kullanılması için avukatınıza mesajları gösterin, çıktısını alıp dava dosyanıza koyacaktır.
- darp raporu aldıgınızı belirtmişsiniz, bu da oldukça önemli, şiddet oldugundan dolayı boşanmaya karar verilmesi bir adım daha kolay olacaktır.
- eşiniz ile mal paylaşımı anlaşması yapmış mıydınız,bilemiyorum ama boşanma davası ile mal paylaşımı davasını da birlikte açabilirsiniz ( eşinizin malı var ise tabi ya da düğünde takılan takıların paylaşımı, ev eşyalarının paylaşımı,araba vs gibi)
- müşterek çocuk için velayeti (istiyorsanız tabi) talep edin. talep etmezseniz velayet babaya verilir.
- şu an çalışmadığınız için bir geliriniz olmadığından, dava süresi boyunca hem kendiniz hem de müşterek cocuk için ayrı ayrı tebdir nafakası talep edebilirsiniz.dava sonlandıktan sonrası için de müşterek çocuk için nafaka talebinde bulunabilirsiniz. ( Bu nafaka olayı tamamen hakimin takdir yetkisine bağlıdır. Miktarını hakim belirlemektedir. )
- yaşadıgınız darp sebebi ile kendiniz için ayrıca maddi tazminat da talep edebilirsiniz .
unutmayın ki boşanma konusu oldukça zorlu bir süreçtir. bu konuda kesin kararlı olmanız ve sabırlı olmanız gerekiyor. siz avukatınız vasıtası ile dava dilekçesini mahkemeye sunduktan sonra yasal süreç hemen hemen 1 yılı alabilir.
ancak, eşiniz anlaşmalı olarak boşanmaya yanaşır ve karşılıklı anlaşmalı boşanma protokölünü imzalarsanız bu süre daha da kısalabilir.
Bu süreçte kendinizi mümkün olduğunca toparlayın, çocuğunuzun küçük olduğunu belirtmişsiniz, size ihtiyacı olacaktır.
ve lütfen bencil bir anne olmayın, eşiniz ile ayrılsanız da o çocugunuzun halen babası, eger onu görmek istiyorsa Mahkeme kararı ile görmesi belirlenen günlerde çocugunuzu görmesine izin verin. Babası hakkında olumsuz fikirleri çocugunuza aşılamayın.Bu dönemde oldukça yaşanan durumlardır çünkü, lütfen dediklerimi yanlış anlamayın. Çocugunuz hep aynı yaşında kalmayacak ve büyüyecek..Baba sevgısınden mahrum olmasın bu süreçte,pedogojik-psikolojik olarak olumsuz etkilenmesin..eğer babası ilgisiz ise zamanla kendisi zaten bunu anlayacaktır. siz etken bir rol oynamayın. ileride size de kötü duygular beslemesin..
Biraz uzun oldu ama benim bu konuda nacizane size söyleyeceklerim ve önerebileceklerim bunlar. Umarım her sey için hakkınızda hayırlısı olur, sevgiler..