Boşanıyoruz. Bu süreci nasıl atlatacağım.

melekanesii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2018
284
112
53
30
Kızlar Merhaba. Evliliğimiz ilgili konuları burada paylaşmıştım.

https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/ne-yapacagim-inanin-bilmiyorum.1075417/

https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/esimde-yine-dogum-gunumu-kutlamadi.1077070/

https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/arkadasina-para-gondermis.1080087/

https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/bosaniyoruz.1081045/

https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/eski-ese-mektup.1081308/

Yorum yapan, ilgilenen, mesaj atan destek olmaya çalışan herkese teşekkür ederim.
Dün ailesiyle birlikte geldi. Aileler beni ayrı onu ayrı dinlediler. Ben herşeyi anlattım. Tabi ailesi şaşırdı. O anlatmadan önce Melek ne söylüyorsa doğrudur demiş. Ben yanlarına gittim sonra. Biz önce hatalarımız üzerinden tartıştık. Anlaşamadık. Ben çözelim dedim. Melek sevgim,saygım,güvenim bitti dedi. Emin olmak için 2 defa sordum dedi. Eminim deyince ne diyebilirdim dedi. Bunu söyleyen insana ne söyleyebilirim dedi. Neden evden gittin diyemem dedi? Kararına saygı duyuyorum dedi. Biz anlaşamıyoruz. Ben aynı insan olacağım. Melekte aynı olacak dedi.Babası benim gönlüm senden yana ama biraz uzak kalın. Düşünün acele karar vermeyin. Sonra tekrar konuşalım dedi. Sonra gittiler. Kızlar gece hiç uyuyamadım. Üzülüyorum kendime. Bu dönemi nasıl atlatacağım bilmiyorum. Aklımdan çıkmıyor.

Emin misin denmiş eminim demiş. Evet tamamen bitmiş.
Konuları okumadim.
Yapamamissiniz ki bu yolu secmissiniz. Bu forumda boşanıp evliliğinden daha mutlu günler yaşayan kadınlar var. Yeni bir dönem için kendini hazırla. Mutlu olmaya hazırla.

Evet çok üzücü bir olay fakat ortada sevgi saygı yoksa bu evlilik en cok da seni yorar. Daha beter..

Umarım hakkımızda hayırlısı olur..

Adam yine söylemiş değişmeyeceğini. Yuvam için her fedakarlığa razıyım, gerekirse değiştirmem gereken şeyleri değiştiririm vs bile diyememiş. Hala bir özeleştirisi yok. Bu durumda sizin de pişmanlık veya acaba demeniz gereken bir şey yok bence. Eğer geri dönerseniz bilin ki eşiniz daha da çekilmez olacak. En acısını tecrübe etmiş biri olarak yazıyorum bunları. Yüreğinizin soğuması vakit alabilir, sabredin.

sevgi saygi birliktelik yoksa kagit uzerinde devam eden guya evlilik olsa ne olmasa ne? cok zor yipratici gorundugunden yorucu olabilir. ama evli kaldiginizda da daha iyisi olmayacak. uzulmek için tahammulunuz varsa ua da gormezden gelecekseniz yokluguna dayanamam derseniz devam edin .

Once kararinizi verecek ve uygulayacaksiniz. Sonra kisa bir sure yas tutacaksiniz, ama cok kisa olacak. En nihayetinde evde oturmayarak, ailenizin ve arkadaslarinizin destegiyle, bol bol seyahat ederek, kendinizi deli gibi isinize vererek, yeni hobi edinerek, deli gibi spor yaparak... kisacasi kendinize kurup dusunecek zaman ve enerji birakmayarak atlatacaksiniz. Gelecek olan arkada biraktiginizdan cok cok iyi.

Canım benim sanki senin içinde ufak da olsa bir ümit mi var? Ben yazdıklarından onu hissettim. Sana şöyle söyleyeyim bu adam kafasında bitirmiş. Belki seni üzecek ama kakbinde de bitirmiş.Yoksa seven insan çabalar. Seni kaybetmemek için bir şeyler yapardı. Değer görmediğin bir ilişkiyi devam ettirmeme kararı alarak kendini koruyorsun.Şu an duyguların gelgitli olabilir. Bu süreç sana çok ürkütücü gelebilir. Ama emin ol her şey geçiyor, iyileşiyor. İnsanoğlu neler neler atlatıyor, ne acılar yaşıyor da unutuyor, hayata kaldığı yerden devam ediyor. Buhranlı bu dönemler geride kalacak. Ruhun iyileşecek. Bu süreçte ailenden destek al. Dostlarınla vakit geçir. Duygularını sakın bastırma. Ağlamak geliyorsa içinden ağla.Aksi durumda bastırılmış duygular derinleşiyor, atlatması güç oluyor. Anne sevgisi gerçekten iyileştirici. Ona sarıl bol bol. :) Bir ömür sevgisiz ve değer görmediğin bir ilişkide olmaktansa bir süre üzül. Ama bundan sonraki yılların senin olsun. Kıymet bilmez birine ömrünü heba etmediğine sevin. Bolca şükret. Kitap oku,müzik dinle,hayal kur,gökyüzünü izle,gez dolaş,alışveriş yap... Kendine iyi gelecek şeylerle meşgul ol. Kendine iyi davran. Sakın kendine yüklenme :)

Evet içimdekileri söylemediğim içimde kaldı. Rahatlayamadım. Ama benim düşüncemde seven insan çabalardı. Bu yüzden hiç birşey yapmayacağım. Alışacağım. Ve aileler ümidi kesin diye annesini arayıp bitirdiğimi söyleyeceğim. Hayırlısı.

Bence aramayin kimseyi biraz zaman ver kendine daha mantikli hareket edersiniz. Karsi taraftan donus pismanlik yoksa dava acarsiniz

Her cuma maç yapmaya giderdi. Dün maç yaptığı arkadaşıyla karşılaştım. Nasıl yendigimizi anlattı mı dedi? Beyefendinin umrunda bile değilim. Ayrılma kararı aldigimizin ertesi günü maç yapmaya gidiyor. Sonraki gün kahveye arkadaşlarıyla. Yani hiç bir düzeni değişmiyor. Benimse hiç birşey yapmak gelmiyor içimden. Duyunca şaşırmadım aslında. Hep böyleydi. Allah ne güzelde birşeyleri duyuruyor

Bence aramayin kimseyi biraz zaman ver kendine daha mantikli hareket edersiniz. Karsi taraftan donus pismanlik yoksa dava acarsiniz
1 hafta oldu. İnsan çok şey düşünüyor. İlk anda belliydi. Boşanmak istediğimi söyledim sebeplerimle. Kabullendi hemen. Beni rahat bırak o zaman dedi. Zaman geçti. Kendine sorarsın ben ne istiyorum diye. Boşanmak istemiyorsan çabalarsın gösterirsin bunu. Ama istemiyorsan susarsın kabullenirsin. Herşey ortada zaten

Bu dönemi nasıl atlatırım diye sormuşsunuz. Bu dönemi eski mesajlarınızı okuyarak atlatın. Bir tanesini aşağıya kopyalıyorum:

Kendi suçlarını size yıkmaya çalışan bir zavallı için canınızı sıkmayın. O bu kişilikle kiminle olursa olsun mutsuz olur ve mutsuz eder.

Şu süreç zor geliyor ama mutlu ve sağlıklı olabilmeniz için bu süreci acı çekerek de olsa atlatmanız çok önemli. Bir kadının ilişkisinde mutlu olabilme ihtimali, kadının onu mutsuz ettiği kesin olan sevgilisini/eşini hayatından ne kadar çabuk çıkarabildiğiyle doğru orantılı.

Yaşadığınız şey, yani adamın evlendikten sonra değişmesi, herkesin başına gelebilirdi. Bu adamı sadece birkaç ay çekip, sizden kısa sürede ve hiç tereddüt etmeden boşanan insanlar da olabilir, sizden çok daha uzun süre çekip 5-10 yıl sonra mutsuzluktan sağlığı bozulmuşken boşanmaya karar verip, sonra vaz geçip mutsuz olmaya devam verenler de olabilir. Siz hangi gruptan olmak istediğinize karar verin.

Umarım yapmaz ama gelip pişman oldum, değişeceğim vs derse lütfen geri dönmeyin. Geri dönerseniz de değişmediğini anladığınız an hayatınızdan çıkarın. Bu adamı psikolojik bir yük olarak sırtınızda taşımayı bırakın.

Teşekkür ederim yazısınız için. Sürekli eskileri okuyorum. İyimser olduğum zaman yaptığı, söylediği, yaşattığı şeyleri hatırlıyorum. Ve kendime o insan seni hakediyor mu? Daha fazla kendine bunu yapma diyorum. Geçecek biliyorum. İmtihanımdır. Yaşamam gerekiyormuş. İsyan etmiyorum. Ve bunları yaşattan Rabbim ardında güzellikler yaşatır inşallah

Bir kapı kapanmadan bir kapı açılmazmış. En yakın zamanda çok mutlu olursunuz, buraya da yazarsınız inşallah.

Senin bu eşinden varya yoğurda cacık bile olmaz.
Değerli vaktini daha fazla harcama.
Hayat o kadar uzun değil. Bu olmamış bırak bunu aldığın yere..

Adamın umrunda değil zaten neyine çabalayacaksın?

Senin bu eşinden varya yoğurda cacık bile olmaz.
Değerli vaktini daha fazla harcama.
Hayat o kadar uzun değil. Bu olmamış bırak bunu aldığın yere..

Adamın umrunda değil zaten neyine çabalayacaksın?

Yok zaten çabalamıyorum. Ve bakıyorum ne kadar doğru bir karar vermişim. Helal edecektim bir daha görmemek adına ama asla hakkımı helal etmiyorum Allah'a duam inşallah ne yaşattıysa yaşar ve ben bunu duyar yada görürüm. Ve aklıma ben geleyim işte o zaman helal edeceğim

Adamdan cok sikayet ediyorsunuz ve duzelemeyecegini sizi hakketmiyor sizi umursamiyor aslinda esinizin bosanmak icin can atiyor sizin bu saaten sonra yapacaginiz bisey kalmamis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…