- 9 Temmuz 2015
- 10.397
- 21.029
- 398
- 35
- Konu Sahibi elifff_____
-
rica edeerim cnm ni demek =))) bende merak ettiydim =))Teşekkür ederimmm
Çok zor birşeyi başarmışsınız gerçekten. Bunu aşan biri evliliğinde her sorunu bir şekilde çözer. Sadece erkek değil biz kadınlar için de geçerli bir insanı anlamak zor. Insanların bir anda hayata bakış açısı değişebiliyor. Bugün sosyal olmayı seven insan yarın sadece sessizlik ile mutlu olabiliyor. Neden neden diye kendimizi paralamak yerine o kişiye biraz istediği sessiz ortamı sağlamak yeterli olacaktır belki. 2 gün sonra yine aktivite peşinde koşan bir insana dönüşecektir o geçirdiği sessiz iki günün enerjisi ile. Ama ışte yapamıyoruz malesef. Başına dikilip neden benden mi sıkıldın vs vs diye daha çok boğuyoruz. Mutluluğun şifresi çok zor değil de sıcağı sıcağına fevri olamktan kaybediyor herkes.Yorumunuzda ki uslubunuz ve asaletiniz kurduğunuz cümlelerde ki nezaretiniz için teşekkür ederim.
Eşim Karadenizlidir ve gerçekten özellikle kedileri hiç sevmez görüdüğü yerde tekme atardı fakat ben çok sabırlı bir kadınım ve SEVGİNİN alamayacağı kapı yoktur.
Insanlar empati kurmaya başladıkları an dünyada sorun kalmayacak biliyorum.
Bir erkeği anlamaya çalışmak yemek piştikten sonra soğanla salçayı ayırmak kadar imkansızdır
O zaman ne yapmalıyız?
Anlamak yerine sevmek görmezden gelmek biraz sabır biraz anlayışla mutluluğumuzu idame ettirmeliyiz.
Feminizmi anlamadığınız bariz belli. Eşitliği ve cinslere saygıyı savunuyoruz biz erkeklere ölüm demiyoruz. Kocaya saygı hürmet varsa kadına da var.Biz ataerkil bir toplumuz ve ananelerimiz örf ve adetlerimiz var.Toplum olarak evliliklerde kadının rolü çok daha fazladır.
Hayatta değişmeyen kurallar vardır örneğin çocuk doğurmak gibi.
Bir kadın kocasına birinci çocuğu ben doğurdum ikincisini de sen doğur nasıl diyemezse evliliklerde de değişmeyen kurallar vardır.
Bir kadın kocasına kendimi ezdirmem diyerek herşeyi yapmayı söylemeyi kendine hak görüyorsa o zaman kalkıp "çok canım yanıyor çok üzgünüm" dememeli.
Ben Çerkes kökenli bir kadınım bizde kocaya saygı ve hürmet vardır şayet karşılığı saygısızlık olursa hiç uzatmadan kavga etmeden sessizce ayrılırız.Bizler evimizde yaşanan hiçbirşeyi arkadaş aile vs kimseye anlatmaz kendimiz çözüm buluruz.
Unutmayın ki kocalarımız da bir kadın bir anne tarafından yetiştirilmiş varlıklardır.
Evliliklerde ki çatışmaların en büyük 2 sebebi vardır birincisi farklı aile yapıları ve kültürler ikincisi de kadının feminist yaklaşımı ile kocasına saygısızlık yapması.
Kocalarımızı yetiştirenlerde kadın tabii ki. Kayınvalidelerimiz.. Hani şu arkalarından demedik laf bırakmadıklarımız hem bu forumda hem de arkadas arasında. Gene biz kadınlar oğullarımıza paşam şehzadem muamelesi yaptığımız için evlendikleri kadınlardan aynı muameleyi bekliyorlar. Kusura bakmasın kimse ben de babamın prensesiyim ve el üzerinde tutularak büyütüldüm. Şimdi sevdiğim adamın annesi egosunu şişirmiş diye ben de mi şişireyim? Bizler oğullarımızı saygılı olmaya karşı tarafı dinlemeye düzgün tartışmaya yönlendirsek, gelecek nesil bize öyle duacı olur ki, cennetlik oluruz. Aramızdaki biyolojik farklılıkları lütfen bir engel ya da üstünlük olarak görmeyin. Feminist düşünce erkeğe saygısızlık yapmayı öngörmez sadece ve sadece kadına hakettiği saygıyı talep eder. Bu saygı gösterilmediğinde iste bunu talep etmeyi gerektirir. Türk örf ve adetlerinde kadının yeri erkeğiyle aynıdır, yeri geldiğinde silah arkadası olacak kadar. O ataerkilliğin kaynağı başka.Biz ataerkil bir toplumuz ve ananelerimiz örf ve adetlerimiz var.Toplum olarak evliliklerde kadının rolü çok daha fazladır.
Bir kadın kocasına birinci çocuğu ben doğurdum ikincisini de sen doğur nasıl diyemezse evliliklerde de değişmeyen kurallar vardır.
Bir kadın kocasına kendimi ezdirmem diyerek herşeyi yapmayı söylemeyi kendine hak görüyorsa o zaman kalkıp "çok canım yanıyor çok üzgünüm" dememeli.
Ben Çerkes kökenli bir kadınım bizde kocaya saygı ve hürmet vardır şayet karşılığı saygısızlık olursa hiç uzatmadan kavga etmeden sessizce ayrılırız.Bizler evimizde yaşanan hiçbirşeyi arkadaş aile vs kimseye anlatmaz kendimiz çözüm buluruz.
Unutmayın ki kocalarımız da bir kadın bir anne tarafından yetiştirilmiş varlıklardır.
Evliliklerde ki çatışmaların en büyük 2 sebebi vardır birincisi farklı aile yapıları ve kültürler ikincisi de kadının feminist yaklaşımı ile kocasına saygısızlık yapması.
şöyle düşün onun canını yakmıyor ama gayette sanki ortalık süt limanmış hiç bir sorunu yokmuş gibi kalkıp gidebiliyor.. eee peki sen neden değer görmediğin bir adamı bu kadar göklere çıkartıyorsun..
Ya ben çok kötüyüm arkadaşlar okula geldim odanın kapasını kapatıp ağlamaya başladım akıyo yaşlar durduramıyorum canım çok yanıyo neden bu kadar güçsüzüm ben neden
O zaman 2. Sınıfta öğrenciydim arkadaş gurubumuz vardı sabahtan akşama kadar geziyoduk çok eğleniyoduk o zaman biraz sorumsuzdum dersler kınusında vs tanıştıktan sonra bi düzene girdim ama sonu böyle oldu işteSen güçsüz değilsin .. Tek sorun senin dünyan eşin etrafında sönüyor .. Tanışmadan önce ne yapıyordun nasıl yaşıyordun ..Merak ediyorum ..
Nereye gidiyormuş adam? O kısmı kaçırdım
szin kültürünüzde kocaya saygı var demek, kadına saygı yok heralde?nedir bu patron merakı ya ben anlamadım. korkuyosunuz demek ki kocanızdan evet efendim çekiyorsunuz.evliliğe bakış açınız kocam benden güçlü,saygıdeğer, hem kodumu da oturtur en iyisi ben saygı göstereyim kültürü mü? hee bi de saygısızlık yaparsa sessizce ayrılırmışsınız ya saygısızlıktan anladığınız nedir? heralde sizi dövmesi filan.saygılı oluyorsunuz ki sizi zaten dövmemiş oluyor.kuusra bakmayın kendinizi kandırmayın. biz buna kocadan korkma diyoruz. kocaya saygıymış. kocaya saygı olmaz eşlerin birbirine saygısı olur.ve evlilikte iki taraf eşittir. ama sizin evliliğinzde siz korkan tarafsınız. fitneyle yalandan ağlamalarla dediğini yaptıran tarafsınız.normal bi iletişim tarzıyla çünkü sözünüzü eşiniz kaale almıyor.bi de marifet gibi konu sahibine entrika öneriyorsunuz. sizin "bizim kültürümüzde kocaya saygı hürmet vardır" sözünüz bakış açınızı özetliyor.özellikle kocaya saygıyı vurguluyorsunuz bakışaçınız belli zaten. çok üzülüyorum böyle olunca inanın. kadınlar kendi kendilerini alt basamağa oturtunca kahretsin diyorum. siz yalandan yere ağlayıp duygu sömürüsü yapmaya devam edin. biz burada iletişimden bahsediyoruz.Biz ataerkil bir toplumuz ve ananelerimiz örf ve adetlerimiz var.Toplum olarak evliliklerde kadının rolü çok daha fazladır.
Belki boşanmayız zaten dayanamıyorum boşanma fikrine bile ama ayrılmasak bu defa çok üzecek beni istemediğim herşeyi yapıcak ne yapıcağımı şaşırdımTüm sayfaları okuyamadım bence bunun için boşanmazsınız canım
Al karşına konuş bence bekleme
Ya ben şimdi ayrılmak aklıma gelince boğuluyomuş gibi oluyorum ama o zaman formalite icabı gibi bi evliliğim olacak yani benim istemediğim herşeyi yapıcak ve ben karışamycam e böylede işkence peki ben napiyim
Bişey daha itiraf etmem gerekirse içten içe eşimin benim çektiğim acıları çekmesini çok isterdim çok yani bana yaptıklarından ğişman olup vicdan azabı çekmesini onkoruduğu insanların gerçek yüzünü görmesini isterdim
Tamam o halde söz veriyorum kendime açmycam bir daha ve arama fikrini silcem aklımdansen onun her dediğini yaptığın sürece o pişman olmayacak sen de boğulduğunla kalacaksın.
sadece bir kere aradığı zaman açmamayı denesene. o arasın ama sen açma, hatta bütün gün boyunca o arasın sen açma, bak nasıl peşinde gelmeye başlayacak. ama sen adama müsade vermiyorsun ki pişman olup senin peşinden koşsun.
Belki boşanmayız zaten dayanamıyorum boşanma fikrine bile ama ayrılmasak bu defa çok üzecek beni istemediğim herşeyi yapıcak ne yapıcağımı şaşırdım
Bişey daha itiraf etmem gerekirse içten içe eşimin benim çektiğim acıları çekmesini çok isterdim çok yani bana yaptıklarından ğişman olup vicdan azabı çekmesini onkoruduğu insanların gerçek yüzünü görmesini isterdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?