Boşanıyoruz galiba

elif üşenmedim tüm ama tüm konularını okudum ve üzülerek söylüyorum ki geç bile kalmış olursun eğer ayrılırsanız. O kadar probleminiz varken sürekli halının altına süpürüp süpürüp durdun. Bu kadar basit bir mesele değil bu geleceksin gelmeyecegim gibi. En basitinden Batum olayı bile başlı başına ayrılma sebebiyken onu bile görmezden geldin. Eşin seni kısıtlıyor sen de onu boğuyorsun ve bir akademisyene yakışmayacak hayat sürüyorsun. bundan kastım kısıtlayıcı boğucu baskıcı bir ev hayatı sürdüğün izlenimi uyandı bende. Dünyayı gezip görmen açık fikirli olup kendi ayakları üzerinde duran güçlü bir kadın olman gerekirken o ne dedi bu buna silgi verdi vs deyip kendini yiyorsun.
Umarım senin için hayırlısı olur. canın yanıyor olabilir şu anda ama güçlü olmaya çalış.

tam olarak olgunlaşmadan evlenmemek lazım demek. küstük annelerimize gittik, 3 gün sonra döndük bi şans daha verdik mevzu çok çocukça geliyor bana.
ayrıca sizin ne kadar ciddi olduğunuzu bilmem boşanma konusunda ama eşiniz sanırım kararlı bu sefer, kavganın sabahına hemen rezervasyon iptallerini yaptığına göre
çalışan insansınız, ayaklarınız yere de basıyor kendi kendinize yapın bişeyleri, mecbur musunuz kocanız da olsa elin adamına bağımlı yaşamaya.
canınız istiyorsa bu haftasonu o rezervasyonları yeniden yapın ve kendi başınıza gidin. kendi kendinizin ne istediğini düşünün bulun. yoksa 3 gün sonra barışıp 3 hafta sonra yeniden boşanma kararı alırsınız ve boşanamazsınız..

Ben bile batum olayını ne onun annesine ne kendi annee anlatmamıştım ama onun annesie anlatıcam ilk fırsatta oğlunun suçu olmadığını düşünüyo çünkü

Benim artık hiçbiley yapıcak halim kalmadı yaşama isteğimi bile aldılar elimden hiçbirşeyden tat almıyotum şu anda boşuna yaşıyorum sanki

Boşan artik elif.
Arada saygı yok sevgi yok birbirinizi yıpratıp duruyorsunuz.

Ben de eski konusunda benim ailem çok nasıl diyim doğru kelimeyi ama gestapo minvalinde bişey yazmış. Yani ailesi ile ilşkisi resmi ve mesafeli. Annesi kıza muhtemelen hayat dersi vermemiş, dışarıyı anlatmamış, hayatını yaşamasına müsade etmemiş algısı oluştu bende. Ablası falan varsa onlarda aynı ise bu çocuklar hayatın zorluklarını, kolaylıklarını falan öğrenmeden büyümüşler. İşte hayata atılınca da sudan çıkmış balık gibi olmuşlar. Çoğu konuda aşırı tecbüresiz ve korkak, evlilikteki sıkıntıları bile bence bundan ileri geliyor.

Ben mesela küçükten beri kendi ayaklarımın üzerinde durdum, ailem sıkmadı, kendi başıma yetmeyi öğrendim, önümde iki ablam vardı onlar da beni hayata hazırladı. İşte Elif bunları yaşayamamış sanki.

Ben öyle algıladım.

Benim artık hiçbiley yapıcak halim kalmadı yaşama isteğimi bile aldılar elimden hiçbirşeyden tat almıyotum şu anda boşuna yaşıyorum sanki

zaten tam olarak da bu moddan çıkmak için o tatile tek başına gitmeniz gerekiyor.
kimseye muhtaç olmadığınızı ve bir birey olduğunuzu hatırlamak için tek başınıza bişeyler yapmanız lazım.
konularınızı az çok takip ediyorum, eşinize aşırı bağlı daha doğrusu bağımlı bir hayatınız var, o moddan çıkmazsanız ne ayrılırsınız ne de mutlu olursunuz ömrünüz şu yaşadığınız son yıllar gibi geçer gider..

Bu kadar canım yanarken yapamam

Bence önce sen sonra çift olarak terapi almalısınız . ..
Ama konularının çoğunu bilen biri olarak söylüyorum ki problemlerrinizin çoğu senden kaynaklı ..

ya ben yıllarca senin adama acıdım durdum.. konularına bakarsan sana yaptığım yorumlarda sana ne kadar kızdığımda belli ..
ama şu son açtığın konularda hep seni haklı buldum..

hadi ben senin anlattığın kadarını biliyordum peki ya sen ?
o kadar mı gözü kör aşıktın ki sorun edecek bir ton şey varken kalkıp adamın silgi vermesini kurdun kafanda?
belki de seni bu hale getiren bu adam elif..
belki kendini özgür bırakırsan daha mutlu bir kadın olabilirsin..
zira bu adamı ottan böcekten kıskanmaya değecek bir tarafı yok..

adam evliliğin farkında değil .. evinizin anahtarı kv de.. orta yol buluncaksa anası giriyor devreye ..
senin eşinin kendi fikri zikri sorunları çözebilme yetisi yok mu ?
büyümemiş bu adam elif ..

Eline sağlık annemde böyle söylüyo evli olduğunun garkında bile değil varsa yoksa annesi kuzenin ve kardeşinin eşleri ciddiyim onlara benden çok değer veriyo sadece Allah a havale ediyorum..

Valla sizin aşkınız çok tutkulu bence. Ayrılacağınızı hiiiç düşünmüyorum. Siz tartışarak mutlu oluyorsunuz. Aşkınız tartışmadan beleniyor bunu kabul etmek lazım. Ben böyle aşkları severim. Hep taze , hep heyecanlı ... Barışırsınız kısaca . Sıkıntı yok. Siz sakinleşince bir sorun olup olmadığını sorgulayın bence...

Valla sus sus , ustunu kapat, icine at, konusma, olaylari gecistir, mecbur biryerde patlayacakti vede patlamis. Ikinizde cocukluk etmissiniz hala evli oldugunuzu icinizde kafanizda oturtamamissiniz, nedir bu ilk kavgada sanki flortune der gibi biraz ayri kalalim demeler, yada yok yok ayrilalim demeler ?
Aileleriniz Allahtan yakindaymis herkes en ufak kavgada annesine kaciyor, siz bu zihniyetle evlilik falan yurutemezsiniz kusura bakma Elif burda herkes genelde sana yukleniyor kiziyor cogu seyde, bazen bende tepki veriyorum ama kocanin senden daha iyi olduguda soylenemez. Sen ne kadar cahil davranip duygusal kararlar veriyorsan kocanda en az senin kadar cahil ve bir evliligi yurutecek olgunluga gelememis bir erkek.
Ya aklinizi basiniza alirsiniz bu evliligi hakkini vererek yasarsiniz, kavgasiyla acisiyla zor gunleriyle iyisiyle , yada ayrilir ve birdahaki evlilik icin en az 5-10 sene falan yas almayi beklersiniz.
Gercekten uzuldum senin adina ama demekki sizin anne babalarda da is yok ki kimsede cikip nedir bu cocuk oyuncagimi kusup kusup cikip geliyorsunuz, gidin evinize ne derdiniz varsa konusup cozun demiyor.

Napiyim ben şimdi ilaç alıp yatsam mı yoksa okula gidip onunla konuşsam mı

Şuan hiçbirşey yapma .. Bırak biraz soğusun olay .. Eşin belli ki çok sinirlenmiş gözü kararmış durumda ..
Ama ben de ayrılmayacağınızı düşünenlerdenim ..
Eşinin çok üstüne düşüyorsun çok irdeliyorsun .. Biraz akışına bırak ..
Herşeyi tartışarak çözemezsiniz .. Şuan konuşsan da olay büyür .. Faydası olmaz ..
Bence bir duş al biraz uyu ve telefonunu kapat bir süre ..
Böyle bir durumda alttan alırsan sonuçları senin için hoş olmaz .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…