Boşanıyoruz...Hersey bitti.

Kardeşim,eşi ve benim en yakın arkadasım gelcek....Gelmese bile hiç kimse benim düşüncem belli...Hepsine yeterimde.Kalbim agrıyor.Stres olup kötü şeyler yasamak istemiyorum.Kardeşim abla ben konuşcam,anlıcakları dilden.Sonra sen konuş.Seni kimseye üzdürmem artık dedi.
Dedigini yapcam canım hersey karsılıklı.Cene kapatılıp susulcaksa.Herkes KAPATCAK.Hersey karsılıklı.

Bu gelen kuzenlerden 3 tanesi bizim gibi aile yüzünden cok tartıştılar.Kv kardeşlerinin huylarındannnn....
Teyzeler öldü 2 si gelinler rahata erdi.1 ide yaslandı konuşamıyor geline.....
Bana kendilerini örnek vercekler herhalde....Ne diyceklerse desinler benim düşüncem belli.Bişey düzelmezse BEN YIPRANAMAMMMMM

Bütün sayfaları okuyamadım ama genel bi fikrim var.
Açıkcası sen de ailene maddi yardımda bulunuyormuşsun, eşin de.
Ee peki burada anlaşamadığınız konu ne.
Sen ailene yaptığın yardımı kestin mi.
O nedenle mi eşinin de ailesine maddi destek yapmasını istemiyorsun.
Benim fikrimce her ikinizin ailesi de sizleri asla düşünmüyor.
Yaptıkları bu maddi yüklerle bu yuvanın zarar göreceğini,dağılabileceğini görmüyorlar mı.
Sorumsuz aileleriniz yüzünden yuvanızı dağıtıyorsunuz gibi bir izlenime kapıldım.
Ama tekrar söyleyeyim tüm mesajları okumadım.Genel fikrimi
söyledim ama yanılıyor da olabililirim tabi bilmediğim detay varsa:))

Genel olarak okudugun kadarıyla yorumun dogru..
Bizi ailelerimiz düşünmüyor ve hep onlara destek cıkalım istiyorlar.Bizde roller degişik...
Ben babam.için kredi cektim babam kredinin bir kısmını ödedi.Kalan 9000 lık kısmı bize kaldı...Benim aileme ettigim tek yardım bu sonra tek kurus vermedim...
Eşimin ailesine gelince meblag olarak asagı yukarı 25000 tl gibi bir tutar üstümüze kalan borc.Ben calıştım eşim calıştı ödedik.Yeni çekilen kredi de 15000 tl.
Eşim ve ailesi babamın kredisinde takılı kalmış durumdalar ve laf söylüyorlar.Eşimin tavırları ve söylemleri beni cileden cıkarıyor.Eşim hep ailem diyor,benden her konuda susmamı ve tepki vermememi bekliyor.Bende bunu yapmıyorum. Bu yüzden bu asamadayız...
Ben özet gectim.Detaylarda cooook seyler var.

En sinir oldugum durumu yazmayı unutmuşum...Kv oglundan yeni çekilen krediyi isterken oglum "biz sana kp gibi borc bırakmayız"diyor.Benim aptal kocam anasını kırmamak için cevap vermiyor.Gelip bana cevap veriyor.SUSMUYORUM YA.Oglu cekemem zor geciniyoruz diye söyledi.1 ay aralıksız aradı vicdan yaptırdı yine basardı....

Son düzenleme:

Yazık size gerçekten.
Bu kadar maddi yükün altında evliliğinizi sağlıklı yürülebilmeniz mucize olurdu.
Senin ailene maddi desteğiniz olduğu için kayınvalidenler tabiki bunu kullanacaklardır duygu sömürüsü yaparken.
Merak ettim senin kendi babanın kendi borcunu ödeme gücü yok mu?
Eşinin ailesinin de aynı şekilde tabi.
Nedir sizlerden istedikleri.Yuvanızı dağıtmanız mı.
Tabi burada eşin ve sen de oturup düşüneceksiniz enine boyuna.
Eşinin de kendi ailesine bir dur demesi gerek kesinlikle.O kadar parayı napıyolar Allah aşkına.
Ailelerin maddi yüklerini taşıyacağım derken geleceğinizi de satıyorsunuz şimdiden.
Ne olursa olsun,keyfi hallerde sırf sömürmek adına ailelerin evlatlarından maddi beklenti içinde olmasını
hoşgörmüyorum.
Siz de bir gelecek inşaa edeceksiniz kendinize,geliriniz de bellidir.Zaten dolup taşsa,gözünüz görmez bu yardımları.
Ama imkanlar kısıtlı.Hep başkaları için yaşanır mı.Bu aile olsa bile böyledir benim gözümde.
Çünkü sen ve eşin de bir ailesiniz nihayetinde.
Eşinin tavrı hoş değil,sana sus diyerek bu yuva nasıl kurtulacak.
Sen babanın borcundan kurtulmanın bir yolunu bulsan o zaman eşin yine de ailesine maddi desteğe devam edr mi?
Yoksa o da bunu bahane edip ailesine rest çekmeyi göze alabilir mi?
Bana göre tek çıkış yolunuz bu gibi.

Aslında ben seni anlıyorum artık eşine güvenmiyorsun söyledikleriyle yaptıkları birbirini tutmuyor artık sende bundan yorulmuşsun sürekli bir kavga içindesin onunla kendinle, artık huzuır istiyorsun

hiçmi umut yok ya
belki düzelir
eşin kendini toparlar olamaz mı

Babamın borcu bize kaldı.Ondan kurtulma sansımız su an hiç yok.
Kv 25000 tl borcları babamın kredisinden cok cok önceydi.
Ama kendi yaptıklarını ve söylediklerini degil benim yaptıklarımı ve söylediklerimi söylüyorlar....
Her iki tarafada yapıldı bitti dedik.Eşimle anlaştık.Eski konularımı okuyanlar bilir....
Ben anlaştıgımızı düşünmüşüm.Bu kadar kararlı hiç olmamıştım.Bosanmayı bu kadar düşünmemiştim....

kendi yağınızda kavrulsanız 2-3 eviniz olurdu heralde maşallah herkes size borç kitlemiş, bizim 70 bin kredimiz var içim içimi yiyo ikimizde memuruz ama genede borç diyince aklım gidiyo çok sabırlıymışsın çokkkk

Aslında ben seni anlıyorum artık eşine güvenmiyorsun söyledikleriyle yaptıkları birbirini tutmuyor artık sende bundan yorulmuşsun sürekli bir kavga içindesin onunla kendinle, artık huzuır istiyorsun

Evet aynen öyle.Güvenemiyorum.Cok yoruldum artık.
Kv agladı mı,duygu sömürüsüne basladımı 1 hafta 1 ay istedikleri olana kadar hergün bir görümce 1 kv arıyor.Eşim dayanamayıp istediklerini yapıyor.Hep böyle nereye kadar gitcek abla?
Ben fazla el ayak dolasıklıgı olmayayım diye beni psikolojik olarak yıkmaya baslıyorlar.Babamı öne sürüyorlar.
Cok sıkıldım artık.Eşim herseyi biliyor bir bakıyorum ooo diyorum benim kocam herseyi görüyor ne güzel,bir bakıyorum hoop tam tersi olmuş.
Siz benden yas olarakta,evlilik olarakta tecrübelisiniz....
BEN BUNU ÇÖZEMİYORUM ARTIK.Kimseden ailesini atmasını beklemiyorum ama gercekten yeter yaa..

Şu saatten sonra çiçeğe filan kanma arkadaşım..sen hastayken arayıp sormayın,dönüp ilgilenmeyen bir koca var bunları nasıl değiştireceksin kalpten rahatsız eşini umursamayan adam şimdi niye umursuyor can çıkar huy çıkmaz.allah hakkında hayırlısını versin yıpratma artık kendini cnm

Çicekten ve yaptıgından etkilenmedim degil...etkilendim.
Beni en cok düşündüren kv aglayıp x intihar etcek barışmazsan demesi beni korkutuyor.Kv bosanın diyen insan.Bana bunu söylediyse bunda gerceklik payı var.oglum seni cook seviyor dedi.Bana evlat acısı yasatma....

Asla ama asla duygu sömürüsü ile evlliğe devam etme, hala aşık olduğun için et, bir şeylere karşı hala umudun olduğu için et ama duygu sömürüsü ile etme. Annenlere anlatsan bunları annen dese barışırsan canıma kıyarım olur mu? Sakın ani karar verme, yok canına kıyacakmış diye barışma, mantık süzgecinden geçir şartlarını sun öyle barış. Bana evlat acısı yaşatma diyen kadın krediden vazgeçiyor mu? Yoksa gene bütün fatura sana mı kesildi. Yani evlat acısı yaşarsa ben ne ettim diyecek mi yoksa hep güzelimm yaptı mı diyecek. Önce onlar bir krediden vazgeçsin o zaman. Ailene asla laf söylememeyi kabul etsinler. Önce baban hakkında öyle dedikleri için senden özür dilesinler. Ondan sonra belki.

Kredi zaten cekilmiş bitmiş.Eşim cekmiş.Kv 3 ay sonra ben krediyi kapatcam dedi.
Babamla ilgili ne dediyse hepsine cevap verdim.SUSTU...
Bunu düşündügüm için pazartesiye kadar beklicem.Bana bişeyleri göstermesi ve ispatlaması gerekir.Ben cok ama cok yoruldum artık.Yolun sonuna gelmişken en en basa dönüp,sona gelmek istemiyorum...Seviyorum bu dogru ama konunun en basından beri yazdıgım gibi sevgi herseyi halletmiyor.

aynı seyleri yaşıyorum 5 senelik evliyim ve bir kere bile ağladığımda üzüldüğümde yüzünü bile düşürmedi..aynı seyleri söyler durur.kv yüzünden ne hallere geldik hala benim dediğim der ve yalakalık yapmamı bekler kv ye..durumunu okuyunca kendimi okuyormus gibi oldum sanırım benim de evliliğim böyle bitcek.

Şimdi aynı evde mi alıyorsunuz?Aslında en doğrusunu sen biliyosun ve en doğru karari sen vericeksin.ama bana biseyler bitmemis gibi geliyo sende de ondada.kavga anında söylenmiş sözler ve kv.nin tavrı yüzünden hersey cikmaza girmisti.ama simdi esinde hatasini anlamış durumda.bejce bundan sonra ailesine karşı tutumu ailesininde sana karşı tutumu daha farklı olucak.yaptigi jest gerçekten çok güzel ama önemli olan hatasini anlamasi ve seni kaybetmek istememesi.kv nde agzinin payini aldı bu durumdan.intihar ederim dedigine göre artık o da senin eşinin gozundeki degerini anlamis oldu.artik 1-0ondesin.bu durumu avantaja çevir canım. Barismak istiyosan baris ki ben barismandan yanayim.hersey daha güzel olucak bundan sonra diye düşünüyorum. Ya her kafadan bi ses cikiyo herkes kendi tecrubelerinden yolaa cikarak bişeyler soyluyo ama diyorum ya doğru karaei sen vericeksin.benim esimde zor bi insandir bir karar alinicagi zaman once soze sen bilirsin ama benim fikrim bu derim.ve onun dediği degil benim dediğim olur genelde.her erkegin bi damarı var ona gore tavir almak gerekiyo.ama evlilik kolay değil yani herkesin kendine göre sorunları ve cikmazlari oluyo

hepsini okuyamadım son durum ne?

Allah yardımcın olsun.Cok cok cok zor bir durum.Yasamayan,cekmeyen bilmez.Anlaması zor....
Canım 34.sayfadan oku canım...Son durum belirsizlik....
Benim bu anlattıklarım hep kv yada aile ile ilgili durumlarda hep ortaya cıkıyor.
Eşim ailesine yalakalık yapmamı istemedi hiç.Çünkü bunu yapmam mümkün degil.Kimi insan cım cım diye konuşur.Ben annecim bile diyememm....

canım benım de kızkardeşim araya girdi hatta alarm kurmuş çıkış saatlerimde arıyo durum nasıl diye olumlu yönde akıl veriyo bana bir nevi evlilik terapisti gibi :)

sizde gerçekten durum gayet iç açıcı.. son olsun de bundan sonra hiçbir şekilde ne senin ailene ne benim aileme maddi destek çıkmayacağız de.. özellikle kv ye bu durumu iyice anlat bellesin bunu..

eşine onu sevdiğini ama tüm bunlar tekrarlarsa hiç beklemeyeceğini söyle korksun (madem seviyor korkar)

ben de söyledim tekrar eski duruma dönersek bu iş olmaz son kez şans verdim olmazsa sonu ayrılık ama biz ikimiz de bundan korkmadık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…