- Konu Sahibi duvarklima
-
oncekı konunuzu okumadım ama arada ımza olmazsa aranız duzelecekmı yanı?enteresan bır bakıs acısı olmus.sadece sunu soyleyebılırım sevabı gunahıyla yada zınayla ılgılenmıyorum arada cocuk var basarılı olabılecegınıze ılıskınızı yurutebılecegınıze ınanıyorsanız deneyın.bana mantıksız geldı bıraz ama.hayat sızın ne yaparsanız kendınıze yapacaksınız ıyıce dusunun bellıkı heyecanlı olacagını dusunmus esınız hemen kabul etmıs.allah yardımcınız olsun baska soze gerek yok
Arkadaslar evliligin koruyucu ozelligi bosanildiginda bazi haklara sahip olmamizi saglamasidir. Bu kadin bosandiginda zaten o haklara sahip olacak.
Bosanirsan kocan seni aldatmaya baslar diyenler de kocasi bosandiktan sonra madem aldatmaya baslayacaksa (ki bunu evlendiginde de yapabilir) o zaman neden birlesmek istesin?
Derdi sadece camasir utu diyelim, bu kadin bunlari bile bile niye o evde dursun? Bu tavrini gorurse zaten bosanmis, birakir gider.
Adam özgürlüğünü istiyor. Nikahın insan psikolojisine bir bağlayıcılığı bir baskısı vardır, insan bundan uzaklaşınca hata yapma olasığı da artar.
Adam ozgurlugunu istese geri don diye esine baski yapmaz. Bu teklif konu sahibinden gelmis. Diyelim ki ozgur davrandi, konu sahibini baglayan bir sey olmayacak zaten bosanmisti, tekrar o surece girmesine gerek kalmadan adami terk eder.
Adam alışkanlıklarını istiyor. Kurallar aynen geçerli olmaya devam edecek. Bir araya gelecekler, anlaşamayacaklar, terkedecek... Peki çocuk? Onu kimsenin düşünmediğinin farkında mıyız acaba?
Burada benim dedigim seyle cocugu kimsenin dusunmemesinin ne gibi bir ilgisi var anlamadim. Arada cocuk oldugu icin de deniyor zaten konu sahibi. Bosanmis olsalar da cocuk etkilenecek, tekrar bir araya gelip sonra ayrilsalar da..
Burada benim dedigim seyle cocugu kimsenin dusunmemesinin ne gibi bir ilgisi var anlamadim. Arada cocuk oldugu icin de deniyor zaten konu sahibi. Bosanmis olsalar da cocuk etkilenecek, tekrar bir araya gelip sonra ayrilsalar da..
Merhabalar,
7 aylık ayrılık sonrası birleşme kararı aldık. Önceki konuları okuyanlar bilir, 2,5 yaşında kızımız var. Haftaya mahkeme var, anlaşmalı boşanacağız önce. Sonra ise boşanmış olarak deneyeceğiz birlikte yaşamayı. Eğer olmaz ise tekrardan boşanm sürecine girmek istemiyoruz. Evlenme dediğin 5 dakikada oluyor sonuçta..
Eğer oldu ki evlenmedik, sizce ne gibi bir sıkıntı olabilir ? aslında ben de imza atmak istemiyorum 2. kez. Böyle gitsin ne olacak ki diyorum.
Ben de diyorum ki; herkes kendini düşünüyor. Boşanalım, birlikte yaşayalım, adamı özgürlüğüne ve annesine kavusturayım yürümezse ayrılalım... Bütünüyle sacmalık. Arada da cocuk var diyorum. Cocuksuz bir ciftten bahsetmiyoruz...
bence etrafa duyurdugun sürece sorun yok.cocuk için tekrar deneme kararı aldık dersin.bosandıgını soylemezsin bile.sonucta dini nikah duruyor.adam seni bosamak istememiş
Tamam da bosandiklarinda cocuk etkilenmeyecek mi? Tekrar birlesip ayrilmalari ile bosanmalari arasinda cocuk acisindan ne fark var? O kismi anlamadim.
Neyse bu polemik uzar gider.
Konu sahibi diledigini yap, hayat zaten kisa. Eger tekrar sans verecegim ama sureci de yasamak istemiyorum dersen yap. Kimseyi de takma.
Çocuk o psikolojiye girdi zaten, bir şekilde yardım vs alarak aşacak. Neyse bence de uzar gider :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?