Boşanma aşamasında..?

Bana sanki bu işin içinde bir oyun var gibi geldi Madem eşinin arkadaşı ikisi bir oyun planlıyor olmasın dikkat et ve sakın gitm

Bana sanki bu işin içinde bir oyun var gibi geldi Madem eşinin arkadaşı ikisi bir oyun planlıyor olmasın dikkat et ve sakın gitm

Öyle bir insan değil bundan adım gibi eminim.
Ama dediğin tarzda insanlar var evt her şey olabilir. Sağol uyarın için :)

Yoo niye aleyhine ceviresin ki? Adamda kız arkadsinizla gezmis tozmus. Sana niye sorun olsun

Yoo niye aleyhine ceviresin ki? Adamda kız arkadsinizla gezmis tozmus. Sana niye sorun olsun

Aynen öyle. Sanırım sevgili olduğumuzu ispatlaması lazım. Evlilik içinde bile aldatmada ispat , kanıt lazım. O da benim arkadaşım, aksi mümkün değil. Avukata sorucam yinede.

Dava reddedilebilir ama.

O yüzden boşanma kesinleşe dek sadakat mecburiyeti var.
Bu eskidendi diye hatırlıyorum ben. Eskiden resmi anlamda boşanma kesinleşene kadar sadakat zorunluluğu vardı ama geçen seneydi galiba, değiştirdiler. Yeni kanuna göre boşanma davası açıldığı tarihten sonra, bakın boşanma gerçekleştikten sonra değil, boşanma davasının açıldığı tarihten sonra sadakat yükümlülüğü/zorunluluğu yok. Onu kaldırdılar diye hatırlıyorum. Mantıken de doğru yani evlilik birliği bozulmuş ki insanlar boşanma davası açmışlar, boşanma aşamasındaki eşine sadık kalma mecburiyeti çok saçma. Ben adamı hayatımda istemiyorum ki boşanma davası açmışım mesela,mantıken. Yine de hukukçu arkadaşlar daha iyi bilirler belki tekrar eski haline dönmüştür.

Benim avukatım var demişti. O sebeple eşimin arkadaşım dediği kızla fotoğrafını mahkemeye sundum ben aylar oldu. İlk davada anlıcaz. Ondan bişey çıkmazsa ben daha rahat olurum. Gerçekten arkadaşım ve fotoğraf atmıcam biyere.

İlginç, 2015 ya da 2016 yılında bunun manşet manşet haberleri yapıldı, o kanun değiştirildi artık boşanma davası açıldıktan sonra sadakat yükümlülüğü yok sayılacak, dava açılma tarihi öncesi yapılan hareketler dikkate alınacak ama dava açıldıktan sonrası dikkate alınmayacak, dava etkilenmeyecek diye... Benim gibi mahkeme ile hiç ilgisi olmayan biri dahi duydu :) Tekrar sorun, iyice öğrenin bence o konuyu. Eğer varsa gerçekten çok saçma bence. Diyelim ki dava 2 sene sürdü, 2 sene boyunca insanlar her hareketine dikkat mi edecek? Sevgili olmayı geçtim, başbaşa yemek de yiyemeyecek mi? 2017 yılındayız. Hayat devam ediyor. Bu meselenin sizi strese sokması bile yeter de artar sistemin saçmalığını açıklamaya. İnsanlar evliliklerini devam ettirecek olsalar boşanma davası açmazlar sonuçta, değil mi...

Aynen. En azından göstere göstere yapılmadığı sürece sıkıntı çıkmamalı..
Ben sadece arkadaştan bahsediyorum. İşte bu iftiraya döner mi, sıkıntı çıkar mı kafamı kurcalıyo dünden beri.. Ama bu kadar da olmaz heralde ya dediğin gibi 2 yıl sürecek belki arkadaşımla gezemicek miyim?

İlk davada anlıcam. Ben eşimin fotoğrafını vermiştim o kızla çekindiği.. Az kaldı mahkemeye. Biz de Haziranda gidicez zaten.. Ona göre bi bakıcam..

Öyle şey olur mu? o zaman hala niye iddet müddeti var? Kadın resmi olarak boşandıktan belli bir süre sonra evlenebiliyor. Sadakat yükümlülügü karar verilinceye kadar devam ediyor.

Öyle şey olur mu? o zaman hala niye iddet müddeti var? Kadın resmi olarak boşandıktan belli bir süre sonra evlenebiliyor. Sadakat yükümlülügü karar verilinceye kadar devam ediyor.
Öyle şey olur mu ne demek? Bu sorunun cevabı hukukçularda. Ben sadece kendi bildiğim şeyi paylaştım, hukukçular doğrusunu bilir dedim. Konu sahibi avukatına soracakmış zaten. Burada fikir söylüyoruz. Kadının iddet süresi olayı baştan sonra rezil ve saçma, kadını aşağılayıcı bir uygulama zaten. İddet süresi kaldırılabiliyor ama uğraşan kim? Kadın. Kadın hastaneyle uğraşıp hamile olmadığını kanıtlayacak ki iddet süresi kaldırılsın. Erkek boşandıktan sonra kafası rahat bir biçimde istediği zaman evlenebiliyor ama kadın yeniden evlenebilmek için hastaneydi, rapordu uğraşıyor. İddet süresi saçmalığı var maalesef.

İddet süresi ile sadakat yükümlülüğü ne alaka onu anlamadım ama neyse. Benim bildiğim, boşanma davasının açıldığı tarihten sonra kim kiminle gezmiş, ilişki kurmuş artık davayı etkilemiyor. Siz hukukçusunuz herhalde bu kadar kesin ve emin konuştuğunuza göre.

Aynen öyle olur. Zaten erkekler boşanma aşamasında karşı tarafı suçlu gösterip nafaka ve tazminat ödememek için bir sürü iftiralar atıyorlar.
Eline koz vermeyin sakın ola ki.

Siz zannediyormusunuz ki adalet var? Kadın lehine gibi gösteriliyor ama değil. Olsaydı boşandıktan sonra kocaları tarafından katledilen bir sürü kadın olunmazdı. Cinsel istismar davalarında sadece bir kere oldu diye bir çok çocucuga tecavüz eden elini kolunu sallayarak çıkmazdı. İddet müddetide kadın erkek birlikteliğini gösteren bir şeydir. Boşanma hükmü kesinleştikten sonra hala iddet müddetine hala bakılıyorsa sadakat yükümlüüğü de vardır. Ama siz olması gerekeni konuşuyorsunuz karşı taraf bu kadar rahatken kadın niye aynı şartlarda değil diyorsunuz?

o sadakat yükümlülüğünden dolayi değil eğer hamilelik gibi bir durum varsa çocuğun soybagi için

bununla ilgili yargitay kararı
yargitay 2 hukuk dairesi 30.04.2015 tarihli 2014/26484 E sayılı karar yazın
google a orada bulursunuz
hukukçu olmayanların dediğine de inanmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…