- 5 Nisan 2011
- 1.189
- 630
- 323
- Konu Sahibi KisaSamsun
-
Bana sanki bu işin içinde bir oyun var gibi geldi Madem eşinin arkadaşı ikisi bir oyun planlıyor olmasın dikkat et ve sakın gitm
dava neden çekişmeli ?
Yoo niye aleyhine ceviresin ki? Adamda kız arkadsinizla gezmis tozmus. Sana niye sorun olsun
Aynen öyle. Sanırım sevgili olduğumuzu ispatlaması lazım. Evlilik içinde bile aldatmada ispat , kanıt lazım. O da benim arkadaşım, aksi mümkün değil. Avukata sorucam yinede.
Bu eskidendi diye hatırlıyorum ben. Eskiden resmi anlamda boşanma kesinleşene kadar sadakat zorunluluğu vardı ama geçen seneydi galiba, değiştirdiler. Yeni kanuna göre boşanma davası açıldığı tarihten sonra, bakın boşanma gerçekleştikten sonra değil, boşanma davasının açıldığı tarihten sonra sadakat yükümlülüğü/zorunluluğu yok. Onu kaldırdılar diye hatırlıyorum. Mantıken de doğru yani evlilik birliği bozulmuş ki insanlar boşanma davası açmışlar, boşanma aşamasındaki eşine sadık kalma mecburiyeti çok saçma. Ben adamı hayatımda istemiyorum ki boşanma davası açmışım mesela,mantıken. Yine de hukukçu arkadaşlar daha iyi bilirler belki tekrar eski haline dönmüştür.Dava reddedilebilir ama.
O yüzden boşanma kesinleşe dek sadakat mecburiyeti var.
Bu eskidendi diye hatırlıyorum ben. Eskiden resmi anlamda boşanma kesinleşene kadar sadakat zorunluluğu vardı ama geçen seneydi galiba, değiştirdiler. Yeni kanuna göre boşanma davası açıldığı tarihten sonra, bakın boşanma gerçekleştikten sonra değil, boşanma davasının açıldığı tarihten sonra sadakat yükümlülüğü/zorunluluğu yok. Onu kaldırdılar diye hatırlıyorum. Mantıken de doğru yani evlilik birliği bozulmuş ki insanlar boşanma davası açmışlar, boşanma aşamasındaki eşine sadık kalma mecburiyeti çok saçma. Ben adamı hayatımda istemiyorum ki boşanma davası açmışım mesela,mantıken. Yine de hukukçu arkadaşlar daha iyi bilirler belki tekrar eski haline dönmüştür.
İlginç, 2015 ya da 2016 yılında bunun manşet manşet haberleri yapıldı, o kanun değiştirildi artık boşanma davası açıldıktan sonra sadakat yükümlülüğü yok sayılacak, dava açılma tarihi öncesi yapılan hareketler dikkate alınacak ama dava açıldıktan sonrası dikkate alınmayacak, dava etkilenmeyecek diye... Benim gibi mahkeme ile hiç ilgisi olmayan biri dahi duydu :) Tekrar sorun, iyice öğrenin bence o konuyu. Eğer varsa gerçekten çok saçma bence. Diyelim ki dava 2 sene sürdü, 2 sene boyunca insanlar her hareketine dikkat mi edecek? Sevgili olmayı geçtim, başbaşa yemek de yiyemeyecek mi? 2017 yılındayız. Hayat devam ediyor. Bu meselenin sizi strese sokması bile yeter de artar sistemin saçmalığını açıklamaya. İnsanlar evliliklerini devam ettirecek olsalar boşanma davası açmazlar sonuçta, değil mi...Benim avukatım var demişti. O sebeple eşimin arkadaşım dediği kızla fotoğrafını mahkemeye sundum ben aylar oldu. İlk davada anlıcaz. Ondan bişey çıkmazsa ben daha rahat olurum. Gerçekten arkadaşım ve fotoğraf atmıcam biyere.
İlginç, 2015 ya da 2016 yılında bunun manşet manşet haberleri yapıldı, o kanun değiştirildi artık boşanma davası açıldıktan sonra sadakat yükümlülüğü yok sayılacak, dava açılma tarihi öncesi yapılan hareketler dikkate alınacak ama dava açıldıktan sonrası dikkate alınmayacak, dava etkilenmeyecek diye... Benim gibi mahkeme ile hiç ilgisi olmayan biri dahi duydu :) Tekrar sorun, iyice öğrenin bence o konuyu. Eğer varsa gerçekten çok saçma bence. Diyelim ki dava 2 sene sürdü, 2 sene boyunca insanlar her hareketine dikkat mi edecek? Sevgili olmayı geçtim, başbaşa yemek de yiyemeyecek mi? 2017 yılındayız. Hayat devam ediyor. Bu meselenin sizi strese sokması bile yeter de artar sistemin saçmalığını açıklamaya. İnsanlar evliliklerini devam ettirecek olsalar boşanma davası açmazlar sonuçta, değil mi...
Bu eskidendi diye hatırlıyorum ben. Eskiden resmi anlamda boşanma kesinleşene kadar sadakat zorunluluğu vardı ama geçen seneydi galiba, değiştirdiler. Yeni kanuna göre boşanma davası açıldığı tarihten sonra, bakın boşanma gerçekleştikten sonra değil, boşanma davasının açıldığı tarihten sonra sadakat yükümlülüğü/zorunluluğu yok. Onu kaldırdılar diye hatırlıyorum. Mantıken de doğru yani evlilik birliği bozulmuş ki insanlar boşanma davası açmışlar, boşanma aşamasındaki eşine sadık kalma mecburiyeti çok saçma. Ben adamı hayatımda istemiyorum ki boşanma davası açmışım mesela,mantıken. Yine de hukukçu arkadaşlar daha iyi bilirler belki tekrar eski haline dönmüştür.
Öyle şey olur mu ne demek? Bu sorunun cevabı hukukçularda. Ben sadece kendi bildiğim şeyi paylaştım, hukukçular doğrusunu bilir dedim. Konu sahibi avukatına soracakmış zaten. Burada fikir söylüyoruz. Kadının iddet süresi olayı baştan sonra rezil ve saçma, kadını aşağılayıcı bir uygulama zaten. İddet süresi kaldırılabiliyor ama uğraşan kim? Kadın. Kadın hastaneyle uğraşıp hamile olmadığını kanıtlayacak ki iddet süresi kaldırılsın. Erkek boşandıktan sonra kafası rahat bir biçimde istediği zaman evlenebiliyor ama kadın yeniden evlenebilmek için hastaneydi, rapordu uğraşıyor. İddet süresi saçmalığı var maalesef.Öyle şey olur mu? o zaman hala niye iddet müddeti var? Kadın resmi olarak boşandıktan belli bir süre sonra evlenebiliyor. Sadakat yükümlülügü karar verilinceye kadar devam ediyor.
Kızlar boşanma aşamasındayım..
İlk davam Nisanda. Çekişmeli olacak..
Benim sormak istediğim bi arkadaşımla İstanbula gitmek istiyoruz iki günlüğüne.. 8 yıllık arkadaşım kendisi, erkek..
Boşanma olayları falan kötü zamanlar geçiriyorum, iki günlük gezi bana iyi gelicek, pek arkadaşımda yok. Tek ve iyi arkadaşım diyebilirim.
Kendisi kesinlikle arkadaşım bu arada. Yalan yok :)
Eşim bunu öğrense mahkemeye sunsa kötü mü olur benim için? Yani onlar sevgili işte geziyolar gibi..
Korkuyorum açıkçası haklıyken haksız konuma düşmek istemiyorum.. Bi yardım edin..
Edit: Bu arada bu kişi eşiminde arkadaşı. Daha önce bizde gelip kaldı. Eşim tanıyor yani onu. Eşimle netten tanışmıştım bu kişiyi de ordan tanıyoruz.
Öyle şey olur mu ne demek? Bu sorunun cevabı hukukçularda. Ben sadece kendi bildiğim şeyi paylaştım, hukukçular doğrusunu bilir dedim. Konu sahibi avukatına soracakmış zaten. Burada fikir söylüyoruz. Kadının iddet süresi olayı baştan sonra rezil ve saçma, kadını aşağılayıcı bir uygulama zaten. İddet süresi kaldırılabiliyor ama uğraşan kim? Kadın. Kadın hastaneyle uğraşıp hamile olmadığını kanıtlayacak ki iddet süresi kaldırılsın. Erkek boşandıktan sonra kafası rahat bir biçimde istediği zaman evlenebiliyor ama kadın yeniden evlenebilmek için hastaneydi, rapordu uğraşıyor. İddet süresi saçmalığı var maalesef.
İddet süresi ile sadakat yükümlülüğü ne alaka onu anlamadım ama neyse. Benim bildiğim, boşanma davasının açıldığı tarihten sonra kim kiminle gezmiş, ilişki kurmuş artık davayı etkilemiyor. Siz hukukçusunuz herhalde bu kadar kesin ve emin konuştuğunuza göre.
Öyle şey olur mu? o zaman hala niye iddet müddeti var? Kadın resmi olarak boşandıktan belli bir süre sonra evlenebiliyor. Sadakat yükümlülügü karar verilinceye kadar devam ediyor.
bununla ilgili yargitay kararı
yargitay 2 hukuk dairesi 30.04.2015 tarihli 2014/26484 E sayılı karar yazın
google a orada bulursunuz
hukukçu olmayanların dediğine de inanmayın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?