- Konu Sahibi KisaSamsun
-
Siz avukat mısınız?
linki okudum ama burada "İlk davadan sonra-kesinleşene kadar taraflar halen daha evli olacağı için gerçekleşen olaylar yeni bir dava konusu yapılabilir. Bu durum konu farklı olacağı için derdestlik engeline takılmaz.
Dolayısı ile başlıktakinin aksine boşanma davasını açan özgür olmayacak " demiş oradaki bir avukat.
Başka bir avukat ise yine bu konu ile ilgili yorumu "Mevcut bir boşanma davası olsa da eşlerin sadakat yükümlülükleri devam eder. Aksi durumda diğer eş, davası elveriyorsa ıslah edebilir ya da yeni bir boşanma davası açabilir." demiş.Jessey
Ben sizin tam olarak ne anlatmaya çalıştığınızı anlamadım, düşüncemi söyleyip geçtim hukukçular çok daha iyi bilir elbette. Daha fazla alıntı yapıp rahatsız etmeseniz sevinirim, anlaşamıyoruz çünkü.Siz zannediyormusunuz ki adalet var? Kadın lehine gibi gösteriliyor ama değil. Olsaydı boşandıktan sonra kocaları tarafından katledilen bir sürü kadın olunmazdı. Cinsel istismar davalarında sadece bir kere oldu diye bir çok çocucuga tecavüz eden elini kolunu sallayarak çıkmazdı. İddet müddetide kadın erkek birlikteliğini gösteren bir şeydir. Boşanma hükmü kesinleştikten sonra hala iddet müddetine hala bakılıyorsa sadakat yükümlüüğü de vardır. Ama siz olması gerekeni konuşuyorsunuz karşı taraf bu kadar rahatken kadın niye aynı şartlarda değil diyorsunuz?
Ben sizin tam olarak ne anlatmaya çalıştığınızı anlamadım, düşüncemi söyleyip geçtim hukukçular çok daha iyi bilir elbette. Daha fazla alıntı yapıp rahatsız etmeseniz sevinirim, anlaşamıyoruz çünkü.
Sürekli alıntı yaptığınız için rahatsız oluyorum, anlamıyorum devam etmeyeceğim diyorum ısrarla yazıyorsunuz. Muhatap olmuyorum demem lazım herhalde. Söylüyorum o zaman: sizinle muhatap olmuyorum, olmak istemiyorum. İddeti karıştırdınız, sanki hukuçuymuş gibi sadakat zorunluluğu var vs diyorsunuz. Sonra işi başka birşeye çevirdiniz, hukuk kurallarını tartışmaya kalkıyorsunuz. Konu sahibi ne demiş, biz ne diyoruz, ayıp. Dünden beri aynı şey, yeter. Gözardı ediyorum cidden bu ne ya?Siz fikirleri beyan etmeyi tartışmamı sanıyorsunuz? Sizi rahatsız etme durumum yok. Beyan ettiğiniz fikre karşı fikrimi söylüyorum.
Hanginizle iyi arkadaş oldugundan bu kadar emin olma bence. Belki esinize malzeme verecek, mahkemede şahitlik edecek, ne biliyorsunuz. Bence en yakin arkadasin da olsa gitme. Erkeklerden her sey beklenir. Onun da arkadasiysa esine soyleyecektir bunu.Çekişmeli olduğu için bi kaç yıl sürebilir dava :)
Evet haklısın. Ama risk almakta istemiyorum.
Eşimle ortak arkadaşımız bu kişi ama benimle daha iyi arkadaş.
Dava açıldığı zaman boşanma gerçekleşene kdr sadakat yükümlülüğü var cnn.dava açıldığı için sadakat yükümlülüğü artık yok
ancak gereksiz bir durum
eşinizi duysun kıskansin diye yapıyor gibisiniz
kendi kendinizi onun konumuna dusurursunuz
tek gidin oh ne güzel kafa dinlersiniz
Evinize aile konut şerhi koydurmuşsunuzdur inşallah
Hanginizle iyi arkadaş oldugundan bu kadar emin olma bence. Belki esinize malzeme verecek, mahkemede şahitlik edecek, ne biliyorsunuz. Bence en yakin arkadasin da olsa gitme. Erkeklerden her sey beklenir. Onun da arkadasiysa esine soyleyecektir bunu.
iki gunluk tatil icin risk almaya deger mi ? Arkadasiniz ve esinizin bunu planlamadiklari ne malum ?Belki gece gizlice odaniza girip birlikte resminizi cekecek ! Sonra esiniz bunlari dava da kullanacak .Nasil guvenip tatile gitmeyi dusunuyorsunuz gercekten anlamadim,Sadece sizin arkadasiniz olsaydi tamam ama esinizle de arkadasmis.Kafa bulandiran nokta bu .
Cok bunaldiysaniz kiz arkadasiniz ,teyzeniz ayaralayin onlardan biriyle gidin.
E sen zaten insanlar ne söylerse söylesin inatla gitmeyi istiyorsun. Biz fikirlerimizi sunduk. Daha da gideceğim dersen sen bilirsin.Öyle biri olmadığını biliyorum. Aynı anda onunla konuşan, görüşen biri olsa neyse de eşimi fazla sevmez bile. Zaten benimle iyi arkadaş.
Şu konu kafamı karıştırdı. Sadakat yükümlülüğü sorusunun cevabını ilk davada alırım galiba.. Eşimin yediği naneye ne diyecek hakim? Ona göre düşünücem. Biz haziranda gitmeyi düşünüyoruz.
Ya kızlar çok istiyorum gezmeyi, eğlenmeyi. Zaten bu arkadaşımdan başka gidecek kimsem yok.. Sosyal medya kullanmıcam onun haberi olmaması için elimden geleni yapıcam.
E sen zaten insanlar ne söylerse söylesin inatla gitmeyi istiyorsun. Biz fikirlerimizi sunduk. Daha da gideceğim dersen sen bilirsin.
Dava açıldığı zaman boşanma gerçekleşene kdr sadakat yükümlülüğü var cnn.
Peki benim avukatım bana neden sakın biriyle girişiyim falan durumu olmasın bu süreçte dedi.yok
ben bu işin içindeyim biliyorum
önceki sayfalarda da yazdım ilgili yargıtay kararını
Peki benim avukatım bana neden sakın biriyle girişiyim falan durumu olmasın bu süreçte dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?