- 25 Nisan 2007
- 6.600
- 11.284
- 773
- Konu Sahibi gunesligunlerimiistiyorum
-
Eğer geri dönüşü olsaydı zaten caba gösterirdiniz.Ben üzüldüğüm için öyle söyledi
Merhaba herkese. Yoğun psikolojik baskı, ara ara fiziksel siddet iceren, aynı zamanda sevilip korunduğumu da hissettiğim (nasıl oluyorsa anlamıyorum) bir evlilikten cıktım. Eşimin baskı ve hakaretlerine devam etmesi uzerine (uzlasmasını beklemistim) , hemen işlemlere başladım. O da bunu kaldıramadı ve tamamen bittik. Uzun zamandır kendimi sorguluyorum, hata mı ettim, erken mi davrandım, duzelir miydi... artık bunları dusunmekten yuzum gulmez oldu. Sanki hayatım kararmış bitmiş gibi. Toplum baskısı da var tabi ki, karsı taraf alttan almayınca ben sorunluymusum gibi bakıyorlar. Ya da ben öyle hissediyorumdur bilmiyorum. Yakınımın tavsiyesiyle terapiye başladım her seyi anlattım. Terapistim ‘evet ayrılık kararı almadan önce bir danışmana gorunseniz iyi olabilirdi, olumlu sonuclanabilirdi’ dedi. Ben zaten kafamdaki sorularla artık yasayamadığım için terapiye gittim, boyle bir cevap alınca da cok uzuldum. Bir de ‘ artık gecmisi bırakalım ve kolaylastırıcı ol, anlasmaya bakıp bir sey talep etmeden bosanma sürecini bitir bence’ dedi. Terapistimin dedikleri sizce doğru mu? Evet cekismeli bosanma olayından cok rahatsızım, hakkımı talep etmiş olmak bile beni rahatsız ediyor. Zaten karsı taraf da ‘ne yuzle istiyorsun, sana şöyle şöyle iyilik yaptım, hicbir hakkın yok, bırakıp giden sensin’ diye bir yandan bastırıyor. Almazsam ilerde pişman olur muyum sizce? Onu danısmana götürmeyerek hata mı yaptım? Huzura kavusmak için ben ne yapacağım
Cevabınız için teşekkür ederim. Bir de terapistim dindar da birisiymiş cunku ‘ tamam hata yapmıs olabilirsin eşin seni dinen bosamadan dava acmıssın’ ile baslayan bir konusma yaptı. Ben iyice karıştım zaten bu dunya için karışık durumdayım bir de dini kurallara aykırılığımı düşündürdü. Ona tekrar gitmeyeceğim
Cevabınız için teşekkür ederim. Bir de terapistim dindar da birisiymiş cunku ‘ tamam hata yapmıs olabilirsin eşin seni dinen bosamadan dava acmıssın’ ile baslayan bir konusma yaptı. Ben iyice karıştım zaten bu dunya için karışık durumdayım bir de dini kurallara aykırılığımı düşündürdü. Ona tekrar gitmeyeceğim
Terapistiniz bence gerizekali. Siddet gormek kesinlikle kabul edilemez bir evlilikte, ne demek her sey daha iyi olabilirdi??
Astoria konu sahibesi saglik bakanligina sikayet edebilir mi? Bir de parasini geri istesin bence.
Konu sahibesi size gelince o deyyus eski kocaniza yazin, madem siddet gordum haklarimi maddi manevi mahkemede aricam kocum bittin bedavaya kurtulmak yok oyle diye.
Bu kadar pasif olmayin bir silkinin yahu kendinize gelin. Yok mu destek olacak soyle disli, koc gibi bir arkadasiniz?
Neden yani kiskanclik mi gereksiz mi goruyor para mi harcamak istemiyor ya da bir vukuat mi yasadiginiz satasan mi oldu asilan mi oldu?Bu yorum o kadar doğru ki. Herkesin lafını bile etmediği şeyler için mucadele ediyordum. Yuruyus yapabilmek, cıkıp arkadasımla cay icmek, kendisiyle bir kahve icmeye gitmek
Yani etrafta terapistim ilişki bilmem neyiyim diye dolaşan o kadar sahte psikolog var ki onlardan birine denk gel işiniz gibime geldiMerhaba herkese. Yoğun psikolojik baskı, ara ara fiziksel siddet iceren, aynı zamanda sevilip korunduğumu da hissettiğim (nasıl oluyorsa anlamıyorum) bir evlilikten cıktım. Eşimin baskı ve hakaretlerine devam etmesi uzerine (uzlasmasını beklemistim) , hemen işlemlere başladım. O da bunu kaldıramadı ve tamamen bittik. Uzun zamandır kendimi sorguluyorum, hata mı ettim, erken mi davrandım, duzelir miydi... artık bunları dusunmekten yuzum gulmez oldu. Sanki hayatım kararmış bitmiş gibi. Toplum baskısı da var tabi ki, karsı taraf alttan almayınca ben sorunluymusum gibi bakıyorlar. Ya da ben öyle hissediyorumdur bilmiyorum. Yakınımın tavsiyesiyle terapiye başladım her seyi anlattım. Terapistim ‘evet ayrılık kararı almadan önce bir danışmana gorunseniz iyi olabilirdi, olumlu sonuclanabilirdi’ dedi. Ben zaten kafamdaki sorularla artık yasayamadığım için terapiye gittim, boyle bir cevap alınca da cok uzuldum. Bir de ‘ artık gecmisi bırakalım ve kolaylastırıcı ol, anlasmaya bakıp bir sey talep etmeden bosanma sürecini bitir bence’ dedi. Terapistimin dedikleri sizce doğru mu? Evet cekismeli bosanma olayından cok rahatsızım, hakkımı talep etmiş olmak bile beni rahatsız ediyor. Zaten karsı taraf da ‘ne yuzle istiyorsun, sana şöyle şöyle iyilik yaptım, hicbir hakkın yok, bırakıp giden sensin’ diye bir yandan bastırıyor. Almazsam ilerde pişman olur muyum sizce? Onu danısmana götürmeyerek hata mı yaptım? Huzura kavusmak için ben ne yapacağım
Adam bildiğin başka adamla erkek dayanışması yapıyorBen terapistin profesyonelliğinden şüphe ettim,boşanma öncesi çift terapisinin iyi olabileceğine dair görüşünde olumlu sonuçlanacağına dair görüşü ve kanısı nerden geliyor ve değiştiremeyeceğimiz olaylar hakkında neden sizi ikileme sokuyor ve bişey talep etme deyip kişisel düşünceleriyle kararlarınızı neden etkiliyor,beni bu durum kuşkuya düşürüyor.boşanmadan sonra o mu size bakacak,niye fikirlerini size empoze ediyor
Bacın sen bu mentalitede adamdan sakat kalmadan öldürülmeden boşanabildiğin için adam boşanmayı kabul ettiği için otur şükür namazı kılEvliliğin ilk ayları hicbir yere çıkarmıyordu, zorunlu gitmem gereken bir yer olursa da dolmusa binmeme izin vermiyordu kendisi alıp bırakmak istiyordu. Ben de en azından dönerken kendim dönebilmeyi, bunun bana iyi geleceğini ısrarla söyleyip kabul ettirememiştim. Sözünü dinlediği bir büyüğünün etkisi ile toplu tasımaya izin vermisti. Degisebilirmis gibi hissediyorum
O hangi terapist ya, senin fiziksel siddet gordugun iliskiye duzelir diyen. Bir adam boyleyse boyledir. Bosan ve hakkini talep et. Cunku bu senin hakkin. kadin oldugu icin dogustan ikinci sinif insan olmayi kabul eden insanlari da terapist de olsa doktor, hakim ne olursa olsun dinleme. Adam seni manipule ediyor ayrica suclu hissetmen icin. O zaman adam olsaymis boyle davranmasaymis. Uzlasmaci laftan anlayan biri olsa uzlaairdin belli ki.Merhaba herkese. Yoğun psikolojik baskı, ara ara fiziksel siddet iceren, aynı zamanda sevilip korunduğumu da hissettiğim (nasıl oluyorsa anlamıyorum) bir evlilikten cıktım. Eşimin baskı ve hakaretlerine devam etmesi uzerine (uzlasmasını beklemistim) , hemen işlemlere başladım. O da bunu kaldıramadı ve tamamen bittik. Uzun zamandır kendimi sorguluyorum, hata mı ettim, erken mi davrandım, duzelir miydi... artık bunları dusunmekten yuzum gulmez oldu. Sanki hayatım kararmış bitmiş gibi. Toplum baskısı da var tabi ki, karsı taraf alttan almayınca ben sorunluymusum gibi bakıyorlar. Ya da ben öyle hissediyorumdur bilmiyorum. Yakınımın tavsiyesiyle terapiye başladım her seyi anlattım. Terapistim ‘evet ayrılık kararı almadan önce bir danışmana gorunseniz iyi olabilirdi, olumlu sonuclanabilirdi’ dedi. Ben zaten kafamdaki sorularla artık yasayamadığım için terapiye gittim, boyle bir cevap alınca da cok uzuldum. Bir de ‘ artık gecmisi bırakalım ve kolaylastırıcı ol, anlasmaya bakıp bir sey talep etmeden bosanma sürecini bitir bence’ dedi. Terapistimin dedikleri sizce doğru mu? Evet cekismeli bosanma olayından cok rahatsızım, hakkımı talep etmiş olmak bile beni rahatsız ediyor. Zaten karsı taraf da ‘ne yuzle istiyorsun, sana şöyle şöyle iyilik yaptım, hicbir hakkın yok, bırakıp giden sensin’ diye bir yandan bastırıyor. Almazsam ilerde pişman olur muyum sizce? Onu danısmana götürmeyerek hata mı yaptım? Huzura kavusmak için ben ne yapacağım
Bence de eşimden yana gibi bir tavrı vardı. Nefret ediyorum ya turkiyede bu zihniyetten, erkek egemen düşünceden, kadını ayrıştıran düşünceden. Hepsinden nefret ettim. Evliliğimden bu yuzden kaçtım, meğer herkes aynıymış. Toplum baskısı yedim daha fazlaTerapistinizi eşiniz tutmuş gibi. Şaşırdım söylediklerine.
Fiziksel şiddet varsa düzelmez, en iyisini yapmışsınız
Terapistiniz bence gerizekali. Siddet gormek kesinlikle kabul edilemez bir evlilikte, ne demek her sey daha iyi olabilirdi??
Astoria konu sahibesi saglik bakanligina sikayet edebilir mi? Bir de parasini geri istesin bence.
Konu sahibesi size gelince o deyyus eski kocaniza yazin, madem siddet gordum haklarimi maddi manevi mahkemede aricam kocum bittin bedavaya kurtulmak yok oyle diye.
Bu kadar pasif olmayin bir silkinin yahu kendinize gelin. Yok mu destek olacak soyle disli, koc gibi bir arkadasiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?