Bosanma asamasındayım terapistimin yorumunu sizlerle paylasmak istedim

Cevapların hepsini okuyamadım yazanlar olmuştur belki;ancak uzun yıllar terapi almış birisi olarak bana söylenen su oldu: biz terapistler olarak sana rehberlik edebiliriz ancak şunu yap bunu yap diyemeyiz.

Farazi geçmişte o olsaydı şöyle olurdu tarzı yaklaşım ve boşanma sürecince size net bir şekilde e artık uğraşma çekişmeli vs demesi profesyonel bir davranış değil.

Terapistinizi değiştirmemizi öneririm.

terapistin şöyle böyle yap deme hakkı varmı ya, hayatına yol çizebilir mi, ben çizemez diye biliyorum.

Psikoloğunuz bir çok psikolojik danışma ilkesini çiğniyor ve işini doğru yapmıyor. Danışma sürecinde danışanına sempatik cümleler kuramaz. Bence şöyle yapmalısın vs. kendi değerlerine doğrularına göre oluşan kendi fikirlerini size empoze edemez. Size duygu durumunuzu ortaya çıkarmaya, kendinizi tanımaya, size durumla ilgili YOL değil YOLLAR sunar siz seçersiniz. Psikolog olmuş ama her diplomasi olan yetkin olamıyor ne yazıkki bir an önce bırakıp iyi bir danışman bulun kendinize yoksa seçimlerinizi psikoloğunuz değerlerine algılarına göre yaparsınız ve psikologunuzun seçtiği hayatı yaşamaya mecbur kalırsınız. Daha en temel danişman ilkelerini bile çiğneyen den hayır göremezsiniz. Resmen danışanini empoze ediyor

Size kendi inançlarını, prensiplerini, değer yargılarını empoze edemez. Psikoterapi bundan bağımsızdır. Kendisi sahte de olabilir bu arada. Tekrar giderseniz eğer lütfen gittiğiniz terapistin eğitimlerini sorgulayın, diplomasını görmek isteyin.

Terapistiniz bence gerizekali. Siddet gormek kesinlikle kabul edilemez bir evlilikte, ne demek her sey daha iyi olabilirdi??

Astoria konu sahibesi saglik bakanligina sikayet edebilir mi? Bir de parasini geri istesin bence.

Konu sahibesi size gelince o deyyus eski kocaniza yazin, madem siddet gordum haklarimi maddi manevi mahkemede aricam kocum bittin bedavaya kurtulmak yok oyle diye.

Bu kadar pasif olmayin bir silkinin yahu kendinize gelin. Yok mu destek olacak soyle disli, koc gibi bir arkadasiniz?

Kesinlikle sikayet edin

Bence ifsa de edin bu adami boyle terapi mi olur Allah askina, halk sagligiyla oynuyor?? Bence diplomasi falan yok konusmasi cinci hoca gibi

Bir hastanede hizmet aldıysa tabi ki Sağlık Bakanlığına şikayet edebilir ama muhtemelen terapistin kendi ofisi. Sahte psikologlar da çeşitli katakullilerle kendilerine ofis açabiliyorlar, etik olmayan şekillerde danışan görmeye kalkabiliyorlar. Aile danışmanlığı sertifikasının arkasına sığınıp terapi vermeye kalkanlar var vesaire. O yüzden psikolojik sağlığınızı emanet edeceğiniz uzmanı iyi araştırmak, lisansının psikoloji olmasına dikkat etmek önemli.

Kendi ofisiyse de şikayet edebilir, hatta burada bir üye klinik psikolog olmadığı halde klinik psikoloğum diyerek kandırıp yanlış bir terapi yöntemi uygulayarak travmalarının etkisini daha da artıran bir şarlatandan şikayetçi olup parasını geri almıştı. CİMERe şikayet edebilir, hizmet vermeye yetkin olduğunu düşünmüyorum diplomasının sorgulanmasını istiyorum vesaire diye. Daha sonra tüketici mahkemesine başvurup parasının iadesini de talep edebilir, eğer hizmet vermeye yetkili değilse bu kişi.

Işe yaramazdi deseydi işini kotulemis olurdu.

Eğer işin içinde psikolojik ve fiziksel şiddet varsa maalesef ki kadında açılan yara asla kapanmıyor.

Evlilik devam ediyor Evet ama kadının tukenmesiyle oluyor bu.

Hak konusuna gelince ; size ait neler var, çocuk var mı ?

Gücünüz neye yetiyorsa , içinizden ne geliyorsa onu yapın. Hakkınız varsa alın.

Bu yorum o kadar doğru ki. Herkesin lafını bile etmediği şeyler için mucadele ediyordum. Yuruyus yapabilmek, cıkıp arkadasımla cay icmek, kendisiyle bir kahve icmeye gitmek
Neden yani kiskanclik mi gereksiz mi goruyor para mi harcamak istemiyor ya da bir vukuat mi yasadiginiz satasan mi oldu asilan mi oldu?

Yani etrafta terapistim ilişki bilmem neyiyim diye dolaşan o kadar sahte psikolog var ki onlardan birine denk gel işiniz gibime geldi

Adam bildiğin başka adamla erkek dayanışması yapıyor
Kadın kendi hastası olmasına rağmen hiç tükenmiyor bunlar

Bacın sen bu mentalitede adamdan sakat kalmadan öldürülmeden boşanabildiğin için adam boşanmayı kabul ettiği için otur şükür namazı kıl

O hangi terapist ya, senin fiziksel siddet gordugun iliskiye duzelir diyen. Bir adam boyleyse boyledir. Bosan ve hakkini talep et. Cunku bu senin hakkin. kadin oldugu icin dogustan ikinci sinif insan olmayi kabul eden insanlari da terapist de olsa doktor, hakim ne olursa olsun dinleme. Adam seni manipule ediyor ayrica suclu hissetmen icin. O zaman adam olsaymis boyle davranmasaymis. Uzlasmaci laftan anlayan biri olsa uzlaairdin belli ki.

Terapistinizi eşiniz tutmuş gibi. Şaşırdım söylediklerine.
Fiziksel şiddet varsa düzelmez, en iyisini yapmışsınız
Bence de eşimden yana gibi bir tavrı vardı. Nefret ediyorum ya turkiyede bu zihniyetten, erkek egemen düşünceden, kadını ayrıştıran düşünceden. Hepsinden nefret ettim. Evliliğimden bu yuzden kaçtım, meğer herkes aynıymış. Toplum baskısı yedim daha fazla

Eşim de elinden geleni ardına koyma, ömür boyu içerde yatsam da sana para vermem diyor.

Bir arkadaşım var çok destek oluyor ve sizlerin dediği gibi acıma her hakkını al diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…