Boşanma aşamasındayım yardım edin

aereo

Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2018
39
25
8
39
merhaba hanımlar
Daha önce de bir kez yazmıştım evliliğim boşanmaya doğru gidiyor diye, maalesef kurtaramadık. 31 yaşındayım, çocuğumuz yok ve yakın zamanda eşim evden ayrılacak ve boşanma işlemlerini başlatacağız.
Canım çok yanıyor, hiçbir büyük sorunumuz yokken eşim mutlu değilim, mizacımız uyuşmuyor diye terkediyor beni.
Çok karamsarım, bu süreci nasıl atlatacağım bilmiyorum. Tekrar birini nasıl bulur nasıl severim bilmiyorum. Bir daha hiç evlenemeyecek hiç çocuk sahibi olamayacakmışım gibi geliyor. Daha da kötüsü eşimle aynı yerde çalışıyoruz, onu böyle şartlarda nasıl unutabilirim bilmiyorum.
Daha önce benzer tecrübeleri olan varsa lütfen yardım edin...

Ben de eşimle aynı yerde çalışıyorum böyle birşey olsa ilk iş tayin istemek olurdu galiba. Böyle birşey yaşamadım eminim zordur. Yaşınız daha genç yeniden sevip mutlu olabilirsiniz.

Neden ayrılıyorsunuz ? Yek sorun mizaç uymanası mı ?
Bunu evlenmeden önce fark edemediniz mi ?

Eşin mutlu değilim, iletişim sorunlarımızı aşamıyoruz diyor. Artık dayanamıyorum ben de, peki boşanalım dedim.

ACaba aklında başka birisi mi var. Biraz takip etseniz. Yani sizi istemeyeni sizde istemeyin. Yapacak bişey yok. Yani eşinizi siz daha iyi bilirsiniz. Evlilik ona göre mi deilmi siz daha iyi karar verirsiniz. Siz fark etmediğiniz ya da anlayamadığınız aranızda sorunlar mı var

Bunlar boşanma sebebi değildir görücü usulü birbirinizi tanımadan mı evlendiniz derler adama.
Boşanmak istemiyorsan bırak dava açsın, ben boşanmak istemiyorum dersin karşı tarafın da elinde doğru düzgün bir sebep olmadığı için dava düşer.

Saçma bir bahane bulmuş eşin bence evliligin ne olduğu anlayamamış. Her mizacı uyan mı evli kalıyormuş ve evlilik beyefendinin çocuk oyuncağı mıymış ? Bence de boşanın siz kurtulursunuz gibi geldi bana.

Valla o işler öyle olmuyor çekişmeli davalarda şiddetli geçimsizlik var diyorlar geçiyorlar ondan sonra belli süre içinde bir taraf ısrarcı olursa boşanma gerçekleşiyor. Kimse kimseyle evli kalmak zorunda deģil yani iki taraflı bir karar olduğu için iki taraftan biri istemezse süre sonunda boşanma oluyor.

Dava düşse ne anlamı olacak ki iş o aşamaya geldikten sonra, beni istemediğini bu kadar belli eden adamı ben koca diye yanımda zorla gezdiremem ki..

Senin yerinde olsam bana bosancam dediğinde kağıt getir anlaşmalı olsn uzatmayalım derdim gururum bana kalırdı

Senin yerinde olsam bana bosancam dediğinde kağıt getir anlaşmalı olsn uzatmayalım derdim gururum bana kalırdı

Öyle yaptım zaten, bu hafta evden ayrılıyor.
Benim sorum bundan sonrası ve kendim için, lütfen buna yönelik tecrübesi olanlar yazabilir mi

Benim sorum bundan sonrası ve kendim için, lütfen buna yönelik tecrübesi olanlar yazabilir mi

Karamsar olma. Ben hiç boşanmadım ama boşansam ne yapacağımı az çok biliyorum ekonomik özgürlüğüm olmamasına rağmen. Ilk aşama bir psikologa gitmelisin bence. Bu eşinizin yaraladığı özgüveni tamir edince herşey zamanla yola girer. Hiçbir aşk veya sevgi unutulmaz değildir. Yeni anıların belki daha iyi olacak ondan bu adamdan ayrılıyorsun bir de öyle düşün.

Ben boşanma surecindeyim:) direkt işin içinde olan biriyim, mahkemeye haklı gerekçe sunması gerekiyor ve somut delillerle ispat etmesi gerekiyor böyle boşanma olmaz. Eninde sonunda boşanma olsa bile direkt bosamaz, hakim işi uzatır, süre falan verir. Yanlış yönlendirme yapmayalım

Yazdım canım, okuyabilirsin. Ama her yorumu da dikkate alma, tecrübesi olanları dinle sen.

Biz anlaşmalı boşanmaya gideceğiz süreç uzamasın diye, ben de pes ettim artık hep yuvamı kurtarmaya çalışmaktan. Tek taraflı sevgi yetmiyormuş demek ki, keşke evliliği daha fazla ciddiye alan biriyle evlenseymişim.

Dilkat ettiyseniz ben de süreden bahsetmiştim. Ama o süreyi bekleyen insanlar da boşanıyor sonuç aynı ne olursa olsun. Bence güzelce okumamışsınız yorumumu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…