Bosanma Davam aklıma geldikçe cok kotu oluyorum :(

Munevvergul

Guru
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2012
933
264
323
Merhaba arkadaslar, bosanma davamın görüleceği tarih henuz belli olmadı. Canım cok sıkılıyor aklıma geldikçe ben onun suratını mahkemede bile görmek istemiyorum. Dava gunünü nasil kaldiricam bilmiyorum. Zaten yeterince yıprandım. Tek celsede biter insallah diyorum. Ama dusundukce kasiliyor vücudum. Her yerim agiriyor. Gündüz ne kadar insanlarla bı sekilde geçirseler geceleri düşünüp agliyorum hep. Ve ağrılarım da hergun artıyor bir de kimseye guvenmiyorum. Gecen kuzenime sahit olarak gelir misin dedim yok olmaz falan dedi. İyice canim sikildi. Hayatimdaki insanlardan da uzaklasiyorum boylece. Cok yoruldum. Yıprandım. Be tavsiye edersiniz?

Öncelikle geçmiş olsun bundan sonraki hayatın geçmişteki kötü anılarını sana unutturur inşallah. Daha öncesinden evliliğinle ilgili konu açmişmiydın? Evliliğin neden bitiyor bilmiyorum ama hakkında hayırlısı olsun. Herşey daha taptaze olduğu için kendini bu kadar kötü hissediyor olmalısın. Zamanla bu ruh halinden kurtulursun merak etme. Kuzenin neden şahit olmuyor bilmiyorum ama belki akıl vereni vardır.

Pazartesi günüydü benim duruşmam. Pazar günü kalktım, kuaföre gittim, akşama kadar kardeşimle o cafe senin bu oyun salonu benim gezdim. Eve gelince birkaç uyku hapı alıp uyudum. Uyuyamazdım cünkü. Emindim. Rüyamda yerlere kapanıp deli gibi ağlıyordum, hem ağlayı hem haykırıyordum. Ağlayarak uyandım. Kalbim ağrıyordu. Samimi söylüyorum, fiziksel olarak kalbim ağrıyordu. O kadar cok ağladım ki sesim kısıldı. Hem ağladım, hem isyan ettim... Sonra kalkıp elimi yüzümü yıkadım, namaz kıldım, rahatladım biraz. Makyajımı yapıp kardeşimle gittim adliyeye.

Orda yaşadıklarımı asla unutamam. Asla. Yazarken bile icim sızladı yine. Morg gibi. O kadar soğuk ki duvarlar.

Yıllarca tek vücut olduğun adamla hayatında hiç görmeyeceğin birinin cümleleriyle yabancı oluyorsun.

Acı. Çok acı.

Yaşadıklarını biliyorum senin kuzum , böyle yazınca da seyirci kalamadım.. Nekadar zor değil mi?

Şuan baya kötü oldum sadece biraz empati insanı duyarlı anlamlı yapıyor

Seni seviyorum kuzum üzme kendini kedini sev

Canım benim teşekkür ederim. Seviyorum kendimi. Geçmişi mi de, yaşadıklarımı da. Hepsiyle yüzleşmeyi hatalarımı da kabullenmeyi öğrendim.

Cok zor ama. Cidden cok zor. Neresinden tutarsan acı. Ne ben anlatabilirim, ne de siz anlayabilirsiniz.

benim de öyleydi midem düğüm düğümdü, ama bunu aşmanın tek yolu da o duruşmaya çıkmak....
o salondan çıktığımda sanki ruhum alınmış gibiydi, ağlayamadım bile...
ama zamanla en kötüsünün o olmadığını o noktaya getirn olaylar olduğunu ve neden sorusunun insanı skmaktan başka bir işe yaramadığını gördüm.
bol bol dua et...

bu durum alışkanlıklardna oluyordurmuhtemelen

yenı bı hayat ınsanı en çok belirsizlik korkutur

tabı oanda ne olucak ıyımı edıyorum kötümü düşünceleri delirtir insanı

sakinleştirici bişiler alsanız belki işe yarar

allah yardımcınız olsun hakkınızd ahayırlısı olsun

zaman her şeyin ilacıdır. zamanla daha az acı verici olacak bu günler. kendinizi yıpratmamaya çalısın.

Canım şıkkın arkadaslar. Benim dava çekişmeli tek celsede bitsin istiyorum. Bitsinki sadece yaralarımı sarmaya çalışayım. Bu konuyu avukatla ne zaman görüşsem agliyorum. Sağlığımdan korkuyorum her yerim ağrıyor. Öylece yatıyorum sacimi yıkamaya bile Halim gelmiyor. İnsanlara güvenim kalmadı. Kimseyle konuşmak görüşmek istemiyorum. Bı hayırlısı ile bitsinde kafamı toparlamaya çalışayım

Allah yardımcın olsun canım bol bol dua edip Allah'a sığınmaktan başka çaren yok mümkünse namaz kıl derim o kadar faydasını görürsün ki kuş gibi hafiflersin boşver insanları sen kendine bak kendi yaşantına odaklan kim ne söylemîş ne düşünmüş ne önemi var Hayat senin hayatın düşün ki çok ama çok dağılmış bir odan var herkes sanıyor ki sen orayı derleyip toplayıp temîzleyip yeniden yaşanabîlir bir hale getiremezsin oysa yapabilirsin sadece nasıl yapman gerektiğine karar vererek başka kimseyi duymayıp görmeyerek yapabilirsin ki yapacaksında İnan ki Rabbim dağına göre kar verir sende bunu kaldıracak potansiyel var bu senîn sınavın isyan etmeden çıkacaksın mükafaatın büyük olacak inşallah geçmişi düşünme bu sana birşey sağlamaz yaşadığın ana odaklan " şimdi ne yapıyoruz " sorusu kılavuzun olsun ben bu şekilde her daim elimi dimağımı meşgul ederek bir bunalım atlatmıştım ve bu yöntemi bir yerde okumuştum umarım doğru aktarabilmişimdir birde depresyona eğîlimli ruh halîn var şuan istersen yardım al bende aldım çok faydasını gördüm ama en başta Rabbim ona sığın o sana merhamet gösterecek lütfedecek inanıyorum Allah gani gani yardımcın olsun

canım şimdiden kendini bu kadar üzme... yaşanacak herşey yaşanmak zorunda zaten... bunun da bir süreç olduğunu unutma... herşey Allah'tan gelir... hayırda şerde... onun için kendini rahatlatmaya çalış arkadaşım...onu görmek istememeni anlıyorum...duruşma günü geldiğinde güçlü durmaya çalış... olmasanda öyle davran...sonra duruşma bittikten sonra istediğin kadar ağla bağır çağır.. ama yeter ki o insana bu zevki tattırma...

8 yıllık bi savaştan cıktım artık hayatımda içki yok ,kumar yok, yalan yok, duygusal şiddet yok, ekonomık şiddet yok 8 yıl herseyını cektım bu adamın karılık yaptım bıtane nur topu gıbı erkek cocuk verdim Allahım izniyle akıllanmadı ben memurken 6 yıl maasımı cekemedım benı 1 mılyona muhtac koydu mıllete neler yedırmıs neler kfayı yemek elde degıl yemedım. oglum vardı sadece onun için tutundum hayata yenıden , 8 yıl boyunca boşanmayı düşünmedım mı coooooookkk. intihar ederım yasayamam dedı yalvardı agladı Allahım dedım kendıme neden ben bu kadar merhametlıyım neden bu kadar safffff. sonra 29 martta anlasmalı boşandık yarım saatte oldu bıttı tuhaf bı duygu cok tuhaf adlıyeden cıktım delı gıbı hıckıra hıckıra agladım bagıra bagıraaa gıttım sıgara ıctım para harcadım ama kalbımdekı sızı gecmedı . sonra boşandıktan hemen sonra ki gün face kullanmayı bılmeyen adam güzel sac sakal traşı olmuş jilet gibi giyinmiş profıl resımlerı koymuş kendıne, şöyle bi güldüm kendı kendıme ınsanlar gercekten insan degılmiş . şimdi ise ben toparlanıyorum yavas yavas ama bu kadar ahh yerde kalmaz acaba o nasıl toparlanacak

Karısının cenazesinde arayışa giren herifler var derler
aklıma o geldi..
Erkek milleti çok pis niyetli gerçekten

ben de asla unutmam o günü.hızlı hızlı yürüdüm gittim.içerde duvarlara ve sandalyelere baktım.

Çok zor olmalı yaşamadım ama hissedebiliyorum acını inan. Bazen eşime çok kırıldığım dönemler oldu acaba ne yapsam diye düşünürken dönem dönem bende bu seçeneği aklımdan geçirdim.

İnsan kendini boşlukta asılıyormuş gibi hissediyor, acı. Ama hayat devam ediyor yani insanlar çok daha travmatik olaylar yaşıyorlar sonra bir bakıyorsun herşey bir şekilde yoluna girmiş.

Acı aslında hayatın düzenini kaybetmesinden kaynaklanan bir durum bence ki boşanma bir süreliğine insanı alt üst edebilir ama doğada herşey muhakkak düzene girer yaratılışımızda bu tür bir eğilim var çünkü er ya da geç sular durulur, akar ve yolunu bulur.

Hakkında hayırlısını diliyorum ayrıca lütfen kendine çok yüklenme birde kimin fikrinin ne kadar ciddiye alacağınıda belirlemeye çalış yani bazı bayanlar eşlerinin de iyiliği dolayısıyla iyi giden evliliklerinden kendi mükemmelliklerine pay çıkarabiliyorlar bu tip yorumları saf dışı bırakmanı öneririm sana.

Allahtan iste ve isteklerini kısıtlama en iyisini iste bundan sonra karşına olabilecek en iyi insanın çıkmasını dile çok mutlu ve güzel bir hayatın olması için dua et ve dedim ya çıtanı sakın düşürme çünkü sen hayatı, insanları ve evliliği tecrübe etmiş birisi olarak çekeceksin kapını bu fırsatı iyi değerlendir. Sevgiler...

Sagolun arkadaslar. Su an yine agliyorum O kadar vicdansiz o kadar ahlaksız bir adamla evlendiğim icin de kendime acıyorum. Simdi de kalkmış altınları arabayı hic bir seyi vermem diyor. Ben ona hic bir hakkımı helal etmiyorum o parayı nasil yiyeceğini dusunuyor Allah onun cezasını versin tecrübeli olan arkadaslar hakim nasil karar verir Allah im sen sabır ver.

Neyi vermiyormuş, sıkar o biraz.

Altınlar senin, video vardır dimi takı hesaplaması icin, arabanın da yarısı senin. Dik dur, blöf yapıyo

Ben de senı sevıyorum svgl arkadaşım, sen guclu, karakterlı 1 kadınsın; sen de tıpkı benım gıbı pislıgın bırınden kazık yemıs, ıhanete ugramıssın...merak etme ben senı cook ıyı anlıyorum, acını buradan da gayet derınden hıssedebılıyorum; 'munevvergul' arkadaşım; senı de aynı sekılde coook ıyı anlıyorum...evet mlsf bızler bu ser..sızlerı tanıyamamışız...bızler ztn kaderın dert ortaklarıyız...bugun bızı satanlar yarın kendılerı de satılacaklar...zavallılar dışarıda kendılerını daha ıyı bır hayatın bekledıgını sanarak; kendılerıne sunulan sevgılerı ellerının tersiyle ıtıp, yaşanmıs guzel her ne varsa hoyratça tüketerek; tatmınsız ruhlarını bıraz daha doyurmak ıcın cektırıp gıttıler...amma 1 sey var ki; o da; YANILIYORLARRR!!!hayat acımasızdır, vaktiyle yapılan hatalarını hepımıze odetır, gecen zmn sızıları bıraz azaltsa da acılan derın yaraların ızlerı mutlaka kalır...yıllar sonra belkı pısman da olacaklar fakat ıs ısten gectı; son pısmanlık fayda etmez.....sonuçta bır boşanmadan kımse kazançlı çıkmıyor bana gore; onlar da kendı paylarına dusen acıları çekecekler ınş...Allah buyuktur...ne demısler;'eskı günahların golgelerı uzun olur...Allahın degırmenı yavaş döner ama ınce ınce ogutur'; onlar da kıyımdan geçecek, hesap gününde onların da defterlerı durulecek merak etme.....

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…