Boşanma davası açtım, Allah kimsenin başına vermesin...

Canım yaa çok üzüldüm sizin yazılarınızı okumuştum daha önceden.Evlilik çok zor kuruluyo ama boşanması çok kolay.Bir de severek ayrılmak dediğiniz gibi daha da zor.:teselli:

herzaman derim evliliğin ilk yılları çok sancılı geçer...
acele alınmış bi karar sizin ki...
bence biraz yanlız kalmaya ve düşünmeye ihtiyacınız var...
yuva kolay kurulmuyo...
sonradan pişman olacağın kararlar verme....
hakkınızda hayırlısı olsun...

canım ya her evlılıkte olur tartışmalar keşke dava açamadan bıraz ayrı kalıp duşunseydınız daha yenı evlı sayılırsınız ailelerınız ne dıyor bu duruma canım

bu davayı açtığınıza göre iyi düşünmüşsünüzdür, hakkınızda hayırlısı olsun ama yine de bir şans daha verebilseniz evliliğinize keşke.

Bak canım sakın beni yanlış anlama, bu yazından sonra yazdıklarını da okudum içimden geçenleri yazıcam.

Boşanma kararı aldık, birlikte dilikçe vermeye gittik davayı ben açtım demişsin. Ama sonra da onu çok sevdiğini söylemişsin. Sen boşanma kararını birlikte aldığınızdan emin misin? Sakın eşin karar vermiş ve akıllı davranıp davayı sana açtırmış olmasın?

Canım tekrar söylüyorum beni yanlış anlama, seni üzmek için söylemiyorum ama içime kurt düştü.. Eğer seviyorsan dilekçeni geri al ve eşine ben bu kadar kolay pes etmeyeceğim, evliliğim için değil sevgim için mücadele edeceğim de. Yürümüyorsa zaten gitmez, bu gün olmasa birkaç sene sonra biter ama sen seviyorsun, denemeye değer..

canım bence de biraz daha düşünün, ne bileyim bir süre ayrı kalın, evlilik danışmanına gidin- ki sen de bir danışmansın bu konuya hepimizden daha farklı yaklaşacağını düşünüyorum.
aldatma yok, şiddet yok.. bu kadar aşık olarak her şeyi göze alarak evlenmişsiniz, sonuna kadar yapabileceğiniz her şeyi yapın bence..
hakkınızda hayırlısı..

valla o kadar kurnaz mı bilmiyorum ama dilekçeyi yazdırmaya gittiğimizde ortak yazdırdık biz ama bittiğinde adam birinizin davacı olması gerek ve genelde kadınların açması en uygunu dedi...çünkü bir kadın kolay evlilik bitirme kararı almaz diye fazla süründürmüyorlar dedi..adamı o bulmadı, ben gösterdim hatta, şurada dilekçe yazan biri var diye..bilmiyorum.....

çok acele etmişsiniz mahkeme filan
şiddet yok- aldatma yok- maddi problem yok-
bence sadece bir tür üste çıkma -ben haklıyım var
buda boşanma sebebi değildir bence
sabır arkadaşım:teselli:
eşiniz belkide daha iyi bir okulda olduğunuz için komplex yapmıştır geçici bi durum olabilir
sizin onu sevmediğinizi düşünüyor olabilir
bence eşinize onu sevdiğini ve bu evliliği bitirmek istemediğinizi söyleyin herşeye rağmen boşanmak istiyorsa yapcak başka bişi yok demektir

gün boyu kaç kere düşüncem değişti, bir dedim onunla konuşayım, bir dedim biz kesin eninde sonunda ayrılırız uzatmayalım...o ne yaşadı ne hissediyor bilemiyorum..................kafam o kadar karışık ki...Allah kimsenin ağzının tadını bozmasın...........

evlilikte insanlar aslında saman alevi misalidir aniden yanıp aniden sönerler . sizde öylesiniz aranızdaki sevginin gücünü belkide kaybetmeye yada birbirinize üzmeye yeltendiğiniz zaman anlıyorsunuz.ah keşke boşanma olayı olmasaydı yada sen keşke dava açmasaydın bu tür konularda sevipte direnen kadın dava açılmasını beklese daha iyi olur gibi me geliyor ama bakalım hayırlısı canım...
bu arada sorunsuz yada kavgasız evlilik yok hepimizin başından geçiyor elbette...bende biramda yanarım bir anda sönerim hele birkeresinde ufacık kavgadan rahat battı olsa gerek boşanıcam dedim ve inat ettim ama sonra onu görünce ve bana hataımı söyleyince yumuşayıverdim çünkü ben hatalıydım.yani diyeceğim şu zararın neresinden dönersen kardır ve eğer istiyorsan seviyorsan sakın boşanma!
davası geri çekebilirsin yada bu süreci iyi gözlemleyebilirsin .bakalımk kim yapabilecek bu ayrılıkta kim dayabilecek bu yokluklara!
umarım zorluklarla kurulan yuvanız bir kordan yanmaz....

git konuş arkadaşım daha sonraa yani öfken geçtiğinde keşke bi kez daha konuşsaydım deme ..

sanırım benim eşimde şu anda avukatın yanında ve boşanma davası açıyor.Çok mutsuzum ve onu çok seviyorum.Ama bizim devam ettirmemiz artık çok zor.3 senedir kavga dövüş.Anlatacak o kadar çok şey var ki.Ben şu anda çok ama çok mutsuzum.3 gündür bir şey yemiyorum.Çok anılarımız var bir bilseniz.Şuna eminim bundan sonraki hayatımda asla çok verici olmayacağım.Bende bekar evinde yaşadım,ailemin ısrarlarına rağmen evlendim,neler neler,Artık duyduğum sadece hakaret.Neyse şu anda ağlıyorum.ve yurda nöbete gidecem.Neyse yaaaaaaaaaaa.

canım üzülme ya............

kadın olmak çok zor çokkkkkkkkkk...

hep kızım olsun isterdim, artık tekrar evlenmeyi düşünmüyorum ama çocuğum olursa da kesinlikle erkek olsun istiyorum..............senağlama

ben onla şu anda mutlu değilim ama o olmadan da ne kadar mutlu olabileceğimi kestiremiyorum, çünkü mutlu zamanlarımız da yok diyemem, herşeyi kendimiz yapıp güzel bir yuva kurduk, herşeyimizi birlikte yaptık....ama çok yıpranmışsız....
benden nefret ediyor gibi davranıyor...beni görmeye tahammülü yok gibi....ama boşanma konusunda da yine beni suçluyor, sen istedin sen yuvayı götüremedin...bunlar bir taktik mi bilemiyorum....ama hata tek taraflı olmaz..........benim de hatalarım var elbette ama bilmiyorum.bir süre ayrı yaşama düşüncesi için de şu anda gidebileceğim bir yer yok ailem dışında onlara da gitmek istemiyorum, zaten annemle babam ayrı.....ev tutup taşınmam gerek ama kendimi ona da henüz hazır hissetmiyorum....

sizin icin uzuldum cok aniden vermis oldugunuz birkarar gibi geldi bana. bence biraz daha dusunmelisiniz. kendinize zaman taniyin bir muddet uzaklasin birbirinizden .

gunumuzde evlilikler ne kadar cabuk yikiliyor anlamiyorum. nerde kaldi birbirine verilen sozler. nerde kaldi iyi gunde kotu gundeler. bir anda pes etmek evliligin sanina hic yakismiyor. zoru degil hemen kolayi seciyoruz ne yazikki.

hani evliliginizde siddet , ihanet , vs. buyuk bir probleminizde yok cok sukur bosanmaniz icin . sevdiginizide soyluyorsunuz bir kez daha dusunun severek bosanmak cok acidir.yani bir yuva yikmak icin degil bir omru gecirmek icin kurulur.

insallah verdiginiz karar sizin icin hayirli olur. gercekten cok uzucu evlilikler artik cok cabuk sonuyor.insan belkide bosanmak icin sarfettigi cabayi evliligini ayakta tutmak icin sarfetse o heyecan yeniden alevlenir.

çamaşırsuyu çok şaşırdım vede üzüldüm görünce . tüm sayfaları okuyamadım ama anladığım kadarıyla aldatma şiddet vs gibi çok üzücü olaylar yaşamamışsın . 2 yıl içinde birbirinizi çabuk tüketmişsiniz . inşallah düzeltebilirsiniz unutmaki bunu başarabilme ihtimaliniz de var. biraz ayrı kalmak iyi olablir. yine kk dan bir başka arkadaşımında böyle bir sorunu vardı başka ülkede yaşıyordu eşiyle tüm bağı kopmuştu erkek seni artık sevmiyorum demişti. konuşmuyorlardı. boşanmaya karar verdiler. kız herşeyini topladı türkiyeye döndü sonra eşi aradı yapamıyorum baştan başlayalım dedi şimdi çok daha iyiler sizde biraz ayrı kalmayı deneseniz çok çabuk karar vermeseniz diyorum inş durum değişir . eskiden birbirinizi nasıl sevdiğinizi hatırlamanızı dilerim cnm :teselli: [/FON ]

ben de çok üzüldüm.Allah yardımcınız olsun.
Bu arada dikkatmi çeken bir şey oldu. "yüksek lisans yapıyordum ondan daha iyi bir okula geçtim demişsiniz". devlet okulu değil mi, özel mi?Yani bazen erkekler eşlerinin kendilerinden daha fazla kazanmasını hazmedemiyolarmış diye birşey duymuştum Acaba bu mu sebep?

canım bence acele etmeyin severek ayrılmak inanki çok zor bence bir süre ayrı kal ama kesin kal ailenin yanına git oraya gitmek istemiyorum demişsin en azından bir hafta öğretmen evinde falan kal acaba o sessiz sen onsuz nasıl olcaksınız hemen yapmayın canım sonra daha çok üzülürsün bunu denedikten sonra olmuyorsa o zaman tamam ama şimdi ikinizdede gurur ve inat var

ben evlilikten boşanmaktan ne kadar anlarım orası meçhul ama tek bildiğim bişey var 3 senedir inat bi adamın en önde gidip bayrak taşıyanıyla bir ilişki yürütüyorum, sorunlarını az çok tahmin edebiliyorum. sana tek önerebileceğim şey şu sakince düşün yalnız kal ama ayrı bi yere gitmen şart değil, kapat kendini bir odaya al eline kağıt kalem içinden ne geliyosa yaz o kağıda sakinleş önce. onunlayken onsuzken yaşabileceklerini değerlendir.

herşeye rağmen sevgin ağır basıyosa ki basıyo bunu hepimiz görebiliyoruz.konuşmanı tavsiye ederim eşinle. eşinin isteklerini, senin eşinden isteklerini güzelce anlat. aranızda çok yoğun bi inatlaşma var belli oluyo. ama eğer seviyosan sen inadını kır azcık sonra ona deme fırsatın olsun bak ben elimden geleni yapıyorum senin hiç bir çaban yok diye.

bu şekilde boşanırsanız inan bana öür boyu kafanda soru işaretleri hatta pişmanlıkların çok fazla olacak. konuş eşinle. karşındaki düşmanın değil 2 sene önce hayatını birleştirmeyi yanında ölmeyi göze aldığın adam...

umarım herşey hayırlısıyla olur hep mutlu olursun her ne olursa olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…