- Konu Sahibi eylul_pinar
-
tebligat geldi.ikimizede aynı anda.onunkini bana vermediler tabiki.muhtarlığa bıraktılar.ben ona söyledim muhtarlığa bırakıldığını.benim tebligatımıda gösterdim muhtardan aldımı ama tebligatını haberim yok.tebligatını almazsa bir sorun olurmu acaba?şimdiden çok teşekkürler desteklerininz için.Eşine tebligat yapıldı mı? Tebligat yapılmadıysa ve gelmezse uzar zaten celse atar. En son aşama ilanen tebligat yapmaktır. Şimdi hakime boşanmak istemediğini söylersen hakim ya ayrılık kararı verecek ya da davadan feragat etmeni isteyecektir. Davadan feragat edersen şimdiki boşanma nedenleriyle bir daha dava açamazsın. Karardan sonraki nedenlerle dava açabilirsin. Ayrılık kararı verilince 1 yıldan 3 yıla kadar veriliyor süre sonunda ayrılık kararının hükmü kalmıyor ama bu süre sonunda boşanma istemi tekrarlanırsa hakim direk boşuyor. Ama bence sen kesinlikle boşanmalısın.
canım eşim gelmeyeceğine göre beşka evdeyiz derim.şahiti ilk duruşmada istemez heralde.istermi yoksa?şahit çok zaten.problem olmaz.ama eşim gelmediği için dava düşebilirmi yoksa illaki atarmı bir mahkeme daha.yani eşim gelmediği için zaten uzayacaksa süre istememe gerek kalmaz heralde.bu konuda bi bilgim yok o yüzden çok soruyorum kusura bakma cevabın için şimdiden teşekkür ederim.canım madem eşin duruşmaya gelmeyecek gittiğinde hakime belki anlaşmalı boşanabiliriz bize bir iki ay süre verir misiniz de verir zaten
ben avukat olarak yapıyorum genelde de sorunsuz halloluyor niye o kadar uzun derse araya girenler oluyor ancak falan diye yuvarla lafı
zaten eşin gelmeyecekse hakim doğrudan da boşamaz tanık felan dinler hakim ne bilsin senin dava dilekçendekiler doğru mu değil mi ispatlaman lazım o zaman bile reddebiliyor
bir de halen aynı evde olduğunuz için riskin var eğer eşin hakime aynı evde olduğunuzu söylerse ya da hakm sorarsa yerim yok gidecek aynı evdeyiz ama karı koca ilişkimiz devam etmiyor demen lazım benim bir müvekkilimin karıkoca ilişkisi de devam ettiği için boşamadı yani karıkoca ilişkisi dediğim aynı yatak felan anladın işte
tebligatı aldıktan sonra gittim desem..Başka evdeyiz dersen tebligatı neden o evde aldın der hakim sana
canım çok sağol yardımların için.yani demek istediğim mahkemeye gelmeyeceğine göre ek süre istememe gerek kalmaz heralde.uzar zaten sanırım değilmi.eşi mahkemeye gelmeyerek boşanmaktan kurtulamaz. Şahitler dinlenir hakim ikna olur ilanen tebligat yapılır olur biter. Boşanırsın gelse de gelmese de ama uzun sürer gelmezse
tebligatı aldıktan sonra gittim desem..
niye bu kadar karamsarsın canımcım?belli olmaz orası.belki mahkeme gününe kadar hır çıkarmadan duramaz.benimde kararım netleşmiş olur.bellimi olur?bence bu konu "ben bir şans daha verdim" diye biter ve bütün konuşulanların üzerine bir bardak soğuk su içilir
şahiti ilk mahkemeye götürsem dinlemezmi acaba?Hakime tanık dinletmek istediğini de söyle bir sonraki celse hazır et der muhtemelen yani uzar.
şahiti ilk mahkemeye götürsem dinlemezmi acaba?
niye bu kadar karamsarsın canımcım?belli olmaz orası.belki mahkeme gününe kadar hır çıkarmadan duramaz.benimde kararım netleşmiş olur.bellimi olur?
Ne yapmalıyım?Lütfen bir fikir verin.. Mesaj Linki
--------------------------------------------------------------------------------
arkadaşlar merhaba...benim problemim eşimle...3 yıllık evliyim..23 yaşındayım.evlendiğimiz günden beri çok ciddi sıkıntılar yaşıyorum..bir kısmını aştım ama mecburiyetten çünkü yapacak bir şeyim ve gidecek bir yerim yok.ne yapmadıki bana 8 aylık hamileyken bile dövdü beni..daha çocuğum 10 günlükken hastanelik edene kadar dövdü yine.nedeni ise basit problemler..genelde ailesinden kaynaklı.(tüm ailesiyle aynı binadayız)çocuğum 6 aylıkken beni evden atıp onu kaçırdı.ayrılmayı çok istedim ama gidecek yerim yoktu.sonra susmayı denedim o ne derse tamam dedim yeterki çocuğum üzülmesin diye.çünkü en ufak bişeye cevap verdiğimde bas bas bağırarak çocuğumu ağlata ağlata uyandırıyordu.bir süredir pek sorun yaşamıyoruz yani yada sorunlara sorumsuzluklarına ben alıştım diyeyim.geçen kış 2 defa ameliyat oldum.ciddi sağlık sorunlarım var ve tekrar ameliyat olmam gerekiyor.geçen senekileri sigorta karşılamıştı.ama şimdi paralı ameliyat olmam gerekiyo ve eşim hiç bişe yapmıyo.parası vardı ve gidip araba aldı kendine.şimdi ameliyat deyince param yok diyor.araba alıyorsun ama diyorum onu alırım diyo.bu kadarda yüzsüz yani.ondan çok soğudum.daha yaşım çok genç yaşanacak çok güzel şeyler var önümde.beni en önemlisi sağlığımı düşünmeyen bir insanla süremiyorum bu hayatı.nefret ediyorum ondan ama çocuğum için nerye kadar bilemiyorum.tek başıma olsam çalışıp bi şekilde ayaklarımın üstünde dururum ama çocuğumu asla bırakamam.ne yapmalıyım.nolur bir yol gösterin.
bunları yapan adamımı affediyorsun.
ya,8 aylık hamile karısını dövmüş bu adam.
tebligat problemi derken?tebligatın aynı eve gelmiş olmasımı yoksa tebligatı muhtarlıktan almamış olmasımı?Tebligat problemi çözülmeden dinleyeceğini sanmıyorum. aile hukuku konusunda uzman birisinden yardım almalısın adli yardım talebinde bulun istersen avukatın da olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?