boşanma davasına 23 gün kaldı benim kafam çok karıştı...

Seni gerçekten tebrik ediyorum.Eşinin daha önce sana yaptığı olayları bilmiyordum.
Onca şeye rağmen katlanma bu adama boşver bak güçlüsün
İstersen birşeyler yapabiliyorsun..
İleride cocuklarında senle gurur duyar emin ol..
Seni hiçe sayan birinin kölesi olma...
Allah yardımcın olsun...

çok zor bi durum gerçekten böyle kötü giden evlilikleri görüp duydukça ilk önce çocuklar aklıma geliyor o masumlar... burada alınan kararlar sonra değişmeler arkasından kararsızlık gelmiş... hakkınızda hayırlısı neyse o olsun canım rabbim kızının ve senin yardımcınız olsun....

ayrılma canım ama mahkemede bir celsede bitmesin biraz uzasın böylece vakit kazanırsın..dul olmak çok zor..gençsen helede..

Ayrılma demek ne kadar kolay gelmiş sana ..

Kadıncağız o kadar zor şeyler yaşamış hayatın alt üst olmuş daha ne gelsin elinden Allah aşkına...

Mahkeme uzayınca nolacak sanki kadının yediği dayakların yeri iyileşince birdaha mı yiyecek aynı dayakları belki de daha beterlerini...

8 aylık hamileyken dayak yemek,küfür duymak,gururu incitilmek daha mı kolay gençken dul kalmanın yanında ...

büyük bi olasılıkla mahkemen ertlenecek...
bu süreçtede sen eşini iyice tanımış olucaksıun...
bence işin ciddiyetinin farkında ve o yüzden böle davranıyor..
demk istedikten sonra olunabiliyomuş..
sen böylelikle ona göz dağı vermiş oldun...ve kimbilir belkide eşini şimdi kazanıyorsun..

Eğer kafanın karıştığını eşin anlıyorsa - zafer naraları atmak için gün sayıyor demektir.
Seni karşısına alıp - yaşattığı acıların hesabını vermek - zalimce davrandığını kabul etmek yerine -
davranışlarını değiştirmekle gerçeklerin üstünü örtüyor.
Elbette insanlar şansları hakeder ama bunun için kuşku kalmayacak şekilde seni ikna etmesi -
inandırması gerekir. Seni kaybetmek istemiyorsa - kafanı karıştırmak yerine güvenmeni sağlamalıdır.
Bugüne kadar yaptığı kabalıklar senin değil - onun ağzından dökülerek tekrarlanmayacağının sözünü
vermeli ki - yarın öbürgün (Allah korusun) hani verdiğin sözler diyebilesin.
Sırf davranışlarındaki değişiklik sebebiyle davayı erteler veya vazgeçersen blöf yapmış olursun.
Boşanma sürecinin ağırlığını - sancılarını çok iyi biliyorum tatlım. Bu sancıların şiddeti - yaşanan
kötü günleri unutturacak boyuttadır.
Bu noktaya geldikten sonra yapacağın bir hatanın bedeli - geçmiştekinden ağır olabilir.
Dilerim eşin gerçek anlamda kendiyle yüzleşerek - sivriliklerini törpülemeyi başarır ve buna seni inandırır.
Rabbim en hayırlı yolu bulmanıza yardım etsin - İnşaallah kötü günler geride - çok güzel günler önünüzdedir. :Saruboceq: a.s.

cok taktir ettim sizi helal olsun.guclu bi kadinsin.bununda ustesinden geleceksin.Allah yardimcin olsun.insallah bundan sonrasi hayallerinin uzerinde olsun..esine kesinlikle inanma..eger bigun gercekten kopekler gibi pisman oldugunu anlarsan,ozaman sans vermek istersen ver.ama sana cok kotu gunler yasatmis.affedilmesi cok zor yanlislar yapmis.kanma sakin..

bu konuyu cok iyi hatirliyorum canim...
bana kalirsa asla bosanmaktan vazgecme. senin sagligini bile onemsemiyen, ameliyata vermesi gereken parayla gidip araba alan biri 1 ayda hemencecik nasil degisiveriyor???
senin gozunu boyamaya calisiyor besbelli...kanma derim...

Eylül_pınar daha önceki konuyu açtığında uzun uzun dertleşmiştik, konuşmuştuk. O kadar aklı başında, o kadar güçlüydün ki. Hatta aynı günlerde konu açan başka arkadaşlara senin konunu örnek göstermiştim. Bence konunu açıp bir daha okumanda fayda var.
Eşin değişti mi değişmedi bilemem? Ama senin yaşadıkların değişmedi ki? Ameliyatın için kılını kıpırdatmadığı günler, sekiz aylık hamileyken dövdüğü günler belki geride kaldı. Ama o olayların yarası acısı geride kaldı mı? Yüzüne bakınca ne hissediyorsun?
Hadi onu geçtim, şimdi birkez boşanmaya kalkıp boşanamazsan ve eşin eski haline dönerse (ki bence büyük ihtimal) çok daha raydan çıkacak. Çünkü bilecek ki iş ne noktaya gelirse gelsin, eylül_pınar bırakıp da gidemez, kahrını her zaman çeker.
Vazgeçme bu noktadan sonra. Bu kadar acının üzerine sağlıklı bir evlilik kurulmaz. Kızını düşünüyorsun biliyorum, ama emin ol huzur daha çok lazım ona. Hazır mama yerine pirinç unu muhallebi yerse pek birşey kaybetmez ama mutsuz anne babanın yanında büyürse çok şey kayberder.
Umarım sen de diğer konulardaki arkadaşlar gibi bu çileye, aşağılanmaya eyvallah diyenlerden olmazsın.

Aynen katılıyorum

Böyle düşünen kişiler çoğunlukta olursa dul(!) olmak zordur tabi hele de gençsen(!)

siz istediğiniz kadar düşünmeyin...
gözlerinizi kapatıyorsunuz diye birşeyleri yok sayamazsınız ki...

ben demiyorum ki kadınlar sussun kendini ezdirsin; tam aksine bu sorunların farkında olup hayatları boyunca kimseye sırtlarını dayamadan; her an yanlız kalacakmış gibi kendi şartlarını oluştursunlar...

eşinizin imzası olmadan boşanma davasını nasıl açtınız. bana eğer halen aynı evde yaşıyorsanız. boşanma dilekçenizde ikinizin de imzası olması lazım dediler.

kim demişse yanlış demiş. boşanma davası sadece bir dilekçeye bakar.. davayı açan kişinin dilekçesine yani.
o dediğin anlaşmalı boşanmalarda. yani ikini de birlikte başvuru yaparsanız..

bir konuda uyarmadan geçemedim..
Boşanma davası açtıktan sonra aynı evde kalırsan davan düşer ve 3 yıl içinde aynı gerekçelerle bidaha dava açamazsın.
o yüzden ya davandan vazgeç ve ona bir şans daha ver, ozaman zaten gerçek yüzünü gçsterince yeniden açarsın, ya da evi terket. çünkü eşin bi şekilde bunu öğrenir, ihbar ve aynı evde oturduğunuz tespit edilirse davanı düşürü bak.
dikkatli olmanı tavsiye derim.

huylu huyundan vazgeçmez bence bu süreçte değişmiş gibi yapıyordur aldanmayın derim

Valla ne diyeceğimi şaşırdım ilk önce gidebileceğini görünce aklı başına geldi dedim ama eski konularınızı okuyup hatırlayınca ne bilim canım yaa ...ben senin için çok üzülmüştüm o zaman...Bence bekle mahkeme ilk celsede bitmez ..vazgeçme tavizde verme ...ne kadar rol yapabilirki kararlığını gördükce bir yerde patlar mutlaka..o zaman düşünürsün ama sağlık yaa ameliyetınla bile ilgilenmemişti ...yani bende eşimle çok zor sorunlar yaşadım hala yaşıyorum ..ona olan sevgimden ve saygımdan kaybettim..ama benim boğazım ağrıyor diye 3 saat uzaktaki şehirde görevliyken gelip beni doktora götürmüş ve sonrada geri dönmüştür.eşin merhametsiz geldi bana...çaresizliğini görüp azdıkça azmış...hayırlısı...

Benim aklıma takılan bi konu var..Neden erkek ewi terketmiyo kadın terk etmek zorunda kalıyo..Yani adam ewden ayrılmıyo diye neden kadının boşanma davası düşüyo??

Benim aklıma takılan bi konu var..Neden erkek ewi terketmiyo kadın terk etmek zorunda kalıyo..Yani adam ewden ayrılmıyo diye neden kadının boşanma davası düşüyo??

Davayı kadın açtığı için olabilir diye düşünüyorum..
Tam bilmiyorum da tahmin yürütüyorum..
Hakim; "kızım madem bu adamı istemiyorsun niye aynı evdesin hala!" demez mi?lmaz:
Arkadaşım size gelince,boşanma sürecindeki gel-gitler çok çok zordur bilirim..
Ancak aralarda okudum,eşiniz evliliğiniz süresince sizi çok fazla üzmüş,çizgileri aşmış artık..:çok üzgünüm:
Bence biran önce kurtulun ve yolunuzu çizin..
Hayırlısı olsun..:teselli:

Davayı açan kadınsa kadın gitmeli diye düşünüyorum ben

Mantıklı olan da bu değil mi dir zaten

2 yaşında kızın varmış kurtarmaya bak evliliğini kardeşim ... senağlama

dava olayını bilmiyorumda erkeklerin evde kalmasına bende gıcığım..günümüz erkekleri anaları tarafından şişirilmiş narin erkekler...bir yerlerini kaldırıpta gidemiyorlar,delikanlı gibi bu kadın başka evde ne yapar ne eder başına bişey gelmez mi,benim gitmem daha doğru diye düşünmüyorlar,amaan o giderse gitsin burası benim evim havasındalar..garip olanda ev kadının üstünde bile olsa gitmek zorunda bırakılan kadın oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…