Bosanma durumunda mal paylaşımı??

Evlendikten sonra alınmış 1984 yılında öncesinde başka evi yokmuş
1984te mal ayrılığı rejimi vardı o yüzden 2002 öncesi edinilen mallar mal ayrılığı rejimine göre tasfiye edilir. Kadının malı kadına adamın malı adama. O yüzden ev üzerinde annenizin herhangi bir hakkı yok. Burada sanki edinilmiş mal rejimi uygulanacak gibi mallar yarı yarıya bölüştürülür diyenlere itibar etmeyin.

Herkese merhaba. Konuyu annem için acıyorum durumu kısaca özetleyeyim. Biz üç kardeşiz en büyükleri benim 35 yaşındayım. Babam yurt dışında çalışan biriymiş zamanında biz çok küçükken annemi üç çocuğuyla terk edip gitmiş. Hiç birimiz babamızı görmedik tanımıyoruz. Onun bunun yardımlarıyla küçük yaşta kardeşlerimin çalışmasıyla bir şekilde bugünlere geldik. Sorun şu ki ortada adam yok ama hala annemle resmi nikahlari var. Şimdi ben artık kağıt üzerinde dahi olsa bu adamın annemle evli görünmesini istemiyorum. Annemde istemiyor ve boşanmak istiyor fakat adam ortada yok aslında şu an hangi ülkede olduğunu yakın zamanda onunla görüşen bir yakinimizdan öğrendik. Boşanma için nasıl bir yol izlememiz gerekir ve en önemlisi bizim yaşadığımız ev babamın üzerine. Bu kadar zaman bir kuruş parası bogazimizdan geçmemiş bu adamdan en azından boşanma durumunda evi annemin alabilmesi mümkün mü?
Merhaba iletişime geçebilirsiniz.

Kötü bir düşünce mi bilmiyorum, kimin önce öleceğini de allah bilir ama içimden geçen “kadıncağız bir ev alıp boşanmasın, adam ölünce yurt dışından maaşı olur” gibi bir şey. Saçmadır belki yaşadıklarınız düşünülünce.

Boşanma işlemleri için yurt dışı boşanmalarda tecrübeli bir avukat gerekir. Anlaşmalıya ikna eder alırsınız evi.
Bence haklısınız, komşu teyze var,alkol şiddet gibi nedenlerle yıllardır ayrı yaşıyordu ama boşanmadılar.kocaman çocukları da var..neyse adam öldü teyze mirastan payını, maaşını da aldı..yani biryaştan sonra nikah lazım değilse boşanmasın..belki adam hayatta bile değil...

Kötü bir düşünce mi bilmiyorum, kimin önce öleceğini de allah bilir ama içimden geçen “kadıncağız bir ev alıp boşanmasın, adam ölünce yurt dışından maaşı olur” gibi bir şey. Saçmadır belki yaşadıklarınız düşünülünce.

Boşanma işlemleri için yurt dışı boşanmalarda tecrübeli bir avukat gerekir. Anlaşmalıya ikna eder alırsınız evi.
Bende aynı şeyi düşündüm. Adam zaten ortada yok. En azından ölürse maaşı kadına kalır rahat eder.

Bence haklısınız, komşu teyze var,alkol şiddet gibi nedenlerle yıllardır ayrı yaşıyordu ama boşanmadılar.kocaman çocukları da var..neyse adam öldü teyze mirastan payını, maaşını da aldı..yani biryaştan sonra nikah lazım değilse boşanmasın..belki adam hayatta bile değil...
Yok yaaa neredeee maaş kalsa keşke boş gezenin boş kalfası sigortalı işte çalışmıyor haberini alıyoruz gidip görenlerden ondan bize yarar gelmez zaten bari zararı dokunmasın

Back
X