Boşanma kararı, evi terk etme

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

inessa armand

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2015
6.978
34.076
498
Merhaba arkadaşlar
Daha önceki konumu okuyanlar bilirler, boşanma kararı aldık.

Daha önceden de bahsetmiştim, kendisi evlenmeden önce kumar oynamış ve borçlanmış. Bilgim yoktu bu durumdan, evlendikten sonra işten ayrıldığı için borçlarını ödeyememiş. Evdeki yüzüğüme kadar götürdü kendisi borçlarını ödemek için. Daha sonra sevgi ve saygıyla bu evliliği sürdüremeyeceğimi düşünerek boşanmak istediğimi söyledim kendisine.

İlk başta gayet güzel benimle hemfikir olan adam şimdi sıkıntı yaratmaya başladı.

Oturup anlaşmalı boşanma işini konuşalım karara bağlayalım dedikçe çocukça davranıp konuyu değiştiriyor ya da ortamı terkediyor.

Görünürde benimle aynı fikirde olup boşanmak istediğini söylüyor ama biliyorum ki zamanla düzelsin diye bekliyor. Aslında boşanmak gibi bir niyeti yok.

Şuan kendisinin ailesinin evinde yaşıyoruz, ikamet adresimiz burası. Normalde durumumu düzeltip işe başlayıp para biriktirmeyi düşünüyordum evden ayrılmadan önce. Ama hareketleri davranışları sinirime dokunuyor.
Ben daha fazla bu sürüncemeli durumu yaşamak istemiyorum. Evi terk etmek istiyorum. Kızımı da alıp rahmetli annemin evine gitmeyi düşünüyorum.

Korkum şu ki,
Evi terkettiğim için suçlu duruma düşer miyim?
Büyük ihtimalle anlaşmalı boşanmayı kabul etmeyecek, hatta boşanmak istemiyorum diyecek.
Çekişmeli boşanma olayı da bizi baya yıpratacak gibi. 11 aylık bir kızım var, akibetini biran önce belirlemek düzenini kurmak istiyorum.

Bir diğer konu ise eşim nikahta takılan bileziklerimi benden izinsiz bir arkadaşına borç olarak vermiş. Hala geri ödemedi arkadaşı bu bilezikleri.

Mahkeme yoluyla ödenmesini talep etmek istiyorum, altınların gelinin hakkı olduğunu biliyorum fakat biz düğün yapmadık, nikah yaptık. Herhangi bir düğün videomuz olmadı, dolayısıyla bileziklerin bana takıldığını nasıl kanıtlayabilirim onu merak ediyorum.
Nikah fotoğraflarımız var biraz ama pek net değil, bazılarında henüz bilezikler takılmamışken çekilmiş, bazılarında da hiç net görünmüyor.
Bileziklerimin olduğunu nasıl kanıtlayabilirim onunla ilgili fikriniz var mı diye size sormak istedim.

Beni ve kızını zorlamayacağını düşünmek istiyorum ama güvenemiyorum. İşi inada bindirirse bir de beni suçlu çıkarır diye korkuyorum. Bu süreçte nasıl davranmam gerektiğini hiç bilmiyorum.

Belki konunun yeri burası değil ama, inanın içim çok sıkılıyor. Bu işin altından nasıl kalkacağım en ufak bir fikrim yok. Boşanma kararını vermek 1 yıl sürdü, harekete geçmek daha zor geliyor.

Daha önce başından geçmiş olanlar ya da yakınlarından bilgi sahibi olanlar vardır diye sizlere danışmak istedim.

Şu an ne hukuki yardım alabileceğim maddi olanağım, ne de yardımcı olabilecek kimsem var.

Şimdiden çok teşekkür ederim hepinize.

isin hukuki boyutunu bilmiyorum ama belki aramizda avukat arkadaslar vardir onlar yardimci olabilir.net kararinizi vermissiniz bosanmaya oyle anladim.acaba adamin.duzelme ihtimali hic mi yok.bebeginiz varmis onun.icin diyorum ama yaptiklari da hic hafife alinir seyler degil dogrusu

malesef düzeleceğine inancım yok, kesin olarak kararımı verdim. ben de belki avukat olanlar ya da başından geçenler nasıl davranacagima dair fikir verir diye sormak istedim. çok teşekkür ederim..

İşin hukuki kısmını bilemem de ayrılmaya karar verdiğiniz halde aynı evde yaşamaya devam etmeniz bana göre büyük yanlış.
Hem boşanmayı hem boşanma sonrası süreci zorlaştırmışsınız karşılıklı olarak.

Evet ben de bunun yanlış olduğunu farkettim o yüzden evden ayrılmak istiyorum. Ama bir taraftan da bazı yerlerde evi terk etmenin kusurlu davranış olduğunu okuyorum Bizim durumumuzda da böyle olur mu diye öğrenmek istedim

Yani en güzeli avukata danışmak da evi terkedenin kusurlu olduğunu ben sadece burada okuyorum.
Normalde boşanmak isteyen evden gider,açar davasını.
Kusur falan hiç duymadım.
Ben de evden gittim,açtım davamı,bitti,gitti.

Allah güç kuvvet sabır versin bu zorlu süreçte. Ne yazık ki bilgim yok size akıl verebilmek için.

Tesekkur ederim..

Laale o zaman problem olmaz belki de.
Bazı avukatların sayfalarında da okudum burada da gördüm evet o yüzden sormak istedim. Su an avukata danışabilecek durumum da olmadığı icin..
Tesekkur ederim tanıdık bir avukat ayarlamaya çalışacağım

Rica ederim.
Buradaki avukat arkadaşlar yardımcı olur inşallah.
Maddi durum yetersizliğinde barodan da avukat ayarlanıyordu diye duymuştum.
Hayırlı olur inşallah.

Arkadasimin bir akrabası bosanma asamasinda birlikte yasamiyorlar hatta birbirlerinden haberleri dahi olmadigini dusunuyorum
Onun kusur sayilacagini sanmiyorum.

Bence bir baroya gidip ücretsiz avukatlara danışmanız en mantıklı ve iyi yol olur.

Evet sanırım en iyisi öyle olacak. Bir kaç kişiye haber yolladım avukat ayarlamak için, eğer ayarlayamazsam öyle yapacağım.

Barodan ücretsiz avukat ayarlamak için fakirlik belgesi filan isteniyormuş. Ben normalde devlet memuruyum ve ücretsiz izindeyim, onun bir engeli olur mu diye de araştırdım ama bir bilgiye ulaşamadım.

Bebeğim de olduğu için eve tıkılı kalmış gibi hissediyorum. En iyisi akrabalarımın yanına gidip orada araştırmak olacak herhalde.

Teşekkür ederim

Cok gecmis olsun.
Ayrilma isteyinizde kararli oldugunuza cok sevindim.
Altin konusunda bence hic bir sansiniz yok cunki varligini subut edecek bir sey yok malesef.
İsiniz cok zor gercekten, 11 aylik bebekle yaşadiklariniza cok uzuldum.
Bence de en iyisi evden ayrilmak.

Teşekkür ederim zor oldu ama daha fazla bekleyemedim. İnsan kaldıramıyor malesef.
Altın konusunda onun insafına kalacak gibi hissediyorum ben de. Ama iyi bir avukata danışıp tazminat davası açmak istiyorum, şahitlerim var sağdan soldan benden gizli borç istediğine dair. Belki işe yarar.

sanmıyorum sigortanız ücretsiz izindeyken yatmadığı için sanırım barodan avukat verirler.

Bosanma surecinde bazi erkekler o kadar cirkeflesiyor ki. Oyuzden insaf filan beklemeyin. Hem de borcu cok, asla vermez.

Bosanma surecinde bazi erkekler o kadar cirkeflesiyor ki. Oyuzden insaf filan beklemeyin. Hem de borcu cok, asla vermez.

Su an hicbir borcu kalmadı beyefendinin, babası hepsini odedi.
Ama is inada binerse her turlu pisliği yapabilitesi var.
Ne yaptığının farkında değil 1 hafta önce konuştuk anlaştık zaten ev arkadaşı gibi olmuştuk aylardır.
Simdi yan cizmeye başladı.
Nereden buldum da evlendim bununla bilmiyorum ki.

daha yeni bir arkadasim bosandi.
bebegi 40 gunluktu ve terketti evini.
kocasi hep seviyorum bosanmak istemiyorum diye agladi mahkeme de ama, yaptigi yanlislar icinde sahitleri dizdi kiz hakim karsisina. asla geri adim atmadi kiz.

en sonunda adamda pes etti yoruldu, bir sene olmadan anlasmayi kabul etti.

kiz tazminat nakafa ve takilarinin hepsini ceyizini herseyini aldi.

kararli durursaniz, kocanizin yaptiklarini iki kisiyle bile ispatlarsaniz, istedigi kadar bosanmiyorum desin seviyorum desin, hakim asla inanmaz. bu konuda rahat olun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…