Boşanma kararı, evi terk etme

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öncelikle memursanız ücretsiz avukat alamazsınız büyük ihtimalle çünkü ücretsiz izin almanız kendi tercihiniz. Durumunuza gelecek olursak. Eğer eşinin ailesi ile aynı evde yaşıyorsan eşin evi terk etmekle suçlayamaz. Erkek karısını ailesi ile aynı evde yaşamaya zorlayamaz. Yani evden ayrılabilirsin. Kayınvalide ile ortak oturulan evden ayrılma terk sayılmaz.Ücretsiz izinde oldıiuğuna göre yeni doğum yapmışsın. Çocuğun küçük olduğu için velayet sende kalır. Eşinin gelirine göre çocuğun için işyirak nafakası alırsın. Altın konusunda resim tek başına yetmez ayrıca tanıkla ispatlaman gerekebilir. Kumar konusunda da eşinin banka hesapları ve tanıklarla ispatlanabilir. Ama biran evvel kendinize avukat bulun eşiniz yanaşmıyorsa. İyi günler.

Merhaba arkadaşlar
Daha önceki konumu okuyanlar bilirler, boşanma kararı aldık.

Daha önceden de bahsetmiştim, kendisi evlenmeden önce kumar oynamış ve borçlanmış. Bilgim yoktu bu durumdan, evlendikten sonra işten ayrıldığı için borçlarını ödeyememiş. Evdeki yüzüğüme kadar götürdü kendisi borçlarını ödemek için. Daha sonra sevgi ve saygıyla bu evliliği sürdüremeyeceğimi düşünerek boşanmak istediğimi söyledim kendisine.

İlk başta gayet güzel benimle hemfikir olan adam şimdi sıkıntı yaratmaya başladı.

Oturup anlaşmalı boşanma işini konuşalım karara bağlayalım dedikçe çocukça davranıp konuyu değiştiriyor ya da ortamı terkediyor.

Görünürde benimle aynı fikirde olup boşanmak istediğini söylüyor ama biliyorum ki zamanla düzelsin diye bekliyor. Aslında boşanmak gibi bir niyeti yok.

Şuan kendisinin ailesinin evinde yaşıyoruz, ikamet adresimiz burası. Normalde durumumu düzeltip işe başlayıp para biriktirmeyi düşünüyordum evden ayrılmadan önce. Ama hareketleri davranışları sinirime dokunuyor.
Ben daha fazla bu sürüncemeli durumu yaşamak istemiyorum. Evi terk etmek istiyorum. Kızımı da alıp rahmetli annemin evine gitmeyi düşünüyorum.

Korkum şu ki,
Evi terkettiğim için suçlu duruma düşer miyim?
Büyük ihtimalle anlaşmalı boşanmayı kabul etmeyecek, hatta boşanmak istemiyorum diyecek.
Çekişmeli boşanma olayı da bizi baya yıpratacak gibi. 11 aylık bir kızım var, akibetini biran önce belirlemek düzenini kurmak istiyorum.

Bir diğer konu ise eşim nikahta takılan bileziklerimi benden izinsiz bir arkadaşına borç olarak vermiş. Hala geri ödemedi arkadaşı bu bilezikleri.

Mahkeme yoluyla ödenmesini talep etmek istiyorum, altınların gelinin hakkı olduğunu biliyorum fakat biz düğün yapmadık, nikah yaptık. Herhangi bir düğün videomuz olmadı, dolayısıyla bileziklerin bana takıldığını nasıl kanıtlayabilirim onu merak ediyorum.
Nikah fotoğraflarımız var biraz ama pek net değil, bazılarında henüz bilezikler takılmamışken çekilmiş, bazılarında da hiç net görünmüyor.
Bileziklerimin olduğunu nasıl kanıtlayabilirim onunla ilgili fikriniz var mı diye size sormak istedim.

Beni ve kızını zorlamayacağını düşünmek istiyorum ama güvenemiyorum. İşi inada bindirirse bir de beni suçlu çıkarır diye korkuyorum. Bu süreçte nasıl davranmam gerektiğini hiç bilmiyorum.

Belki konunun yeri burası değil ama, inanın içim çok sıkılıyor. Bu işin altından nasıl kalkacağım en ufak bir fikrim yok. Boşanma kararını vermek 1 yıl sürdü, harekete geçmek daha zor geliyor.

Daha önce başından geçmiş olanlar ya da yakınlarından bilgi sahibi olanlar vardır diye sizlere danışmak istedim.

Şu an ne hukuki yardım alabileceğim maddi olanağım, ne de yardımcı olabilecek kimsem var.

Şimdiden çok teşekkür ederim hepinize.
Boşanmayla alakalı devlet size ücretsiz avukat yardımın da bulunuyor diye biliyorum ,kumar çok kötü ve herşeyi bitirici bir illet vazgeçmesi çok zor yüzükler bilezikler izinsiz haberiniz olmadan nasıl alındı onu anlayamadım ,sizi neden suçlu çıkarsın gidin annenizin evine avukat işleriyle alakalı destek alın başlatın işlemlerinizi onu beklerseniz daha çok beklersiniz kendi hatalı ve kusurlu olduğundan adım atmak istemiyor pek tabi çekişmeli sürsün uzasın ama hakkınızı alın bilezikleri sizin olduğu alındığını ispatlamanız güç olabilir fakat bence ücretsiz avukatlık hizmetinden bu konuyla da alakalı fikir alabilirsiniz korkup çekineceğiniz bir durum yok gidin annenizin evine başlatın işlemleri uzasın çekişmeli sürsün nolacak ki biten bir şey için beklemenin bir faydası yok huylu huyundan vazgeçmez

Evet sanırım en iyisi öyle olacak. Bir kaç kişiye haber yolladım avukat ayarlamak için, eğer ayarlayamazsam öyle yapacağım.

Barodan ücretsiz avukat ayarlamak için fakirlik belgesi filan isteniyormuş. Ben normalde devlet memuruyum ve ücretsiz izindeyim, onun bir engeli olur mu diye de araştırdım ama bir bilgiye ulaşamadım.

Bebeğim de olduğu için eve tıkılı kalmış gibi hissediyorum. En iyisi akrabalarımın yanına gidip orada araştırmak olacak herhalde.

Teşekkür ederim

Konuyu danışacağınız için belge istemezler diye düşünüyorum aslında.
Allah yardımcınız olsun, keşke daha güzel hayatınız olsa...

Evet ben de bunun yanlış olduğunu farkettim o yüzden evden ayrılmak istiyorum. Ama bir taraftan da bazı yerlerde evi terk etmenin kusurlu davranış olduğunu okuyorum Bizim durumumuzda da böyle olur mu diye öğrenmek istedim
evi terketmek kusurlu davranıştır ama "boşanmaya sebep gösterilebilen" bir kusurlu davranıştır. Yani evi terkettiniz diye kimse sizden tazminat alamaz ya da zorla evli tutamaz.

Bilgim yok ama çocuk var, altın meselesi var. Kocanız anlaşmayacak gibi... Avukat tutmak çok doğru olur. Umarım çok mutlu olursunuz.

Çok teşekkür ederim. Sorun çıkaracak gibi geliyor bana da.

daha yeni bir arkadasim bosandi.
bebegi 40 gunluktu ve terketti evini.
kocasi hep seviyorum bosanmak istemiyorum diye agladi mahkeme de ama, yaptigi yanlislar icinde sahitleri dizdi kiz hakim karsisina. asla geri adim atmadi kiz.

en sonunda adamda pes etti yoruldu, bir sene olmadan anlasmayi kabul etti.

kiz tazminat nakafa ve takilarinin hepsini ceyizini herseyini aldi.

kararli durursaniz, kocanizin yaptiklarini iki kisiyle bile ispatlarsaniz, istedigi kadar bosanmiyorum desin seviyorum desin, hakim asla inanmaz. bu konuda rahat olun.

evet şahit bulabilirim diye düşünüyorum simdi yanındayız diyip sonra ortadan kaybolmazlarsa. Çok düşündüm ve kesin olarak kararımı verdim en az hasarla atlatmak istiyorum sadece ama nafakami ve tazminatimi da alacağım. O kadar kolay olmayacak yani. Çok tesekkur ederim

Öncelikle memursanız ücretsiz avukat alamazsınız büyük ihtimalle çünkü ücretsiz izin almanız kendi tercihiniz. Durumunuza gelecek olursak. Eğer eşinin ailesi ile aynı evde yaşıyorsan eşin evi terk etmekle suçlayamaz. Erkek karısını ailesi ile aynı evde yaşamaya zorlayamaz. Yani evden ayrılabilirsin. Kayınvalide ile ortak oturulan evden ayrılma terk sayılmaz.Ücretsiz izinde oldıiuğuna göre yeni doğum yapmışsın. Çocuğun küçük olduğu için velayet sende kalır. Eşinin gelirine göre çocuğun için işyirak nafakası alırsın. Altın konusunda resim tek başına yetmez ayrıca tanıkla ispatlaman gerekebilir. Kumar konusunda da eşinin banka hesapları ve tanıklarla ispatlanabilir. Ama biran evvel kendinize avukat bulun eşiniz yanaşmıyorsa. İyi günler.

Eşimin ailesiyle aynı evde yaşamıyorum, onların ikamet yeri ayri ama burası da onların evi. Tanık derken kusura bakmayın rahatsız etmiş olacağım sizi de ama mesela kim olabilir ornek verebilir misiniz, akraba mi olmalı es dost mu olmalı. Çok tesekkur ederim simdiden.

Boşanmayla alakalı devlet size ücretsiz avukat yardımın da bulunuyor diye biliyorum ,kumar çok kötü ve herşeyi bitirici bir illet vazgeçmesi çok zor yüzükler bilezikler izinsiz haberiniz olmadan nasıl alındı onu anlayamadım ,sizi neden suçlu çıkarsın gidin annenizin evine avukat işleriyle alakalı destek alın başlatın işlemlerinizi onu beklerseniz daha çok beklersiniz kendi hatalı ve kusurlu olduğundan adım atmak istemiyor pek tabi çekişmeli sürsün uzasın ama hakkınızı alın bilezikleri sizin olduğu alındığını ispatlamanız güç olabilir fakat bence ücretsiz avukatlık hizmetinden bu konuyla da alakalı fikir alabilirsiniz korkup çekineceğiniz bir durum yok gidin annenizin evine başlatın işlemleri uzasın çekişmeli sürsün nolacak ki biten bir şey için beklemenin bir faydası yok huylu huyundan vazgeçmez

bence de vazgeçmeyecek zaten tek sorun kumar, para, pul da değil. artık hic sevdim saygım kalmadı kendisine. tesekkur ederim yorumunuz için

Konuyu danışacağınız için belge istemezler diye düşünüyorum aslında.
Allah yardımcınız olsun, keşke daha güzel hayatınız olsa...

İnşallah bundan sonrasi daha güzel olacak inanıyorum. Çok sagolun

Konu hakkında bilgim yok fakat hakkınızda hayırlısı olsun demeye geldim.
Dilerim en az hasarla atlatırsınız ve herşey güzel olur bebeğiniz ve sizin için.

İnşallah çok sagolun.

evi terketmek kusurlu davranıştır ama "boşanmaya sebep gösterilebilen" bir kusurlu davranıştır. Yani evi terkettiniz diye kimse sizden tazminat alamaz ya da zorla evli tutamaz.

Anladım çok teşekkürler

sahitler son anda vazgecer diye cekinceleriniz var oyle yazmissiniz. bu konuda rahatlatayim sizi..bu anlattigim aile ust katimda yasiyordu. kiz ust katima gelin gelmisti yani. arada kahve iciyorduk. benden baya kucuktu.

adamin ettigi kufurleri hep kulaklarimla duydum. merdivenlerden inerken kizin omzuna vurdugunu gozumle gordum.. kiza bakkaldan 1 tlik gazete almadigini, kiz benden aglayarak gazete istedignde kendisinden ogrendim.

kiz evi terkettiginde beni aradi. ben gittim abla haberin olsun diye. benden bir talebi asla olmadi, tek basima yasiyorum ve kocasi hala ust katimda. sahitlik istemedi benden, adam musallat olur diye. benim adima korktu diyim.

fakat ben gonullu sahit oldum adamin bosanma zamaninda cikardigi rezillikleri gorunce.

sonucta hepsigozumle gordugum kulagimla duydugum seylerdi.

haksizlik karsisinda susan dilsiz seytandir.
adam agzini acip bisey diyemedi, onun gucu karisina yetiyodu cunku. ( bu arada kiz bosandiktan sonra TESEKKUR ETMEK ICIN BIRKEZ BILE ARAMADI BENI:)))))

size de mutlaka kiyamayan seven insanlar cikacak, arkanizda duracaklardir.

sahitler son anda vazgecer diye cekinceleriniz var oyle yazmissiniz. bu konuda rahatlatayim sizi..bu anlattigim aile ust katimda yasiyordu. kiz ust katima gelin gelmisti yani. arada kahve iciyorduk. benden baya kucuktu.

adamin ettigi kufurleri hep kulaklarimla duydum. merdivenlerden inerken kizin omzuna vurdugunu gozumle gordum.. kiza bakkaldan 1 tlik gazete almadigini, kiz benden aglayarak gazete istedignde kendisinden ogrendim.

kiz evi terkettiginde beni aradi. ben gittim abla haberin olsun diye. benden bir talebi asla olmadi, tek basima yasiyorum ve kocasi hala ust katimda. sahitlik istemedi benden, adam musallat olur diye. benim adima korktu diyim.

fakat ben gonullu sahit oldum adamin bosanma zamaninda cikardigi rezillikleri gorunce.

sonucta hepsigozumle gordugum kulagimla duydugum seylerdi.

haksizlik karsisinda susan dilsiz seytandir.
adam agzini acip bisey diyemedi, onun gucu karisina yetiyodu cunku. ( bu arada kiz bosandiktan sonra TESEKKUR ETMEK ICIN BIRKEZ BILE ARAMADI BENI:)))))

size de mutlaka kiyamayan seven insanlar cikacak, arkanizda duracaklardir.

ben galiba biraz salaklık ettim bu konuda.
aman evin içindeki evde kalsin, aman kimsenin kulagina gitmesin diye diye nerdeyse kimsenin haberi yok durumdan. komşularımın hepsi kv ve kp nin 20 30 yıllık komşuları. Su an onların eski evinde yaşıyoruz. Yani bizim kavgalarimizi benim aglamalarimi duysalar bile kimse onun aleyhine şahitlik etmez zannetmiyorum. Zaten evde bebek var etkilenmesin diye.dogru dürüst kavga bile ermedik hiçbirşey yansıtmadık.

Benim bir iki akrabam ve onun ailesi dışında durumumuzu bilen yok. Onun ailesi de ne kadar beni seviyor ve adaletli olsalar da oğullarını atip kendilerini rezil etmezler.

Evimize girip cikan bileziklerimizi de borç olarak alan arkadaşı var, yanındayız filan diyor ama güvenmiyorum ne de olsa çocukluk arkadaşı yine ona destek olacaktır.

İste iyi bir avukat bulup danismam lazim belki whatsapp yazışmaları filan işe yarar, mesajlarda gayet açık itiraf ediyor yaptığı her şeyi kabul ediyor.

Siz de çok güzel kıymetli birşey yapmışsınız, tebrik ederim.. Herkes öyle olsa keske

ben galiba biraz salaklık ettim bu konuda.
aman evin içindeki evde kalsin, aman kimsenin kulagina gitmesin diye diye nerdeyse kimsenin haberi yok durumdan. komşularımın hepsi kv ve kp nin 20 30 yıllık komşuları. Su an onların eski evinde yaşıyoruz. Yani bizim kavgalarimizi benim aglamalarimi duysalar bile kimse onun aleyhine şahitlik etmez zannetmiyorum. Zaten evde bebek var etkilenmesin diye.dogru dürüst kavga bile ermedik hiçbirşey yansıtmadık.

Benim bir iki akrabam ve onun ailesi dışında durumumuzu bilen yok. Onun ailesi de ne kadar beni seviyor ve adaletli olsalar da oğullarını atip kendilerini rezil etmezler.

Evimize girip cikan bileziklerimizi de borç olarak alan arkadaşı var, yanındayız filan diyor ama güvenmiyorum ne de olsa çocukluk arkadaşı yine ona destek olacaktır.

İste iyi bir avukat bulup danismam lazim belki whatsapp yazışmaları filan işe yarar, mesajlarda gayet açık itiraf ediyor yaptığı her şeyi kabul ediyor.

Siz de çok güzel kıymetli birşey yapmışsınız, tebrik ederim.. Herkes öyle olsa keske
en kisa zamanda rabbim size de ferahlik versin. mutlaka avukata danisin. ama yalanlarindan iftiralarindan korkmayin, hakimler anliyor.
cekismeli acilsa bile davaniz sizi ikna edemeyecegini anladiginda bence o da pes edecek. tazminat takilar, ne varsa hepsini isteyin. yeter ki kurtulayim bir sey istemiyorum demeyin sakin.

allah bebeginizle size mutluluk versin ❤

en kisa zamanda rabbim size de ferahlik versin. mutlaka avukata danisin. ama yalanlarindan iftiralarindan korkmayin, hakimler anliyor.
cekismeli acilsa bile davaniz sizi ikna edemeyecegini anladiginda bence o da pes edecek. tazminat takilar, ne varsa hepsini isteyin. yeter ki kurtulayim bir sey istemiyorum demeyin sakin.

allah bebeginizle size mutluluk versin ❤

kesinlikle haklarımdan vazgeçmeyeceğim.
kendim için 1 kuruş bile istemem, onun parasına muhtaç değilim çok şükür.
ama nasıl bebeğimi tek başıma meydana getirmediysem o da elini tasin altına koymak zorunda.
benden hırsızlık yaparak çaldığı altınlarımı da vermek zorunda, benden izin bile almadı. Ha gidip baska bir yeri soymuş, ha karısını ne fark eder ki.

benim maddi anlamda geçim korkum yok, üstesinden de gelirim inşallah. şimdiye kadar tek düşündüğüm nokta kızımın ileride bana kizmasiydi, ya düzelirse diye bekleyip durdum ama belli ki duzelmeyecek.

en azından önümü görmek istiyorum.

Çok tesekkur ederim güzel dilekleriniz için.

kesinlikle haklarımdan vazgeçmeyeceğim.
kendim için 1 kuruş bile istemem, onun parasına muhtaç değilim çok şükür.
ama nasıl bebeğimi tek başıma meydana getirmediysem o da elini tasin altına koymak zorunda.
benden hırsızlık yaparak çaldığı altınlarımı da vermek zorunda, benden izin bile almadı. Ha gidip baska bir yeri soymuş, ha karısını ne fark eder ki.

benim maddi anlamda geçim korkum yok, üstesinden de gelirim inşallah. şimdiye kadar tek düşündüğüm nokta kızımın ileride bana kizmasiydi, ya düzelirse diye bekleyip durdum ama belli ki duzelmeyecek.

en azından önümü görmek istiyorum.

Çok tesekkur ederim güzel dilekleriniz için.
altinlarinizi sizden habersiz aldigini mutlaka bi arkadas veya akrabaniza soylemissinizdir. soylediginiz kisiden rica edin bu konuda size sahitlik yapsin. aman o benim akrabam, guvenilir durmaz ki diye dusunmeyin.
bu bosanan komsumun teyzesinin kizi, en onemli sahitti. kiz da guvenilir gelmez akrabasi diye korkuyodu ama hic oyle olmadi. onun anlattigi seylerin ustunde de cok duruldu. aklinizda bulunsun.

altinlarinizi sizden habersiz aldigini mutlaka bi arkadas veya akrabaniza soylemissinizdir. soylediginiz kisiden rica edin bu konuda size sahitlik yapsin. aman o benim akrabam, guvenilir durmaz ki diye dusunmeyin.
bu bosanan komsumun teyzesinin kizi, en onemli sahitti. kiz da guvenilir gelmez akrabasi diye korkuyodu ama hic oyle olmadi. onun anlattigi seylerin ustunde de cok duruldu. aklinizda bulunsun.

Benim de kuzenlerim biliyor, hatta bir iki akrabamdan borç para istemiş, "ayrıkotu bilmesin söyleme " diye özellikle tembihlemiş. o kişiler de biliyor bileziklerimi götürdüğünü.

İnşallah kabul olur şahitlikleri, çünkü kuzenlerim kesinlikle şahitlik ederler.

Benim de kuzenlerim biliyor, hatta bir iki akrabamdan borç para istemiş, "ayrıkotu bilmesin söyleme " diye özellikle tembihlemiş. o kişiler de biliyor bileziklerimi götürdüğünü.

İnşallah kabul olur şahitlikleri, çünkü kuzenlerim kesinlikle şahitlik ederler.
super!! Borc istemesi soylemeyin diye tembihlemesi altinlarinizi vermesi son derece sorumsuz oldugunu gosteriyor.
sizin anlattiklarinizdan mada bire bir borc yuzunden muhattap oldugu insanlar var. bu kisiler cok onemli. insallah arkanizda dururlar.

super!! Borc istemesi soylemeyin diye tembihlemesi altinlarinizi vermesi son derece sorumsuz oldugunu gosteriyor.
sizin anlattiklarinizdan mada bire bir borc yuzunden muhattap oldugu insanlar var. bu kisiler cok onemli. insallah arkanizda dururlar.

İnşallah umutlandım gerçekten çok tesekkur ederim size çok sagolun.

Ben bugün akrabalarimin yanina gidip pazartesi günü de bir avukatla görüşeceğim. en iyisi bundan sonra avukat iletişime geçsin onunla belki o zaman ikna olur

belki de ciddiye almiyor sakin durdugum için. kavgasız gürültüsüz halletmek istiyorum diye blöf mü yapıyorum zannetti acaba.

Durumun bu derece olmasına çok üzüldüm. Bu erkeklerin dertleri ne cidden bilemiyorum.
Doğru adam kimdir ? Nedir ? Artık ondan bile emim değilim.
Ama evden gidenin daha fazla bir hakkı falan olmuyor. Bende boşanırken ,habersiz şekilde evi terk etmiştim oradan biliyorum.
Allah yardımcınız olsun , bu süreçte inşallah daha fazla yıpranmadan atlatırsınız.

Karşı taraf evi terketti sorunumuz yoktu diye karşı dava açmadıkça sorun olmaz ,whatuppsta yazışmanız vs var mı bu durumlarla ilgili delil yani ?

Durumun bu derece olmasına çok üzüldüm. Bu erkeklerin dertleri ne cidden bilemiyorum.
Doğru adam kimdir ? Nedir ? Artık ondan bile emim değilim.
Ama evden gidenin daha fazla bir hakkı falan olmuyor. Bende boşanırken ,habersiz şekilde evi terk etmiştim oradan biliyorum.
Allah yardımcınız olsun , bu süreçte inşallah daha fazla yıpranmadan atlatırsınız.

ben onunla evlenirken doğru adam diye bize dayatılan doğrular yüzünden evlendim işte.
aynı yerde çalıştığım, herkes tarafindan sevilen sayilan saygılı sevgi dolu bir adam zannederek evlendim.
ama bir bakiyorsun hic zannettiğin gibi bir adam değil.
belki düzelir dedim, gençlik hatasıdır dedim sabredeyim dedim ama karşıdaki insan düzelmeye çabalamıyorsa neyini bekler ki insan.

teşekkür ederim inşallah iyi olur herşey artık.

allah yardımcınız olsun çok üzüldüm
bir de bizi beyaz atlı prensini beklemekle itham ediyorlar
doğru adam değil, iyi insan arıyoruz oysaki sadece

benim tek istediğim karşımda yetişkin, insan gibi biri olmasıydı. onu bile beceremedik malesef.

hayırlısı olur umarim bundan sonra. Çok teşekkür ederim size

Karşı taraf evi terketti sorunumuz yoktu diye karşı dava açmadıkça sorun olmaz ,whatuppsta yazışmanız vs var mı bu durumlarla ilgili delil yani ?

evet bir sürü yazışma var, hem yaptıklarını kabul ettiği hem de bosanma kararı almamizla ilgili yazışmalar var. umarım delil sayılırlar.

yani o kadar da yüzsüz olmayacağını düşünmek istiyorum zaten ailesi de izin vermez oyle bir davaya ama güvenemiyor insan.

isine gelmediginde cirkeflesecek bir insan kendisi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X