Merhaba arkadaşlar
Daha önceki konumu okuyanlar bilirler, boşanma kararı aldık.
Daha önceden de bahsetmiştim, kendisi evlenmeden önce kumar oynamış ve borçlanmış. Bilgim yoktu bu durumdan, evlendikten sonra işten ayrıldığı için borçlarını ödeyememiş. Evdeki yüzüğüme kadar götürdü kendisi borçlarını ödemek için. Daha sonra sevgi ve saygıyla bu evliliği sürdüremeyeceğimi düşünerek boşanmak istediğimi söyledim kendisine.
İlk başta gayet güzel benimle hemfikir olan adam şimdi sıkıntı yaratmaya başladı.
Oturup anlaşmalı boşanma işini konuşalım karara bağlayalım dedikçe çocukça davranıp konuyu değiştiriyor ya da ortamı terkediyor.
Görünürde benimle aynı fikirde olup boşanmak istediğini söylüyor ama biliyorum ki zamanla düzelsin diye bekliyor. Aslında boşanmak gibi bir niyeti yok.
Şuan kendisinin ailesinin evinde yaşıyoruz, ikamet adresimiz burası. Normalde durumumu düzeltip işe başlayıp para biriktirmeyi düşünüyordum evden ayrılmadan önce. Ama hareketleri davranışları sinirime dokunuyor.
Ben daha fazla bu sürüncemeli durumu yaşamak istemiyorum. Evi terk etmek istiyorum. Kızımı da alıp rahmetli annemin evine gitmeyi düşünüyorum.
Korkum şu ki,
Evi terkettiğim için suçlu duruma düşer miyim?
Büyük ihtimalle anlaşmalı boşanmayı kabul etmeyecek, hatta boşanmak istemiyorum diyecek.
Çekişmeli boşanma olayı da bizi baya yıpratacak gibi. 11 aylık bir kızım var, akibetini biran önce belirlemek düzenini kurmak istiyorum.
Bir diğer konu ise eşim nikahta takılan bileziklerimi benden izinsiz bir arkadaşına borç olarak vermiş. Hala geri ödemedi arkadaşı bu bilezikleri.
Mahkeme yoluyla ödenmesini talep etmek istiyorum, altınların gelinin hakkı olduğunu biliyorum fakat biz düğün yapmadık, nikah yaptık. Herhangi bir düğün videomuz olmadı, dolayısıyla bileziklerin bana takıldığını nasıl kanıtlayabilirim onu merak ediyorum.
Nikah fotoğraflarımız var biraz ama pek net değil, bazılarında henüz bilezikler takılmamışken çekilmiş, bazılarında da hiç net görünmüyor.
Bileziklerimin olduğunu nasıl kanıtlayabilirim onunla ilgili fikriniz var mı diye size sormak istedim.
Beni ve kızını zorlamayacağını düşünmek istiyorum ama güvenemiyorum. İşi inada bindirirse bir de beni suçlu çıkarır diye korkuyorum. Bu süreçte nasıl davranmam gerektiğini hiç bilmiyorum.
Belki konunun yeri burası değil ama, inanın içim çok sıkılıyor. Bu işin altından nasıl kalkacağım en ufak bir fikrim yok. Boşanma kararını vermek 1 yıl sürdü, harekete geçmek daha zor geliyor.
Daha önce başından geçmiş olanlar ya da yakınlarından bilgi sahibi olanlar vardır diye sizlere danışmak istedim.
Şu an ne hukuki yardım alabileceğim maddi olanağım, ne de yardımcı olabilecek kimsem var.
Şimdiden çok teşekkür ederim hepinize.