Boşanma kararı ve Zorluklar

Lulisar

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2019
63
59
3
Eşimle 7 yıllık evliyim. Birde 14 aylik bebegim var.Cocuktan önce hiç bir sıkıntı olmayan evliliğim çocukla birlikte kabusa döndü ve artık düzeleceğine inancim kalmadığı için ailemin yanına geldim ve ayrılma kararı verdim
Suan halihazırda çalışmıyorum ama mesleğim var. Buraya geldiğimden beri kendimi o kadar kötü hissediyorum ki eşime duyduğum özlem değil kötü hisettmem annemin her şeyime karışması, iki de bir size çok para gidiyor demesi(çocuğumun bezini ve diğer masraflarını esim karsiliyor)beni bıktırdı.14 aylik bebeğime bile baban sizden kurtuldu benim başıma attı diye şaka yapıyor.Defalarca deme yavrum şöyle dediysem de anlamıyor.Annem diye kırmak istemiyorum yaşlı diye ama yok anlamiyor
Bebeğim 2 yaşına gelince krese verip evden ayrılıp gitmek istesem afedersiniz kötü yola düşmüş olurum ailemin gözünde.Bide bana demez mi ben seni en fazla 1 sene tutarim daha sonra evlendiririm diye.
O kadar moralim bozuk ki yahu bu kadınlar ya koca evinde ya da illa baba evinde mi mutlu olmak zorunda,ben tek istediğim oğlumu huzurla büyütmek ben onu huzurla buyutebilmek için vazgeçtim bu evlilikten ama anladım ki kadınlara bu dünyada huzur yok !
Buraya kadar değer verip okuduğunuz teşekkür ederim 🤗

Allahım yardım etsin ana böyle yaparsa millet neler yapar artık bu düşüncelerin ortadan kalkması lazım ya boşanınca noluyo sanki tamam kimse isteyerek boşanmaz zaten demek ki yolunda gitmeyen bişeyler var bak torununa kızında çalışsın zamanı gelince ayrı eve çıkar ama bu kadarını anne olarak sen yapamayacaksan kim yapacak?

Allahım yardım etsin ana böyle yaparsa millet neler yapar artık bu düşüncelerin ortadan kalkması lazım ya boşanınca noluyo sanki tamam kimse isteyerek boşanmaz zaten demek ki yolunda gitmeyen bişeyler var bak torununa kızında çalışsın zamanı gelince ayrı eve çıkar ama bu kadarını anne olarak sen yapamayacaksan kim yapacak?
Amin sağolun.Kesinlikle haklisiniz anne ölene kadar anne olmalı evladının arkasında durmalı ama mevzu para olunca demek ki öyle olmuyormuş bunu da acı bi şekilde anladım 😑

Ne kadar yardımcı oluyor anneniz.

Her şeyi geçtim masraf para lafı çok zoruma giderdi sanırım.

Ne diyeyim Allah kolaylık versin.
Annemin bana verdiği yediğim yemek onu da kendi de tüketiyor.Bayramda rahatsızlandım hastane taksi masrafı bu kadar laf eder diye keyfi birşey istemiyorum.
Ne masrafım oluyor bu kadar anlamıyorum.Ayrilmak istediğimi soyledigimde ben ikinize bakarım demişti ama öyle değilmiş

Bazen annelerde böyle acımasız olabiliyor.. Kendi hayatınızı kurun Allah herşeyi görüyor yeterki sizin niyetiniz kötü olmasın herşeyin üstesinden gelebilirsiniz kim ne derse ne söylerse söylesin Hakkınızda hayırlısı olsun inşAllah :KK200:

Amin sağolun.Kesinlikle haklisiniz anne ölene kadar anne olmalı evladının arkasında durmalı ama mevzu para olunca demek ki öyle olmuyormuş bunu da acı bi şekilde anladım 😑
Cok kötü bi tecrübe olmus sizin için... bi tanıdığım var imreniyorum İnan ki kızlarının arkasında duruyo ne yaparlarsa yapsınlar ama bazıları bhnu beceremiyo nedense

Hemen boşanma davası açmayın ,eşinizle sakinleşip konuşun gerekirse tetapiste gidin ,size ailenizden hayır yok belli
Bazen bunu düşünmüyor değilim ama bi yerden kaçıp diğerine sığınmak istemiyorum.Birinin beni kurtarmasını değil kendimin kendime yetebilmesini istiyorum.Ama bunun için yavrunun 2 yaşına girmesine ihtiyacım var

Bazen annelerde böyle acımasız olabiliyor.. Kendi hayatınızı kurun Allah herşeyi görüyor yeterki sizin niyetiniz kötü olmasın herşeyin üstesinden gelebilirsiniz kim ne derse ne söylerse söylesin Hakkınızda hayırlısı olsun inşAllah :KK200:
Amin sağolun. Bazen inanın içimden ah etmek geçiyor sen beni böyle dar zamanımda uzuyorsun diye ama annem diye aklıma bile getirmemeye çalışıyorum.Rabbim kimseyi kimseye muhtaç etmesin çok zor

Cok kötü bi tecrübe olmus sizin için... bi tanıdığım var imreniyorum İnan ki kızlarının arkasında duruyo ne yaparlarsa yapsınlar ama bazıları bhnu beceremiyo nedense
Herkese sorsam oda benim arkamda duruyor ama bi bal veriyor kaşıkla gözümü çıkarıyor misali

Eşinizle önceden bi sikintiniz yoksa cocugun verdigi maddi manevi sorumluluktan dolayı problemler yaşamış olabilirsiniz bi konuşsanız

aile böyleyken çok ciddi bir sorun yoksa bi daha düşünmenizi tavsiye ederim
Kucagimda çocuğum varken bana tokat atıp bana kendimi aciz cop gibi hissettiren bi adami afedemem
Bunu yapmasaydı çoktan evime giderdim

Eşinle kavga edersin vs ama anneni yaşlı diye kıramazsın sana dert olur bunu düşün bence al karşına konuş oğlunu bu laflar altında büyütme saçma sapan babası sonuçta onunla büyüsün

Bazen bunu düşünmüyor değilim ama bi yerden kaçıp diğerine sığınmak istemiyorum.Birinin beni kurtarmasını değil kendimin kendime yetebilmesini istiyorum.Ama bunun için yavrunun 2 yaşına girmesine ihtiyacım var
Eşinizle bir daha deneyin o arada çocuğunuz 2 yaşını doldurur siz iş bulursunuz ,belki evliliğinizde düzelir ,
Bunu birinin sizi kurtarması olarak değil zaman kazanmak olarak düşünün ,
Aileniz sizi verdiği huzursuzlukla daha çok zorlar gibi ,
Boşanmış aikede çocuk olmak zor

Bebeğiniz henüz küçükmüş. Sanırım geç de olmuş. Uzun süre başbaşa olmaya alışkın çiftlerde bebekle birlikte dengeler değişiyor. Sorun tam olarak nedir bilmiyorum tabi ki ama zamanla düzelir bebek kaynaklıysa. Erkekler rahatladı bozulunca, ilgi bebeğe kayınca afallıyorlar. Evlilik terapistini denemenizi tavsiye ederim boşanma kararından önce. 2 yaş bebeği kreşe verip çalışmak için de oldukça erken bir dönem maalesef

Kucagimda çocuğum varken bana tokat atıp bana kendimi aciz cop gibi hissettiren bi adami afedemem
Bunu yapmasaydı çoktan evime giderdim
Anladım canım hakkında hayırlısı olsun iyi düşün ama aile sorunlu olunca geri baba evine dönüp o lafları duymakta çok zor bisey teyzem sırf bu yüzden 2 yıl süren boşanma davasından sonra eşiyle barıştı evine döndü

Eşinle kavga edersin vs ama anneni yaşlı diye kıramazsın sana dert olur bunu düşün bence al karşına konuş oğlunu bu laflar altında büyütme saçma sapan babası sonuçta onunla büyüsün
Haklısınız ama bi önceki mesajda yazdim.Oglum kucagimdayken bana tokat attı.Yillarca bebek istedik olmuyordu erkek infertilitesi yüzünden sorun ortadan kalkıp baba olunca beyefendi çok degisti

Anladım canım hakkında hayırlısı olsun iyi düşün ama aile sorunlu olunca geri baba evine dönüp o lafları duymakta çok zor bisey teyzem sırf bu yüzden 2 yıl süren boşanma davasından sonra eşiyle barıştı evine döndü
Bana da onu yaptirtcaklar en sonunda ama direniyorum. Tek üzüldüğüm yavrumun bunlara maruz kalmasi ben her seye raziyim ama onun mutsuz olmasina dayanamam

Back
X