Boşanma kararı ve Zorluklar

Terapist tüm bu konuları tek tek ele alıyor biliyor musunuz? Eşiniz barışmak istiyorsa gelip annenizden de özür dileyecek tabi bu davranışı için. Benim annemle eşim de görüşmezler. İkisinin de hataları oldu. Ne eşimin yanında annemden ne annemin yanında elimden bahsetmem. Kendi evimde huzurlu olayım bana yeter. Annem eşimin davranışlarını eleştirdğinde boşanmamı istiyor musun anne dedim.yoookkk Allah korusun kızım dedi. İyi o zaman artık bişey duymak istemiyorum dedim o konu da öyle kapandı gitti.
Biliyor musunuz bu beni ailemde mümkün oluyor esim o olaydan 1 saat sonra annemi arayıp özür diledi yoksa onu bırakıp gidecektim eşim annemle görüşmek istemeyince benim ailem bizi saymıyor seni de saymıyor hiç bi yere seninle gelmiyor diyorlar ve ben açıkçası o zaman eşimden soguyorum

Haklısınız ama bi önceki mesajda yazdim.Oglum kucagimdayken bana tokat attı.Yillarca bebek istedik olmuyordu erkek infertilitesi yüzünden sorun ortadan kalkıp baba olunca beyefendi çok degisti

Evladın için sineye çek çocuğun yediği lokmalaro sayarlar evlendirirm diyor bide daha kötü olursa en azından babası

Biliyor musunuz bu beni ailemde mümkün oluyor esim o olaydan 1 saat sonra annemi arayıp özür diledi yoksa onu bırakıp gidecektim eşim annemle görüşmek istemeyince benim ailem bizi saymıyor seni de saymıyor hiç bi yere seninle gelmiyor diyorlar ve ben açıkçası o zaman eşimden soguyorum
Aileniz sizi dolduruyor sanırım. Yani bizim bazı kurallarımız var mesela bayramlarda muhakkak birlikte gider el öperiz. Onun dışında ben giderim ne zaman istesem. Ailem de alıştı dediğim gibi benim evimin huzuru önemli. Eşim annen bana şunu dedi vs vs deyip gitmeyeceksin görüşmeyeceksin de diyebilirdi asla demedi git görüş beni uzak tut dedi. Ben de öyle yapıyorum. Yuvanızı başkaları için dağıtmayın. Çocuğunuz büyüyünce anlamaya başlayacak annenizin söylediklerini:(

Böyle aileyle yuvanı yıkma normalde boşan derim ama çok yanlış bir karar olur en azından babasının yanında büyüsün çocuk adamı gerer yeni bişey zor stresli olur bunu da atlatırsınız

Oglumuzu cok sevdiğini söyleyip isten gelince sadece 1 saat ilgilenip butun sorumluluğu bana birakmasi oysa kac yil sonra bebegimiz oldu boyle hayal etmemistim buda benim için büyük bi sorun
Biz de çok uzun yıllar sonra sahip olduk. Ama çoğu erkek böyle benim esimde oglunu çok sever evet ama işten gelsin yarim saat ancak ilgilenir. Bence eşinizle konuşarak sorunları çözebilirsiniz. 1 sans daha verin baktınız olmuyor o zaman ayrılın

Eğer çocuğum olsaydı asla ailemin evine geri dönmezdim. Hatta şimdi bile boşanınca keşke ayrı eve çıksaydım direkt diyorum.
Eşinizle son bir kez konuşsanız? 14 ay kısa bir süre , 7 yılı çöpe atmak için...
Belki o da daha yeni düzene adapte olamamıştır.

Bosanma mevzularında anneler çok etkileniyor. Takmamaya ve üzülmemeye çalış.
İse girip para biriktir sonra da ayrı eve çık. Zor ama inan 2 yıla yaparsın en geç...
Sen kafaya mutlu olmayı koymuşun bu da demektir ki olacaksın.

Bazen bunu düşünmüyor değilim ama bi yerden kaçıp diğerine sığınmak istemiyorum.Birinin beni kurtarmasını değil kendimin kendime yetebilmesini istiyorum.Ama bunun için yavrunun 2 yaşına girmesine ihtiyacım var
2 yasina girince sorun cozulcekmi alcagin para asgari civariysa kres parasina gitcek kazancinin cogu
Kendi duzenini kurmak istesen o da zor kirasi yakiti yeme icme kiyafet canta ayakkabi alman gerekcek kendine calisinca makyaji fln ev hali gibi olmuyo is hayati
Basa cikman cok zor birde isin onemli cumartesi calisman gerekirse ozelde bu kesin olacak cocugu nereye birakcan kresler pzt cuma arasi belli saatler acik
Mesaiye kalinca nolcak
Diyelim is eve uzak yetisemiyosun krese kim alip birakcak cocugu
Bunlara yanit verirsen sevinirim

Evlendiririm derken yani tutup beni zorla evlendirmez ben oğlumu buyuturum kimseyi istemem dediğim için öyle diyor

U
Biz de çok uzun yıllar sonra sahip olduk. Ama çoğu erkek böyle benim esimde oglunu çok sever evet ama işten gelsin yarim saat ancak ilgilenir. Bence eşinizle konuşarak sorunları çözebilirsiniz. 1 sans daha verin baktınız olmuyor o zaman ayrılın
Belkide ben çok beklenti içinde girdim ondan ama benim kendi babamdan gördüğüm boyle olmadigi icin zoruma gitti belki de

Eğer çocuğum olsaydı asla ailemin evine geri dönmezdim. Hatta şimdi bile boşanınca keşke ayrı eve çıksaydım direkt diyorum.
Eşinizle son bir kez konuşsanız? 14 ay kısa bir süre , 7 yılı çöpe atmak için...
İmkanım olsaydı inanın bende donmezdim çünkü annemle hayata bakış açımız yaşam stillerimiz zaten farklı yavrumu onun yanında büyütmek hiç istemezdim evet iyidir hoştur böyle diyince de üzülüyorum onu kötüler gibi sonuçta beni emek verip büyüttü baktı ama düşünceleri bana uygun değil tek tesellim yavrumun anlamamasi o anlayana kadar elimden geleni yapıp kendi yuvamizi kuracagim

2 yasina girince sorun cozulcekmi alcagin para asgari civariysa kres parasina gitcek kazancinin cogu
Kendi duzenini kurmak istesen o da zor kirasi yakiti yeme icme kiyafet canta ayakkabi alman gerekcek kendine calisinca makyaji fln ev hali gibi olmuyo is hayati
Basa cikman cok zor birde isin onemli cumartesi calisman gerekirse ozelde bu kesin olacak cocugu nereye birakcan kresler pzt cuma arasi belli saatler acik
Mesaiye kalinca nolcak
Diyelim is eve uzak yetisemiyosun krese kim alip birakcak cocugu
Bunlara yanit verirsen sevinirim
Mesleğim öğretmen,daha önce özel de çalıştım atanamadim bu sene sıkıca çalışıp atanirsam yavrum da 2 yaşına girer krese veririm diye düşündüm hastalandiginda yada ekstra bir şey de annemden yardım isteyebilirim o kadarını yapar onun derdi suan parası nin paylaşılıyor olması 😑

Bosanma mevzularında anneler çok etkileniyor. Takmamaya ve üzülmemeye çalış.
İse girip para biriktir sonra da ayrı eve çık. Zor ama inan 2 yıla yaparsın en geç...
Sen kafaya mutlu olmayı koymuşun bu da demektir ki olacaksın.
Teşekkürler mesajınız için buna inanıp ayakta duruyorum zaten inşallah bugünler geçip kimseye muhtaç olmayacağım

Aileniz sizi dolduruyor sanırım. Yani bizim bazı kurallarımız var mesela bayramlarda muhakkak birlikte gider el öperiz. Onun dışında ben giderim ne zaman istesem. Ailem de alıştı dediğim gibi benim evimin huzuru önemli. Eşim annen bana şunu dedi vs vs deyip gitmeyeceksin görüşmeyeceksin de diyebilirdi asla demedi git görüş beni uzak tut dedi. Ben de öyle yapıyorum. Yuvanızı başkaları için dağıtmayın. Çocuğunuz büyüyünce anlamaya başlayacak annenizin söylediklerini:(
Galiba hep eleştirilerek büyüdüğüm için onları memnun etmeye çalıştım ama eşim benim gibi olmadığı için hep ayrık otu kaldı ailemizde bende ortayı bulamadım aralarında

Günaydın
İnsan sınanmadığı konularda kesin yargılara varmamalı. Ayrılın ya da barışın diyemiyorum o yüzden. Eşinize son bir şans vermeyi deneseniz. Tabi bunun son şans olduğunu, hatalarını tekrar ederse dönüşü olmayacağı mesajını vererek yapın yapacaksanızda.

Sanırım evliliğinizi sonlandırmışsınız. Ne gibi sorunlar yaşadınız boşandıktan sonra,keşkeleriniz veya tavsiyeleriniz var mı?

Bebeğiniz henüz küçükmüş. Sanırım geç de olmuş. Uzun süre başbaşa olmaya alışkın çiftlerde bebekle birlikte dengeler değişiyor. Sorun tam olarak nedir bilmiyorum tabi ki ama zamanla düzelir bebek kaynaklıysa. Erkekler rahatladı bozulunca, ilgi bebeğe kayınca afallıyorlar. Evlilik terapistini denemenizi tavsiye ederim boşanma kararından önce. 2 yaş bebeği kreşe verip çalışmak için de oldukça erken bir dönem maalesef
Oglumuzu cok sevdiğini söyleyip isten gelince sadece 1 saat ilgilenip butun sorumluluğu bana birakmasi oysa kac yil sonra bebegimiz oldu boyle hayal etmemistim buda benim için büyük bi sorun
Ah ah çoğu erkek böyle çocuk çok büyük sorumluluk . Sizde bunalmışsınız. Bence bir şans daha verin . Boşanmak için yeterli değil gibi bu sebepler . Eşiniz barışmak isterse kabul edin .

Mesleğim öğretmen,daha önce özel de çalıştım atanamadim bu sene sıkıca çalışıp atanirsam yavrum da 2 yaşına girer krese veririm diye düşündüm hastalandiginda yada ekstra bir şey de annemden yardım isteyebilirim o kadarını yapar onun derdi suan parası nin paylaşılıyor olması 😑
Ozmn once atan sonra bosan derim su sartlarda zor o evde siginti gibi hissetmiyomusun annenin bu sozleri davranislarindan sonra?

Eşimle 7 yıllık evliyim. Birde 14 aylik bebegim var.Cocuktan önce hiç bir sıkıntı olmayan evliliğim çocukla birlikte kabusa döndü ve artık düzeleceğine inancim kalmadığı için ailemin yanına geldim ve ayrılma kararı verdim
Suan halihazırda çalışmıyorum ama mesleğim var. Buraya geldiğimden beri kendimi o kadar kötü hissediyorum ki eşime duyduğum özlem değil kötü hisettmem annemin her şeyime karışması, iki de bir size çok para gidiyor demesi(çocuğumun bezini ve diğer masraflarını esim karsiliyor)beni bıktırdı.14 aylik bebeğime bile baban sizden kurtuldu benim başıma attı diye şaka yapıyor.Defalarca deme yavrum şöyle dediysem de anlamıyor.Annem diye kırmak istemiyorum yaşlı diye ama yok anlamiyor
Bebeğim 2 yaşına gelince krese verip evden ayrılıp gitmek istesem afedersiniz kötü yola düşmüş olurum ailemin gözünde.Bide bana demez mi ben seni en fazla 1 sene tutarim daha sonra evlendiririm diye.
O kadar moralim bozuk ki yahu bu kadınlar ya koca evinde ya da illa baba evinde mi mutlu olmak zorunda,ben tek istediğim oğlumu huzurla büyütmek ben onu huzurla buyutebilmek için vazgeçtim bu evlilikten ama anladım ki kadınlara bu dünyada huzur yok !
Buraya kadar değer verip okuduğunuz teşekkür ederim 🤗
Valla hoş sözler değil bunlar, duzen kurana kadar idare edin, sonra ayrilin ailenizin yanindan, kendinize yeni bir ev tutun..bu laflarla ömür mu gecer, hem toruna denecek laf mi onlar, ama torun olmasa da dermiş bi seyler yine

Back
X