• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma Kararını Nasıl Aldınız?

JustTired

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2014
133
74
98
Merhaba.
Karar almak ki böyle önemli bir konuda çok zor. Düşünmek çok yordu beni.
Eski konularımdan bilen bilir. Eşim çok ketum ve maddi konu onun için benden önemli gibi geliyor. Artık tartışmayı da bıraktım alacağım cevapları biliyorum boşuna kendimi niye yorayım diye cazgeçiyorum.
Sorunlarımız var ama hep şu klasik ataerkil noktaya geliyorum içkisi yok, kötü alışkanlığı yok ve ya gözü dışarda değil ayrılarak yanlış mı yapacağım.
Siz nasıl aldınız boşanma kararını?

Merhaba.
Eski konularımdan bilen bilir. Eşim çok ketum ve maddi konu onun için benden önemli gibi geliyor. Artık tartışmayı da bıraktım alacağım cevapları biliyorum boşuna kendimi niye yorayım diye cazgeçiyorum.
Sorunlarımız var ama hep şu klasik ataerkil noktaya geliyorum içkisi yok, kötü alışkanlığı yok ve ya gözü dışarda değil ayrılarak yanlış mı yapacağım.
Eski konularınızı bilmiyorum ama önemli olan sizin umudunuz. Evliliğinizde mutlu musunuz, genel olarak sorunların düzeleceği inancına sahip misiniz? Öte yandan çocuğunuz var mı ve boşanırsanız sizi nasıl bir hayat bekliyor? Bu sorular belki aklınızda bir şeyler oluşturur.

Eski konularınızı bilmiyorum ama önemli olan sizin umudunuz. Evliliğinizde mutlu musunuz, genel olarak sorunların düzeleceği inancına sahip misiniz? Öte yandan çocuğunuz var mı ve boşanırsanız sizi nasıl bir hayat bekliyor? Bu sorular belki aklınızda bir şeyler oluşturur.
%50 mutluysam bir o kadar da mutsuzum. Çocuğum yok. Hiç istemedim de. Sorunlar düzelmeyecek karakterini değiştiremem. Pes ettm. Maddi olarak memur maaşıyla ortalama bir hayat yaşarım ama şu an ki kadar rahat yaşayamam. Ama her şeyden önemlisi yalnızlığa alıştım 6 yıllık evliliğimiz de 3 yılı işinden dolayı ayrı şehirlerde yaşadık. Yani ayrılsak yalnızlık çekmem. Kafam karman çorman..

Mutsuzsunuz anladım kadarı ile. Bu başlı başına yeterli bir sebep değil midir boşanmak için ? Eski konularınızı bilmiyorum tabi.

herkesin hikayesi farklıdır sabrettigi olaylar yaşadıklarini kaldırma gücü vs. ben iyi olan olaylara sevgime sarılıp hep sabretmistim. taaki kendime olan saygımın kalmadığını anladığım güne kadar. ya devam edip kendim olmaktan çıkacaktım ve ortada Bi ben kalmayacaktı. yada uzun bi süre ayrıldığıma üzülsem bile kendimi sececektim. tabiki kendimi seçtim. dava açılmak üzere ve yeni verilmiş Bi karar

herkesin hikayesi farklıdır sabrettigi olaylar yaşadıklarini kaldırma gücü vs. ben iyi olan olaylara sevgime sarılıp hep sabretmistim. taaki kendime olan saygımın kalmadığını anladığım güne kadar. ya devam edip kendim olmaktan çıkacaktım ve ortada Bi ben kalmayacaktı. yada uzun bi süre ayrıldığıma üzülsem bile kendimi sececektim. tabiki kendimi seçtim. dava açılmak üzere ve yeni verilmiş Bi karar
Yorumunuzun önemi tahmin edemezsin. Kendinize olan saygınızı kaybetmeniz ben onu yıllar önce kaybettim hiç sizin kadar kararlı olamadım. Umarım çok daha mutlu olursunuz. Teşekkürler

Yorumunuzun önemi tahmin edemezsin. Kendinize olan saygınızı kaybetmeniz ben onu yıllar önce kaybettim hiç sizin kadar kararlı olamadım. Umarım çok daha mutlu olursunuz. Teşekkürler
İnşallah sizde en hayırlı olan kararı verirsiniz kendiniz için. ama çocuk olmadan verin kararınızı çünkü araya çocuk girince işler çok sarpa sarıyo.

Eski konularını bilmiyorum, soruyu bizlere yönelttiğin için kendimden örnek vericem. benim boşanma kararı almamdaki en büyük etken içkisi şiddeti ihaneti ve kumarı olması ve akabinde benim sevgimin saygımın bitmesiydi...

Şöyle bişey var bu toplumda eğer senin saydıklarını bir erkek saysaydı ona verilecek cevapla sana verilecek cevap aynı değil maalesef. Bu konuda ne yazık ki iki yüzlü eşitsiz bir milletiz biz... Yani dövmüyo sövmüyo aldatmıyo içki kumar yok niye boşanıcaksın diyecekler. Onlara Kulaklarını tıka! Önemli olan senin ne hissettiğin!

Şiddet kumar içki ihanete gerek yok aslında yani hislerin bittiyse artık Sevmiyorsan bile boşanma kararı alman ve bunu dile getirmen çok çok normal.

Zorla mı kardeşim aaaaaa 😬

Eski konularını bilmiyorum, soruyu bizlere yönelttiğin için kendimden örnek vericem. benim boşanma kararı almamdaki en büyük etken içkisi şiddeti ihaneti ve kumarı olması ve akabinde benim sevgimin saygımın bitmesiydi...

Şöyle bişey var bu toplumda eğer senin saydıklarını bir erkek saysaydı ona verilecek cevapla sana verilecek cevap aynı değil maalesef. Bu konuda ne yazık ki iki yüzlü eşitsiz bir milletiz biz... Yani dövmüyo sövmüyo aldatmıyo içki kumar yok niye boşanıcaksın diyecekler. Onlara Kulaklarını tıka! Önemli olan senin ne hissettiğin!

Şiddet kumar içki ihanete gerek yok aslında yani hislerin bittiyse artık Sevmiyorsan bile boşanma kararı alman ve bunu dile getirmen çok çok normal.

Zorla mı kardeşim aaaaaa 😬
Yaaa ne güzel yazmışsın hem düşündürücü hem gülümseten çok haklısın aslında sevginin bitmesi bile bir nedenken ataerkil baskı bize böyle düşündürüyor. Yorumun için çok teşekkürler ❤️

Merhaba.
Kaç yıllık evlisiniz. Eşimde beni başlarda maddi yönden değil ama sosyal yönden fazla kisitlandi hiç pes etmeden konuştum yeri geldi ağladım kavga ettim oda anladı yani ne zamana kadar bitek onunla gezeceğim snra normalde döndü

Kaç yıllık evlisiniz. Eşimde beni başlarda maddi yönden değil ama sosyal yönden fazla kisitlandi hiç pes etmeden konuştum yeri geldi ağladım kavga ettim oda anladı yani ne zamana kadar bitek onunla gezeceğim snra normalde döndü
6 yıldır evliyiz. Sosyal olarak hiç karışmaz ama maddiyat olarak her şeyi ben yaptım ben aşdım moduna geçiyor kavga edince. Halbuki ben de çalışıyorum. Ama ben ev giderlerini hallediyorum onun maaşını direk biriktiriyorduk. Biriken para tamamen onunmuş gibi davranması beni yordu. Değersiz hissettiriyor artık.

6 yıldır evliyiz. Sosyal olarak hiç karışmaz ama maddiyat olarak her şeyi ben yaptım ben aşdım moduna geçiyor kavga edince. Halbuki ben de çalışıyorum. Ama ben ev giderlerini hallediyorum onun maaşını direk biriktiriyorduk. Biriken para tamamen onunmuş gibi davranması beni yordu. Değersiz hissettiriyor artık.
Senin paran benim param benim param yine benim param tipinden. Sen ben ci ozaman biz olmayı kabullenemeyen biri. Bı zahmet evye giderken ışık yakmasın evde pişen yemekten yemesin ozaman

Merhaba.
Tam olarak sorun nedir .Şöyle yapın boş bır kagıt alın artıkarını ve eksılerını yazın .Bu size çok guzel bır yol gosterır.Bence ayrılmak ıcın buyuk sebebe gerek yık.Mutsuzsanız bundan buyuk bır neden olsmaz.Ama toplum baskısı çok buyuk .Insallah oyle bır toplumda yasamıyosunuzdur .Yasasanızda gozlerınızı yumun kulaklarınızı kapayın.Sen yaşıosun mutsuzlugu kımse deıl .Bılıosun bunu .

Eski konunuzu bilmiyorum ama bence bu pandemi hepimizi sarstı, çok mutsuzlaştırdı. Bazen gereksiz kararlar vere biliyoruz. Kararınızı belki şimdiki dönem tetikliyor. Eşinizi seviyor musunuz? Önemli olan bu bence. Her şeyi kenara koyunca sevgi varsa belki bir şeyler değişebilir. Ama dediğim gibi belki de sorun büyük ben konuyu bilmiyorum

Sizin kocanız usta bir manipülatör.
Ve size uyguladığı şeyin adı duygusal şiddet.
Şu yazıyı okumanızı ve manipülatör insanlar konusunu araştırmanızı öneririm.

Peki değdi mi onca yorulmana? Merak ettiğim için soruyorum

Back
X