Boşanma kararsızlığı

Kesinlikle haklısın, ben kendi ellerimle bu hale getirdim. Hepsi benim eserim, ama zamanında akılsız davrandım diye hep böyle gitsin istemiyorum. Bütün o tavizleri geri almadan sağlıklı bir evlilik olmaz. Evi aldık ama ikimiz de birbirimize bu ev yatırım için oturmak için değil, buradan taşınacağız bir gün diye söylüyoruz hep. Çünkü artık istemediğimi hem kendim anladım, daha sonra onun anlamasını sağladım.

Güven sorunum da çözülür mü bilmiyorum, söylediğinde haklısın, aynı evde farklı oluyor, bir sarılmasıyla kalbim ısınıyor. Belki aynı evde yaşarsak güvenirim alışırım ona. Ama hiç bir şey değişmezse de Rabbim inşallah hayırlı bir şekilde bitirebilme gücü versin bana

Teşekkür ederim sana ya yazmak bile rahatlattı :)

Ahh canım seni o kadar iyi anlıyorum ki.
O düzeni değiştirmek senin elinde.
Ama çat diye olmaz kabul edersin ki emek şart.
Yoracak, bir şeyler eksilecek bizden ama emeksiz yemek nerede?

Eşine kalbinin ısınması, bu kadar kavgaya rağmen hala seviyor olman bile büyük bir şey.
Ve ailesinin anlayışlı insanlar olması inan bana süper bir şey!

Değiştir bu düzeni yavaş yavaş.
Bak başlamışsın bile hep gitmiyorum artık günü birlik de olsa o geliyor diye.
Nisana kadar böyle içinden geldiği gibi yap.
Kendini zorlamadan.

Sonra aynı evde bir başlayın, unutun bu zor günleri.
Sonra evi de değiştirirsiniz, bal tadında bir evliliğiniz olur inşallah.

Tek derdin bu olsun.

Sapığı var, sorumsuzu var, benimki gibi derdi bitmezi var
Ama benimkinden beterleri de var elbette ben de öyle duruyorum işte.

Çok mutlu olmanı dilerim :)

Eger mutsuzsan gercekten uzatma. Cunku olmuyorsa olmuyor. Sadece daha cok yipraniyorsun. Benim esim normalde de iyi bir insan degil o yuzden ben cok arada kalmiyorum. Seninki iyi bir insan olabilir ama sana uygun degilse, aradiklarini bulamiyorsan, tatmin olamiyorsan cok fark etmiyor ne kadar iyi oldugu. Ben hayatimda baska biri olmayacak bile olsa goze aldim ayriligi. Omur boyu yalnizliga bile raziyim, o kadar kotuydu evliligim. Zaten takip etmissin. Sen daha bir arada olmayi yasamamissin. O yuzden bence bekle dedigim gibi. Beraber olmaya baslayinca da gozlemle. Sonra karar ver.

Hissettiğin duyguların bitmesini bekle.. o bitince tek bi gözyaşı dökmüyosun bile.. ilişkiler duygular bitince bitmeli diye düşünüyorum.. ve zaten yaşadığın her kötü olay içinden bir şeyler kopup götürüyor.. o yüzden dışardan izler gibi izle sadece kendini ve ilişkini..

Merhaba. Sanıyorum konu biraz soğumuş ama benim daha sıcak olan derdime biraz derman olacak gibi geldi. Esasında ben de boşanmaya karar verme eşiği nedir diye merakımdan geziyordum. Sonra bu konuyu ve gibigibiyim'in yazdığı bir yorumu gördüm. "o eşiği beklersen boşanamazsın" Gerçekten hak verdim. Konu sahibinin durumuna birkaç bişey yazmak istiyorum. Nisanda aynı şehirde yaşamaya başlayacaksınız sanıyorum. Bu zamana kadar geçen süreçte değişen bir şey oldu mu? Durumu idare mi ettiniz yoksa çözüme ulaşan şeyler oldu mu? İletişimsizlik benim de sorunum. Aynı evdeyken başka şehirlerde gibiyiz. Merakımı mazur görün. Kendimden bişey bulduğum için sormak istedim.

kesinlikle katılıyorum

Merhaba,

Evet 15 gün sonra aynı evde yaşamaya başlayacağız. Bu süre içinde değişen çok şey oldu. Daha kolay iletişim kuruyoruz, eşim üstüme çok düşmeye başladı. Ben de eskiye göre daha mutluyum ama tabi hala bir güvensizlik var. Mesela anne olmayı normalde istediğim halde şu durumumda asla istemiyorum.

gibigibiyim haklı, sürekli bişeylerin olmasını beklemek de bir nevi çözümsüz bırakıp ileri ötelemek. O nedenle o eşik gelmiyor :)

Herkesin şartları farklıdır tabi, ben çözümü evliliğimden vazgeçmekte buldum (önceden hep toplarlayan ve alttan alan taraftım). Kendi kendime sürekli telkin verdim, hayattaki en önemli şey sensin, bir tane hayatın var onu da eziyet çekerek heba etme dedim hep. İşimi sağlamlaştırdım, sosyal çevremi genişlettim, içimde kalan şeylerden geri kalmamaya çalışıyorum, yüksek lisansa başlamaya niyetliyim vs. Çünkü anladım hayatımızı kendimize göre şekillendirmeliyiz, kimse için kendimizden çok şey vermeye değmez. Şu anda evliliğimde daha mutluyum evet, ama durum kötüye giderse de bırakıp gitmeyi bilmek gerekiyormuş onu anladım.

Benim eşim biraz güç yarışını sever, tartışmada üste çıkacak ya laf ebeliği de yapar boşanmayla da korkutur :) önceden çok üzülüyordum ama artık değil. Mesela haftasonu yine önceleri boşanmayla korkuttuğu bir konudan trip attı bana (haksızdı), geldi biz bu konuda neden anlaşamıyoruz acı çekiyorum ben falan dedi. Önceden içimden bişeyler kopardı ama bu sefer açık açık niyetini söyle yapalım ne yapacaksak dedim. Gözlerini aça aça ne demek yani boşanalım mı en ufak şeyde bu kadar basit mi dedi. Umursamadım işe gitti, akşam geldi sarıldı falan. Anladım ki karşımdaki bir oğlan çocuğu ona göre davranmak lazım.

Bizim ilişkimiz pozitif yönde ilerlemeye başladığı için şu an devam ediyorum. Ama anladım ki kimse için ömür tüketmeye değmez. Önce kendiniz, kendi mutluluğunuz. Mutsuz bir yaşam sürmeye layık değilsiniz. Bu düşünceyi iyice sindirirseniz zaten bu davranışlarınıza sözlerinize yansır, tek başına da mutlu olursunuz kıymet bilen bir eşle de.

Uzun oldu biraz,

Merhaba arkadaslar. Butun konusmalari okudum. Birbirimize ne cok benzer seyler yasiyoruz. Bende bosanma konusunda dusunme asamasindayim.. konuyu acan arkadasa sormak istiyorum bir duzelme oldu mu iliskinizde ? Yani sans vermeye deydi mi ? Son durumunuz nedir. Ben defalarca sans verdm artik duzelmesinden umidi kestim. Acaba gercekten duzelen oluyor mu gercekten meraktan soruyorum

bence hele bir aynı eve girin. ondan sonraki ilk bir yıl size yol gösterir.

Konu sahibi arkadaş boşandı...
Değmedi yani..

Şimdi daha iyi kendisi..

her evliligin ilk yillari boyle oluyor hele bur birlesin daha yakin olursunuz biraz daha sabret arkadaslarsa demis erkeklerin geneli kocaniz gibi

Konu hortlamış
Gokyuzukedisi bu konuyu açtıktan sonra bir süre daha evliliğim devam etti. Bir gün çok iyiken ertesi gün kötüydük, birçok şey oldu tabi beni boşanma kararına iten sonuç olarak bu gelgitli evlilik beni çok yordu ve yaklaşık bir yıl önce boşandım.

Herkesin yaşamı karakteri koşulları farklıdır ama kendim için konuşacak olursam beyne bir kurt düşüyorsa güven bir kez gidiyorsa artık eskisi gibi olmuyor bi yerde kopuyorsun. Değmiyor yani ömrünü tükettiğine. Hiç pişman olmadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…