- 2 Mart 2024
- 196
- 22
- 18
- 24
- Konu Sahibi sogukbaklava52
-
bizim hic birşeyimiz yok biz bağımsızlığımız ı kuramadık kaynanamla yaşıyorduk O da zaten 2 yıl boyunca çalışamadı Çünkü birinde askere gitti diğerinde de abisi ameliyat olduğu için tarla ile uğraşmak zorunda kaldıYanlışlarla dolu bir hayat. Bundan snrası için bari doğru atımlar atın ve bosanın. Kızınızı alamaz boş rüzgar yapıyor. Bölüşelecek malıniz varmı evlendikten snra aldgnz ?
Kişisel ve gelişimsel olarak hiçbir sıkıntı yok maddi olarak fakirim babam yaşlılık emekliliği alıyor başka bir şey yok10 aylık bir bebeği çok kötü bir durum yoksa (sizin açınızdan) babaya vermeleri imkansız.
Yani ağlamak sızlamak değil de çok düşünüyorum Ne yapmam gerekiyor diye bana diyor hiçbir şey talep etmeden boşanacaksın diyor o zaman kızımı veririm diyor Ben de korkuyorum Hani Kızı 2 sene Tamam bende kaldı ben büyüttüm Ya ya 2 yaşından sonra velayet davası açıp elimden alırsa diye çok korkuyorum Çünkü kızımdan başka hiçbir şeyim yok Ne param ne bir şey mi hiçbir şeyim yok2 kere boşanmaktan vazgeçmenize değdi mi?
Adam nasıl adınıza borç yapabildi? Hiç mi ayıkmadınız ya?
Kaçarak evlenmişsiniz, işiniz gücünüz yok. Zaten evlilik baştan itibaren hatalıyken neden bir de çocuk yaptınız? Şu an en acilinden avukat lazım size ama parasızlıktan o da imkansız.
Yani ne desem bilemedim. Tek tavsiyem lütfen artık düşünmeden hareket etmeyin. Geldiğiniz durumun nedeni düşünmeden hareket etmeniz.
Kızınızı da böyle bir aileye asla vermeyin. Belediyeye, ilinizdeki yardım kuruluşlarına, kadın derneklerine falan başvurun derim. Bir avukat yol göstermezse işin içinden zor çıkarsınız gibi görünüyor.
Elinizde telefon var, internet var. Lütfen araştırın soruşturun, ağlayıp sızlayıp duracak lüksünüz yok şu anda.
Daha öncesinde belediyeye başvurdum Benim ailemin de durumu olmadığı için aileme zaten ailene yardımı yapıyoruz sana bir yardım yapamayız evinizde yardım alan kişi var görünüyor dediler maalesef yardım edemediler diğer türlü de ben kadın sığınmaya gitmek istemiyorum2 kere boşanmaktan vazgeçmenize değdi mi?
Adam nasıl adınıza borç yapabildi? Hiç mi ayıkmadınız ya?
Kaçarak evlenmişsiniz, işiniz gücünüz yok. Zaten evlilik baştan itibaren hatalıyken neden bir de çocuk yaptınız? Şu an en acilinden avukat lazım size ama parasızlıktan o da imkansız.
Yani ne desem bilemedim. Tek tavsiyem lütfen artık düşünmeden hareket etmeyin. Geldiğiniz durumun nedeni düşünmeden hareket etmeniz.
Kızınızı da böyle bir aileye asla vermeyin. Belediyeye, ilinizdeki yardım kuruluşlarına, kadın derneklerine falan başvurun derim. Bir avukat yol göstermezse işin içinden zor çıkarsınız gibi görünüyor.
Elinizde telefon var, internet var. Lütfen araştırın soruşturun, ağlayıp sızlayıp duracak lüksünüz yok şu anda.
Bizim ortak olarak aldığımız hiçbir şey yok Ne evimiz ne arabamız hiçbir şeyimiz yok eşyamız falan hiçbir şeyimiz yok Bir yıl kaldım onunla o da kaynanana Kaldı 1 yılda baba evinde kaldım şimdi görümcemle kalıyoruz Yarın diyor ben izinliyim boşanma davası açalım dilekçe yazalım diyor avukat falan bulacak mı bilmiyorumSaçma sapan fikirlerle sizi sindirmeye uğraşıyor. Tüm haklarınızı alın kızınızı sizden alamaz. O yaştaki çocuğu devlet anneye verir eğer çocuk için uygunsuz bir durum yoksa. Uyuşturu gibi şiddet gibi şeyler yoksa çocuk sizindir
Bizim ortak olarak aldığımız hiçbir şey yok Ne evimiz ne arabamız hiçbir şeyimiz yok eşyamız falan hiçbir şeyimiz yok Bir yıl kaldım onunla o da kaynanana Kaldı 1 yılda baba evinde kaldım şimdi görümcemle kalıyoruz Yarın diyor ben izinliyim boşanma davası açalım dilekçe yazalım diyor avukat falan bulacak mı bilmiyorumSaçma sapan fikirlerle sizi sindirmeye uğraşıyor. Tüm haklarınızı alın kızınızı sizden alamaz. O yaştaki çocuğu devlet anneye verir eğer çocuk için uygunsuz bir durum yoksa. Uyuşturu gibi şiddet gibi şeyler yoksa çocuk sizindir
Askere gitmeden önce kendi borçları vardı Bana dedi ben askere gideceğim dedi Şimdilik dedi Senin karttan kendime aktarayım ödeyeyim bunları dedi askerden gelince ben bunları tek tek ödeyeceğim dedi Sen eline hiçbir şey sürmeyeceksin dedi askerden döndükten sonra da işte abisinin ameliyatıydı benim doğumumdu derken çalışamadı ödemediSizi nasıl bi borca sokmus acaba ?
gecmıs olsunBizim ortak olarak aldığımız hiçbir şey yok Ne evimiz ne arabamız hiçbir şeyimiz yok eşyamız falan hiçbir şeyimiz yok Bir yıl kaldım onunla o da kaynanana Kaldı 1 yılda baba evinde kaldım şimdi görümcemle kalıyoruz Yarın diyor ben izinliyim boşanma davası açalım dilekçe yazalım diyor avukat falan bulacak mı bilmiyorum
Askere gitmeden önce kendi borçları vardı Bana dedi ben askere gideceğim dedi Şimdilik dedi Senin karttan kendime aktarayım ödeyeyim bunları dedi askerden gelince ben bunları tek tek ödeyeceğim dedi Sen eline hiçbir şey sürmeyeceksin dedi askerden döndükten sonra da işte abisinin ameliyatıydı benim doğumumdu derken çalışamadı ödemedi
Arkadaşım öncelikle bağlı bulunduğun ilde adli yardım merkezine git istedikleri evraklar var gelirin yoksa üzerine kayıtlı ev araba vs yoksa sana avukat görevlendirme yapıyorlar seni vekilin çok daha doğru yönlendirir o parasını adli yardımdan alır ayrıca velayetin babaya verilmesi in şartlar var onları eşinin
teşekkür ederim . Şu an görümcemin evinde yaşıyoruz o şu an işte çalışıyor İşten çıkış aldı birkaç gün sonra işten ayrılıp Urfa'ya annesinin yanına dönecek Bana da diyor Sen de babanın evine gidersin diyor" Akşam gelince bir konuşacağız Ona göre ben buraya sonucu yazarım herkese teşekkür ederim bilgiler içinBu 250 bini öderim, cocugu ver olayi mesajla konustugunuz birsey mi? Oyle degilse derhal mesajlasin kendisiyle bu konuda, kendi borcu olduğunu ve velayet karşılığında odeyecegini soyletin bi sekilde.
Sonra acilen ilinizdeki baroya (Ankara'daysaniz belediyenin kadin dayanisma birimi de olur) gidiyorsunuz ve durumunuzun olmadigini belgeliyor, kendinize avukat istiyorsunuz ve avukatin sozunden asla cikmiyor, bu adami da bosuyorsunuz.
Yapabileceginiz en mantikli sey bu.
tek varlıgm herşeyim kızım cok korkuyorum elimden gider diyeKızını alacak demek, başını alır demeye geldim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?