Boşanma sebebim olacaklar..

merve2424

Deniz'im
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2012
76
1
16
İzmir
Sorunumu çözmemde yol gösteren,vakit ayırıp yorum yazan ve yardımcı olan herkese teşekkürler..Konunun uzamaması adına bu değişikliği yapma gereği gördüm.Derdi olan herkese Allah yardımcı olsun en kısa sürede benim gibi yaşamı normale dönsün,tekrar teşekkürler..

Son düzenleme:
Hayatim kendini uzmemeye calis bebegini dusun, esinde eger iyi bir insansa hatasini anlicaktir. Sabirli ol ama olurda boyle seyler tekrarlarsa sende hic benim gibi yillarini harcama, cek git.. Madem ailen anlayisli senin hatalarini kabul ediyor, hem bebegini buyutur hem okur, hem calisirsin onlarin destegi ile.. 3 -5 senen zor gecsede kendi ayaklarin ustunde durunca bak gor hangi erkek ayagina kapanmaz.. Kultur farki her zaman buyuk ve kapanmaz bir problem, napican cahil cirkef bir kaynanan varsa zaten Allah`indan bulur..

tatlım önce sakin ol, ikiniz de streslisiniz evliliğinizin ilk yılları kavga gürültü arada kalmalarla geçmiş eşine de hak ver onun durumu da zor, sinirle ağızdan neler çıkmıyo ki üstelik sen hamilesin ve hamileyken insan aşırı tepkiler veriyor ve bunun farkında da olmuyor, siz nelere göğüs germişsiniz şimdi eften püften şeyler yüzünden pes mi edeceksiniz, ayrıca kayınvalidenler gelmesin çok önemli değil huzurun kaçıyorsa görüşme daha iyi, Allahın izniyle kimseye muhtaç olmazsın sen yeter ki sakin ol ve eşinle ailesi yüzünden karşı karşıya gelme...

Merve kusura bakma seni hamile halinle uzmek de istemiyorum ama
neden okulunun bitmesini beklemedin?

Ayrica anne baba rizasi alinmadan yapilan evliliklerin bir cogu husranla sonuclaniyor

Yine kv. gelip gelmemesini ikiniz de maddi yardima dayandiriyorsunuz
kusura bakmasin da esin bunu seni kacirirken dusunecekti

Kimse size bakmaya mecbur degil

20 Liralik kontor almislar demissin demek ki ona ihtiyacin oldugunu dusunmusler, zira ekmek parasini annesinden isteyen,
onun yerine ogluna pazar parasi veren bir anne var

Kimseye bahane bulma,
evliliginiz biterse esin yuzunden biter,
adam ekmek parasini bile utanmadan annesinden istiyor

calismiyor mu esin?

Bir de cocugunuz olacak, yani ne diyeyim,
akilsiz basin cezasini ayaklar cekermis...

Son düzenleme:
Yazık etmişsin kendine.
Ama olan olmuş artık. Eşinin ailesi niye birden bu kadar yüz çevirdi , olmayan şeylei olmuş gibi anlattı bilemiyorum ama
Sanırım bu hamilelik erken olduu
Belki okulunuzu bitirip, beraberce çalışıp ayaklarınız üstünde durmayı becerdikten sonra bebk sahibi olmanızı bekliyorlardı aslında
Doğrusu da bu.
Belki oğullarının bu sorumluluklar altında ezilmesini istemiyorlardı.
Çok üzülüyorum gencecik insanların hayatlarının yönünü geri dönülemeyecek şekilde değitirmesine.

basta planımız benm okulu bitirmemdi zaten ailemde bu sartla verdi beni.onlarda bir ton söz verdiler beni istedkleri gün merve artk bizim kızımız merak etmeyin diye.Sonrasında da güzeldi hersey gelirdi kaynanam ilgilenirdi arardı sorardı,ne zaman hamile kaldıgımı ögrendi değişti kadın görümcemde etkiliyo onu biliyorum çünkü ne alsam aynısını gidip alan bi tip.Bebeğimizde planlı olmadı bende kist var ve ilaç kullanıyordum doktor bana ilacı bırak cocugun olmaz zaten dedi ve bıraktım aldırmayı cok dusundum ama yapamadım.Normalde benim eşim cok mantıklı birisidir anlayışlıdır ama neden böyle yaptı bende bilmiyorum.Durumları olmasa tamam dicem yardım etmesinler ama birden böyle davranmalarını anlamıyorum.Ben saygımda kusur etmedim hiç onlara ama koskoca kadın aglayarak oglunu aradı ve iftira attı resmen bana,geliyorum kapıya beni içeri almıyo dedi.eşimde bana patlıyo haliyle.aileme haber verirsem geri dönüşü olmaz bi daha o yuzden bıkac gun beklemeyi düşünüyorum.ailem bana her zaman sahip cıkarlar bebegimede bakarlar ama ben yuvamın yıkılmasını istemiyorum.bebegim biraz buyusun banka sınavlarına hazırlanıp kendi paramı kazanıcam zaten ama bu dönemde bana böle yapmaları üstelik eşimin böyle laflar etmesi mahvetti beni ne yapacagımı bilmiyorum.

Seni cok iyi anliyorum. Bende daha 7-8 hafalikken esimin ailesi yuzunden esimle cok kotu kavga etmistim. Ve akraba oldugumz icin duymayan kalmamisti.
Esim de bu kavga sirasinda cok agir laflar soylemisti bana. Ara sira aklima geliyor cok uzuluyorum.
Simdi hatasini anladi umarim senin esin de anlar. Ama unutulmuyor yasananlar.

Son düzenleme:

Hiçbişeye üzülmüyorum eşimden duydugum laflara uzuldugum kadar her defasında evden kovuyo beni ara anneni gelsin alsın seni orda kal bu gece diyo tek laf ettirmiyo ailesine ama benim ailem her defasnda kötü olan oldu onca tartısmaya ragmen bize sahip cıktılar babam her ay kontrollerime işini gucunu bırakır beni göturur annemde aynı seklde torunu için deliriyo.Ama onlarda hiçbi heves yok hele babasında hiçbi tepki yok meraba baba iyi aksamlar diyorum adam yuzume bakmıyo ve ben ona bu zaman kadar agzımı acıp tek laf etmedim.Bana hamile halimle bunları yaptılar ya en çok eşime kızıyorum zaten digerleri umrumda degil.Ben onun için ailemi karsıma aldım ama o bebegi için karısı için bu lafları etti.Ama allah büyük ümitsiz degilim..

duruma üzüldüm sen eşin için herşeyini ertelemişsin ama onun sana söylediği laflara bak,zaten hamileyken insan daha da hassas oluyor.seni çok iyi anlıyorum çünkü bende 17 yaşında evlendim,eşimin ailesiyle hala sorunlarım var ne kadar iyi davransamda.
erkeklerin çoğu böyle maalesef,keşke günlüğünü ortalarda bırakmasaydın.

Ama bu kaçıncı olay ki her defasında beni kovuyor diyorsun?

Yazık gerçekten yazık, degmeyecek bir insanı bir de evlat sahibi yapacaksın,
gerçekten üzüldüm durumuma.

Ve bir gün yine seni kovdugunda ara aileni gelip alsınlar seni,
gitmez diyip tepene çıkmış iyice...

Son düzenleme:
Bazen diyorum kızım sen aptalsın neen duruyosun çek git diye ama ilerde pişman olacağım bişeyde yapmak istemiyorum.Bu sondu zaten ben bu kovma olayını ailesinede söyledim onlarda ayıpladılar ama nafile.Ben hep iyi niyetimden kaybettim zaten eşim dedim olur böyle seyler dedim hep evimde oturdum bir tek arkadasım kalmadı gorustugum bi anneme gidip geliyorum baskada kmseyle gorusmuyorum sırf onun için.Bir daha aynı seyleri duyarsam zaten defolup gidicem bebeginide göremicek benide.

Okulun bitmeden evlendiğine pişman olduğun kadar olacağını sanmıyorum.

Bence boşanma sebebin eşinin ailesi degil ; eşinin ta kendisi.anlattiklarina gore o adam ne babalığı hakediyor ne de senin esin olmayı.

İleride pişman olacağın sey; kocanın yanında kalmaya inatla devam etmen olur bence.

Hem sen bu kadr mantıklı davranacağına biraz o mantıklı davransın. Pişman olacağı seyler söylemesin. Sen böyle davrandikca o bi lafları etmeye seni evden kovmaya devam edecek. Gidiyorum de ve git. Bak o zaman nasıl paçaları tutuşacak?

Haklısınız..Bu ona verdiğim son şanstı ama bi taraftanda ailemin yanına gittiğimde çok utanıcam bana biz sana demiştik diyecekler haklılarda..Eşimle konusmamaya karar verdim zaten yatmıs uyumus içerde gayet rahat bı sekilde bende onu takmamaya karar verdim baktım düzelmiyo toplarım esyalarımı giderim yapılcak baska bişey bırakmamıs olacak o zaman..

Ben insanları şımartmayı seven bi tipim hele eşimin üstüne cok titrerim bi yandan seviyorum onu ama bi yandan bana yaptıkları söyledikleri sayesinde bende olan sevgisini bitiriyo kendi eliyle diliyle...Allahtan dileğim bebeğimi sağlıkla sıhatle kucağıma almak..İnat edersemde giderim okurum elime alırım meslegimi oda sap gibi kalır bizsiz ama vicdansızca davranamıyorum hiçbi zaman o yuzden hep üzülen ben oluyorum.

Neden git diyor biliyor musun kactigin icin. Ailen seni kabuk etmez sorun yasarsin diye senin yerinde olsam giderim bosanmak icin degil ama ne olursa olsun ailem arkamda bunu bilin diye....

Siz iki kisiyken ekmek parasina muhtac oluyorsunuz, bir de bebek yapmaniza anlam verememis olabilirler mi? Sonucta onlar yardim etmek zorunda kalacaklarini biliyorlardir.

Ayrica yardim etmek zorunda degiller, siz evlenmeden once kendi geciminizi dusunmeniz lazim.

Neden git diyor biliyor musun kactigin icin. Ailen seni kabuk etmez sorun yasarsin diye senin yerinde olsam giderim bosanmak icin degil ama ne olursa olsun ailem arkamda bunu bilin diye....

Evet farkındayım böyle oldugunun bu zamana kadar hep oturayım evimde istedim düzelir dedim çünkü benm eşim çok sinirli biri en ufak şeye parlar sonra bişey olmamış gibi davranır ama ben hazmedemiyorum artık.Ben yanında ağlıyorum da bana sus aglama aglıyorsan ben gidiyorum diyo böylede duygusuz bi adam beni sevdigini biliyorum ama ailesi işin içine girince tek laf ettirmiyo onlara.Biz evimizde başbaşayken kimse karışmıyorken geçinip gidiyoruz ama ne zaman aileyle ilgili konular açılıyo eşim canavara dönüşüyo.Böyle iki yönlü davranması zaten beni arada bırakıyo.Ama bu sondu dediğim gibi ne olursa olsun ailem beni bırakmaz yarı yolda bu seferde susucam son kez.

Yargılamak ne kadar kolay:)) ama düşüncenize saygı duyarım haklısınız tabiki yardım etmek zorunda değiller.İnsanın içinden gelmesi lazım evladının yavrusu için bi katkıda bulunmak.Ben kimseye silah zoruyla bize para verin demedim paracı bi insanda değilim.Ama bizde hamile kadına yardımcı olunur bi eksiği varsa alınır yada ne bileyim bebeği için bişey yapılır.Üstelik o babanne olacak.Ben bir defa söyledim bir dahada söylemem zaten.Benim ailemde mecbur degil bizimle ilgilenmeye ama torunları için hevesleniyorlar ve bişeyler yapmak içlerinden geliyo.Planlı bi gebelik olmadıgı için böyle oldu ama rabbim iyikide vermiş onu bana ben ağlarken bile bi tekme atması gülümsememe sebep..

Sizi tebrik ediyorum, aşık olur olmaz şartlar hazır olmadan evlenmişsiniz. Ham olmayan bir meyveyi sindirmek zordur, sizinki o durum şu anda.

Eşinize gelince,o da sizin gibi öğrenci falan sanırım ekmek alacak parası olmadığına göre, baba olacak olgunluğu da yok eş olacak olgunluğu da maalesef.

Ya böyle böyle eşinizin olgunlaşacağı yaşları beklersiniz çile doldurarak, ya da resti çekersiniz.

Kaçtınız,hata yaptınız diye ömür boyu ezilecek değilsiniz ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…