tamam da, hatalarinin bilincinde zaten konu sahibi... ve dikkatli okursan kv kismi için surekli "neyse bosver" "neyse o da onemli degil" demis...
asil kafasina takilan sey esinin "git" "sesini duymak istemiyorum" "kapi orda" seklinde konusmasi ki kendisi hamile oldugu için gitse bi turlu gitmese bi turlu...
sorun ne demissin ya, sorun esinin davranislari ve bu konu hakkinda yardimci olmamizi istiyor, ben oyle anliyorum...
Düşüncelerime tercüman olduğunuz için teşekkürler..
bisey deil tatlim, kendine iyi bak, bebegine de.. ins hersey duzelir butun bunlar birer kotu ani olur..
tamam da, hatalarinin bilincinde zaten konu sahibi... ve dikkatli okursan kv kismi için surekli "neyse bosver" "neyse o da onemli degil" demis...
asil kafasina takilan sey esinin "git" "sesini duymak istemiyorum" "kapi orda" seklinde konusmasi ki kendisi hamile oldugu için gitse bi turlu gitmese bi turlu...
sorun ne demissin ya, sorun esinin davranislari ve bu konu hakkinda yardimci olmamizi istiyor, ben oyle anliyorum...
canım yanlış anlaşılma olmasın ben kaçtığına kızmadım, eşinin laflarını buna bağladım.. kaçtığı için eşi kendisini garanti görüyor ve ona ağzına geleni söylüyor düşünsene.. kimsede kendini akıllı veya üstün görmüyoki burda.. hepimiz insanız.. seviyoruz, seviliyoruz.. yaptığımız şeylerden kendimiz sorumluyuz.. kaçtığınız için yargılanacak değilsiniz elbette.. keşke her kaçan sizin kadar mutlu olsa..inanıyorumki bu arkadaşımız da çok mutlu olucak, ama zaman lazım.. hamileliğin verdiği hassasiyet de var. eşinin daha yapıcı veya anlayışlı olması gerekmiyo mu sizce.. ben sadece buna takıldım, yoksa kesinlikle yargılamadımCanım Bende 21 yaşında 1.5 senedir evli 6 aylık hamile bir bayanım ve hemen hemen senin yaşadıklarının hepsini yaşadım ve halada yaşıyorum. Burda yazılan hepsini okudum. Belki bunu söylediğim için Bende tepki alacağım fakat insanlar kendilerini okadar üstün, akili, hatasız görmeye başlamış ki, burda sana fikir üretilip yardım edileceği yerde herkez kaçıp evlendiğin için sürekli hatalarından bahşedilmiş. Bende kaçarak evlendim, bunun doğru birşey olduğuna asla desteklemiyorum ama bazende hayata gerçekten engel olmadığını bir yol vardır diye inanıyorum. Şimdi bazı arkadaşlar herkez kendi yolunu kendisi çizer diye şeyler yazacaktır fakat Ben buna katılmıyorum. Hayata birşeyleri yaşayıp tecrübe etmen gerekiyorsa Bu zaten kendiliğinden olur. Suan 1.5 sene öncesine gitsem tekrar hiç şüphesiz tekrar eşimle evlenirdim. Bizde okadar çok sorun yaşadık ki anlatamam.. ama eminim kı Sen tahmin edebiliyorsundur.
Senin konuda gelince, hayata hiç bir KULUN seni üzmesine, kirmasina, yipratmasin izin verme. Her kim olursa olsun Bu ister senden yaşça büyük kv olsun veya kp olsun yada senden daha Iyi durumda olan birisi olsun, eşin dahi olsa tek birşeyi unutma her ne olursa olsun bütün insanlar eşittir. Hata yapanlar, hayat boyu hata yapmadığını sananlar.. birbirimiz arasında hiç bir fark Yok sonuç olarak hep aklında şu bulunsun ki herkesin dönüp dolaşıp gideceği tek yer Var oda zamanı geldiği zaman toprağın altı. Etrafında eminim kı sana akıl, nasihat verip artı sürekli hatalarini söyleyen insanlar vardır. Şu halinde sakin onlarıda kafana takip kendini daha fazla üzme, çünkü şöyle düşün o hatalarını sana sürekli anlattıp duran insanlar bundan hiç bir zaman vazgeçmicekdoğanın kanunu olarak böyle kendilerine göre hatasız olan insanları kabullenmek onlara Bu hatayı neden nasıl hangi sebeble anlatmaktan daha kolay. Sonuçta kendinden başka hiç kimse asil yaşadıklarını bilip, Seni içten içe anlayamaz. Daha fazla uzatmadan şunu söylemek istiyorum, eşinin Seni çok sevdiğine inanıyorum. Bu yüzden ikinizede biraz zaman ver, ama Bu zaman içinde birbirinizden uzaklaşmayın. Bu dönemde yani hamileyken biraz zor biliyorum ama azda olsa bazi şeyleri altan almaya çalış, o uzak duruyorsa Sen durma. Unutma ki siz neler yaşadınız Bu günlere çok şükür Iyi veya kötü geldiniz. Kaçıp evlenmek hem cesaret hem buyuk bir aşk gerektirir maddi durumunuz Insallah en kısa sürede düzelir, hepimizin ekmek parası bulamadığı günleri olmuştur herzaman güllük gülistanlık olcak değiliz ya.. şükürler olsun halimize. Sen Simdi ilk başta kendine çok dikkat et sonrada karnındaki o minik yavruna. Haaa sunuda unutmaaa biz cm şanslıyız allahın sevdiği kullariyiz ki o minik bebekleri bize layık görmüş, anneliği o kutsal görevi bize uygun görmüş. Biliyorsun kı rabbim nasip gördüğü sürece bunu her kadına veriyor umarım en kısa sürede herşey düzelir. Hayırlı geceler diliyorum ...
basta planımız benm okulu bitirmemdi zaten ailemde bu sartla verdi beni.onlarda bir ton söz verdiler beni istedkleri gün merve artk bizim kızımız merak etmeyin diye.Sonrasında da güzeldi hersey gelirdi kaynanam ilgilenirdi arardı sorardı,ne zaman hamile kaldıgımı ögrendi değişti kadın görümcemde etkiliyo onu biliyorum çünkü ne alsam aynısını gidip alan bi tip.Bebeğimizde planlı olmadı bende kist var ve ilaç kullanıyordum doktor bana ilacı bırak cocugun olmaz zaten dedi ve bıraktım aldırmayı cok dusundum ama yapamadım.Normalde benim eşim cok mantıklı birisidir anlayışlıdır ama neden böyle yaptı bende bilmiyorum.Durumları olmasa tamam dicem yardım etmesinler ama birden böyle davranmalarını anlamıyorum.Ben saygımda kusur etmedim hiç onlara ama koskoca kadın aglayarak oglunu aradı ve iftira attı resmen bana,geliyorum kapıya beni içeri almıyo dedi.eşimde bana patlıyo haliyle.aileme haber verirsem geri dönüşü olmaz bi daha o yuzden bıkac gun beklemeyi düşünüyorum.ailem bana her zaman sahip cıkarlar bebegimede bakarlar ama ben yuvamın yıkılmasını istemiyorum.bebegim biraz buyusun banka sınavlarına hazırlanıp kendi paramı kazanıcam zaten ama bu dönemde bana böle yapmaları üstelik eşimin böyle laflar etmesi mahvetti beni ne yapacagımı bilmiyorum.
Hiçbişeye üzülmüyorum eşimden duydugum laflara uzuldugum kadar her defasında evden kovuyo beni ara anneni gelsin alsın seni orda kal bu gece diyo tek laf ettirmiyo ailesine ama benim ailem her defasnda kötü olan oldu onca tartısmaya ragmen bize sahip cıktılar babam her ay kontrollerime işini gucunu bırakır beni göturur annemde aynı seklde torunu için deliriyo.Ama onlarda hiçbi heves yok hele babasında hiçbi tepki yok meraba baba iyi aksamlar diyorum adam yuzume bakmıyo ve ben ona bu zaman kadar agzımı acıp tek laf etmedim.Bana hamile halimle bunları yaptılar ya en çok eşime kızıyorum zaten digerleri umrumda degil.Ben onun için ailemi karsıma aldım ama o bebegi için karısı için bu lafları etti.Ama allah büyük ümitsiz degilim..
Yargılamak ne kadar kolay:)) ama düşüncenize saygı duyarım haklısınız tabiki yardım etmek zorunda değiller.İnsanın içinden gelmesi lazım evladının yavrusu için bi katkıda bulunmak.Ben kimseye silah zoruyla bize para verin demedim paracı bi insanda değilim.Ama bizde hamile kadına yardımcı olunur bi eksiği varsa alınır yada ne bileyim bebeği için bişey yapılır.Üstelik o babanne olacak.Ben bir defa söyledim bir dahada söylemem zaten.Benim ailemde mecbur degil bizimle ilgilenmeye ama torunları için hevesleniyorlar ve bişeyler yapmak içlerinden geliyo.Planlı bi gebelik olmadıgı için böyle oldu ama rabbim iyikide vermiş onu bana ben ağlarken bile bi tekme atması gülümsememe sebep..
Ekmek paramız olmadan evlenmedik biz son bir aydır sıkıştık yazdım ama okumadınız sanırım.Sefalet içinde olsaydık neden evlenelim ki her iki tarafın aileside istedi bu evliliği gerekenler yapıldı.Bir ay öncesine kadarda durumumuz gayet duzgundu gereksiz masraflar cıktıgı için annesinden istemesini söyledim ben surekli onlara muhtac yasamıyoruz yani.
Olan olmuş artık evlenmişsiniz şöyle olsaydı böyle yapsaydın demek yersiz olacak . Şuanda bebeğini düşünmek zorundasın. Eşinde ani bi çıkış yapmış eminim kafasını toplayıp mantıklı düşünecektir. Ailesinin neden o şekilde davrandığını gerçekten anlayabilmiş değilim . Çok garip:44:
kızlar madem burda kız kızayız dürüst olmalıyız en azından birbirimize
çalışan kadınlarla ilgili bi konu vardı bi arkadaş çıktı dediki efendim çalışmak erkeğin görevi ataerkil toplumuz, bende cevaben şunu demiştim madem ataerkiliz o zaman bayram seyran yaklaştıkça buraya kimse vay kayınvalideme gitmek istemiyorum her sene gidiyoruz benim ailemde niye 2 gün kalıyoruz türevinde konu açmasın, madem ataerkiliz paşa paşa kocanızın peşinden gidin, bi diğer örmekte bu konuda olduğu gibi maddi beklenti, kv kp düğün yapsın ev kursun maddi destek sağlasın ama sık sık aramasın karışmasın vs, bu ikilikten kurtulmamız lazım bence, işimize gelince öyle işimize gelmeyince böyle diye bi durum yok, ne şamın şekeri ne arabın yüzü diceksin o zaman
mervenin durumuna gelirsek, ben 27 yaşındayım bende evliyim hiçbi gelin şu kadar gün oldu kv aramadı gelmedi diye dizini dövmez mervede ilgisizlikten değil maddi bunalımdan dolayı destek bekliyo bu kadar net, hayatta sen nerde duruyosan karşındakilerde ona göre konumlanır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?