Boşanma sebebim olacaklar..

Düşüncelerime tercüman olduğunuz için teşekkürler..

bisey deil tatlim, kendine iyi bak, bebegine de.. ins hersey duzelir butun bunlar birer kotu ani olur..

Elbet düzelecek bi şekilde ama insan o anın şokuyla konuşacak birilerini arıyor yanında tek basına odada aglamaktansa aynı sorunları yasamıs yada mantıklı cevaplar verecek kişiler istiyor karşısında.Eşim çok sinirlidir benim heleki böyle konularda çıldırıyo resmen sonra düzeliyor hep böyleydi bu.ama bugün sizinde dediğiniz gibi ne yapacağımı şaşırdım onun bu lafları üzerine sakinleşmeyi ve biraz uzak kalmayı tercih ettim ailesine karşıda politikacı olmayı deniycem.Sadece üzüldüğüm şey hamile halimle bana bu lafları etmesi doğurma istemiyorum demesiydi ilk defa bu kadar çok kırdı beni.Umarım hatasını anlar bana ve bebeğine kendini affettirir...Ben onunla yeri geldi aç kaldım ama yine biz elele verip durumumuzu düzelttik ben sadece annesinden bu zor zamanımızda bu hamile halimle yaşadıgım sıkıntılar yuzunden yardım etsinler dedim demez olaydım...........

eşi bebeği için yazdığı günlüğü okuunca sinirlenmiş. ben günlüğe ne yazdığınıda merak ettim. bebek çin tutulan günlüğe aile sorunları yazılmaz bu adam ne gördüki o günlükte köpürdü acaba.

ben okulu bitirmeden evlendin diye kızmicam sana.. ama erken davrandığınızı söylemeliyim. en azından eşinde sende ekonomik özgürlüğünüze kavuşsaydınız..
eşin sürekli her tartışmada annene git diyo demişsin.. bu lafları söylemesinin tek nedeni sensin. yani kaçarak evlenmen.. zaten bu korkar gidemez diyor, bi gün gerçekten gidersen napıcak acaba..
ben samimiyim çok üzüldüm.. daha bişeyler yerine oturmadan bu acele neydi anlam veremedim.. seni yargılamıyorum.. belki de pişmansın.. söyleyecek sözüm yok, ama şu an senin üzgün olmana inan bende üzgünüm..
kadınlar okumalı, en azından ekonomik özgürlüğünü eline almalı, bi erkeğin boyunduruğunda ezilmemeli.. tamam onlar eşlerimiz, hayat arkadaşlarımız ama bak ağzından çıkan cümlelerle o kadar acımasız oluyolar ki....
Allah yardımcın olsun.. başa gelen çekilirmiş.. yapacağın tek şey sabretmek..

Canım Bende 21 yaşında 1.5 senedir evli 6 aylık hamile bir bayanım ve hemen hemen senin yaşadıklarının hepsini yaşadım ve halada yaşıyorum. Burda yazılan hepsini okudum. Belki bunu söylediğim için Bende tepki alacağım fakat insanlar kendilerini okadar üstün, akili, hatasız görmeye başlamış ki, burda sana fikir üretilip yardım edileceği yerde herkez kaçıp evlendiğin için sürekli hatalarından bahşedilmiş. Bende kaçarak evlendim, bunun doğru birşey olduğuna asla desteklemiyorum ama bazende hayata gerçekten engel olmadığını bir yol vardır diye inanıyorum. Şimdi bazı arkadaşlar herkez kendi yolunu kendisi çizer diye şeyler yazacaktır fakat Ben buna katılmıyorum. Hayata birşeyleri yaşayıp tecrübe etmen gerekiyorsa Bu zaten kendiliğinden olur. Suan 1.5 sene öncesine gitsem tekrar hiç şüphesiz tekrar eşimle evlenirdim. Bizde okadar çok sorun yaşadık ki anlatamam.. ama eminim kı Sen tahmin edebiliyorsundur.

Senin konuda gelince, hayata hiç bir KULUN seni üzmesine, kirmasina, yipratmasin izin verme. Her kim olursa olsun Bu ister senden yaşça büyük kv olsun veya kp olsun yada senden daha Iyi durumda olan birisi olsun, eşin dahi olsa tek birşeyi unutma her ne olursa olsun bütün insanlar eşittir. Hata yapanlar, hayat boyu hata yapmadığını sananlar.. birbirimiz arasında hiç bir fark Yok sonuç olarak hep aklında şu bulunsun ki herkesin dönüp dolaşıp gideceği tek yer Var oda zamanı geldiği zaman toprağın altı. Etrafında eminim kı sana akıl, nasihat verip artı sürekli hatalarini söyleyen insanlar vardır. Şu halinde sakin onlarıda kafana takip kendini daha fazla üzme, çünkü şöyle düşün o hatalarını sana sürekli anlattıp duran insanlar bundan hiç bir zaman vazgeçmicek doğanın kanunu olarak böyle kendilerine göre hatasız olan insanları kabullenmek onlara Bu hatayı neden nasıl hangi sebeble anlatmaktan daha kolay. Sonuçta kendinden başka hiç kimse asil yaşadıklarını bilip, Seni içten içe anlayamaz. Daha fazla uzatmadan şunu söylemek istiyorum, eşinin Seni çok sevdiğine inanıyorum. Bu yüzden ikinizede biraz zaman ver, ama Bu zaman içinde birbirinizden uzaklaşmayın. Bu dönemde yani hamileyken biraz zor biliyorum ama azda olsa bazi şeyleri altan almaya çalış, o uzak duruyorsa Sen durma. Unutma ki siz neler yaşadınız Bu günlere çok şükür Iyi veya kötü geldiniz. Kaçıp evlenmek hem cesaret hem buyuk bir aşk gerektirir maddi durumunuz Insallah en kısa sürede düzelir, hepimizin ekmek parası bulamadığı günleri olmuştur herzaman güllük gülistanlık olcak değiliz ya.. şükürler olsun halimize. Sen Simdi ilk başta kendine çok dikkat et sonrada karnındaki o minik yavruna. Haaa sunuda unutmaaa biz cm şanslıyız allahın sevdiği kullariyiz ki o minik bebekleri bize layık görmüş, anneliği o kutsal görevi bize uygun görmüş. Biliyorsun kı rabbim nasip gördüğü sürece bunu her kadına veriyor umarım en kısa sürede herşey düzelir. Hayırlı geceler diliyorum ...

canım yanlış anlaşılma olmasın ben kaçtığına kızmadım, eşinin laflarını buna bağladım.. kaçtığı için eşi kendisini garanti görüyor ve ona ağzına geleni söylüyor düşünsene.. kimsede kendini akıllı veya üstün görmüyoki burda.. hepimiz insanız.. seviyoruz, seviliyoruz.. yaptığımız şeylerden kendimiz sorumluyuz.. kaçtığınız için yargılanacak değilsiniz elbette.. keşke her kaçan sizin kadar mutlu olsa..inanıyorumki bu arkadaşımız da çok mutlu olucak, ama zaman lazım.. hamileliğin verdiği hassasiyet de var. eşinin daha yapıcı veya anlayışlı olması gerekmiyo mu sizce.. ben sadece buna takıldım, yoksa kesinlikle yargılamadım

sevalim10 yanlış anlamayın ama sizinle aynı durumda bi insana destek vermek teselli etmek isterken bi kaç kişiye haksızlık ediyosunuz...ALLAH ın sevdiği kullarıyız ki bize o minik bebekleri layık görmüş demissiniz umarın yanlış bi yerden tutmuşumddur ama bebeği olamayan insanlar layık değil rabbim onları sevmiyo mu ? devam ettirerek anneliği o kutsal görevi bize uygun görmüş demişsiniz ve yine ardından rabbim nasip gördüğü sürece bunu her kadına veriyo ...bence ka yaparken göz çıkarmayın burdasenelerce bebek özlemi çeken insanlar var maddi manevi sıkıntı .ekenler doğru şanslısınız birçok kişinin hayaline doğrudan kavuşarak ama şunu unutmayın ki fakirlik gibi zenginlikte bi sınamadır yani yokluk bi sınamaysa varlıkta bi sınamadır ...

hem çok genç yaşta hem de kaçarak evleniyosun, bunun için öncelikle kocaman bi aferimi hakettin, hemen çocuk yapmanda süper olmuş
bi kere dürüst ol kimse kv beni niye aramıyo ay 2 hafta oldu vs diye endişelenmez, sizin beklentiniz maddi destek, kusura bakma ama kaçmayı bildiniz evlenmeyi bildiniz çocuk yapmayı bildiniz kendinize bakacak zekaya ve beceriye de sahipsiniz demektir, kimse size maddi destek sağlamak zorunda değil

ailen seni şart koşarak vermiş, yani bi isteme ve kız verme işi olmuş, sonra niye kaçtın o nu yazmamışsın

ee canım eşine zor geldi evin sorumluluğu, sana bile bakamıyodu şimdi bide çocuk var tabiki git diyecek, o eşsiz aşkınız sizi kurtarmadı değilmi, evlenmek çocuk yapmak kaçmak maharet değilmiş değil mi merve
kardeşim yaşındasın sana acımak istiyorum ılımlı yorum yapayım diyorum ama olmuyo

merve zaten kimse mecbur değil derken ne senin ailen ne onun ailesi mecbur demeye getiriyo millet, biz evlenicez ne demek, biz artık olgunuz birbirimizi sevdik kendimize bakabiliriz demek, bende eşimi çok sevdim 9 sene hayatımız düzene girsin diye bekledikte evlendik, okulların bitmesi, iş bulmak, askerlik, kpss, çok sevdik evlendikle olmuyo bu işler, bi ateşle evlenip sonra kucakta bebekle baba evine dönüyosunuz, anne babalarımız bi oh diyemicekmi yaa,tek kişi gidip iki kişi döneceksin bu işin sonunda umarım ailenin durumu iyidir ve dediğin gibi okulunu bitirirsin

kendinle çelişiyosun merve, sanırım tepki aldığın için, ilk başta çizdiğin tablo hiçte bir ay sıkıştık gibi değildi, ayrıca iki ailede istediyse neden kaçtınız, başta kültür farkı vs diyodun

ben babamdan bile bişey isterken çekiniyorum artık, babamın bunlar geçinemiyomu acaba diye düşünmesinden korkuyorum, eşimi rencide etmek gibi olur diyorum içimden, ben kendi babamdan isteyemem bekleyemem ama konu sahibi kayınvalidesinin bankadaki parasına kadar biliyo ve hak iddia ediyo, gerekçede şu: babanne olacak

Olan olmuş artık evlenmişsiniz şöyle olsaydı böyle yapsaydın demek yersiz olacak . Şuanda bebeğini düşünmek zorundasın. Eşinde ani bi çıkış yapmış eminim kafasını toplayıp mantıklı düşünecektir. Ailesinin neden o şekilde davrandığını gerçekten anlayabilmiş değilim . Çok garip:44:

sevgili melikkk olan olmuş evet ama konu başlığına bi bakarmısın: boşanma sebebim olacaklar
kimden bahsediyo, belli ki kv ve kp'den, iyide onlarlık bi durum yok ki sıkıntı eşinde, ama konu sahibi başlığı bile eşini es geçerek seçmiş

Orası öyle tabi canım... Hamile olduğu için arkadaş çok fazla üzecek şeyler söylemek istemem . Umarım hakkında hayırlısı neyse o olur.

yani adamdaki cesarete bak, bekarlıktan kalan kredi kartı borcu var, kaçarak evleniyo, üstüne çocuk yapıyo,aile yardım etmeyince e o onların yavrusu değilmi oluyo adı, adama sorarlar: sen onların yavrususunda peki sen adam değilmisin evine bakamıyosun üstüne bide hamile eşini evden kovuyosun
ayrıca düşündüm kayınvalidemin bankada ya da bi yerde parası olsa ben bilmem nitekim bilmiyorum ne münasebet yani

Zaten o evden kovma olayını ben hiç anlayamadım sinirleniyorum böyle şeylere. Emin olmadan atılan adımlar ileride güçlük yaratıyor işte . Ama üzüldüm yinede...

kızlar madem burda kız kızayız dürüst olmalıyız en azından birbirimize
çalışan kadınlarla ilgili bi konu vardı bi arkadaş çıktı dediki efendim çalışmak erkeğin görevi ataerkil toplumuz, bende cevaben şunu demiştim madem ataerkiliz o zaman bayram seyran yaklaştıkça buraya kimse vay kayınvalideme gitmek istemiyorum her sene gidiyoruz benim ailemde niye 2 gün kalıyoruz türevinde konu açmasın, madem ataerkiliz paşa paşa kocanızın peşinden gidin, bi diğer örmekte bu konuda olduğu gibi maddi beklenti, kv kp düğün yapsın ev kursun maddi destek sağlasın ama sık sık aramasın karışmasın vs, bu ikilikten kurtulmamız lazım bence, işimize gelince öyle işimize gelmeyince böyle diye bi durum yok, ne şamın şekeri ne arabın yüzü diceksin o zaman
mervenin durumuna gelirsek, ben 27 yaşındayım bende evliyim hiçbi gelin şu kadar gün oldu kv aramadı gelmedi diye dizini dövmez mervede ilgisizlikten değil maddi bunalımdan dolayı destek bekliyo bu kadar net, hayatta sen nerde duruyosan karşındakilerde ona göre konumlanır

Aynen senin gibi dusunuyorum. Isimize geldigi noktada eve para getirmek erkegin gorevi oluyor. Neden? Cunku ataerkil toplumuz.

Hic bir kiz okulunu bitirmeden maddiyatini eline almadan evlenmemeli, ha secim meselesidir kocana guvenirsin calismayi birakirsin.

O zaman maddi anlamda sikinti cekince dizini dovme kardesim, senin tercihindi. Ya da bosanma asamasinda bu nafaka az diye aglama.

Parasi olan istedigi gibi at kosturur, allah iyilerle karsilastirsin herkesi ama insan dogasi. Sen istedigin kadar agla ama ben de evde calisiyorum diye, dinlemezler

Bir de su kacma olaylarina hala buyuk ask + cesaret gozuyle bakilmiyor mu? Pes! Bir arkadas yazmis kimden kaciyorsun dusmandan kacilir diye.

Bosansan yine destek olacak ailen, aileye saygisizlik, nankorluk.

Kizlar okumali okumali okumali, erkek hamallik da yapar ama bizler okumamiz lazim is bulmamiz icin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…