Boşanma sebebim olacaklar..

Hayır eşim çalışıyor 1200 maaşı var ama kredi kartı borcu vardı onun evlenmeden önce onu taksitlendirdik ve onu oduyoruz suanda o yuzden sıkıntı cekiyoruz.Bikaç aydır böyle zor durumdayız.hesapta olmayan masraflarda cıkınca bi tek bu ay parasız kaldık

Eşinizin annesi de üç kişilik bir ailenin sorumluluğunu almaya hazır olmayabilir, ona da pek soran olmamış anladığım kadarıyla. Bankadaki parası da servet sayılmaz, belki o da sizin çocuk haberinizle kendi çapında bir şok, endişe yaşamaya başlamıştır. Tahminen eşiniz de pazar parasını annesinden isterken nasıl baba olacağının, nereden nasıl para bulacağının endişesi içindedir.
İkisi de endişelenmekte haklı.

Bence maddi sorunlarınıza -kendi başınıza, bir aile olarak- bir çözüm bulmaya çalışın ki endişeleriniz azalsın, ilişkileriniz düzelsin...

Yargilamak kolay evet, icinizde bulundugunuz durumu esinizin ailesine baglamaniz gibi.

Okul bitmemis (hata 1)
Iki tarafta aile gecindirecek konumda degilken kacarak evlenmis (hata 2)
Ustune bir bebek (hata 3)

Sizin aileniz yapiyor diye onlar yapmak zorunda degil, o bebek sizin, siz artik bir ailesiniz, nasil ki evlenmeyi bildiyseniz kimseye yuk olmadan gecinmeyi de bilin. Kocaniz onlarin YAVRUSU diye omur boyu kocaniza ve ailesine mi bakacaklar

Ben annesi bizimle ilgilenmiyor derken sadece maddiyat açısından değil arayıp sormuyorda dedim birden uzaklaştı bizden haftada 2-3 kere aksam oturmaya gelen kadın birden ayagını kesti hadi ben elim gelinim ama oglunuda aramıyordu sormuyordu.Ben buna sinirlendim evet işin içinde bazı maddi seylerde var tabiki ama insan yaşamadan bilemiyormuş.İlk ve son defa bir konu hakkında rahatsız oldugumu kızdıgımı söyledim annesine baktımki anlaşamıyoruz bende konusmamaya karar verdim ve ille bize sunu alsın dıyede diretmedim diretmemde.Bundan sonrada ondan gelcek şeyler eksik olsun.Kadın sadece ağlıyo ve naz yapıyo bi türlü konuşarak anlaşamıyoruz.Bense tam aksine bi sorun varsa ortada oturup konuşma yanlısıyım düzgünce kırmadan incitmeden baktım olmuyo böyle birşey bende eşime söyledim olanı biteni oda tek kelime ettirmedi ailesine kötü gelin olarak ortada ben kaldım.

haklısınız ama kimse hata yapmadan olgunlaşmaz yada mükemmel bir hayatı olan birisini tanıyormusunuz? Ben burada bu hataların yargılanması için değil sizden yardım istemek için konu açtım.Ama tabi düşüncenize saygı duyarım.Vakit ayırdığınız içinde ayrıca teşekkür ederim.

Oğlunu bile aramıyorsa eşiniz ne yapsın ki? Hıı ailem berbat mı desin, ya da annesinin sizle zorla ilgilenmesini mi sağlasın? Bence bu konuda ne eşinizin ne sizin yapabileceğiniz çok bir şey yok. Kaynananız da kendisine maddi/manevi sorumluluk gelecek diye sizden uzak duruyordur, bazı insanlar sorumluluk istemez, fedakarlık yapmamayı tercih ederler, biz de böyle insanlara güvenmemeyi, onlardan bir şey beklememeyi öğreniriz... Kaldı ki siz her kararı kendiniz almışsınız, kadın size hamile kalın, ben her türlü desteği veririm demedikten sonra çok da kızmamak lazım, yapısı böyle sorumluluktan kaçan bir yapı belli ki...

ah canım ne diyeyim ben sana. bide üniversite okuyosun kocaya kaçmakta ne. insan kendin büyüten ailesinden daha iyi kimi bulabilirki onları bırakıp kaçsın. sen zaten 1-0 malup başlamıssın. ayrıca nedemek ekmek almaya paramız yok. bitirseydin okulunu eşinde sende çalışıp evlenseydiniz. mecburmu kadın bankaya koyduğu 10000 ini size harcamaya. bide ekmek yok kv de den beklenyo üstüne hamile kalıyosun. çocuk doğunca nolucak kime güveniyosun.

kocanın haklı yönü ne biliyomusun. sen çocuğuna günlük tutuyosun. ama çocukla ilgili değil babaanne dedesini kötülüyosun. böyle şeymi olur. çocuğu daha doğmadan atmışsın sorunların içine.

hem nedemek kv evi 3dk gelmiyo. gelin senmisin o mu. sen gideceksin. ayağınamı bekliyosun. hem beleki kadın ayağına gelsin sonra eşin gitsin anne paraaa ver 20 lira verir beğenmezsin. haklı hiçbir yönünü bulamadım.

bence otur kendi yaptıklarınıda bi tart. bunlar benim eşimin ailesi artık benim akrabam de gereken yerde alttan al. başka yapacak ne varki. okulunu bırakıp ailesini bırakıp kaçmış bide okulun bitmeden çocuk yapmışsın. ne sözün geçicek eşine ailesine. kendine yapmışsın sen en büyük saygısızlığı. hem sen aileni hiçe sayıp kocanla evlenmişsin şimdi kp anneme slm vermedi diye hiç yakınma. allah herkesin çocuğuna akıl fikir versin ya gerçekten anlamıyorum ben şu kocaya kaçma olayını yahu kimden kime kaçıyosun insan düşmandan kaçar ya aileden kaçarmı.

hamilesin üzülmenide istemedim ama hatayı kendinde ararsan herşey daha çabuk düzelicek bence.

Ben böyle oldugunu buraya konu actıktan sonra anladım.Herkesi kendimiz gibi sanmamak gerekiyormuş.Ama ilk evlendiğimizde kızım kızım diyordu surekli geliyordu çayımızı demleyip muhabbet ediyorduk hamile kaldım kalalı böyle oldu bende bunun altını eşeledim bunlarla karşılaştım.Bu yazılanlardan sonrada hı hı deyip uzak kalmayı tercih ettim.Dediğiniz gibi beklenti içinde olmamak gerek.Bu arada bu son 1 ayda bu duruma geldi.bende bu yuzden nasıl davranmam gerektiğini şaşırdım bugunde eşimle kavga edince konusacak kimsem olmadıgı için buraya yazıp akıl almak istedim.Yazan herkese teşekkür ederim gerçeklerin farkına vardım sayenizde..

bence herseyi oldugu gibi ailene anlat, annesi simdi iftira atiyor ilerde tek çabasi hayati sana zehir etmek olur, esin de her seferinde "git" diyorsa bence bu pismanlik belirtisi !
kv de esin de çok yuklenmis sana ki sen hamilesin, bunlari çekmek zorunda degilsin bebeginin sagligi için de sakincali...
annelerimiz bizi el bebek gul bebek buyutuyorsa ilerde kocamiz olacak kisi ve annesi olacak kadin hayati bize zehir etsin diye degil ! sana deger vermeyene sen hiç verme...

Tatlim tecrübeye dayanarak söylüyorum, belki sana sacma gelebilir, ama: Esin aranizi bozmus bence senin ve kendi ailesinin.
Tahminim söyleki, sen hamile kaldiktan sonra bu ailesiyle bas basa kalinca onlar "Daha cok erken vs" gibi laflar etmistir, esinde kendisini savunmak icin "Ama kist´im var, hamile kalmam diyordu, bu yüzden korunmadik" veya "Ben cocugu aldirsin istiyorum aslinda ama o istemiyor" gibi cümleler kurmus olabilir. Yani tek kötü sen ilan edilmissin.
Ayrica zaten istenilen bir gelin degilmisin, hani öyle gelinler olurya, kayinvalide cok ister, bir hevesle istemeye giderler vs, ailede bence bastan degerin yokmus, cünki kacarak gelmissin.
Ama sonra is oldu bittiye gelince, aman ne olacak, ikiside okuyor, gül gibi gecinip giderler diye düsünmüsler.
Sen üniversteyi dondurup hamile kalinca onlara büyük bir hayal kirikligi olmus. Belkide daha önce sana demislerdir veya ima etmislerdir bebek icin bekleyin diye, eger ona ragmende hamile kaldiysan, bak bizim sözümüzü dinlemedi veya bize inat yapti diyede düsünebilirler.

Ayrica ogullarin borclu olmasini hep sana baglarlar, bizim türkler genelde öyle düsünür, adamda para yoksa, kadin harcamayi bilmiyordur, cok harciyordur, idareci degildir vs.
Birde yasin cok genc, evlilikteki hatalarin en büyügünü yapma sakin: Hicbirzaman esinin ailesini sevmedigini, istemedigini, kinadigini, onlara karsi öfkelendigini vs belli etme!
Olsa olsa "Beni annen hic aramiyor, onu cok özlüyorum, cok üzülüyorum" de, biraz yapmacik ol.
"Annen beni aramiyor, ne bicim düsüncesiz kadin, ben burda hamile insanim ne yiyorum ne iciyorum hic umrundami!" gibi bir cümle kurarsan, esin deliye bagliyor resmen senin.
Bana kadin cok, ama annem ailem tek diyor, bu düsünce ya hic degismez, yada belki kirkindan sonra degisir (aslinda degismez...).
Yani öyle günlüklere yazarak, baskalarina söyleyerek, esine anlatarak sakin kendini ele verme. Hatta herzaman ailesinin iyi taraflarini öv, kendi ailene karsi, misafirlerine vs karsi esinin duyacagi seklinde, esin bundan cok memnun olur, ozaman ailesi sana karsi tavir yaptigi zaman "Karim ailemi cok seviyor, bunlar karima haksizlik ediyor!" diye tepki verir, seni korur.
Ve birsey daha söylemek istiyorum: Bence canina minnet bil gelip gidip seni rahatsiz etmediklerine, bosver öyle olsun, daha iyi.
Sen git, onlari davet et, ister gelirler ister gelmezler, teklif var israr yok diye düsün. Ama onlari görünce cok iyi davran, neseli ol, güler yüzlü ol, kayinbaban surat assa bile sen ona karsi saygili ol, cayini götür getir vs zamanla ögrenirsin iyice hepsinin huyunu suyunu. Bazi insanlar surat yapmayi sever, sende uzak durursun olup biter. Sana bir zarari dokunmadigi sürece birak agzini bicak acmasin, yapabilecek birseyin yok.
Sen kendine ve esine ve hamileligine odaklan, evde uzat ayaklarini kitap oku, kendini gelistir, madem üniversteye gidemiyorsun, ruhunu besle ihtiyaci vardir eminim ; )

öncelikle bebeğini hayırlısıyla kucağına alman nasip olur inşallah...ancak diğer arkadaşlarında dediği gibi siz taa baştan ailelerinizi dinlemeyip okulu bitirmeyi beklemeden kendinize güvenerek (esinizle)bi yola çıkmışsınız şimdi insanlardan maddi yardım beklemeniz yersiz durumlarıvar diye size yardım etmek zorunda değiller ki siz bunları düşünmüş olmanız gerekirdi sıkışık olsanız hadi neyse diycemde ekmek parası olmayan biri bu devirde niye kız kaçırsın kız niye kaçsın anlamadım bi iki yıl flört edip evlenebilirdiniz neyse eşiniz malesef size saygı duymuyo çünkü sizi her fırsatta kaçtığınız baba evine yollamak isteyen biri sizin bu zaafınızı kullanıyo demektir Allah yardımcınızolsun ...

Ekmek paramız olmadan evlenmedik biz son bir aydır sıkıştık yazdım ama okumadınız sanırım.Sefalet içinde olsaydık neden evlenelim ki her iki tarafın aileside istedi bu evliliği gerekenler yapıldı.Bir ay öncesine kadarda durumumuz gayet duzgundu gereksiz masraflar cıktıgı için annesinden istemesini söyledim ben surekli onlara muhtac yasamıyoruz yani.

Bence kayınvalideniz çocuğun masrafları kendi üzerine kalacak diye korkuyor,hem durumları kötü hemde bana güvenerek çocuk yaptılar diye düşünmüştür, kusura bakmayın sizi eleştirmek için söylemiyorum ama bankada milyarı var ona rağmen bize yardım etmiyo diye anladım yazdıklarınızı ama kız kaçırmasını bilen adam evine bakmasınıda bilecek anne baba eline bakmayacak o kadıncağız o parayı kendi için biriktiriyo sonuçta yaşlı ve dünya hali kadının başına bir şey gelse o para belkide kadının güvencesi.

ben anlamiyorum neden gelip konu sahibini yargiliyorsunuz, o da zamani geri alip okuluna, annesinin evine donmek ister ama olan olmus...

kendisi hamile ve çok zor durumda disardan birilerinin (bizim) olaya bakmasini ve tavsiyelerde bulunmasini istiyor..

Bu tarz yorumlarla yardimci olmadiginiz gibi konu sahibini daha da uzuyorsunuz, hatalarini yuzune vurmak zevk mi veriyor?

valla tatlim bizim kv kp biz evlenince pek mesafeliydiler maddi olarak rahata erdik simdi neredeyse aramizda yatacaklar... (biktikkkk)
bazi anne babalar boyle...

Evet haklısınız ben bu yönüyle bakmadım olaya hiç politikacı olmak gerekiyor birazda.Ben 21 yasındayım eşim 28 yasında lise mezunu o üniversitede okumuyo suan.birazda bu yuzden tartısmalar yasıyoruz belkide ailesi okumamı istemedikleri için böyle oldu.Ama ben zaten okulumu bırakacak bi insan degilim zaten eşimde engellemiyor bunu hayat senin kararını sen ver demişti.Hatta okuldaki derslerime bikac defa oda geldi benimle arkadaslarımla tanıstı.Ben hamileyken bile okulumu bırakmayı dusunmedim ama bulantılarım asırı derecede olunca ara vermek durumunda kaldım bebegim dogduktan sonrada okula gidecegimi biliyor herkes.Bundan sonra dediğiniz gibi yapıcam yoksa hayatı bana zehir edecekler.Çünkü ben eşimi ve bebeğimi evimi yuvamı seviyorum.Ama bir daha beni kovarsa zaten hiç düşünmeden giderim.Gitmeyeceğimi bildiği için böyle dediğinide biliyorum.İnsanın basına gelince anlıyor neyin ne oldugunu.Belki burda evliliği süper giden arkadaslar var sorunu olmayan derdi olmayan durumları iyi olan insanlar var o yuzden bu kadar rahat yorum yapabiliyorlar ama onlarada saygı duyuyorum.Ama siz peşin hükümlü davranmadınız ve aydınlatıcı yol gösterici bir yorum yaptınız tekrar cok tesekkur ederim vakit ayırıp bana yol gösterdiğiniz için.

Zevk almiyouz, sadece bu kadar hata ustune bunu nasil duzelticem deyince hatalarini da soylemek gerekiyor.

Bu OSS'ye bir gece kala hangi konulara calissam demek gibi bir sey. E yuh aklin neredeydi demeden canim sunlara calis demek cok zor

Konu sahibi esinden, bebeginden memnunsun, ailesinden maddi yardim beklemiyormussun zaten. E o zaman sorun ne? Sirf seni aramamasi mi? Aramasin bosver demekten baska verecek bi cevap yok bence.

Sizde haklısınız sorun ne diye sormakla zaten sorunum çözülsün bi yol bulayım diye yazmıştım buraya sağolsun tecrübe sahibi insanlar gereken yorumu yapmışlar hepsine teşekkür ederim baska kişilerin fikirlerini almak yol gösterici oldu iyi veya kötü.Ben düşündüğüm sorunu içimde çözdüm.Kendi hatalarımıda gördüm.Zaten bu forumun amacıda yardımcı olmak değilmidir yada sorunlara çözüm üretmek.Bende bu yuzden buraya içimi döktüm.

tamam da, hatalarinin bilincinde zaten konu sahibi... ve dikkatli okursan kv kismi için surekli "neyse bosver" "neyse o da onemli degil" demis...
asil kafasina takilan sey esinin "git" "sesini duymak istemiyorum" "kapi orda" seklinde konusmasi ki kendisi hamile oldugu için gitse bi turlu gitmese bi turlu...
sorun ne demissin ya, sorun esinin davranislari ve bu konu hakkinda yardimci olmamizi istiyor, ben oyle anliyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…