- Konu Sahibi Halleyyyyyyyyy
-
Bizim arkabayı babası nüfustan attı soy adı bile değişti ama sadece anne baba adı yazıyor. Çünkü babasını ve annesini defalarca darp etti hemde kadın bunu yapan. Annesine bakım aylığı almak için döve döve kör etti en son kafasının kafasına sert cisimle vurmuş hakim öldürmeye niyetini olduğunu için aile olan resmi bağ kesildi.Nufustan atma yani soybaginin reddi sadece kan bagi olmadigi ispatlanirsa yapilir. Yani bir cocugun gerçek babasi degilse, nufusundan cikarilir. Bunun disinda nufustan atma diye birsey yok. Sadece mirasciliktan cikarma var. Dediginiz gibi olsa öz kardese, anne, babaya bile nikah duser. Ayrica babaanne/dede yasarken evlatlari ölürse mirasci torun oluyor. Nufustan cikan(!) kisinin cocugu nasil yasal mirasci olacak, arada bir soy atliyorsunuz. Ayni sekilde torunlar da soyagacinda görülecektir. Kisinin oz anne/babasi oldugu muddetce soyagacinda istese de istemese de gorunmek zorunda.
görüşmeyen babanın soyadını istememekte hak verir; miras ile ilgili merakınızı anlayamam bu durumdaBabanın umrunda değil malesef çocuk falan. Sorumluluğunu yerine getiren bir bana değil.
Çocuk bunun için istemiyor zaten
Allah evladinda hayirlisini versin, ya 9 ay tasi 1001 sanciyla dogur yeme yedir giyme giydir gelsin kafatasini parcalasin kor etsin dovsun sovsun.. gercekten 5 kurusa millet birbirini oldurur olmusBizim arkabayı babası nüfustan attı soy adı bile değişti ama sadece anne baba adı yazıyor. Çünkü babasını ve annesini defalarca darp etti hemde kadın bunu yapan. Annesine bakım aylığı almak için döve döve kör etti en son kafasının kafasına sert cisimle vurmuş hakim öldürmeye niyetini olduğunu için aile olan resmi bağ kesildi.
Bu kadın halen serbest onlarca dava dosyası olduğu halde düşünün birde çocuğu var baba bir türlü velayeti alamıyor sırf annesi diye. Çocuğa bile neler yapıyor devletten yardım ayağına bırakmıyor. Okuyacak bana bakacak diye ümit ediyor baba o çoçuk onun sonu olur.
Allahım korkunç. Tam şeytanın kendisiBizim arkabayı babası nüfustan attı soy adı bile değişti ama sadece anne baba adı yazıyor. Çünkü babasını ve annesini defalarca darp etti hemde kadın bunu yapan. Annesine bakım aylığı almak için döve döve kör etti en son kafasının kafasına sert cisimle vurmuş hakim öldürmeye niyetini olduğunu için aile olan resmi bağ kesildi.
Bu kadın halen serbest onlarca dava dosyası olduğu halde düşünün birde çocuğu var baba bir türlü velayeti alamıyor sırf annesi diye. Çocuğa bile neler yapıyor devletten yardım ayağına bırakmıyor. Okuyacak bana bakacak diye ümit ediyor baba o çoçuk onun sonu olur.
Ama buna rağmen çocuğun velayet-i halen o kadında mahkeme babaya vermiyor nedense.Allah evladinda hayirlisini versin, ya 9 ay tasi 1001 sanciyla dogur yeme yedir giyme giydir gelsin kafatasini parcalasin kor etsin dovsun sovsun.. gercekten 5 kurusa millet birbirini oldurur olmus
Nasıl babası olan çocugu evlat edinecek ki ?Merhabalar
Kız kardeşim uzun zaman önce ayrıldı, bir oğlu var
Oğlu babasının soyadını kullanmak istemiyor.
Ve soyadını değiştirmek istiyor.
Kardeşimin ikinci eşinin soyadını alması durumunda ileriye dönük babadan herhangi bir hak talep edebilir mi?
Yani evlenmeyi düşündüğü kişi çocuğu evlat edinirim vs diyor ama çocuk için ilerde maddi olarak sıkıntı olur mu?
Yeni eşe hayattayken JEST , ölünce de miras ile MEST olmak içinbastan asagi sacma. Cok nefret ediyorsa soyadini degistirsin elin adaminin nufusuna niye geciyor
tabi cocugun psikolojisi onemli degil. 16 yasinda genc cocuk arkadaslari sormayacak mi senin soyadin neden degisti diye dalga konusu yapmicaklar mi cici babanin soyadini aldin diye? Bunlari bir anne nasil dusunmez miras meselesini nasil cocugunun psikolojisinin onune koyar anlamiyorum. Degil icraata dokmek aklindan gecirmesi bile bi annenin yapmamasi gereken bir sey benceYeni eşe hayattayken JEST , ölünce de miras ile MEST olmak için
Ben hukukçu olduğum için hukuki bir bilgi vermiştim ama neyse siz daha iyi bilirsiniz.Benim yazdığım konuya içinde başka bir yoruma cevaptı evlatlar anne babayı red edemiyor ama anne ve baba isterse edebiliyor denildi bende dedimki evet ama bir çoçuk anne babayı öldürmeye çalışırsa ancak red edebilir diye söyledim.
Yani sizinki alakaya maydonoz olmak gibi olmuş evet hem mirastan hemde nüfustan atabiliyor baba ve anne.
Peki öldüğünü nasıl bilebilirim yani hiç tanımadığım için mesela öldü diye haberde göndermezler muhtemelen. Mesela borç kaldı diyelim onu da hemen bize gönderiyorlar mı ölünce? Valla saçma sapan bi SGK olayıyla uğraştım onun yüzünden de o yüzden soruyorumÖldükten sonra 3 ay süreniz var mirası komple reddederseniz borç kalmaz size
Soyad olayı ile dalga geçmek ne alaka ya? Biraz abartmıyor musunuz şu psikoloji çevre baskısı olaylarını. Herkes dört dörtlük yaşamıyor bunlar başa geliyor maalesef. Ona kalırsa benim annemin ve babamın üçümüzün de soyadı farklıydı annem ikinci evliliğini yaptı ama kendi soyadını kullanmaya devam etti ben öz babamın soyadını taşıyordum böyle bir farklılığı önce duyup şaşırsalarda sonra jeton düşüyor zaten ki dalga geçecek bir soyadı mı kaldı? Ad soyad ile dalga geçecek kötülükte yetişiyorsa sorun bence yetiştiren ailede soyadını değiştiren çocukta değil. Hiç bir zaman ailevi problemlerimden alay konusu olmadım çok şükür çevre ve ebeveynler çok önemli bu konuda.tabi cocugun psikolojisi onemli degil. 16 yasinda genc cocuk arkadaslari sormayacak mi senin soyadin neden degisti diye dalga konusu yapmicaklar mi cici babanin soyadini aldin diye? Bunlari bir anne nasil dusunmez miras meselesini nasil cocugunun psikolojisinin onune koyar anlamiyorum. Degil icraata dokmek aklindan gecirmesi bile bi annenin yapmamasi gereken bir sey bence
Soyad olayı ile dalga geçmek ne alaka ya? Biraz abartmıyor musunuz şu psikoloji çevre baskısı olaylarını. Herkes dört dörtlük yaşamıyor bunlar başa geliyor maalesef. Ona kalırsa benim annemin ve babamın üçümüzün de soyadı farklıydı annem ikinci evliliğini yaptı ama kendi soyadını kullanmaya devam etti ben öz babamın soyadını taşıyordum böyle bir farklılığı önce duyup şaşırsalarda sonra jeton düşüyor zaten ki dalga geçecek bir soyadı mı kaldı? Ad soyad ile dalga geçecek kötülükte yetişiyorsa sorun bence yetiştiren ailede soyadını değiştiren çocukta değil. Hiç bir zaman ailevi problemlerimden alay konusu olmadım çok şükür çevre ve ebeveynler çok önemli bu konuda.
Bence dalga gececek bir durum yok fakat ergenler cok acimasiz oluyor herseyi dalgaya alma pesindelerSoyad olayı ile dalga geçmek ne alaka ya? Biraz abartmıyor musunuz şu psikoloji çevre baskısı olaylarını. Herkes dört dörtlük yaşamıyor bunlar başa geliyor maalesef. Ona kalırsa benim annemin ve babamın üçümüzün de soyadı farklıydı annem ikinci evliliğini yaptı ama kendi soyadını kullanmaya devam etti ben öz babamın soyadını taşıyordum böyle bir farklılığı önce duyup şaşırsalarda sonra jeton düşüyor zaten ki dalga geçecek bir soyadı mı kaldı? Ad soyad ile dalga geçecek kötülükte yetişiyorsa sorun bence yetiştiren ailede soyadını değiştiren çocukta değil. Hiç bir zaman ailevi problemlerimden alay konusu olmadım çok şükür çevre ve ebeveynler çok önemli bu konuda.
Yok doğru okudum. Dediğinizi de anlıyorum. Ben de alay konusu olabilecek bir şey olmadığını düşünüyorum. Evet bu tip insanlar var hayatımızda özellikle bir üyeninde bahsettiği gibi ergenlik döneminde acımasız olabiliyorlar lakin soyadını değişitiren biri ile dalga geçiyorsa ondan önce neleriyle uğraşmış kırmıştır onu. Örnek vereyim benimle sırık diye dalga geçerlerdi boyum uzun olduğu için ama bunları düşünerek yaşayamaz ki çocuk. Önemli olan çocuk bunu istiyor mu yoksa baskı altında mı yapıyor. Bu konuyu uzatmış gibi görünmek istemiyorum yanlış anlaşılmasın ama her çocuk konusunda işte dalga geçerler, alay ederler denilmesini yanlış buluyorum sadece o çocuk hayatı toz pembe yaşamayacak sonuçta bunlar ne ki :) Yoksa Tuğçe hanımın yaklaşımını anlıyorum bu yaştan sonra birde yeni soyadının verdiği sorumlulukla uğraşmasından bahsediyor.tugcekb nin mesajını yanlış yorumlamışsınız. Sakince yeniden okuyun. Üye , çocuğun 16 senedir taşıdığı soyadı bir anda değişince yaşanabilecek durumdan bahsetmiş.
Sen kimsin bana ünlem işaretli yorum yapıyorsun ya? Düzgün konuş, haddini bil.Ne alaka ya çocuğun sebepleri vardır nereden biliyorsun! Herkes ilişkisinin sonuçlarına katlanmak zorunda. Miras hakkı da buna dahil
Öldüğünü öğrenme tarihinden itibaren başlıyor süreniz ama tabi bunu ispatla uğraşmak da işPeki öldüğünü nasıl bilebilirim yani hiç tanımadığım için mesela öldü diye haberde göndermezler muhtemelen. Mesela borç kaldı diyelim onu da hemen bize gönderiyorlar mı ölünce? Valla saçma sapan bi SGK olayıyla uğraştım onun yüzünden de o yüzden soruyorum
İşte benim kafama takılanda öldüğünden nasıl haberim olacağıÖldüğünü öğrenme tarihinden itibaren başlıyor süreniz ama tabi bunu ispatla uğraşmak da iş
Hayır demeyeceklerÇocuğa yeni eşin soyadını verdiğini duyanlar demeyecek mi acaba eşini bu adamla mi aldattı,bu adamdan mi bu çocuk diye ?
Hem çocuk demeyecek mi ben 18 yaş altı bir çocuk iken benim aklımla mi soyadimi değiştin ? Bir de yeniden boşanma riski de var
İyi o ZamanHayır demeyecekler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?