Boşanma sonrası çocukta soyadı değişikliği ve sonuçları

Benim burnuma kötü kokular geldi. Hadi çocuk küçüktür, 3-4 yaşlarında mesela. Dersin ki evlenelim, ben bu çocuğa babalık yaparım beraber büyütürüz. Ama 16 yaşındaki ergeni gönüllü olarak evlatlık almak nüfusuna geçirmeyi istemek bana hiç normal gelmedi. Üyelerin dediği gibi kardeş söz konusu olsa, ilk yaş gününde bu genç reşit olacak zaten.

Duygusal sebepler değil de mal mülk hesapları var. Evlenilecek kişiye baskı olarak mı kullanılacak bu soy ismi meselesi? Bak ben seninle evleniyorum, oğlum da babasıyla tüm resmi bağını kopartıyor, bizi aile olarak görmek istiyorsan evlat edin mi deniyor acaba? Ayrıca 16 yaşındaki ergenin, annesiyle evlenecek bile olsa yabancı bir adamı otorite olarak kabul edeceğini hiç sanmam.

Yine de hukuki boyutunu bilmediğim için atıp tutmak istemiyorum. Belki de bu genç duygusal bir çocuk ve yaşı kaç olursa olsun baba figürü görmek istiyor olabilir. Babasının kendisini terkettiğini bilerek büyümek kolay değil, yazık olmuş çocuğa.

Ne gerek var boyle birseye? Ayrica ne munasebet cici babanin soyadini alacak filan babasininkini istemiyorsa anasinin soyadini alsin.

Öldükten sonra 3 ay süreniz var mirası komple reddederseniz borç kalmaz size

Red ettiği babanın soyadını bile taşımak istemediği babanın mirasını da red etsin o zaman.
16 yaşında çocuğu doldurmayın.
Adam ne kadar kötü olursa olsun babası sonuçta.
Elin adamına da bu kadar güvenmeyin ne çıkıcak belli olmaz .

Teşekkürler

Eşiniz oglunuzu evlat edinebilir , bunun için bir dilekçe ile aile mahkemesine başvurabilirsiniz
Emin değilim ancak bildiğim kadarıyla evlat edildikten sonra biyolojik babasının mirasına hak sahibi oluyor ancak bunu bir avukata sorun
Dava yaklaşık 1 sene sürüyor, dava dilekçesine fotoğraf ekleyin, bir de 18 yaş altı olduğu için aile dışından tanıdığınız biri oglunuzu temsil edecek mahkemede onu da belirtin ismini vs
Dava açılınca karakoldan size yazı gelecek , eşiniz hakkında araştırma yapacak polis , sonra davaya çıkıyorsunuz, zor bir işlem değil sadece prosedürleri doğru takip edin

Merhabalarr,
Babasının soyadını terkederse; biyolojik babanın haklı sebeplerden ötürü mirastan red( kendisinini ve ailesinin can güvenliğine saldırıdır bu haklı sebep ve kesindir, hakim tarafından kabul edilir ve babanın yazılı ve sözlü affı olmadan dönüşü yoktur) veya oğlanın kendisi mirastan feragat sözleşmesi yapmadıkca isterse soyadını 99 defa değiştirsin sittin sene mirascısıdır. Sonuçta altsoyu ve altsoy mirascılığı ölene dek sürer.
İkinci olarak da diyeceğim şu ki; madem miras kaygısı var niçin soyadından çıkıyor? soyadından çıkacak kadar bu adamdan nefret ediyorsa malının hesabını neden güdüyor? Zamanı gelip baba vefat ettiğinde babanın son ailesi bu duruma karşı ortalığı bulandırma maksatlı bu minvalde dava açabilir. Lakin baba da benim soyadımı sildiren ve başka adamın velayet veya vesayetine geçen bir evladı istemiyorum diyip mirastan reddedebilir , HAKLI DA BULUNABİLİR, hakimlerin sağı solu belli olmaz. Ve mirastan tek kuruş almak için yıllarca mahkeme mahkeme gezer tabi o zamana dek ortada bir tereke kalırsa. Bu tarz bir davayı hocam görmüştü. Birşey elde edemezler lakin süreç uzarda uzar ki türkiyede miras davaları adeta sakızdır. Ben ne ikinci eşe evlat edinilmesini ne de soyadını sildirmesini önermiyor ve neseplerin karışmasını doğru bulmuyorum. Kişinin nesebini reddetmesi doğru değildir. Bu arada evlatlıktan reddetme ıvır zıvır kıvır diye bişi yoktur sadece başka birine biyolojik olarak ait olan çocuk öğrenilmesi durumunda biyolojik babaya soy olarak bağlanması için resmi evraklardaki babanın dava açması ve nesebi kesmesi gerekir. Detay çok. Naçizane tavsiyem miras davaları tehlikeli ve baş ağrıtan davalardır, yanlış bir hamle süreci uzatır. Paraya kıyın ve Danışmanlık alın.

Son düzenleme:
Vala bana hiç masumane gelmedi.
Bi şekilde her iki babanın mirasından hak talep edebilmek isteniyor gibi. Araya da 16 yaşındaki minnak çocuğun psikolojisi serpilmiş ki asıl amaç anlaşılmasın

İyiymiş vala

Annesi 2. Eşinden de ayrılsa kimin soyadını alacak çocuk ?

Bana saçma geldi

Çocuk kaç yaşında ve kendi isteği ile mi böyle bir değişiklik yapmak istiyor ?
Aklima yasak elmada halit can geldi.. cocugun asil babasi vefaat etti sonra yeni kocasinin soyadini verdi cocuga derken o da aldatti ondanda bosandi ama kendisinin olmayan cocugu annesine karsi kullandi filan bakma guluyorum ama cok kotu durum boyle durumlar bence

Kötü tabi ya
Çocukları eşya gibi kullanmamak lazım

Konuda tartışılan soybağının reddi. Sizin bahsettiğiniz ise mirasçılıktan çıkarma. İkisi farklı şeyler.
Konuda tartışılan soybağının reddi. Sizin bahsettiğiniz ise mirasçılıktan çıkarma. İkisi farklı şeyler.
Benim yazdığım konuya içinde başka bir yoruma cevaptı evlatlar anne babayı red edemiyor ama anne ve baba isterse edebiliyor denildi bende dedimki evet ama bir çoçuk anne babayı öldürmeye çalışırsa ancak red edebilir diye söyledim.
Yani sizinki alakaya maydonoz olmak gibi olmuş evet hem mirastan hemde nüfustan atabiliyor baba ve anne.

Nufustan atma yani soybaginin reddi sadece kan bagi olmadigi ispatlanirsa yapilir. Yani bir cocugun gerçek babasi degilse, nufusundan cikarilir. Bunun disinda nufustan atma diye birsey yok. Sadece mirasciliktan cikarma var. Dediginiz gibi olsa öz kardese, anne, babaya bile nikah duser. Ayrica babaanne/dede yasarken evlatlari ölürse mirasci torun oluyor. Nufustan cikan(!) kisinin cocugu nasil yasal mirasci olacak, arada bir soy atliyorsunuz. Ayni sekilde torunlar da soyagacinda görülecektir. Kisinin oz anne/babasi oldugu muddetce soyagacinda istese de istemese de gorunmek zorunda.

Evet olabilir. Belki manevi olarak reddettim diyordur. Hassas konu oldugu icin sormadim otesini.

Reddederse mırasda red olmuyor mu ?Nasıl alacak.16 sene cocgunu aramayan sormayan babadan ne mıras kalacak bırde?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…