- 1 Aralık 2020
- 5.415
- 58.377
- 498
- Konu Sahibi Halleyyyyyyyyy
-
Biyolojik anne baba reddedilemiyor türkiyedeBenim anladığım, anne başkasıyla evlenecek, çocuk da öz babasını reddetmek istiyor yani soyadını, soyadını reddederse yine de öz babasının mirasından pay alabilir mi diyolla
Dırırırırım , konu sahibi buyurBiyolojik anne baba reddedilemiyor türkiyede
Hah bende başından beri bunu yazmıştım avukatlara sorduğumda aynı cevabı aldım :) İyi yanlış bilgi vermediğime sevindimBiyolojik anne baba reddedilemiyor türkiyede
Benim burnuma kötü kokular geldi. Hadi çocuk küçüktür, 3-4 yaşlarında mesela. Dersin ki evlenelim, ben bu çocuğa babalık yaparım beraber büyütürüz. Ama 16 yaşındaki ergeni gönüllü olarak evlatlık almak nüfusuna geçirmeyi istemek bana hiç normal gelmedi. Üyelerin dediği gibi kardeş söz konusu olsa, ilk yaş gününde bu genç reşit olacak zaten.Avukatı yok. Evleneceği kişi çocuğa ve anneye isterse evlatlık alacağını böyle bir şeyin mümkün olduğunu söylüyor. Çocukta tamam diyor. Ama sonrasında çocuk hak talep edebilir mi bilmiyoruz. Bunu öğrenmek istedim
Babanın red etme olayı aslında imkansıza yakın onu yaşarken öldürmeye kalkarsan ve kanıtlanırsa baba red edebiliyor anne içinde geçerli yeterki cana kast olmasın.Zaten ana babayı biz reddedemiyormuşuz ki onlar bizi reddedebiliyormuş sadece hayata bak
Öldükten sonra 3 ay süreniz var mirası komple reddederseniz borç kalmaz sizeYalnız ben iki avukatada sordum babalık reddi diye bi şey yok onlar seni eder ama sen onları edemezsin dedi. Soyadını değiştirmek ayrı ama kimlikte babayı sildirip reddedemiyormuşsun. Bende borç falan kalmasın bana diye sormuştum
TeşekkürlerBiz kızım için geçen sene soyadı değişikliği davası açtık.
Soyadı benim soyadım oldu babasının soyadını reddetti.
Kız o zaman 14 yaşındaydı.
Tek celsede bitti lakin hakim uyardı bizi,eğer soy bağını redderse babasının mirasını alamaz dedi.
Bizde kabul ettik.
Ama kızım babasının soyadını reddedip eşimin soyadını isteseydi onun soy bağına dahil olacaktı ve mirasçı olacaktı.
Biz istemedik benim kızlık soyadını aldı.
Umarım işinize yarar.
Merhabalarr,Merhabalar
Kız kardeşim uzun zaman önce ayrıldı, bir oğlu var
Oğlu babasının soyadını kullanmak istemiyor.
Ve soyadını değiştirmek istiyor.
Kardeşimin ikinci eşinin soyadını alması durumunda ileriye dönük babadan herhangi bir hak talep edebilir mi?
Yani evlenmeyi düşündüğü kişi çocuğu evlat edinirim vs diyor ama çocuk için ilerde maddi olarak sıkıntı olur mu?
Konuda tartışılan soybağının reddi. Sizin bahsettiğiniz ise mirasçılıktan çıkarma. İkisi farklı şeyler.Babanın red etme olayı aslında imkansıza yakın onu yaşarken öldürmeye kalkarsan ve kanıtlanırsa baba red edebiliyor anne içinde geçerli yeterki cana kast olmasın.
Aklima yasak elmada halit can geldi.. cocugun asil babasi vefaat etti sonra yeni kocasinin soyadini verdi cocuga derken o da aldatti ondanda bosandi ama kendisinin olmayan cocugu annesine karsi kullandi filanAnnesi 2. Eşinden de ayrılsa kimin soyadını alacak çocuk ?
Bana saçma geldi
Çocuk kaç yaşında ve kendi isteği ile mi böyle bir değişiklik yapmak istiyor ?
Kötü tabi yaAklima yasak elmada halit can geldi.. cocugun asil babasi vefaat etti sonra yeni kocasinin soyadini verdi cocuga derken o da aldatti ondanda bosandi ama kendisinin olmayan cocugu annesine karsi kullandi filanbakma guluyorum ama cok kotu durum boyle durumlar bence
Konuda tartışılan soybağının reddi. Sizin bahsettiğiniz ise mirasçılıktan çıkarma. İkisi farklı şeyler.
Benim yazdığım konuya içinde başka bir yoruma cevaptı evlatlar anne babayı red edemiyor ama anne ve baba isterse edebiliyor denildi bende dedimki evet ama bir çoçuk anne babayı öldürmeye çalışırsa ancak red edebilir diye söyledim.Konuda tartışılan soybağının reddi. Sizin bahsettiğiniz ise mirasçılıktan çıkarma. İkisi farklı şeyler.
Nufustan atma yani soybaginin reddi sadece kan bagi olmadigi ispatlanirsa yapilir. Yani bir cocugun gerçek babasi degilse, nufusundan cikarilir. Bunun disinda nufustan atma diye birsey yok. Sadece mirasciliktan cikarma var. Dediginiz gibi olsa öz kardese, anne, babaya bile nikah duser. Ayrica babaanne/dede yasarken evlatlari ölürse mirasci torun oluyor. Nufustan cikan(!) kisinin cocugu nasil yasal mirasci olacak, arada bir soy atliyorsunuz. Ayni sekilde torunlar da soyagacinda görülecektir. Kisinin oz anne/babasi oldugu muddetce soyagacinda istese de istemese de gorunmek zorunda.Benim yazdığım konuya içinde başka bir yoruma cevaptı evlatlar anne babayı red edemiyor ama anne ve baba isterse edebiliyor denildi bende dedimki evet ama bir çoçuk anne babayı öldürmeye çalışırsa ancak red edebilir diye söyledim.
Yani sizinki alakaya maydonoz olmak gibi olmuş evet hem mirastan hemde nüfustan atabiliyor baba ve anne.
Evet olabilir. Belki manevi olarak reddettim diyordur. Hassas konu oldugu icin sormadim otesini.Yalnız ben iki avukatada sordum babalık reddi diye bi şey yok onlar seni eder ama sen onları edemezsin dedi. Soyadını değiştirmek ayrı ama kimlikte babayı sildirip reddedemiyormuşsun. Bende borç falan kalmasın bana diye sormuştum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?