Boşanma sonrası çocukta soyadı değişikliği ve sonuçları

18 olmak üzere zaten. Resit olunca babamı sevmiyorum soyadım komik desim soyadını değistirsin . Zor bir şey değil, benim çevremde kardeşine kızıp soyadını değiştiren var hem de yakın tarihte .
Adamı reddetmesin, dünyada hayrını görmemiş, adam gocunce bari hayrini görsün babasının

Bence konu sahibi soyadını değiştirmekten ziyade yeğeninin annesinin evleneceği adamın kütüğüne geçilmesinden bahsediyor.
Soyadı değiştirsin hadi ama adamın kütüğüne geçmek bambaşka bir olay.
Yeğenim hem üvey olacak adamın kütüğüne geçip hem eski soyisminden faydalabilir mi diye soruyor.
Dert burda daha çok öz babanın mal varlık hakkından da feragat eder mi sorusu sanki.
Yoksa 18 yaşına gelse bu yeğen hiç bakmaz yaşının de verdiği atılım ile mala mülke.
Burda da çok söz hakkının olduğunu sanmıyorum anne ve teyze düşünüyor işte acaba ne yapsak karlı olur. Karlı olurken de öz babayı da daha çok yıkarsak bonus olur be diye düşünüyor da olabilirler bence ama dediklerine göre öz baba dünden hazırmış 16 yıl taşımış yeter baba ne alın soyadımı diyormuş.

Ne alaka ya çocuğun sebepleri vardır nereden biliyorsun! Herkes ilişkisinin sonuçlarına katlanmak zorunda. Miras hakkı da buna dahil
O yaştaki çocuk miras falan pek düşünmez işte.
Daha farklı duygular ile hareket eder.
Kendisini yıllarca-orasını bilemiyorum-sormayan babasından intikam almak için bile soyadını direkt reddeder.
Off ondan gelecek neyi isteyim der falan. Kimsenin mi 15-16 yaş yakını yok şu an anlamadım.
Yani off oğlan da çok istiyor kısmı bana hiç inandırıcı gelmedi.
Eee istiyorsa neden şimdi yeni baba adayı soyadı olana kadar bekledi?
Beklemez

Evlatlık edinmek öyle kolay birşey değil. Ayrıca bir evlatlık kişi hem evlat edinen tarafından hem de biyolojik ailesi tarafından miras hakkına sahiptir. Evlatlık şartlarını saglasaniz bile mirasiniz yanmıyor merak etmeyin.

Hukukçu olmayan üyeler sallamayın hey !
Soyadı değişti diye miras hakkı yanmaz. Uydurmayin.
Yani yeni üvey babasının kütüğüne geçmiyor mu onun soyadını alınca?
Yoksa sadece biyolojik babadan mı miras alacak?
Yoksa iki yerden mi?
Bu ikinci babanın başka çocukları varsa ne olacak ?
Soyadı değiştirmek farklı bir şey hala direkt yolu açık mesela Aralığa kadar üç koşul karşısında git değiştir başvurup diye.
Ama kütüğe geçmekten bahsediliyor anladığım.
Neden annenin kütüğüne geçmiyor hiç de anlamadım zaten

Sanırım alanınız sağlık. Evlatlık kişinin miras hakkı iki yönlüdür. Hem evlat edinene mirasçı olur hem biyolojik ailesinden mirasçılık hakkı devam eder .

Evlat edinenin diğer çocuklarının yapabileceği birşey yok. Onlara söz hakkı düşmüyor

Ama bence de ne gerek var yani evlatlık prosedürü uzun yani madem kin güdüyor sadece soy ismini degissin

bastan asagi sacma. Cok nefret ediyorsa soyadini degistirsin elin adaminin nufusuna niye geciyor

Gorumcemin oglu da babasini reddetmis, annesinin soyadini tasiyor. Gorumcem tekrar evlenmedi. Cocuk reddettigi babasinin mirasini niye istesin ki?
Yalnız ben iki avukatada sordum babalık reddi diye bi şey yok onlar seni eder ama sen onları edemezsin dedi. Soyadını değiştirmek ayrı ama kimlikte babayı sildirip reddedemiyormuşsun. Bende borç falan kalmasın bana diye sormuştum

Baba izin verdi. Dava açılacak ama daha sonra biyolojik babadan her hangi bir hak talep edebilir mi? Örneğin miras gibi
Hayır edemiyorsun. Zaten mantıken babalıktan reddetmişsin nasıl mirası artık reddettiğin birinden talep edebilirsin ki? Dediğim gibi mirastan faydalanmak için soyadı kalmak zorunda eğer soyadını kullanmayacaksa miras ya da herhangi bi şey talep edemez zira artık onun çocuğu olarak görülmüyor. Bu arada en başta da yazdığım gibi bende birkaç avukata danıştım hepsi aynı cevabı verdi baba ölmeden babalık reddi davası açamazsın dediler. Yani babalık reddi de değil aslında öyle bi şeyde yokta hani sana borç bırakırsa öldüğünde onu ödememek adına miras reddi davası oluyor dediler ki oda öldüğünde oluyormuş. Ama başka birinin çocuğunuzu evlat alıp soyadını verme durumu var mı bilmiyorum tabi.

Avukat hanım, siz ne diyorsunuz? Hukukçu olmadığım için sallamak (!) istemedim , sizce nedir bu işin aslı astarı? Mirta
Konuyu baştan sona okumadım. Okuduğum kadarıyla çocuk evlatlık alınacak yazmış. Evlatlık alınan çocuk hem öz ailesinden hem evlatlık alındığı ailede mirasçı olur

Konuyu baştan sona okumadım. Okuduğum kadarıyla çocuk evlatlık alınacak yazmış. Evlatlık alınan çocuk hem öz ailesinden hem evlatlık alındığı ailede mirasçı olur
Benim anladığım, anne başkasıyla evlenecek, çocuk da öz babasını reddetmek istiyor yani soyadını, soyadını reddederse yine de öz babasının mirasından pay alabilir mi diyolla

İki taraftanda mı mirasçı oluyor? Ama öz babayı reddetmekten yani soyadını kullanmamaktan bahsediyor konu sahibi aynı durum geçerli olur mu hala?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…