- Konu Sahibi sinematiyatro
-
dediginiz gibi yapiyorum, bizim evde zaten aksam birlikte oturup cay icilmez, yani birlikte herhangi birsey yapilmaz, babam zaten bizimle bisey yapmaz cunku bizi hor gorur, yemegini ayri yer. biz kimiz annem kimki oturacak cay icecek o serefeancak kocali kardesim layiktir.Seni çok iyi anlıyorum boşanmadım ama baba evinden bit kere çıktın mı sonrasında tekrar dönsen de orası evin olmuyor.
Bence eğer ayrı odanız varsa biraz bireysel takıl, çocuklarınla vakit geçir. Ne bileyim akşam babanla oturup çay içmektense çocuklarınla oyun oyna, banyo, ödev yaptırıyorum bahanesi ile uzak dur mümkün olduğunca.
Eve maddi olarak katkın var mı bilmiyorum ama eğer yoksa ona takılıyor olabilir mi?
Babalarla geçinmek zordur, ben 7 sene önce kaybettim babamı. Bazen diyorum daha farklı bir ilişki kurabilir miydim? Benim babam da zor biriydi mesela kız kardeşime kafaya takmıştı kız ne yapsa batıyordu, sürekli eleştiriyordu. Ama hastalığında kız kardeşim baktı hastanelere götürdü, refakatçi kaldı. O yüzden ne olacağı hiç belli olmaz, belki babanıza da siz bakacaksınız, çok sevdiği kızı belki sadece ziyaretine gelecek.
Kardeşiniz çalışıyor mu? Dünyanın binbir türlü hali var, yani bir insan evladına sadece evli diye saygı duyması garip geldi. Olmasın ama bir gün bir şey olur boşanır kimin garantisi var ki, yaşamaya bile garantimiz yok.dediginiz gibi yapiyorum, bizim evde zaten aksam birlikte oturup cay icilmez, yani birlikte herhangi birsey yapilmaz, babam zaten bizimle bisey yapmaz cunku bizi hor gorur, yemegini ayri yer. biz kimiz annem kimki oturacak cay icecek o serefeancak kocali kardesim layiktir.
bir de mesela şu anki şartlarda ben babama baksam kizkardesim olacak şunu soyler; "babamin evinde kaliyosun (ya da kaldin o kadar) tabi ki bakacaksin" yani bunu bir diyet oduyormusum gibi gorur. ben biliyorum adim gibi.
Amin.Kardeşiniz çalışıyor mu? Dünyanın binbir türlü hali var, yani bir insan evladına sadece evli diye saygı duyması garip geldi. Olmasın ama bir gün bir şey olur boşanır kimin garantisi var ki, yaşamaya bile garantimiz yok.
O zaman mümkün olduğunca az vakit geçirin, fazla muhatap olmayın, ayrı takılın. Saygı çerçevesinde cevabınızı verin, sürekli susunca da üstünüze geliyor insanlar.
Allah yardımcınız olsun.
Çocuklar için nafaka vermiyor mu eski eşiniz? Şartları zorlayıp küçük eski demeden ayrı eve çıkın bence.
Yine konustularŞartları zorlayıp küçükte olsa ayrı bir eve çıkamaz mısınız? Tek çıkar yol bu çünkü.
Yaaa varyaÇocuğum yok, olsaydı kimseye kendi babama dahi tek bir laf ettireceğime, onların gozu onunde kendimi asagilatacagima, cocuklarimi ezdirecegime evet gece gunduz calisir, bir lokma bir hirka ama huzurum olsun, huzurları olsun derdim. Onlari kimseye ezdirmezdim.
Siz madem öyle şamaroglani yaparsiniz, Suriyeli cocuklari gibi salarsiniz meydana gelen vurur giden vurur hanimefendi.
Siz demekki öylesini daha cok icinize sindireceksiniz.
Ne diyelim herkesin karakteri de anneligi de bir değil tabi.
aynen buna en guvendiginiz insanlar da dahil.Herzaman soyledim soyleyecem
" Ye kürküm ye " devrinde yasiyoruz maalesef.
Cebinde varsa herkes sana kendini degerli hissettiriyo, bu en yakinin dahi olsa bile.
Ya ablaninki gibi zengin bi kocaya, arkanda olan bi kocaya sahip olacaksin
Yada iyi bi maasli işe.gor bak nasil saygi duyuluyosunn
Okdr canim sıkıldıkı babanizin tavrina. Bu sizin butun hayat enerjinizi emer. Zaten bosanmak kolay mesele degil, bide bu...
bosverin bir gun kinadigiyla sinanir. şu an cocuk yok, tuzu kuru. bir zamanlar biz de oyleydik. Allah a havale ettim ben, cevap vermiyorum.Yaaa varya
Bir konustunuz iki konustunuz üc...artikkk yeter yazmadan duramicam bu nedir ya
Uzakdan davulun sesi hos gelirmis ya o hesap
Simdi konu sahibinin babasindan farkiniz neeee????
Bi soyleyin Allah askina
Uzuyosunuz suan konu sahibini, birazz empati birazzzzzzz
Herkes sizin o super fikirlerinizi biliyo ama imkanlar sorun zaten.
Hey Allahim yâ
yalnizlik cok zor. Rabbim karsimiza hayirli insanlar cikarsin.Memurun isim var çocuğuma bakanım var.ama gelecekle ilgili korkularım var.bu da sanırım.yalnizlikla ilgili.
son cumlede birey olmus bünyeye babaevi ağır gelir yazacaktim.aynen buna en guvendiginiz insanlar da dahil.
gercekten butun yasama sevincimi emiyor babamin tavri davranislari zihniyeti umursama desem de olmuyor iste. birkac gunlugune olmadiginda bile kendimi daha ozguvenli hissediyorum.
şunu farkettim aslinda bosanma travmasini ailenle birlikte yasadigin zaman atlatamiyorsun. ama maddi olark guclu olup kendine ait bir hayat kurdugunda benimki kadar etkilemiyor. daha ozguvenli daha hayata karsi hayatla barisik umutlu oluyorsun. zengin olup bosanmis insanlara baktigimda bunu goruyorum. evde cocuklarla yalniz kaldigimda bile bu duygu geliyor oyle guzel bi duygu ki.
yani anlayacaginiz bosanma sonrasi babaevi,insani yavas yavas öldüren bi yer. hayat isigini yasama sevincini ozguvenini calan bi yer. firsati olanlar kendilerine ait bir hayat kurmali. velhasil birey olmus bünyeye babaevi gelir.
Benim ailem cok anlayisli olmasina ragmen gercekden zor, belli bi yasdan sonra bosanmis olarak baba evinde kalmak.aynen buna en guvendiginiz insanlar da dahil.
gercekten butun yasama sevincimi emiyor babamin tavri davranislari zihniyeti umursama desem de olmuyor iste. birkac gunlugune olmadiginda bile kendimi daha ozguvenli hissediyorum.
şunu farkettim aslinda bosanma travmasini ailenle birlikte yasadigin zaman atlatamiyorsun. ama maddi olark guclu olup kendine ait bir hayat kurdugunda benimki kadar etkilemiyor. daha ozguvenli daha hayata karsi hayatla barisik umutlu oluyorsun. zengin olup bosanmis insanlara baktigimda bunu goruyorum. evde cocuklarla yalniz kaldigimda bile bu duygu geliyor oyle guzel bi duygu ki.
yani anlayacaginiz bosanma sonrasi babaevi,insani yavas yavas öldüren bi yer. hayat isigini yasama sevincini ozguvenini calan bi yer. firsati olanlar kendilerine ait bir hayat kurmali. velhasil birey olmus bünyeye babaevi gelir.
Aminn Rabbim duanizi kabul etsin. sagolunBenim ailem cok anlayisli olmasina ragmen gercekden zor, belli bi yasdan sonra bosanmis olarak baba evinde kalmak.
Yasanilanlar zaten agirken, bide soylenen laflarin zoruna gitmesi dahada agir.
Allah yardimciniz olsun
Cocuklarinizla kimseye muhtac olmadan guzel, huzurlu bi yuvaniz olsun insAllah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?