- Konu Sahibi sinematiyatro
-
bir yakinim dedi ki senin babana bakiyorum, babaya hem benziyor, hem benzemiyor, anlayamadim. seni kabul ediyor ama evde cehennem yasatiyor. sanirim babam dini olarak vebal altinda kalmamak icin beni kabul ediyor, ama kardesim gibi basimda koca kimseye ihtiyacim olmadan yasayamadigim icin beni hor goruyor.bence duzelmez aılen bazı aıleler boyle aıle bıle denmez boylelerıne
Aminn. Allah razi olsunİnşallah rabbim yardımcınız olsuun
rabbım yar ve yardımcın olsun benım esımde rahmetlı oldu ama ben babama guvenıp gıtmedımbir yakinim dedi ki senin babana bakiyorum, babaya hem benziyor, hem benzemiyor, anlayamadim. seni kabul ediyor ama evde cehennem yasatiyor. sanirim babam dini olarak vebal altinda kalmamak icin beni kabul ediyor, ama kardesim gibi basimda koca kimseye ihtiyacim olmadan yasayamadigim icin beni hor goruyor.
Anneniz babanızı terk edip sizinle yaşamayı düşünmez mi?annem hayatta çok sükür. iyi ki var Rabbim eksikligini vermesin saglik uzun omur versin. babam anneme de gencken cok eziyet etti, hala da diliyle eziyor, annem de bikti ondan, ben hep annemde teselli bulurum Allah razi olsun ondan.
yanlış anlamayın kırmakta istemem fakat siz fazla alıngan olabılır mısınız??şöyleki benim kardeşimde boşanıp bizle yaşamaya gelmişti olabildiğince her konuda hassas olsakta en ufak şeye alınıyordu.Bazı aileler çocuklarını hep kıyaslar doğru demiyorum ama siz evli olsanızda kıyaslanacaktınız belki bunun boşanmanızla bir ilgisi yoktur.Evlilik kaderdir başarı ya da başarısızlık değil .Babanızın hangi tavrı ya da sözleri sizde aşşalanmışlık hisleri uyandırıyor mesela??Benim kardeşim de ayeı eve çıktı sonra işine daha yakın bie ev tutma bahanesiyle.Annem onun evine gidip kalmaya başladı bu sefer tek kalmasına razı olmadık.Sonra nasıl olduysa eski eşiyle tekra göeüşmeye başladı ve evlendiler.2yıl oldu yeniden evleneli hatta.Dilde boşanmanın ‘aman boşanırsın neolacak sanki’cümlesinin yaşayana ne kadar zor olduğunu bizzat görerek yaşayarak tanık oldum.Aileniz de öfkeli olabilir eski eşinize ya da size boşanmanıza değil böyle bir süreç yaşamış olmanıza aslında çok üzülüyolardır eminim (o süreçte annem şeker hastası olmuştu) onlarda anlamsız bir şekilde tepki veriyolar belki.Aile içinde inanın kolay değil.En güzeli sakince konuşmak kırmadan dökmeden duygularınızı tüm içtenliğinizle anlatmak .Eminim anlayacaklardır siziiyi aksamlar herkese. boşandim 2 yil önce. evliligimin kurtulacak tutulacak bir tarafi kalmamisti hatta ailem de bosanmam taraftariydi. neyse bosandim ama babaevinde huzur bulamadim. ailen arkanda diyen babam ve evli kardesim her firsatta beni asagiliyorlar. cok uzuluyorum. 2 cocugum var. kendileri istediler birlikte oturmayi hatta ben bosanmaya cesaret edemezken arkandayiz dediler. simdi ise babam her firsatta kardesimle beni kiyaslayip benim hayatta basarisiz oldugumu, bana saygi duymadigini bir sekilde ifade ediyor. halbuki evliyken hic boyle laflar duymazdim. ayri eve cik demeyin calisiyorum ama kazandigim tek basina eve cikacak bir maas degil. uzuluyorum ama nasil basedecegimi sasirdim. dogrudan soyledim beni bosandigim icin mi asagiliyosun baba gel diyen sendin o zaman niye bana bosan dedin beni cesaretlendirdin dedim. cevap vermedi ama beni yine bir sekilde cok asagiladi. onun gozunde bosandigim icin asagiligim sanirim. halbuki bosanmalisin diyen de kendiydi. kardesimi öve öve bitiremiyor. kardesimin kocasi zengin cok iyi bir hayatlari var zengin yasiyorlar durumlari cok iyi. ben onun ekmegini yiyorum diye sanirim beni hor gormesi. napayim sizce. kocadan ayri cektim simdi babam da kardesim de beni asagiliyor. ben de huzur bulabilecek miyim dersiniz? napmaliyimcok yoruldum.
Bunu bende yaşadım.Üniv. Okurken ailem gönderdikleri para çokmuş gibi başıma kakıp durdular, senelerce pek çok şeyden mahrum kaldığım gibi birde aşağılandım. Ne zamanki babam herşeyini batırdı ben acil evi geçindirmeye başladım o zaman saygın insan oldum.Bu konuda çok derin yaradır bende.Bizim bir arkadaş vardı bosanmis acayip güzel bir kadın. Ailesi aynen sizinki gibi hor goruyordu, calismiyor ve cocukla eve dondu diye.
Gel zaman git zaman kiz ders calisti kpss yi kazandı atandi yüksek maasla. Bütün ailenin saygisi bir anda artti"kizim da kızım "diye. Annesi bize her geldiğinde hala övünür "güzel kızım çok çalışkan maşallah maasi da iyi "diye.
Bu arada o da evlenmedi ama maasindaki sıfırlar ona güzel bir saygınlık verdi.
Maalesef Turk toplumunun kafa yapısı biraz böyle bence
anladim yazdiklarinizi ancak yukarda yazmistim acik acik asagiliyor babam. anneme ve bana siz asagiliksiniz, kardesin general sen bisey olamadin, ben kardesine saygi duyuyorum, siz bana saygi duyacaksiniz vs, yukarda yazdiklarimi okursaniz gorursunuz. yani yanlis anlamaya acik bisey yok,yanlış anlamayın kırmakta istemem fakat siz fazla alıngan olabılır mısınız??şöyleki benim kardeşimde boşanıp bizle yaşamaya gelmişti olabildiğince her konuda hassas olsakta en ufak şeye alınıyordu.Bazı aileler çocuklarını hep kıyaslar doğru demiyorum ama siz evli olsanızda kıyaslanacaktınız belki bunun boşanmanızla bir ilgisi yoktur.Evlilik kaderdir başarı ya da başarısızlık değil .Babanızın hangi tavrı ya da sözleri sizde aşşalanmışlık hisleri uyandırıyor mesela??Benim kardeşim de ayeı eve çıktı sonra işine daha yakın bie ev tutma bahanesiyle.Annem onun evine gidip kalmaya başladı bu sefer tek kalmasına razı olmadık.Sonra nasıl olduysa eski eşiyle tekra göeüşmeye başladı ve evlendiler.2yıl oldu yeniden evleneli hatta.Dilde boşanmanın ‘aman boşanırsın neolacak sanki’cümlesinin yaşayana ne kadar zor olduğunu bizzat görerek yaşayarak tanık oldum.Aileniz de öfkeli olabilir eski eşinize ya da size boşanmanıza değil böyle bir süreç yaşamış olmanıza aslında çok üzülüyolardır eminim (o süreçte annem şeker hastası olmuştu) onlarda anlamsız bir şekilde tepki veriyolar belki.Aile içinde inanın kolay değil.En güzeli sakince konuşmak kırmadan dökmeden duygularınızı tüm içtenliğinizle anlatmak .Eminim anlayacaklardır sizi
tesekkurler, bunu da dusunduk annemle ancak annem de babam da yaşli insanlar, annem 70 yasinda. bosanmaya kalksa kizkrdesim damat babam vs. bir suru tantana. bosanmadan gelse zaten gecinemeyiz. yoksa annem de arkasina bakmadan gitmek istiyor benim gibiAnneniz babanızı terk edip sizinle yaşamayı düşünmez mi?
Asgari ücret+ nafakalar ile eşyalı ev kiralayarak geçinebileceğinizi düşündüm ben eğer çok pahalı bir şehirde değilseniz
Anneniz çocuklarla ilgilenir. Zor olur ama düzen oturtunca yoluna girer bence.
benim gidecek yerim yoktu yoksa önce Allah a sonra kendine guveneceksin.rabbım yar ve yardımcın olsun benım esımde rahmetlı oldu ama ben babama guvenıp gıtmedım
Bence arkadaşa mantıklı çözümler üretelim.kistayiz.hava buz gibi.bu havada nereye gidecek.benim gidecek yerim yoktu yoksa önce Allah a sonra kendine guveneceksin.
Sadece senin baban değil.belli yaştan sonra evlat bazi ailelere yük gibi gelebiliyor.bir yakinim dedi ki senin babana bakiyorum, babaya hem benziyor, hem benzemiyor, anlayamadim. seni kabul ediyor ama evde cehennem yasatiyor. sanirim babam dini olarak vebal altinda kalmamak icin beni kabul ediyor, ama kardesim gibi basimda koca kimseye ihtiyacim olmadan yasayamadigim icin beni hor goruyor.
Keşke bosanmasaymissin.baksana aynı şeyleri yaşıyorsun.keske baban boşan arkandayım deneseymiş.duzenini bozmusanladim yazdiklarinizi ancak yukarda yazmistim acik acik asagiliyor babam. anneme ve bana siz asagiliksiniz, kardesin general sen bisey olamadin, ben kardesine saygi duyuyorum, siz bana saygi duyacaksiniz vs, yukarda yazdiklarimi okursaniz gorursunuz. yani yanlis anlamaya acik bisey yok,
bir de ben evliyken hic boyle konusmazdi evime misafir olarak gelir giderdi. hic asagiladigini bir laf ettigini bilmedim. ona gore basimda kocam vardi cunku, sirf bunun icin bile saygiyi hakediyordum. neyse babami benim kadar tabj ki. de taniyamazsiniz bu nedenle yorumlamaya calisiyorsunuz tabi.
tesekkur ederim. duygusal hareket edemem, mantikli dusunmek zorundayim.Bence arkadaşa mantıklı çözümler üretelim.kistayiz.hava buz gibi.bu havada nereye gidecek.
Bişiyi yapacaksan da bir düşün önce artılarını eksilerini sonra yap.sakin gaza gelip evsen ayrılma kardesim
Sakin gaza gelme.ayri eve çıksan ısıtma bile 300 den aşağı gelmez.su an imkanlarına şükredeceksin.sabredeceksin.baska çare yok.tesekkur ederim. duygusal hareket edemem, mantikli dusunmek zorundayim.
bunu ben de cok dusundum,huzur anlaminda bisey degismedi diye. ama evliligimin de gidecegi yol kalmamisti, ailem de diyor senin sucun yok kader diye. maddi olarak cocuklarim rahat ediyor evliligimden farki bu. hem huzursuzluk hem maddiyat sikintisi daha da zor.Keşke bosanmasaymissin.baksana aynı şeyleri yaşıyorsun.keske baban boşan arkandayım deneseymiş.duzenini bozmus
Bence artılarını eksilerini düşün eğer şiddet yoksa.tekrar evlen.aileninin yüzüne de bakma.en azından sadece kocanı idare edeceksin.bunu ben de cok dusundum,huzur anlaminda bisey degismedi diye. ama evliligimin de gidecegi yol kalmamisti, ailem de diyor senin sucun yok kader diye. maddi olarak cocuklarim rahat ediyor evliligimden farki bu. hem huzursuzluk hem maddiyat sikintisi daha da zor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?