boşanma sonrasi kök aile

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bence duzelmez aılen bazı aıleler boyle aıle bıle denmez boylelerıne
bir yakinim dedi ki senin babana bakiyorum, babaya hem benziyor, hem benzemiyor, anlayamadim. seni kabul ediyor ama evde cehennem yasatiyor. sanirim babam dini olarak vebal altinda kalmamak icin beni kabul ediyor, ama kardesim gibi basimda koca kimseye ihtiyacim olmadan yasayamadigim icin beni hor goruyor.

rabbım yar ve yardımcın olsun benım esımde rahmetlı oldu ama ben babama guvenıp gıtmedım

annem hayatta çok sükür. iyi ki var Rabbim eksikligini vermesin saglik uzun omur versin. babam anneme de gencken cok eziyet etti, hala da diliyle eziyor, annem de bikti ondan, ben hep annemde teselli bulurum Allah razi olsun ondan.
Anneniz babanızı terk edip sizinle yaşamayı düşünmez mi?

Asgari ücret+ nafakalar ile eşyalı ev kiralayarak geçinebileceğinizi düşündüm ben eğer çok pahalı bir şehirde değilseniz

Anneniz çocuklarla ilgilenir. Zor olur ama düzen oturtunca yoluna girer bence.

yanlış anlamayın kırmakta istemem fakat siz fazla alıngan olabılır mısınız??şöyleki benim kardeşimde boşanıp bizle yaşamaya gelmişti olabildiğince her konuda hassas olsakta en ufak şeye alınıyordu.Bazı aileler çocuklarını hep kıyaslar doğru demiyorum ama siz evli olsanızda kıyaslanacaktınız belki bunun boşanmanızla bir ilgisi yoktur.Evlilik kaderdir başarı ya da başarısızlık değil .Babanızın hangi tavrı ya da sözleri sizde aşşalanmışlık hisleri uyandırıyor mesela??Benim kardeşim de ayeı eve çıktı sonra işine daha yakın bie ev tutma bahanesiyle.Annem onun evine gidip kalmaya başladı bu sefer tek kalmasına razı olmadık.Sonra nasıl olduysa eski eşiyle tekra göeüşmeye başladı ve evlendiler.2yıl oldu yeniden evleneli hatta.Dilde boşanmanın ‘aman boşanırsın neolacak sanki’cümlesinin yaşayana ne kadar zor olduğunu bizzat görerek yaşayarak tanık oldum.Aileniz de öfkeli olabilir eski eşinize ya da size boşanmanıza değil böyle bir süreç yaşamış olmanıza aslında çok üzülüyolardır eminim (o süreçte annem şeker hastası olmuştu) onlarda anlamsız bir şekilde tepki veriyolar belki.Aile içinde inanın kolay değil.En güzeli sakince konuşmak kırmadan dökmeden duygularınızı tüm içtenliğinizle anlatmak .Eminim anlayacaklardır sizi

Bunu bende yaşadım.Üniv. Okurken ailem gönderdikleri para çokmuş gibi başıma kakıp durdular, senelerce pek çok şeyden mahrum kaldığım gibi birde aşağılandım. Ne zamanki babam herşeyini batırdı ben acil evi geçindirmeye başladım o zaman saygın insan oldum.Bu konuda çok derin yaradır bende.

anladim yazdiklarinizi ancak yukarda yazmistim acik acik asagiliyor babam. anneme ve bana siz asagiliksiniz, kardesin general sen bisey olamadin, ben kardesine saygi duyuyorum, siz bana saygi duyacaksiniz vs, yukarda yazdiklarimi okursaniz gorursunuz. yani yanlis anlamaya acik bisey yok,
bir de ben evliyken hic boyle konusmazdi evime misafir olarak gelir giderdi. hic asagiladigini bir laf ettigini bilmedim. ona gore basimda kocam vardi cunku, sirf bunun icin bile saygiyi hakediyordum. neyse babami benim kadar tabj ki. de taniyamazsiniz bu nedenle yorumlamaya calisiyorsunuz tabi.

tesekkurler, bunu da dusunduk annemle ancak annem de babam da yaşli insanlar, annem 70 yasinda. bosanmaya kalksa kizkrdesim damat babam vs. bir suru tantana. bosanmadan gelse zaten gecinemeyiz. yoksa annem de arkasina bakmadan gitmek istiyor benim gibi

Hayırlı akşamlar güzel.kardesim,
Öncelikle seni anlıyorum.hayat imtihan dünyası.ayni durumu yaşadım ve tek çocukla ayrı eve çıktım ama hala aile dediğim insanlarla görüşmek durumundayım çünkü onlar bakıyorlar.
Herkesin durumu farklı.senin iki çocukla ayrı eve çıkman çocukları bilinmezliğe sürüklemek saçma olur.
Ev büyük mu bilmiyorum ama bir odasını çocuklarınla uyuyabileceğim vakit geçirebileceğim yaşam alanı yapsan kok ailenle merhaba merhaba yapıp odanıza geçseniz.
Ve biliyor musun babana da atıyorum aylık 500 lira para versen biraz çenesi kapanır mi acaba ya ad 750?
Sonrasında para birliktir ve beş sene içinde ayrı eeveçıkma.planlarini yap.
Eski eşle barışma durumun olabilir mi.uzlassaniz.psikolojik sorunu yoksa tekrar deneseniz?
Şimdilik bunlar geldi aklıma
Ha ayrı eve çıkınca da çocuklara annen bakıyorsa yine bisi değişmiyor kardeş.

benim gidecek yerim yoktu yoksa önce Allah a sonra kendine guveneceksin.
Bence arkadaşa mantıklı çözümler üretelim.kistayiz.hava buz gibi.bu havada nereye gidecek.
Bişiyi yapacaksan da bir düşün önce artılarını eksilerini sonra yap.sakin gaza gelip evsen ayrılma kardesim

Sadece senin baban değil.belli yaştan sonra evlat bazi ailelere yük gibi gelebiliyor.

Keşke bosanmasaymissin.baksana aynı şeyleri yaşıyorsun.keske baban boşan arkandayım deneseymiş.duzenini bozmus

Bence arkadaşa mantıklı çözümler üretelim.kistayiz.hava buz gibi.bu havada nereye gidecek.
Bişiyi yapacaksan da bir düşün önce artılarını eksilerini sonra yap.sakin gaza gelip evsen ayrılma kardesim
tesekkur ederim. duygusal hareket edemem, mantikli dusunmek zorundayim.

Öncelikle durumunuza çok üzüldüm. Ama güzel günler sıkıntıların sonunda gelir merak etmeyin. En aşağı daire kiraları 1.300 yazmışsınız nerede oturuyorsunuz bilmiyorum ama İstanbul’un normal sayılacak mahallelerinde 800-900e de giriş kat veya bahçe katı bulabilirsiniz. Sahibinden gibi sitelerde filtreleyerek arama yapabilirsiniz. Asgari ücret ise eğer maaşınız ve eşinizden az da olsa nafaka alıyorsanız başarırsınız bence. Cesaret etmeden hiçbir şey olmuyor. Kız kardeşinizle aranız iyi olsa ev eşyası alırken ilk etapta destek alsanız diyeceğim ama emin değilim aranızın iyi olup olmadığından.

2 çocukla ani bi kararla evi terk edip boşandım.
İstanbulda yaşıyorum.

İşim yoktu, çocuklarım çok küçüktü.
Babaevine döndüm tabii, biz de aşağılama tarzı bir sorun olmadı ama ben çocuklarla babamın evine sığışamadım.
Hemen iş buldum, bi kaç ay sonra da gözümü karartıp 1+1 bi eve çıktım.
Evim anneme çok yakındı, ben işteyken çocuklarla annem ilgilendi.
Asgari ücret alıyordum, çok zor günler geçirdim fakat çocukların bi düzeninin olmasını çok istediğim için çok çabaladım.
Çocuklarım bi gün çocuk odası takımı istedi benden :) Burnumun direği sızlıyor hatırlayınca, yok param, kazandığımla ucu ucuna bile zor geçiniyorum. O ara oturduğum mahallede ki biri sokağa 2 kapaklı dolap ve 5 çekmeceli çok eski bir etajer atmıştı. Gece annemle onları alıp eve taşıdık, çocuklar babasındayken ben bunları bi güzel boyadım üzerine de internetten sticker alıp yapıştırdım. Çocuklar gerçekten yeni oda takımı aldım sanmıştı, koşup boynuma sarıldılar ben bi ağla bi ağla :)) çok zor günlerdi.

Vel hasıl, ayrı eve çıkmak düşünüldüğü kadar zor değil ciddiyim ama bazı arkadaşların haftasnu da çalış yeterki evini ayır fikrine de karşıyım. Burda önemli olan ayrı eve çıkmaktan çok çocuklarına ne kadar vakit ayırabildiğin. Herşeyi unut, ertele, salla.. en çok çocuklarınla zaman geçir en çok onlarla sohbet et, en çok onları dinle, onlara anlat.

Allah yardımcın olsun olsun arkadaşım, en yakın zamanda Rabbim hayırlı kapılar açsın sana.

Sessiz bir yere geç.evlililigini boşanmanı su anını sanki seyirci gibi izle.tut ki sinemada kendini izliyorsun seyirci gibi .sence oradaki kadin ne yapmalı 3.kişi gibi fikir yürüt.ona göre de davran.bu bende çok işe yariyor

Keşke bosanmasaymissin.baksana aynı şeyleri yaşıyorsun.keske baban boşan arkandayım deneseymiş.duzenini bozmus
bunu ben de cok dusundum,huzur anlaminda bisey degismedi diye. ama evliligimin de gidecegi yol kalmamisti, ailem de diyor senin sucun yok kader diye. maddi olarak cocuklarim rahat ediyor evliligimden farki bu. hem huzursuzluk hem maddiyat sikintisi daha da zor.

Bence artılarını eksilerini düşün eğer şiddet yoksa.tekrar evlen.aileninin yüzüne de bakma.en azından sadece kocanı idare edeceksin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…