- Konu Sahibi sinematiyatro
-
o kadar cabaladim ki evliligimi kurtarmak icin inanin. sirf babaevine donememek icin. cunku babami taniyordum az cok. ama olduramadim napsam olmadi2 çocukla ani bi kararla evi terk edip boşandım.
İstanbulda yaşıyorum.
İşim yoktu, çocuklarım çok küçüktü.
Babaevine döndüm tabii, biz de aşağılama tarzı bir sorun olmadı ama ben çocuklarla babamın evine sığışamadım.
Hemen iş buldum, bi kaç ay sonra da gözümü karartıp 1+1 bi eve çıktım.
Evim anneme çok yakındı, ben işteyken çocuklarla annem ilgilendi.
Asgari ücret alıyordum, çok zor günler geçirdim fakat çocukların bi düzeninin olmasını çok istediğim için çok çabaladım.
Çocuklarım bi gün çocuk odası takımı istedi benden :) Burnumun direği sızlıyor hatırlayınca, yok param, kazandığımla ucu ucuna bile zor geçiniyorum. O ara oturduğum mahallede ki biri sokağa 2 kapaklı dolap ve 5 çekmeceli çok eski bir etajer atmıştı. Gece annemle onları alıp eve taşıdık, çocuklar babasındayken ben bunları bi güzel boyadım üzerine de internetten sticker alıp yapıştırdım. Çocuklar gerçekten yeni oda takımı aldım sanmıştı, koşup boynuma sarıldılar ben bi ağla bi ağla :)) çok zor günlerdi.
Vel hasıl, ayrı eve çıkmak düşünüldüğü kadar zor değil ciddiyim ama bazı arkadaşların haftasnu da çalış yeterki evini ayır fikrine de karşıyım. Burda önemli olan ayrı eve çıkmaktan çok çocuklarına ne kadar vakit ayırabildiğin. Herşeyi unut, ertele, salla.. en çok çocuklarınla zaman geçir en çok onlarla sohbet et, en çok onları dinle, onlara anlat.
Allah yardımcın olsun olsun arkadaşım, en yakın zamanda Rabbim hayırlı kapılar açsın sana.
eski esimle bazi sorunlarimiz olurdu ama isi iyiydi sonra issiz kaldi. isini kaybettikten sonra bir turlu is begenmedi. hicbir isi kendine yakistirmadi cok cabaladim napsam olmadi. yillarca ugrastim ama tek basima hayat mucadelesi veriyordum ailem destek oluyodu ama istemeye istemeye. napsinlar onlar da. kurtaramadim naptiysam olmadi.Bence artılarını eksilerini düşün eğer şiddet yoksa.tekrar evlen.aileninin yüzüne de bakma.en azından sadece kocanı idare edeceksin.
O zaman baba evinde bir çözüm bulacaksıno kadar cabaladim ki evliligimi kurtarmak icin inanin. sirf babaevine donememek icin. cunku babami taniyordum az cok. ama olduramadim napsam olmadi
makul insan gormek guzel. tesekkurler.Sakin gaza gelme.ayri eve çıksan ısıtma bile 300 den aşağı gelmez.su an imkanlarına şükredeceksin.sabredeceksin.baska çare yok.
Şu an çalışıyor mu acaba.bu işsizlik kaç ay sürdü.sorgulamak lazım.su an virüsten dolayı iş de yok.sorun isse halledilirdi sankimen azından man yak kontak degilmiseski esimle bazi sorunlarimiz olurdu ama isi iyiydi sonra issiz kaldi. isini kaybettikten sonra bir turlu is begenmedi. hicbir isi kendine yakistirmadi cok cabaladim napsam olmadi. yillarca ugrastim ama tek basima hayat mucadelesi veriyordum ailem destek oluyodu ama istemeye istemeye. napsinlar onlar da. kurtaramadim naptiysam olmadi.
Aynılarını yaşadım.buyuk depresyon yaşadım.cocukla baba evinden koyuldum.bilmedigim yerde hayat kurdum.cok kotuydu.simdi başka sorunlarım var.hayat hep sorun ve çözme sürecimakul insan gormek guzel. tesekkurler.
Çok güvenmesin damadının parasına kimin ne olacağı hiç belli olmaz.babam ve annem de daha once bosanip tekrar evlendiler. ama babam beni annemi asagilik olarak goruyor, kizkardesim kral onun gozunde. o general sen bisey olamadin diyor bana.
tesekkur ederim damdan duseni damdan dusen anliyor gercekten Allah razi olsun. cocuklara gitsem de annem bakacak ben iletisim halimde olacagim hatta babam yasli neden duzenlerini bozdun diye mesele cikacak.Hayırlı akşamlar güzel.kardesim,
Öncelikle seni anlıyorum.hayat imtihan dünyası.ayni durumu yaşadım ve tek çocukla ayrı eve çıktım ama hala aile dediğim insanlarla görüşmek durumundayım çünkü onlar bakıyorlar.
Herkesin durumu farklı.senin iki çocukla ayrı eve çıkman çocukları bilinmezliğe sürüklemek saçma olur.
Ev büyük mu bilmiyorum ama bir odasını çocuklarınla uyuyabileceğim vakit geçirebileceğim yaşam alanı yapsan kok ailenle merhaba merhaba yapıp odanıza geçseniz.
Ve biliyor musun babana da atıyorum aylık 500 lira para versen biraz çenesi kapanır mi acaba ya ad 750?
Sonrasında para birliktir ve beş sene içinde ayrı eeveçıkma.planlarini yap.
Eski eşle barışma durumun olabilir mi.uzlassaniz.psikolojik sorunu yoksa tekrar deneseniz?
Şimdilik bunlar geldi aklıma
Ha ayrı eve çıkınca da çocuklara annen bakıyorsa yine bisi değişmiyor kardeş.
ya Allah yardimciniz olsun sizin. cok uzuldum destek olacak kimse yok mu eski eşin bi faydasi yok sanirimAynılarını yaşadım.buyuk depresyon yaşadım.cocukla baba evinden koyuldum.bilmedigim yerde hayat kurdum.cok kotuydu.simdi başka sorunlarım var.hayat hep sorun ve çözme süreci
ay devil yillar surdu is begenmedi bir turlu. bana guvendi calismadi. ailem destek verdi ama nereye kadar. herkes bikti. asgari ucretle calisiyor ama sorumluluk sahibi oldugunu soyleyemem.yarin bi gun yine ayni seyler olabilir. bu sefer donecek kapi da bulamam.Şu an çalışıyor mu acaba.bu işsizlik kaç ay sürdü.sorgulamak lazım.su an virüsten dolayı iş de yok.sorun isse halledilirdi sankimen azından man yak kontak degilmis
O zaman çalışmayan koca ile olmazay devil yillar surdu is begenmedi bir turlu. bana guvendi calismadi. ailem destek verdi ama nereye kadar. herkes bikti. asgari ucretle calisiyor ama sorumluluk sahibi oldugunu soyleyemem.yarin bi gun yine ayni seyler olabilir. bu sefer donecek kapi da bulamam.
Üzüntünü ve çaresizliğini kalbimde hissettimne kadar uzucu. keske boyle olmasa. İnşaallah bir gun ben de cocuklarimla kendime ait bir hayat kurarim.
Allah yardımcınız olsun şu durum dünyada en kızdığım durumlardan biri insan ne yapacağını şaşırıyor boşanmasa mıydım acaba diye bile düşünmüşsünüzdür. Keşke ayrı eve çıkma şansınız olsa bol bol dua ediniyi aksamlar herkese. boşandim 2 yil önce. evliligimin kurtulacak tutulacak bir tarafi kalmamisti hatta ailem de bosanmam taraftariydi. neyse bosandim ama babaevinde huzur bulamadim. ailen arkanda diyen babam ve evli kardesim her firsatta beni asagiliyorlar. cok uzuluyorum. 2 cocugum var. kendileri istediler birlikte oturmayi hatta ben bosanmaya cesaret edemezken arkandayiz dediler. simdi ise babam her firsatta kardesimle beni kiyaslayip benim hayatta basarisiz oldugumu, bana saygi duymadigini bir sekilde ifade ediyor. halbuki evliyken hic boyle laflar duymazdim. ayri eve cik demeyin calisiyorum ama kazandigim tek basina eve cikacak bir maas degil. uzuluyorum ama nasil basedecegimi sasirdim. dogrudan soyledim beni bosandigim icin mi asagiliyosun baba gel diyen sendin o zaman niye bana bosan dedin beni cesaretlendirdin dedim. cevap vermedi ama beni yine bir sekilde cok asagiladi. onun gozunde bosandigim icin asagiligim sanirim. halbuki bosanmalisin diyen de kendiydi. kardesimi öve öve bitiremiyor. kardesimin kocasi zengin cok iyi bir hayatlari var zengin yasiyorlar durumlari cok iyi. ben onun ekmegini yiyorum diye sanirim beni hor gormesi. napayim sizce. kocadan ayri cektim simdi babam da kardesim de beni asagiliyor. ben de huzur bulabilecek miyim dersiniz? napmaliyimcok yoruldum.
Şu an yalnız bıraktılar biyoloji ailem.cocuga bakıyorlar.ben ayrı eve çıkıp döşedim ama o evde kalsaydın kafayı yiyecektik.biyolojik baba tartışma çıkarıyordu.benden para bile istedi.oyle aşağılık biri.ama yapabilecek bisi yok.cocuk 10 yaşına gelinceye kadar bunu idare edeceğim.ya Allah yardimciniz olsun sizin. cok uzuldum destek olacak kimse yok mu eski eşin bi faydasi yok sanirim
Üzüntünü ve çaresizliğini kalbimde hissettim
Ne olur kendini yıpratmamaya çalış çok iyi anlıyorum o maaşla çocuğa bakacaksın kiramı faturamı yiyecekmi?yine onlara muhtaç olmuş olacaksın ama şunu unutma gecenin en karanlığı olmadan gün doğmazmış illa şeninde hayatını kolaylaştıracak şeyler olacak bu arada herşeyden çok birde duaya sarıl emin ol en güzle kapı orası en azından kalbin ferahlar bende sana dua edeceğim rabbim dilediğin hayatı karşına çıkarsın evlatlarına mahçup ettirmesin inş amiiin amiiin
o kadar iyi anliyorum ki sizi. eski gorumcem evhanimiydi ve esi cok iyi bir adam. cok caliskan evine bagli. şans iste naparsiniz. Rabbim yardimciniz olsun. aslinda en cok saygiyi sizin gibi tek basina cocuk buyuten hayat mucdelesi veren anneler hak ediyor ama nerdeee o kafa.Şu an yalnız bıraktılar biyoloji ailem.cocuga bakıyorlar.ben ayrı eve çıkıp döşedim ama o evde kalsaydın kafayı yiyecektik.biyolojik baba tartışma çıkarıyordu.benden para bile istedi.oyle aşağılık biri.ama yapabilecek bisi yok.cocuk 10 yaşına gelinceye kadar bunu idare edeceğim.
Mantıklı düşünmek zorundayım.bakici da tutarım ama o zaman para biriktirerek bir de zorlanırım hiç gerek yok.
Bildiğin kocaman ev ve yalnızım.yalnizlik kışın gerçekten depresyon yaptı.cok ağladım ama yazın daha iyi hissediyorum.
Şu an çocuğa ailem.bakmasa ve o insanları görmesem daha iyi olucam ama yapacak bisi yok
Kocam tekrar evlenelim diyo.biz de şiddet var ve psikolojisisin eşimde var.o yüzden kabul etmedim.
Tek başımayım memurum.calisma hayatı gerçekten zor.valismayi sevmiyorum. Keşke ev hanımı olsaydım ama neredeeee
ayni seyleri yasamisiz bi keresinde babam bikac gunlugune baska bi yere gitmisti annemle kendimizegeldik o birkac gun oyle mutluyduk ki. ozgurduk. simdi kimse bizi hor gormeyecek diyip sarildikKafamdaki birsuru takıntı potansiyelimi kullanmamanın sebebi kok ailemmiş.ayri eve çıkınca ufkum açıldı.onu anladım.
sizinle ne guzel dertlestim. oyle hasret kaldim ki bi eşe dosta arkadas sesine. cok tesekkur ederim Allah razi olsun sizden.Kafamdaki birsuru takıntı potansiyelimi kullanmamanın sebebi kok ailemmiş.ayri eve çıkınca ufkum açıldı.onu anladım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?