Boşanma sonrası nerede oturacağım? Bir fikir lütfen...

En fazla 5 yıl içinde alabilirim diye düşünüyorum. Babam bana harcama yaptırmaz zaten. Maasimin büyük çoğunluğunu biriktirsem 5 yılı falan bulur yine de.
Normalde aynı ev demem ama başka türlü ev sahibi olmanız zorsa bir müddet birlikte yaşamak mantıklı olabilir.
En hızlı birikim yapacak şekilde.

Şimdiki evimde oturup boşa kira vermek istemem dogrusu. Zaten günün 13 saati disardayim. Akşamdan akşama otel gibi kullanacağım eve kira vermek mantıksız. Oyle mi? Normal ev gibi olanları var mı dublekslerin? Supermis. Öyle bir ev bakabiliriz aslında .valla büyük konuşmayayim ama tekrar evlilik bana cooookkk uzak.
Var var. Teyzemlerin yengemlerin evleri öyle. Üstkat biraz zor ısınıyor ama terası da yazın güzel oluyor. İstanbul’da biraz o tarz ev zor bulunur ama diğer işlerde sıkıntı olacağını sanmıyorum.

Merhaba arkadaşlar. Yavaş yavaş boşanmayla ve gelecegimle ilgili olacak şeyleri kafamda netleştirmeye çalışıyorum. şu an takıldığım konu nerede oturacağım. Ailemin yanına gitsem, şu an ailemle aynı binada oturuyorum zaten. Yani 1 kat var aramızda. O binada olmak bana ve çocuğuma iyi gelmez, iyi kötü bunca yıldır yasanmisligi var o evin. Sabah akşam evimin onunden geçmek zor gelir. Çocuğum için de aynı şekilde, canı sıkılınca hadi anne evimize gidelim diyebilir. 4 yaşında, izah edemem ki. Hem annemlerin evi kucuk, oraya sigmak için şartları çok çok zorlamak lazım.
Benim hayalimde hep dubleks ev var. Dışardan ayrı kapısı olan, merdivenleri kapatılmış. Çocuğumla bana üst kat yeter zaten. Altta da annemler oturur diyorum. Bize ait bir alanımız olsun istiyorum, çocuğumun bizim evimiz diyebileceği küçük de olsa bir evimiz olsun istiyorum. Dubleks ev rahat olur mu?
Ya da 3+1 bir ev bulup aynı evde mi oturmaliyim? Çalışıyorum ben ve çocuğuma zaten benim ailem bakıyor.
Ailemin oturduğu ev şu an kendi evleri ve satmazlar, kiraya verirler oradan çıkarlarsa. O yüzden ev alırsak mecburen büyük çoğunluğu için kredi çekmek gerekecek. Çok korkutuyor beni kredi çekmek. Ya odeyemezsem diye.
Kafam epey bir karışık, fikir verirseniz çok sevinirim.
Bence aynı evde yasamayin sıkıntı yaşarsınız, çocuğunuzla kendinize bir hayat kurun eğer maddi imkanlariniz varsa

Ailen oradan çıkıp kiraya verse beraber Dubleks bir eve çıksanız hem daha büyük olur gelen kirayı oraya kullanırsınız sizde biraz üstüne eklersiniz olmaz mı ?

Back
X