boşanma sonrası psikolojimi nasıl toparlayabilirim?

gunesligunlerimiistiyorum

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2019
1.619
597
123
Merhaba burada çoğu zaman sıkıntılarımı paylaştım ve yardımlarınızı da gördüm teşekkür ediyorum öncelikle. Sormak istediğim şey şu ki; ben evliliğimde, evlenmeden önceki hayatımdan tamamen farklı birine dönüştüm. Bunu benden istedi ben de yaptım. Görüşlerimden farklı bir hayat yaşadım. Asimile oldum diyebilirim. Eşim de baskın bir karakter ve psikolojik şiddeti sonuna kadar uyguladı. Eğer karşı gelirsem fiziksel şiddet de uyguladı. Sonuç olarak bu şekilde tam olarak 6 yıl yaşadım. Bir cesaret onu bıraktım. Toparlanamıyorum kendime güvenim sıfır. İnsanlara kendimi ifade edemiyorum öyle ezik duruyorum ki insanlar bana muhtaçmışım gibi davranıyor. Bu bir eleştiri değil, oyle ezik davranıyorum öyle kendime güvenim yok ki karşımdaki benim için üzülüyor. Eski halime nasıl dönebilirim. 6 yıl boyunca manipüle edilip baskı gören bir insanım lütfen yardımcı olur musunuz. Sosyalleş arkadaşlarınla buluş vs diyenleriniz olabilir. Ben odamın dört duvarından çıktığım an boğuluyorum. Yani bana öyle şeyler iyi gelmiyor. Zaten özgüvensiz davrandığim için kendimi kasıyorum ve guzel vakit geçiremiyorum. Eğitim hayatımı eşimin isteği ile bırakmıştım. Üniversite sınavına çalışıyorum biraz. Ama herhangi bir bölüme değil bana hemen meslek kazandıracak bir bölüm okumak istiyorum. Eşit ağırlıktan gireceğim. Şu an ortalamanın biraz üstünde seviyedeyim. Muhtemelen hukuk için filan puanım yetmeyecektir ama önerebileceğiniz bir bölüm var mı benim için. Bir de bebeğim var. Karışık ve uzun yazdım cevap verirseniz çok sevinirim

Malesef kolay olmuyor çok zorlanıyorum aylar geçmesine rağmen

Sizin adınıza çok üzüldüm. Bir anda geçmesini beklemeyin, üzüntünüzü, mutsuzluğunuzu doya doya yaşayın ki sonraki süreçler sağlıklı geçsin. Allah yardımcınız olsun. Lütfen insanların yanlışları, kötülükleri, hatalarını gördüğünüz an bir daha 2. Şansı vermeyin.

Üzüntümü aylardır yaşıyorum ve insanlardan da öyle soğudum ki evin içinde kendime bir dunya kurmuş durumdayım. Teşekkür ederim

Özünüze dönmek için destek alın
Belki iyi bir arkadaş iyi bir kaç kişisel gelişim kitapları okuyarak bunu yapabilirsiniz
Yaşadıklarınız size olumsuzda olsa tecrübe kattıgını asla unutmayın

Ben sizi çok iyi anlıyorum derslere sıkı sıkı tutunarak üni yi kazanırsanız gücünüzü farkeder özgüveniniz hızlıca yerine gelir, terapi imkanınız var mı

Bölüm olarak sınıf ogretmenligini öneririm. Atama puanları 72, özel eğitim öneririm sözel bölüm atama 68.
Iibf bölümlerini önermem. Atamalari zor, özel sektör maaşları düşük.
Inşaat mühendisliği, makine mühendisliği öneririm. Sayısal bölümler fakat kazanirsiniz. Çok zor değil muhendislik kazanmak.
Bence 2 yıllık is garantili bir bölüm okuyun ya da sınıf öğretmenliği.
2 yıllık FTR, odyometrislik güzel bölümler. Is imkanlarını araştırın.
Ben bi iki sene kpss ayiririm derseniz sınıf öğretmenliği çok güzel. Öğretmenliğin maaşları güzel, ek dersleri oluyor. Çalışma saatleri az.
Zaten hukuk mezunları çok fazla. Büro açmak, çevre edinmek lazım bu bi süreç hemen iyi paralar kazanamazsiniz.
Muhendisligin devlet atamasını bilmiyorum

psikolog tülay kök. Bu süreçte tüm videolarıni izleyin.

Özel sektörde de çalışabileceğim bir bölüm okumak istiyorum psikoloji, FTR veya özel eğitimde alan var mıdır

Sağlam bir psikolojik destek almalısın öncelikle.
Meslek edinmek için de cocuklari seviyorsan anasınıfı veya sınıf öğretmenliğini tavsiye ederim. Ben çocuklarla yapamam dersen hemşirelik veya ebelik okuyabilirsin.

Bir arkadaşım eşiyle büyük sorunlar yaşadı. Defalarca boşanma aşamasına geldi. Evlenmek için okulu bırakmıştı. Çocuğu olduktan sonra tekrar sınava girdi. Üniversite kazandı. Öğretmenlik okudu ve KPSS ye girip atandı. Tabi bunun için çok emek harcadı. Çok zor zamanlar ve gelgitler yaşadı.

insanlar evli barklı kadın, okulda ne işi var, evlenmeden önce yapsaydı gibi yorumlar yaparak hiç de destek olmadılar. Ama çabalamayı bırakmadı.

kendimden de örnek verebilirim ama benimkisi pek o kadar parlak sayılmaz.

ben de edebiyat fakültesi bitirdim. Oğlum 5 yaşındayken sınavlara girdim, formasyon aldım. O dönem bir yandan çalıştım, bir yandan ev çocuk, bir yandan okul. Eşimin ailesi de beni vazgeçirmek için psikolojik baskı yapıyordu. Tam benim sınav dönemimde yatılı kalmaya geliyor, 15 kişi evime doluŞuyorlardı. Yine de KPSS de yüksek bir puan aldım, atanmama rahat rahat yetiyordu.

oraya kadar çok iyi gitti ama ben de aile desteği hiç yoktu. O sırada kardeşlerimin düğünleri vs. Girdi araya ve annem rahatsız olduğu için her şey benim üstüme kaldı. O sıralardaki tecrübesizliğimden dolayı ağlıya ağlıya bıraktım hayallerimi ve ailem için bütün emeğim heba oldu.

arkadaşlarla aramdaki fark şu oldu: onlar bu çalışmalarında ful aile desteği aldılar,özellikle çocuk konusunda. Ben zaten destek beklemiyordum ama benimkiler Direk köstek oldular. Hiçbir yardımları olmadığı gibi, bütün yüklerini de bana yüklediler. Şimdiki aklım olsa önce ben derdim kesinlikle ama çünkü sonra hiç kimse teşekkür etmedi. İşleri bittiği anda sırtlarını döndüler.

şimdi öncelikle seni haketmeyen bir adamdan boşanma cesaretini gösterdiğin için tebrik ederim. Sessizce mutsuz bir evliliğin içinde eriyip gitmek yerine, kendini kurtarmayı başarmışsın.Pek çok kişinin yapamadığı yapmışsın. Bu senin çok büyük bir artı puan.

6 yılın ardından özgüven eksikliği yaşaman çok normal. Bunu insanlardan uzak durarak değil, insanların içine karışarak aşabilirsin.

umarım ailen sana destek oluyordur. Onların desteği varsa, hızla hedeflerine ulaşabilirsin, yoksa biraz daha zaman alabilir.

ama bu Çocuğunla kendi içine kapandığın dönemler çalışman için büyük fırsat. Ben okurken ailem ve eşimin ailesi olmasaydı, bir tek oğlumla ilgilenseydim, şimdiye çoktan atanmıştım. Ben ders çalışırken,oğlum da yanımda kalemlerimle oynardı. Bu yüzden 4,5 yaşında kendi kendine okumayı öğrendi. Çocuk hiç engel değil emin ol.

en zorunu aşmışsın. Bundan sonra seni çok daha aydınlık günler bekliyor. Ben yapabileceğini biliyorum. İnşallah sen de bunu fark eder, Kısa zamanda harekete geçersin. çocuğun küçükken, ilkokulu bitirene kadar Çok daha rahat oluyor.

Malesef kolay olmuyor çok zorlanıyorum aylar geçmesine rağmen

Hemen olmayacak , ama olacak. Sonuçta bu hale 6 yılda geldin, toparlanman da zaman alacaktır. Benim de özgüvenim azalmıştı ama çalışıyorum kendimi korumak zorundayım mecbur kalınca pantere dönüşüyor insan.

Terapiye ihtiyacınız var, iyi bir uzmanla gayet güzel yol alırsınız. Allah kolaylık versin.

Ben de arkadaşınız gibi gelgitler yaşıyorum, ayrılma kararımı çok sorguluyorum neticede ayrılınca da mutluluk değildi hissettiğim.
Ders çalışmaya başladım o biraz kafamı dağıtıyor, bebek ile ilgilendiğim için gunde 3 saat civarı çalışabiliyorum.
Sizi takdir ettim ev, çocuk, eş sorumluluğu ile birlikte eğitiminizi tamamlamışsınız. Mesleki olarak bir sonuca şimdilik ulasamasanız bile bu yaptığınız çok önemli ve büyük bir şey bence.
Benim annem çalıştığı için akşamları yardım ediyor. Destekliyor sağolsun siz de tekrar deneyebilirsiniz o istek geldiğinde sonuca ulaşacağınıza inanıyorum zira o yoğunluk içinde zor kısmı atlatmışsınız. Cevabınız için çok teşekkür ederim benim için motive edici oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…