Yok be güzelim yine de kaderimizi yaşıyoruz.esasen bende çok içime döndüm, kendimi sorguladım yüzleştim, belki çok taze olmasından kafamda hala kurup kurup duruyorum.
yüzeysel anlattım ama cidden sıkıntılı bir evlilikti, son aylarında vucudumun her yerini ağrıtan, ağrı kesiciler alarak işe gitmek zorunda olduğum çok zamanlarım oldu.
Pilates yapmak hem sağlığıma hemde ruhuma iyi gelmişti, yeniden başlasam iyi olacak.
boşanma öncesi gelgitler beni daha çok yıpratmıştı mesala, şimdi daha sakin hissediyorum kendimi ama annem sağolsun hatırlatıp duruyor.
Keşke evlenirken bu kadar düşünmüş olsaydım evlenmemiş olurdum.
Ama işte alnımıza yazılanı yaşıyoruz.
Hayranlıkla okudum yazınızı..Ben geldim şekerlerim...
Ben kendimi anlatayım.
Bol bol zırlayıp durdum ilk önce.
Baktım bir işe yaramıyor bu ağlamalar hatta aksine beni yaşlandırıyor.
Ben de önce aöf'e yazıldım. Sonra pilatese yazıldım.
Bir de Almanca kursuna gittim 5 kur kadar.
Şimdiki aklım olsa mutlaka yüzmeye de giderdim.
Aslında hep söylediğim bir konu daha var.
Herkesin tabii inancına göre değişiyor.
Ben kendi içime döndüm çok fazla. Kendimi aramaya başladım. Çok yoruldum,çok direndim. Hep çıkış kapısını ibadette buldum.
Çok problemli bir evliliğin ardından şükür diyebilme sürecim de maalesef sıkıntılı oldu.
Benim imtihanımın en büyük ödülü ibadetlerim oldu.
Bilmediğim duaları öğrendim.
Ağlaya ağlaya af dilemeyi öğrendim.
Anlattıça bitmez,derin konular bunlar.
Her zaman derim; en büyük şifa,Yaradan.
En büyük aşk yine Yaradan...
Huzuru bulduğuma inandığım,ibadetlerimde şükretmeye başladığımda kocam girdi hayatıma...
Rabbim öyle büyük kapılar açıyor ki yeter ki isteyin,isteyin,bıkmadan usanmadan isteyin...
Yok be güzelim yine de kaderimizi yaşıyoruz.
Ben mesela ilkine asla kör aşık olarak evlenmedim.
Bana uymayan yanları da gözüme bata bata evlendim.
Niye bu kararı verdim çok sorguladım kendimi.
Kader deyip sıyrılmak kolayıma geldi.
Neden,niçin sadece bizi yoruyor bana inan.
Gofim
Ben de şu aralar benzer hislerdeyim iş de yetmiyor oyalanmama :)
Kardeşim yüzmeye gidiyordu geçen gittim ben de bakayım nasıl bir yer diye, hoşuma gitti yüzmeye yazılacam.
Spor salonuna para vermeyi gereksiz gördüğümden sporumu evde yapıyordum ama ramazan dolayısıyla bırakıp daha da başlamadım
Aöf kaydı yaptırdım ikinci üni okurum diye.
Hala ev tutamadım.
Bende durumlar böyle :)
Haddi değil de şu cümle doğru yolda olduğunu gösteriyor bence.Ya biliyormusun bende kör kütük aşık değildim,
bana uymayan o kadar çok huyu vardı ki evlenmeden bunları fark ettim,
uyan taraflarıyla mutlu olurum sandım, nasıl bir yanılgıya düştüysem yaşımda 26 hani,
o azıcık uyduğumuz taraflarda yetmedi işte.
Bilmediğim bir hayır vardır diyorum bu evliliğin içinde de,
Teşekkür ediyorum.Hayranlıkla okudum yazınızı..
Kesinlikle dedikleriniz çok doğru, ve ben şuna da çok inanırım her şerde bi hayır olduğuna tıpkı sizin örneğiniz gibi, Aĺlah'tan hep aydınlığa çıkmayı istemek bıkmadan usanmadan.
Konu sahibi şuandan itibaren deriiinn bi nefes alın ve geçmişı silin.
Ayrıca anne olmak için yaşınız çok da geç değil, ben ne zaman anne oldum biliyormusunuz 39 yaşımda.
İnanıyorum ki hayatınıza düzgün birisi girecek ve çok tatlı bi anne olacaksınız
Zaman zaman duygu dalgalanmaları yaşaman normal.
İhtiyacın olduğunu düşünüyorsan almalısın.
Faydası oluyor.
Bu süreçte yataktan çıkacak gücü bulamayan insanlar biliyorum.
Sanırım o kadar kötü değilsin.
Ben tam tersini düşünüyorum, iyiki çocuğunuz olmamış, daha gençsiniz yine sever evlenirsinizUzun zamandır KK üyesiyim ilk konumu açıyorum. Yaklaşık 2 ay önce 4 yıllık evliliğimi bitirdim, buradaki bazı arkadaşlar bilir, başından beri sıkıntılıydı, bir ara düzelir gibi oldu ama meğer düzelmemiş. Alkol, Kumar, Aldatma, fiziksel şiddet, İşsizlik gibi sorunlar yoktu, zaten bunlar olmaması gereken şeyler ama toplum olarak nimet gibi algılıyoruz. Çok detaya girmek istemiyorum ama asıl sorun, eşimin pasif agresif davranış bozukluğu var, aşırı cimri olması, bir kadına hele de eşine nasıl davranması gerektiğini bilmemesi tavırlarıyla kendinden soğutması bana psikolojik şiddet uygulaması. İnsani davranışları da maddesel olarak görmesi. Günden güne yaşam enerjimi almaya başlayınca ve bu durum sağlığımı etkilemeye başlayınca boşanma konusunda kararımı verdim. Ailem başından uyarmıştı ama işte görecek günlerim varmış evlenmiş bulundum. Ortak paydada buluşamadığımız için baya sıkıntılı bir evlilik oldu, sonunda da yürümedi.
Yaşım 31 olacak, özellikle annem ayrılmış olmama çok üzülüyor, en başından bu adamla sen yapamazsın diye uyarmasına rağmen, eşim olacak adamın bütün eksiklerini bilmesine rağmen üzülüyor işte. Ya ileride daha kötüsü olursa, keşke bir evladın olsaydı öyle boşansaydın gibi düşüncelerle her gün konuşuyor. Acaba diyorum çocuğum olsa daha mı iyi olurdu.
Ailemle yaşıyorum, bunları duymakta yaşam enerjimi etkliyor, anne olarak oda beni düşünüyor ama şu günlerde bu düşünceler bana zarar veriyor. Acaba geç mi kaldım diye kafamda deli sorular oluşuyor..
Çok şükür ki çalışıyorum iş yerinde kafam dağılmış oluyor, ekonomik olarak kendi ayaklarım üzerindeyim fakat ailem asla ayrı bir evde tek başıma yaşamama müsaade etmez.
Bu günlerin geçmesi kafamın daha meşgul olması için neler yapabilirimi düşünüyorum,
Aklıma gelenler;
Haftada 2 yada 3 gün spor ‘ a gitmek (evliyken pilates yapardım, özellikle ağrılarıma iyi geldiği için)
Bir dil kursuna yazılmak, Arapça olabilir diye düşünüyorum.
Aöf den herhangi bir bölüme kayıt yaptırmak,
Arkadaştan öte dostlarım var, her zaman yanımdalar ama çoğu evli çocuklu herkesin kendine göre bir hayatı var, kafamı meşgul ve mutlu edecek zamanımı iyi değerlendirmemi sağlayacak önerilere ihtiyacım var.
Bu süreci yanlışların içine girmeden ve en verimli şekilde atlatmak için neler yapabilirim. Bu durumu yaşayanlardan fikir ve öneriler bekliyorum. Boşanma sürecini nasıl atlattığınızı da yazarsanız
Ben tam tersini düşünüyorum, iyiki çocuğunuz olmamış, daha gençsiniz yine sever evlenirsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?