Boşanma sonrası sürecine yaşananlar

teşekkür ederim, Aminn.
bende haksızlık olduğunu düşündüğüm için yapamadım,
ama anne olma duygumda ağır basıyor,
etraf beter insanlarla dolu, bu durumda korkutmuyor değil,
ama mevcut evliliğimde dayanılacak gibi değildi.

İnşallah bundan sonrası iyi olur

Anlatılan özellikler de boşandığım eşimi gördüm resmen. Cimri, agrasif, her şeye maddi olarak bakan, psikolojik baskı. Ruh halimi mahv etti. Bir sene evli kaldım ama hep idare ederek. Zor gerçekten.

Anlatılan özellikler de boşandığım eşimi gördüm resmen. Cimri, agrasif, her şeye maddi olarak bakan, psikolojik baskı. Ruh halimi mahv etti. Bir sene evli kaldım ama hep idare ederek. Zor gerçekten.

1 yıl ile iyi kurtarmışsın,
4 yıl düzelir diye bekledim, yaş 31 olacak,
keşke daha önce ayrılsaydım,
ama işte kadınız yaa elimizdekini iyi etmeye uğraşacağız ya, odun gibi bir adam nasıl yontulacaksa.

Şimdi nasılsın, ? aynı zamanlarda boşanmışız,

senin hikayeni ve seni gerçekten merak ediyorum

senin konularına da denk geliyordum, sıkıntılı bir evliliğin vardı ve biz aynı zamanlarda evlenmiştik,
son durumun nedir? bebek istiyordun bazı konularda denk gelmiştim
bebk istiyorum ama nasip olmuyor uyumsuzluk hala var her konuda diyeyim anla sen onu...
ben de hzuurlu değilim beynimde bin tilki , hiç derin uyuyamıyorum ve çok yıprandım , neyi nasıl yapacağımı da bilmiyorum , ailesi sıkıntı, şehrimiz, işimiz ,bebek meselesi ,uykularım.... dua ediyorum çıkış yolu Allahım diye ama gerçekten tam edebildiğime inanmıyourm Laale öyle güzel anlatmış ki o dua sürecini

bende çok istememe rağmen cesaret edip bebek yapamadım,
mantıksız olsada bazen diyorum bebek yapıp boşansamıydım,
İnsanlar kaç yaşından sonra yeni bir hayata başlıyor, Allah ömür verirse nasip olursa 30-40 yıl daha yaşama şansımız
bir ömür bu sıkıntıları çekmeye değer mi,
yeniden bir hayat yaşayacak mıyız ? hayır.

Allah bu mubarek günde hakkımızda en hayırlısını nasip etsin.
Evlilik sorunlu bir evlilik en büyük imtihanlardan,
Boşanırken düşündüğüm süreyi evlenirken düşünseydim bu evlilik olmazdı

keşke çook düşünseydik ve senini dediğin gibi sorunsuz taraflarıyla mutlu oluruz sanmasaydık,
sorun va r mı var arkadaş!!!!
ahh yanlış karralar yanlış hayatlar...
bence çocuk olayını artık düşünme çünkü yaşın gerçekten genç , sil baştan hayat yaşamak senini için daha avantajlı sadece kendini sevmen ve güvenmen yeterli

senin hikayeni ve seni gerçekten merak ediyorum
Günaydın.
Ben burada hep şeffaf oldum,uzun uzun gecelerce çok anlattım kendimi.
Burası en büyük yoldaşım olmuştu. Hep söylerim. Burada büyüdük sanki ben ve bir çok arkadaşım. Hala o tüm sosyal ağlarda ekliyizdir o dönemden önce canım olanlar. Sonra malum sürece girdik. Çok ağladık,çok güldük burada. Sabahın ilk ışıklarına kadar geyik de yapardık dedikodu da mızık mızık ağlardık da...
Çok derinlere inersen belki görürsün konularımı.
Şimdi hepsi flu birer anı gibi duruyor belleğimde.
Büyüttük birbirimizi burada biz...
Tipimi merak etmiyorsundur sanırım,zaten profil fotoğrafım da kendimim...

gofretto canım yeni gördüm konunu.
Seninle hep konuştuğumuz gibi, Rabbim neylerse güzel eyler.
Vardır herşeyde bir hayır.

Fakat annenin yaklaşımını tasvip etmiyorum.
Sonuçta yaşadıkların kolay değil, muhakkak annende en az senin kadar üzülüyordur.
Onunla konuşarak sana daha az yansıtmasını sağlamalısın bence.
Çünkü dışardan bu şekilde gelen tepkiler seni daha da içsel olarak etkileyecek ve kısır döngü şeklinde düşünmene neden olacak.

Kendini sevdiğin şeyler ile oyala.
Yaz bitiyor, kendin ile başbaşa bir tatile çıkma imkanın olmaz mı?
Biraz kafanı dinlersin, biraz kendin ile başbaşa kalmakta sana iyi gelecektir.

Yaş konusuna çok takılıyorsun.
31 nedir ki? Benim tanıdığım 60 yaşında hiç evlenmemiş bir kadın vardı.
Bir adamı sevmiş zamanında, adam gidip başkası ile evlenmiş ve bu yüzden kadın hiç evlenmemiş.
Fakat ailevi bağları çok kuvvetliydi, hiç yalnızlık çekmiyordu ve inanılmaz kendine düşkün biriydi.
Bakımlı, çalışan, hiç kendisini bırakmamış bir kadındı.
Bazen imrenirdim ona.

Çocuğun olsaydı ne yapacaktın?
O zaman daha zor.
Boşanmış olduğun eşin ile öyle ya da böyle muhattap olacaktın.
Cimrikleri psikolojik baskıları ve diğer kötü yönleri ile yine bir şekilde hayatında olacaktı.
Dahada vahimi bütün bu sıkıntıları çocuğun ile yaşayacaktın ve çocuğun üzülmesin diye bir çok şeye göğüs germek zorunda kalacaktın, yeterki ona yansımasın diye.
O şekilde de belki bir çok negatif durum oluşacaktı.

Diyeceğim o ki, sen bu ana bak, bu anı yaşa.
Önemli olan sen kendi kararını verdin kendin bir seçim yaptın.
Seni yiyip bitiren, mutsuz eden, değersiz kılan kişiyi çıkarttın hayatından.
Şimdi senin için değerli olanlara sarılma vaktı.
Yaralarını bu şekilde sarma vakti.

Rabbim hayırlısı ile sanada gönlüne de ferahlık versin inşallah...

Konu sahibi arkadaşımdan özür dilereyerek laleye bir soru sormak istiyorum. Sen bebek istemiyordun bebek yaptın mı canım?

Ben şuan 31 yaşındayım ama bebek istemiyorum ama yapmak mantıklı diye yapmaya çalışıyoruz

Merhaba ,

Bu şekilde endişesi olup konu açanlara hep küçük de olsan kendimden kendi tecrübelerimden örnekler veririm.
5 yıllık evliliğimi sonlandırdım geçmişimde,kısa bir süre tuhaflık yaşadım.O dönemde işsizdim ve 24 yaşındaydım.Mahkeme sonuçlandığı ay havalimanından iş teklifi aldım,şartları fena değildi fakat çok yoğundu ,12 saat çalışıyorduk,tatilimiz yeteri kadar vardı.300 genç çalışıyorduk bu arada.Ben işe başladım ve oradaki iş yoğunluğu,arkadaşlarım bana herşeyi unutturdu.Spora falan gitmeye zamanım olmuyordu malesef..Off günlerimizde işten arkadaşlarla çıkıp piknik,orman,dere,tepe gezerdik :)Hatta bazen minibüs tutuğumuz bile olurdu.Hepsi farketmeden bana büyük iyilik yaptı,ve geçmişimi tamamen unutum.
Ailem gece gezmesi hariç (arada ona da kaçıyordum kikikiki )kısıtlama getirmedi,her durumda moral verip yanımda oldular.
4 yıllık işletme bitirdim.İş değiştirdim uluslararası sayılabilecek bir firmada iş buldum.Aşık oldum,çılgın gibi 1 yıl geçirip sonrasında maddi sıkıntılara rağmen evlendik.Varlığına çok şükür.
Hayat karşımıza her zaman kötü şeyler çıkarmıyor,pozitif olup hayatımızı birazda kendimiz şekillendirmeliyiz.
Herşey gönlünüzce olsun <3

Yok yapmadık.
Kocacım benim koca bebekim zaten.

SouvveniR canım güzel düşüncelerine teşekkür ederim.
Ben kabullendim de işte özellikle annemin kabul edemeyişi beni yıpratıyor,
o adamdan bir şey olmayacağını bildiği halde üzülüyor.
Ah ah en başta beni uyardılar ama sonra karar senin dediler, ailenin sıcak bakmadığı evlilikler genelde böyle sonuçlanıyor.

hayat bundan sonra tüm güzellikleriyle başlar inşallah

Çok şanslıymışsın erken yaşta yol verip kendi hayatına odaklanmışsın.
şükür çalışıyorum kendi yağımla kavruluyorum, evliliğim boyunca da çalıştım hep.
Ailem ayrı eve çıkmama asla müsade etmiyor, aslında sakinlik arıyorum bu dönemlerde ama malum aileyle yaşayınca sessizlik pek mümkün olmuyor,

şuan kaç yaşındasın, boşandıktan ne kadar sonra evliliğe ikna olabildin.

İnşallah canım.
Benim ailemde aynı şekilde davrandı.
Başta çok uyarıp sonrasında da "karar senin" demeleri işte...
Nasip ya, yaşayacağımız var yaşıyoruz. Hayatta göreceklerimiz var demekki.

Dediğin gibi hayat senin için bundan sonra tüm güzellikleri ile gelecek inşallah.
Sen kalbini ferah tut.
Ne güzel ki yanında olan bir ailen var.
Buna sahip olamayanlar da var.
Boşanmak istediği halde "senin cenazen girer bu eve" diyen aileler de var.

Çok şükür ki sen bunları yaşamadın.
Artık kapat arkandaki sayfaları, güzel günler önünde...

Aslında birazcık sabırlı olsan o kadar güzel olacak ki herşey Allahımın izniyle inşallah.
Anneler biraz zor kabul ediyor,biliyorum.
Olsun,o da alışacak.
Emin ol,o da çok üzülmüştür.
Yaşadığım için biliyorum. İlk dönemler zor,sonrası adım adım kolaylaşıyor.
Hele ki işin de var çok şükür.
Bak ben ilk boşandığımda işsizdim. Aman aman her gün anamla babamla kavga ederdim.
Hem de kıyametleri kopara kopara.
Hiç unutmam,psikoğa götürüyordu babam,ağzımı bıçak açmazdı.
Doktor; "Hastaneye yatmak ister misin Lale? Kendine gel,topla kendini" derdi onunla da bir ton kavga ederdim.

Sen de zor zamanlar atlatmışsın.
Gerçekten, geçmiş olsun diyeyim...
Fakat güçlü olmanız çok güzel birşey.
Allah bir daha aynı sıkıntılar ile karşılaştırmasın, sınamasın inşallah...

tüylerim diken diken oldu. ayni durumdayim.

tüylerim diken diken oldu. ayni durumdayim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…