• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma Sonrasi

Dy87

Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2020
55
40
8
44
Merhaba herkese vaktinizi ayırıp bana destek olursanız çok sevinirim.
Eşimden ayrılalı 6 ay oldu fakat ben içimdeki üzüntüyü.sikintiyi atamadım bir.kizim var bende çalışıyorum annem.yanimda babamı.4 yıl .once kaybetmiştik..eski.konularimi hatırlarımısiniz bilmiyorum ama şiddet olmuştu.en son.kavgamizda çok.kötü ben evi terk etmiştim o.surec.icinde.barismak.istedi ama.bende hep.bir.korku vardı bir yanım dön bir yanım.donme diyordu...kendisi polis..babamda emekli.polisti... şuan doğuda ayrı sehirlerdeyiz her.polis gördüğümde içimi hüzün kaplıyor kendimi güvensiz arkamda bir güç yokmuş gibi oluyorum.bosandiktan sonra eşya.kavgasida ettik.arabamiz vardı ben.ona.verdim eşyalarda benim olacaktı doğu çıkınca.gotureyim sana eşya parası vereyim.dedi bana Gore az teklif etti.bende biraz.fazla.ver çocuğun okuluna vereceğim dedi kreş bu sene 1400 tl.cunku bana hakaret etti kadinligima kadar arabasına binen aileme bile yani arabada hakkım var dediğimde senin ailen benim ailemden çok bindi arabaya hakkın yok dedi....neyse ben Iyi değilim psikoljik olarak evli çift görünce çok uzuluyorum isyan etmek değil rabbim günah yazmasın ama neden diyirum ya ne hayallerle evlendim şimdi böyle çocuğum babasız ben 33 yaşındayım dul..yanlış anlamayın eşi vefat edenler var genç yaşta biliyorum ama içimdeki duygu çok.baska artık kendimi değersiz hissediyorum ikinci evlilik düşünmüyorum ..bana biraz destek olun kızlar Iyi değilim çünkü...kusura bakmayın hakkınızı helal edin..

Çok şükür yanınızda destek anneniz var. Kimse boşanmak için evlenmiyor ama eşiniz de evlilik sürdürülebilecek birisi değilmiş, ne kadar çirkinleşmiş ayrılırken. İnsan ayrıldığı eşini düşünmüyorsa da çocuğunun hakkını gözetir en azından, bencilin tekiymiş. Kavgasız gürültüsüz kurtulmuşsunuz bu adamdan çok daha şirretlik de yapabilirdi.
Ekonomik özgürlüğünüz var, anneniz yanınızda psikolojik destek muhakkak alın. Şu an travma sonrası stres bozukluğu yaşıyorsunuz, kolay değil.
Anne kız giyinin süslenin gezin, hayat devam ediyor. Çok güzel günler sizinle olacak🙏

geçici olduğunu düşünüyorum bu sürecin, ayrılık süreci ne kadar kötü bir evlilik olursa olsun hemen atlatılacak bir şey değil.

Ara sira gelgitler yasaman normal. Her bosanan kadinda bu duygular var. Evli cift gordugunde, romantik bir film izlediginde ya da bir sarkida ara ara huzunleneceksin. Bunlar normal. Sonra bu travmalarin bitecek. Sadece zamana ihtiyacin var. Eski esin adam olsa idi esyalarin parasindan kesmez, hatta evladi rahat etsin diye elinden geleni yapardi. Bitmesi hakkinda hayirli olmus. Insanlar gercek yuzlerini ayriliklarda gosterirmis.
Yapilacak tek sey hayatina devam etmek. Ve mumkunse bir psikolog ya da psikiyatristten yardim al. Yuruyus yapmani tavsiye ederim, spor seratonin salgilamani saglayacaktir. Merak etme hepsi gececek. Sadece biraz zamana ihtiyacin var.

Çok sağolun kızlar Inşallah rrabbiminde yardımıyla zamanla atlatırım.. bu süreç gerçekten zormus allahim herkese hayırlı evlilikler nasıp etsin insan boşluğa düşünce maalesef suçu.kendisinde de arıyor keşke kadınlık yapsaydım keşke söyle yapsaydım falan kendi kendime düşünmekten alamıyorum kendimi ..çevremdeki tanıyanlar Iyi yaptin diyor ben sabırlı bir insanımdır ama bir o kadar da sınırlı bunlarında belki etkisi oldu evlilikte ama ne.olursa olsun bir bayan eşinden korkmamalı yani her kavgada vuracak.mi olay büyüyecek mi diye böyle bir strestte yaşıyordum annemide dahil.ederek ..annem çocuğun için yaşadığım şehre geldi ev.tuttum babam.4 ay sonra vefat edince yalnız kaldı bende iyice anneme düştüm.cunku kadın hem çocuğuma bakıyor.hem yemek yapıyor eski.esimin.sevdiği yemekleri yapıyor..belki de ağrıma giden bu kadar şeyi.hak.etmedigimiz cevremde Iyi.insanlarda var kayınvalidesine sahip çıkan baş üstünde tutan ama ben yasayamadigim için bazı şeyleri içimde bir burukluk.kaldi rabbim sabrını versin inşallah kızım için annem için düzelirim yoksa düşünmekten hasta olacağım destekleriniz için çok teşekkür ederim allah.herseyi gönlünüze gore versin

Cok ozur dileyerek yazicam kusura bakmayin
Bu kadin milleti bu kadar sa...k olmasa ne yapardi bu erkekler bilmem

Adam dovmus
Seni ve KENDI cocugunu zorda birakmayi goze almis 3kurusun derdine dusmus
Iyi kotu kadinlik yapmis yedirmis yikamis evlat vermis kadina adam olamamis sarip sarmalayamamis
Umut vermis yari yolda birakmis

Sende gelmissin kotuyum
neyine kotusun Allah kurtarmis hayat ne getiricek ne biliyorsun?
Belki kat kat fazla sevecek insanla karsilasicaksin
Belki evladindan yuzun cok gulecek
Belkide inanilmaz mutlu olacaksin

Onun ne olacagini ne biliyorsun mesela?

Lutfen kotu olunca sunu dusun
Ofke kontrolsuzdu beni dovdu devam etseydi silahi beynimde patlardi evladim annesiz kalirdi
Anneme eziyet eder cocugu elinden alirdi kendi ailesi kotu davranirdi
Simdi cocugumu kendim buyutuyorum

Surekli kendinizi magdur psikolojisine sokarsaniz zor atlatirsiniz guclu olmasaniz bosanamazdiniz belliki guclusunuz buda gecer azcik daha zaman...

Cok ozur dileyerek yazicam kusura bakmayin
Bu kadin milleti bu kadar sa...k olmasa ne yapardi bu erkekler bilmem

Adam dovmus
Seni ve KENDI cocugunu zorda birakmayi goze almis 3kurusun derdine dusmus
Iyi kotu kadinlik yapmis yedirmis yikamis evlat vermis kadina adam olamamis sarip sarmalayamamis
Umut vermis yari yolda birakmis

Sende gelmissin kotuyum
neyine kotusun Allah kurtarmis hayat ne getiricek ne biliyorsun?
Belki kat kat fazla sevecek insanla karsilasicaksin
Belki evladindan yuzun cok gulecek
Belkide inanilmaz mutlu olacaksin

Onun ne olacagini ne biliyorsun mesela?

Lutfen kotu olunca sunu dusun
Ofke kontrolsuzdu beni dovdu devam etseydi silahi beynimde patlardi evladim annesiz kalirdi
Anneme eziyet eder cocugu elinden alirdi kendi ailesi kotu davranirdi
Simdi cocugumu kendim buyutuyorum

Surekli kendinizi magdur psikolojisine sokarsaniz zor atlatirsiniz guclu olmasaniz bosanamazdiniz belliki guclusunuz buda gecer azcik daha zaman...
Haklisinn maalesef yapım.boyle bazı şeyleri.kolay atlatamiyorum umarım.dediginiz gibi zaman geçtikten sonra daha iyi.olur herşey

Çok sağolun kızlar Inşallah rrabbiminde yardımıyla zamanla atlatırım.. bu süreç gerçekten zormus allahim herkese hayırlı evlilikler nasıp etsin insan boşluğa düşünce maalesef suçu.kendisinde de arıyor keşke kadınlık yapsaydım keşke söyle yapsaydım falan kendi kendime düşünmekten alamıyorum kendimi ..çevremdeki tanıyanlar Iyi yaptin diyor ben sabırlı bir insanımdır ama bir o kadar da sınırlı bunlarında belki etkisi oldu evlilikte ama ne.olursa olsun bir bayan eşinden korkmamalı yani her kavgada vuracak.mi olay büyüyecek mi diye böyle bir strestte yaşıyordum annemide dahil.ederek ..annem çocuğun için yaşadığım şehre geldi ev.tuttum babam.4 ay sonra vefat edince yalnız kaldı bende iyice anneme düştüm.cunku kadın hem çocuğuma bakıyor.hem yemek yapıyor eski.esimin.sevdiği yemekleri yapıyor..belki de ağrıma giden bu kadar şeyi.hak.etmedigimiz cevremde Iyi.insanlarda var kayınvalidesine sahip çıkan baş üstünde tutan ama ben yasayamadigim için bazı şeyleri içimde bir burukluk.kaldi rabbim sabrını versin inşallah kızım için annem için düzelirim yoksa düşünmekten hasta olacağım destekleriniz için çok teşekkür ederim allah.herseyi gönlünüze gore versin
Ic hesaplasmalarinin olmasi normal. Oyle mi yapsaydim, boyle mi yapsaydim diye bu hesaplasmalari hepimiz icimizde yaptik. Sonuc degismeyecekti. Evlilik cunku tek tarafin cabasiyla yurumuyor. Hele ki siddet gosteren bir adam icin ne yaparsan yap o her seferinde siddetin dozunu ve sıklıgını artiracakti. Evladin icin en iyisini yapmissin. Kendini asla suclama.

Back
X