Boşanma stresi ve sonrası

yine uykusuz bi gece sabah kalktığımda yamyaş olan yastığım ve ağlamaktan şişmiş gözlerimle bir güne daha merhaba dedim üzülerek...
canım benim ya
geçicek bu günler geçicek inşallah
her şey daha güzel olacak
zaman herşeyin ilacı

işte öle analar da var tatlım...beni eşimden ayıran gibi seni ayıran gibi..rabbime havale ettim rabbim versin cezasını...

yaa neden biz amaaaan boşverelim naparsa yapsın allah versin cezalarını diyemiyoruz da kendimizi yiyip bitiriyoruz,bu bunalım halimden sıkıldım,eskisi gibi yani o hayatıma girmeden önceki gibi mutlu olmak istiyorum neşeli olmak istiyorum,bence böyle olmalıyız yaa hayat çok kısa,günler aylar yıllar akıp geçiyor hayatımın geri kalanını onu düşünerek mahvetmek istemiyorum,düşünmeyelim artık bitti önümüze bakalım,kendi hayatımız herkesten daha değerli!!!artık ben geceleri uyuyamaz hale geldim kendime çeki düzen vermeliyim,beyefendi gününü gün ederken ben hayatımı kendime zehir etmemeliyim onun için,değmez ki o buna.

11 senedir birlikteydik,ondan önceki hayatım nasıldı,ondan önceki ben ne yapardım,nelere sevinir nelere gülerdim unuttum.hatırlayamıyorum.

11 senedir birlikteydik,ondan önceki hayatım nasıldı,ondan önceki ben ne yapardım,nelere sevinir nelere gülerdim unuttum.hatırlayamıyorum.

kendini yeniden doğmuş farzet,hayattan zevk almaya çalışmalıyız,onlar öldü bizim için,bu bunalımı bitirmezsek o bizi bitircek,allah korusun hastalanırsak nolcak,bakalım daha neler bekliyo bizi hayatta,unutma hayat sürprizlerle dolu,yeter acı çektiğimiz,mutlu günler yakında,nasıl düşünürsek öyle yaşarız,güzel şeyler düşünelim.sen 11 yıl evli kalmışın ben 2ay ama yıkılan hayaller umutlar aynı.her şeye rağmen nefes aldığımz sürece olumlu düşünmek zorundayız

evet olumsuz düşünceler olumsuzluğu çağırır
olumlular olumluyu getirir
alışkanlık var tabi,yaşanmışlıklar çok olunca atlatması da uzun oluyor
karşı tarafın umrunda değil tabi,zaten evleniyor.

biraz önce eşimle yine tartıştık. ben 7 aylık hamileyim. doğumdan sonra tayin isteyip il merkezine geleceğiz. eşim ve ailesi de il merkezinde yaşıyor. ikimiz de çalıştığımız için bebeğimize tanıdık birisi baksın diyorduk. tamam kayınvalidem bakıcak bunda sorun yok. çocuk biraz büyüsün istedeğimiz yere tayin ister gideriz diyordu hep. şimdi ömür boyunca orada kalacakmışız. kayınpederim ev yaptıracakmış. biz de onlarla altlı üstlü oturcakmışız. ben aynı şehirde yaşamayı kabul ettim tamam ama altlı üstlü oturmam dedim. bağırop çağırmaya başladı. yoldaydık. arabanın direksiyonuna vurmaya başladı çıldırdı. ben senin kocanım ben ne dersem o olur dedi. kayınvalidemler çok muhafazakar insanlar. ben açık biriyim .giydiğime bile karışıyorlar. altlı üstlü oturunca neler yaparlar kmbilir. ben istemiyorum onlarla oturmak dedikçe çekip gidersin ozaman dedi. istersen şimdi çek git demez mi. durdur arabayı ineceğim diyorum durmadı eve geldik.şimdi konuşmuyorz. bundan önce de sorunlarımız oluyordu. yeter ya maaş kartım bile onda. paramı istediği gibi çekip harcıyor. beş kuruş para vermiyor bana. daha birsürü sorun. boşanmayı düşünüyorum. ama 2 ay sonra cocugum doğacak. hayat ne zormuş bunları yazarken bile hala ağlıyorum.

teacher çok üzücü..Eşin bu ısrarında ve maaşın konusunda haksız..Ama boşanmak da çok zorlu bir süreç..Mücadele etmeyi dene diyeceğim.Ortayolu bulma şeklinde..Allah kolaylık versin yuvana..

allah kolaylık versin canım çok zor bi durum bi de hamilesinn kıyamam sana ilk önce bebeğinin sağlığını düşünmelisin çok üzme kendini.bende şu anda çok zor durumdayım karar verememe aşamasındayım çok zor gerçekten haykırasım geliyo ama kimseye bişey anlatamıyorum...

canım ya allah sabır versin hamilesin üzme kendini ben de boşandım çok zor allah eşine aklıl fikir versin inş

curretımı bagıslayın ama şiddetle kızıyorum su meseleye...sız neden maas kartınızı esınıze verdınız?hangı neden buna gecerlı sebep sayılabılır?bakın gunumuz sartlarında bır kadının tek kendını savunabılecegı koruyabılecegı ve en onemlısı kendıne guvenebılecegı ve karsısındakıne kendını alcaltmayacagı nokta maastır..sız neden boyle bır hakkınızı kendı ellerınızle kocanıza verdınız,cokmu sevdınız,guvendınız..en buyuk hata olarak bunu goruyorum ..cunku erkeklere kesınlıkle %100 guven olmayacagını bılıyorum... madem boyle o sıze versın maas kartını ...

bazen de bızler verıyoruz onların bıze boyle davranabılme hakkını ... nerden mı bılıyorum ... 2.5 aylık evlılıgımı bıtırdım esımın aynı sızın kıne benzemesı yuzunden ... aradan 4 sene gectı ve sımdı 3 aylık evlıyım,mutluyum cunku canım yandı ve dersımı aldım ona gorede sımdı ayagımı yorganıma gore uzatıyorum...

bana bunları yaparken bile çocuğuma isim koyma konusunda kendi istediği olsun istiyor. sen ne benim ne cocugumun psikolojisini düşünüyormusun ki kendinde bu hakkı buluyorsun. çekip gidesim var inanın. şükürler olsunki kendi ayaklarım üzerinde duracak bir mesleğim var maddi sorunum olmayacak. kızımı da onların baskıcı tutumlarıyla yetiştirmek istemiyorum.

iremguzum haklsın ben hatayı kartımı ona vermekle yaptım. düğün masraflarını kendimiz yapmıştık. nerdeyse ikimizin maaşı da borçlara gidiyordu. ozaman ödemeleri yapan oydu kart ondaydı. sonra bir türlü alamadım. hep kavga çıkardı istedikçe. ayda 100 tl veriyor burnumdan getiriyor. şimdi borclar bitti onun maaşını harcıyoruz benmki yatırımmış sözde. bir kaç kez internet bankacılığından hesabımı gösterdi para birikiyor orda tamam ama istediğim gibi harcayamıyorum. eltim de çalışıyor. kend, maaşını kendi harcıyor. gerçi onlar da şimdi ayrı evde yaşıyor eşiyle. boşanmayı düşünüyorlar. hadi ben sorun çıkaran taraf olmayayım diye sesimi çıkarmıyorum. ama ezilen ben oluyorum.

ben ev hanımıyım canım,bır gelırım yok.fakat bosandıktan sonrası benım ıcın evlı kalmaktan ve bosanmaktan bıle daha zordu... asıl ımtıhanın o zaman oldugunu anladım... o sebeple sımdıkı evlılıgımde bılhassa esıme asla onu sevdıgım guvendıgım yada ondan baska kımsem olmadıgı ıcın iplerımı vermem... vermıcem de... bu cürretı ona asla yasatmam.. hamdolsun yasadıgım onca seyden sonra bır mukafat gıbı gorsemde esımı yasadıklarım bi ömür yeter de artar bana tecrube olarak... sana sımdı soyle yap boyle yap demek en kolayı...es deyınce mesele kör düğüm misalı oluyor,çözmeye ugrastıkca düğümleniyor sankı...allaha sıgın ve sadece allahtan yardım ıste..akla degıl allahın rahmetıne ıhtıyacın var..unutma senın gucunun yetmeyecegı her yerde allahın ol demesı herseyı bır kalemde çözer..sen hamılesın bende hamıleyım kendın ıcın ve yuvan ıcın en hayırlısını ıste..ha suda var suan sana şer gorunen onun aılesıyle beraber oturma fıkrı ve benzerı dusuncelerı sabırla karsıla..dırekt karsı cıkmak yerıne allaha havale et..o en ıyısını verecektır.. O na guven kocandan evvel.unutma senı mutlu eden kocan degıl allah zulcelaldır...rabbım senınle ve sen gıbı olan tum kardeslerımle olsun...sabret ve su mubarek gunlerde(hergun hasbınallahı ve nı'mel vekıl)cek..ben kuran kursu hocasıyım ...samımıyetıme allah rızası ıcın ınan..goreceksın sonunda karsılasacagın mucızeyı...

Allah yardımcın olsun canım,dualarım seninle,allah a sığın,boşanmayı düşünme,bebeğini kucağına alacağın günü düşün,hiçbir şeyin hiçbir kimsenin moralini bozmasına izin werme.

aynısını ben yaptım, maaşımdan yetecek kadar harçlığımı alıp kendi elimle paraları avucuna saydım her ay, şimdi ayrıyım, boşanmadan sonra ortak mallar için dava açacağım, ama şu an paralar nerde hangi bankada onu bile bilmiyorum, bence yaptığın yanlış, şimdiki aklım olsa "bana güven demesi kolay, hadi sen bana güven, para benim hesabımda biriksin" derdim, istemiyor mu? paşa gönlü bilir, tek kuruş vermezdim...

haklısın ne olacagı belli olmuyor paranı kartını elinde tut ben evlenince gördümki önce kendini düsünmen gerekiyo bazen öyle seyler yasıyorsunki

Boşanan biri değilim ama az cok anlayabılırım
16 yıllık evlılıgın bıttıgı bır aılenın en kucuk cocuguyum
Daha 7 yasındaydım ve annem o kadar gucluydukı tek basına 3 cocuga bakabılecek kapasıtedeydı
Hamdolsun annem sayesınde suan boyle guzel yerlerdeyım
Ama ınanın anlayabılıyorum
Ne zorluklarla ne aşkla evlenıyor ınsan
o ınsanın gozunun ıcındekı gulumsemeye canınızı bıle verebılecekken bır gun bosanmalıyım cumlesı cok acıdır bundan emınım
Hatamı yapıyoruz yada hatamıydı sorusu dahada acı dıye dusunuyorum
Aslında sorgulamamak en ıyısı
Yanı kendine daha az acı vermek ıcın sorgulamamak lazım
Cunku o aşk o sevgi cok zor bulunduguna ınanırken ayrılmak zorunda hıssetmek cok zor
Evlıyım 3 yıllık sukur boyle bır sorunum yok ama yazılanları okudukca dusunuyor ınsan
neler yasayabılırım dıye dusunuyor
o buyuk ask bıterse nabarım dıye dusunuyor
Allah hepınıze yardımcı olsun

çok çok banel bi kelime olucak ama gerçekliğini gün geçtikçe beynime iyice kazıyorum...

bi insana hakettiğinden fazla değer vermiceksin..bak işte böyle kendi değerlerimizi yitiriyoruz...

dün evlilik yıldönümümüzdü ve yaşadıklarımı düşünebiliyomusunuz..onsuz sadece hayallerimle geçen bi geceydi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…