Boşanma stresi ve sonrası

konu sahibi arkadasım seni okadar iyi anlıyorumki bende aynı durumdayım çünkü.esim ve ailesi birlik olup benim evlililk gereklerini yerine getirmedğime dair dava açtılar benim biraz daha karıık seyle rvardı ama konunun özeti senin yasadıklarınla aynı.severek evlendik.nisanlıyken askerdi onun yolunu bekedim ama sonç olarak bana tsk ü böyle etti.karısının arkasında durmadı.aile zaten dünden razı bitsin die.bizimde suan mahkemedeyiz.sahitler asamasında.ama burnundan getirmeden bitirmicem ben sen naparsın bilmiyorum allah yardımcımız olsun

Merhaba tam olarak anlamadım kartınızı geri mi alamıyorsunuz, hesap sizin adınıza değil mi? Bankanın müşteri hizmetlerini arayın, kartımı kaybettim yeni kart istiyorum diyin. Eşinizdeki kart kapatılır, size yeni kart gönderilir. Hatta internet bankacılığı şifrenizi de değiştirebilirsiniz böyle, bundan sonra siz yönetirsiniz hesabınızı. Biriktirse bile sonuçta sizin paranız belki siz başka şekilde değerlendireceksiniz bütün ay çalışıp paranızı ne yapacağınıza siz karar veremiyorsanız ne anlamı kalıyor ki. Hayat müşterek isteyen eşine kartını verebilir ama zorla değil.

bugün eşimle karşılaştık:2:
yanından geçtim gittim eve girerken arkamı dönüp baktığında yol boyu beni arkamdan izlediğini gördüm..içim gittiiii....ben onu çokkkkkkkkkkk özledimmmmmmmmmmmmmmmmm:2::2::2::2:

Canım konunu biliyorum seviyorsun belli ki, bir ışık yansa evliliğini devam ettirmek için elinden geleni yapacaksın. Ama herşey karşılıklı sadece senin çabanla olmaz, olsa bile tekrar başladığınız noktaya gelirsiniz. O yüzden eğer o pişmansa ve ayrılmak istemiyorsa çabalamalı, önce seni sonra aileni ikna etmeli. Geç olmadan aklını başına toplamalı. Sen elinden geleni yaptın şimdiye kadar. Bundan sonra herşey gönlünce olur inşallah.

ya bu erkek milleti nie böyle yaa.hem sever karısını hem üzer.hem ayrılmamak ister hemde hiç bi çaba göstermez.madem seviyosunuz ne iki tarafıda üzüyosunuz bos yere.erkek bi adım atıp ilgisini gösterse kadınlar herseyi affedip yapıcı oluyo zaten

kendi adıma artık o ışığı bulamadığımı biliyorum...
tüneldeyim şu an.
Aydınlığa kavuşamadım.
iki ucu açık..A noktası evliliğim B noktası ayrılık...
Allah biliyor ya çocuğum var o A noktasından ışığı görmeyi ve ona ilerlemeyi çok isterdim..
ilerledimde geçen hafta. ışık sanmıştım..Ama üzerime doğru saldıkları tırın farıymış...
yönümü değiştirdim...
ama hala daha önümü göremiyorum..
yanımdakilerin samimi olmadıklarını farkettim...

oğluma çok üzülüyorum..
ona üzüntümden kendime üzülemiyorum bile...

tekrardan mutlu olmak istiyorum...
mutlu olmayı özledim..

slm ben bugün katıldım aranıza okudum yazınızı çok üzüldüm gerçekten aynı şey olmasada bend eeşimden ayrılıyorum ama benim ayrılma sebebim başka sizinki çok saçma geldi bana ayrılma sebebi bir insanın çok geçerli sebebi olmadığı sürece yuvasını yıkması çok üzüyor beni her zaman yani sizin ayrılma sebebiniz bile sebep değil bence ben çok sıkıntılar çektim çok şeylere katlandım çok şeylerle mücadele ettim çocuğum için neler yaşadım sonuna kadar direndim sırf evladım için eşim beni aldattı hemde çok kötü bir şekilde aldatıldım neler yaşadım psikolojim bozuldu depresyona girdim ilaçlar kullandım çok çektim yazmakla sığmaz buraya şimdi kısa yazıyorum sizin eşiniz hiç mücadele etmemiş anladığım kadarıyla ailesiyle sizi yuvasını korumamış galiba öyle anlıyorum yazdıklarınızdan zor bir durum gerçekten zor bir süreç bende yaşadım yaşıyorum hala da allah kolaylık versin bir süre sonra insan alışıyor herşeye hayat insana herşeyi alıştırıyor yapacak bişey olmayınca kabulenmek gerekiyor böyle yazılmış kader böyleymiş diyor insan ama mücadele etmek gerkir tabi hemen kestirip atmamk lazım sonuna kadar gitmek gerekir elinden geleni yapacaksın baktın olmuyor elimden gelni yaptım ben diyip başka çarelere bakmak gerekiyor güçlü olacaksınız allaha dua edeceksiniz allah yardımcınız oluyor eşinile konuşmayı denedinizmi acaba karşılıklı mantıklı bir şekilde boşanma olayını çok saçma bir sebep olduğunu anlattınızmı siz birbirinize destek olursanız eğer eşiniz sizi korur kollarsa ailesine4 karşı hiç bişey olmaz size inan bütün zorlukları atlatırsınız eşinizle konuşmayı deneyin bence her işte bir hayır vardır ne diyebilirki insan bu durumda allah yardımcınız olsun içinizdeki sesi dinleyin ona göre hareket edin o sizi doğruya ulaştıracaktır iyi günler görüşmek dileğiyle

ayrılmak üzereymişiniz az çok o psikolojiyi biliyosunuz demekki ama saçma kelimesini kullanmanız bence çok yanlış karşınızdaki insan bu evliliği buraya getirmişse değil konuşmak kendini yerden yere de vursan anlamıyo değişmek istemiyosa olmuyo siz kaç kere konuştunuz belki eşinizle kaç kere ağlayarak yalvardınız yapma diye demekki insanın içinde olmayınca olmuyo bişeyler ben eşimi o kadar probleme rağmen seviyodum ve sarılıp ağlaşarak yurtdışına uğurladım onu özleyerek günler geçirdim sesini duyunca ağlama krizlerine giriyodum ama bir tek lafı bizim sonumuz oldu ama o laf değildi bizim boşanma sebebimiz bardağı taşıran son laf oydu yılların patlamasıydı ve bitti mücadele ettimi hayır bu adama ben diz çöküp yalvardım ağladım oda karşıma geçip senden vazgeçemem seni seviyorum asla sensiz yaşayamam diye ağlardı anladımı hayır verdiği sözü ertesi gün unuttu boşanmak için çok büyük sebepler olması şart değil o an gelince kaçamıyosunuz allah sizede yardım etsin

Bende yeni boşanıyorum 22 yaşındayım.. 4 aylık evliyim.
Boşanma sürecinde olan arkadaşlar durumunuzda bir gelişme var mı?

yanlarındayken değer kıymet bilmiyorlar nede olsa yanlarındayız ya hep el altı..

yokluğumuzda anlıyorlar değerimizi çok yazık ya çok şey istemez ki kadın oysa..

biraz saçım okşansın..
2-3 güzel söz
güzel bakış tebessüm..
omsuna yaslanıp güven duymak..

Bukadar zor mu bir kadını anlamak bunları verebilen erkeği hiç bi kadın terk etmes ki..

Heps aynı işde hepsi aynı..

doğru lafa ne denir?:13:

severek dil dökerek umutlar vererek evleniyolar sonra senden kıymetsizi olmuyor nedense. 4 yıl sevgililik dönemimiz oldu. beni evliliğe ikna etmek için neler yaptı. evlendim 2 seneyi dolduramadık. o beni el üstünde tutmak için sözler veren adam gitti, 1 numaraya ailesini oturtan ben sesimi yükseltince üzerime yürüyen kavga edince bana hakaretler yağdıran en sonunda da hızını alamayıp tokat atan adam geldi. bir sabret iki sabret en sonunda gücümü toplayıp boşanmak istediğimi söyledim. bana yalvarıp yakarmalar değişicem demeler ama inanmadım kararlı olduğumu söyledim. adam ertesi gün aslında boşanmak çok güzel olucak senle sonumuzu hiçbir zaman görmemiştim dedi. böyle karaktersiz insanlarla evlenince insanın psikolojisi bozuluyor inanın. neyse 1 ay oldu boşanalı üzerimden yük kalktı artık bensiz ailesiyle mutlu olabilir. ben de ailemin yanına tayinimi isticem bu ayın içersinde kendime yepyeni bir sayfa açıp geri kalan hayatımı mutlu yaşamak istiyorum. umarım onun bende açtığı yaraların izlerini silip atabilirim.

siz öle diyorsunuz ama istersen 10 yıl dolaş yine evlendikten sonra fikir anlaşmazlıkları çıkıyor canım ben eşimle 17 yaşında tanıştım ve 5 yıl sürdü 22 yaşında evlendik ve şuan 8 yıllık evliyim okadar çok huyunu evlendikten sonra görüyorsun ki onu oşekilde kabul ettim başlarda zorlansamda kendi karakterimide değiştirmeden evliliğim sürüyor, halen olmuyormu sorunlar tabiki oluyor ama evlenmeden önce kaybetme duygusu varya işte o duygu karakterini hobilerini bile yalnış tanıtıyorlar, bu belli olmuyor ancak ve ancak ortak arkadaş veya akraba olacakta tam anlamıyla çözeceksin oda % 10 ihtimal, biraz kader,ve şans işi bu evlilik bazı tanıdıklarım 1. bulamadığı mutluluğu 2. buluyor bazende hiç bulamıyor. MALESEF

arkadaşlar slm. bende 4 yıllık evliyim ama çocuğumuz olmadı.eşime karşı aşırı soğukluk meydana geldi.çok uzun zamandır var bu sanki hiç ona ısınamamışım gibi.zaten evliliğimizde çokm ani oldu.ayrılık fikri hep aklımda bide biz akrabayız ayrılık olsa herkes tanıdık napcam bilmiorum.

kesinlikle gezip dolaşmakla bu iş olmuyor. anlattım ya 4 sene sevgiliydik ama evlendikten sonra bir buçuk sene sürebildi o da zorla. sevgiliyken kötü huylarını görse bile insan görmemezlikten geliyo bazen kendine bile itiraf edemiyo onunla ilerde mutsuz olabileceğini. hep evlenince değişir diye bekliyo. evet değişiyo ama kötü huyları değil iyi sandığın huyları değişiyo sadece. bekarken kim kime hakaret eder küfür eder tokat atar mümkün değil ama evlenince içlerindeki canavar ortaya çıkıyor. ayrıca bekarken ailesinden uzak görseniz de evlenince nedense ailesi acayip kıymetli oluyo. yani bu bile değişiyo...:44:

bende boşanalı 1 sene olcak neredeyse 6 ay ewli kaldım herşey iyi giderken bitti büyük ihtimalle ailesinden kaynaklanıyor ben hala neden boşandığımı bilmem en kötüsüde bu benm için hala atlatmış değilim ama kendimi başka şeylerle oyalıyorum okuyorum öğretmen olmaya karar verdim bi yerden hayata tutunmak lazm kendmizi köreltmemek dik bi şeklilde durmamız lazım diye düşünüyorum atlatmak çok güç bir durum bunu zamana bırakıcaz yapıcak bişeyimiz yok allah yardımcımız olsun kızlarrr...

Arkadaslar ben boşanma arifesindeyim. Sizler ev dağılımı ve altınları nasıl yaptınız?

biz eşyayı pek konu bile yapmadık açıkçası. bekarken sahip olduğum ve değer verdiğim bikaç önemli eşyamı aldım çıktım birde kıyafetler falan işte.
siz eğer anlaşmalı boşanıyorsanız boşanma protokolü hazırlayacaksınız o protokolde ayrıntılı olarak yazarsınız. biz birbirimizden maddi manevi talebimiz yoktur yazdık aramızda da pek problem yapmadık. işin en kolay tarafı bu konu aslında. insanın yuvası yıkılyıor sonuçta mal mülk pek göze görünmüyor. ben ikimizin ortak aldığı hiçbişeyi almadım ki hatırlamiyim mesela. onun bana aldığı bikaç takıyı ve alyansımı da bozdurdum gitti

aslinda benim maddiyat konusunda bi ihtiyacim yok. Ama kaynanamin ve esimin sözleri üzerine onlara tek kurus birakmak istemiyorum. Altinlarimi isticem ama bunu ben mi yapmaliyim yoksa benim yerime baskasi mi demeli, veya nasil denir ki bu? (esimin ailesi inadi seven insanlar)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…