• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma süreci

Bugüne kadar ailemden bir tokat dahi görmedim. Sadece kendimi suçluyorum keşke ters bakmasaydım keşke gittiği yere karışmasaydım belki mutlu olurduk diyorum
Ben de şiddet gördüğüm için boşanma aşamasındayım. Bebeğim henüz 2aylıkken gördüm ve o ve ailesi beni öyle suçladılar ki ailem bile galiba haklılar kızımız da çok fevri davranmış diye düşünmüşlerdi. Ben de öyle hissettim. Birbirimizi seviyoruz ama ikimiz de evliliği beceremiyoruz diye düşündüm. Sonra durduk yere tartışma başlatıp, tartışma esnasında bile sakin kalmama rağmen şiddet görünce aklım başıma geldi. Siz de hiç pişman olmayın. Şiddetin gerekçesi asla olamaz, hata sizde değil kendinizi suçlamayın.
Ben de ailemde hiç şiddet olayını görmedim. Ne babam anneme veya bize bir kere elini kaldırmaya teşebbüs etmiştir, ne annem bize. Şiddetin ne olduğunu bile bilmezdim ama babam sevgisini hiç hissettirmediği için ilk erkek arkadaşım olan adama bu kadar güvendim diye düşünüyorum. Tüm sevgimi ona verdim. Sizin böylesi bir adama bu kadar bağlanmanız da bu yüzden gibi geldi bana.

Keşke bende senin kadar evliyken o boşanma davasını açıp kurtulsaydım.
Şuan çocuğumda olmazdı.
Psikolojim moralim de bu kadar kötü durumda olmazdı.
Adam akıllı okuluma bakardım.

Bunu en iyi kendimden biliyorum kaçmak için odaya koşuyodum elini kapının arasına koyardı biliyodum açsam daha çok dövecek ama dayanamıyodum canı acır diye o kapıyı açıyodum.

Vallah üzüldüm. Bunları yaşamak kolay değil. Güçlü ol ve ailene saril. Zamanla o insandan nefret edeceksin. Şimdilik sadece gelecegin ile ilgilen ve asla geri adim atma.

Ben de şiddet gördüğüm için boşanma aşamasındayım. Bebeğim henüz 2aylıkken gördüm ve o ve ailesi beni öyle suçladılar ki ailem bile galiba haklılar kızımız da çok fevri davranmış diye düşünmüşlerdi. Ben de öyle hissettim. Birbirimizi seviyoruz ama ikimiz de evliliği beceremiyoruz diye düşündüm. Sonra durduk yere tartışma başlatıp, tartışma esnasında bile sakin kalmama rağmen şiddet görünce aklım başıma geldi. Siz de hiç pişman olmayın. Şiddetin gerekçesi asla olamaz, hata sizde değil kendinizi suçlamayın.
Ben de ailemde hiç şiddet olayını görmedim. Ne babam anneme veya bize bir kere elini kaldırmaya teşebbüs etmiştir, ne annem bize. Şiddetin ne olduğunu bile bilmezdim ama babam sevgisini hiç hissettirmediği için ilk erkek arkadaşım olan adama bu kadar güvendim diye düşünüyorum. Tüm sevgimi ona verdim. Sizin böylesi bir adama bu kadar bağlanmanız da bu yüzden gibi geldi bana.

Benide öyle suclamislardi .
Birde güzel yalan atıyorlardı ki ..
Iftira gerçi.
Bende barıştıgima pismanim

Aynı duyguları ve aynı durumu yaşıyoruz. Başta fevri davranıyodum gün geçtikçe ben sustukça ışığı yakmamış olmam bile bir suçtu ve şiddeti hak ettiğimi savunuyordu

valla bu erkekler boyle oldugumuz surece gene ıyı davranıyorlar...baksanızya sıddette uygulasalar ozleyen var.

sıddete ugrayan bu bayanlar ozluyorum diiynce sızce nerde bu devlet nerde bu yasalar dememızın bır anlamı kalıyormu...lutfen yazın.

Stockholm syndrom oluyor galiba.
Ben uzun süre avukatlik yapdim ve hep ayni şeyleri duydum. Kadınlarin çoğu suçu kendinde buluyorlar

Benide öyle suclamislardi .
Birde güzel yalan atıyorlardı ki ..
Iftira gerçi.
Bende barıştıgima pismanim
Hep söylenen kızım keşke geç geldi diye surat asmasaydın keşke gergin olmasaydın keşke bişey demeseydin böyle böyle söylenince insan bi süre sonra diyo ki demekki ben suçluyum yapmasam olmaz diye

Öfff canim yaa... vallah allah bildiği gibi yapsin bu insanlari. Lütfen bir terapi yap ve kendini iyileştir. Bu insana asla geri dönme. Asla. İnan bana... aşk, sevgi bu değil. Seven insan gercekden asla kiyamiyor. Sana el kaldiran seni sevmiyor. Bu kesin.
Bunların aileleri genelde böyle olur.
Ogullarında suç olmaz.
Her şeyi kadın yapmayacak
Etmeyecek
Daha iyi yapacak.
Kimse yaranamazsin

Ben de aynı aşamalardan geçtim.böyle hissetmeniz çok normal. Yavaş yavaş geçecek.Ben de boşandım 2 ay filan oldu. Ben de seviyorum zannediyordum hatta boşanmamak için tüm seviyemi düşürdüm
Ama öyle değilmiş.
Suçluluk hissetmenizde normal çünkü toplumumuz kültüründe evliliği kurtarma sorumluluğu kadına yükleniyor.
Emin olun oda geçiyor

Vallah üzüldüm. Bunları yaşamak kolay değil. Güçlü ol ve ailene saril. Zamanla o insandan nefret edeceksin. Şimdilik sadece gelecegin ile ilgilen ve asla geri adim atma.
Hiç değil yaşamayan anlamıyor gerçekten. Ne hayallerle başladım neler yaşadım. Nelere katlandım allah büyük

Öylesi daha zor olurdu bence.
Şuan hamilelikte bile şiddeti devam eden bir adamın bebeğine baba olacağı ihtimali insanı kahrediyor.

Ben destek olacağını düşünmüyorum....
Belkide doğru o çocuk mutlu bir ailede büyümeyecek. Beterin beteri var. Allah sizinde yardımcınız olsun

valla bu erkekler boyle oldugumuz surece gene ıyı davranıyorlar...baksanızya sıddette uygulasalar ozleyen var.
Şuan onun için bile kendimi kötü hissediyorum. Belki bir sonraki ilişkisinde güçlü bir kadın olacak ve bırak şiddeti el söz söyleyemiycek ve benim ne kadar ezik olduğumu düşünecek diye üzülüyorum

Bunların aileleri genelde böyle olur.
Ogullarında suç olmaz.
Her şeyi kadın yapmayacak
Etmeyecek
Daha iyi yapacak.
Kimse yaranamazsin

Aslinda öyle. Kadinlarda ayni şekilde özgüven olsa ortada sorun kalmayacak. Ilk hakaretde o pisliğin dalgın zamanını bekleyip o ağız patlatilsa sonrada kalkip babaevine gidilse sorun kökten çözülür. Bizim kadinlarimiz pisirik. Sakin yanlış anlamayin ama şiddet görüp geri dönenler örnek olarak erkek ailelerine sunuluyor. Pipi manyağı toplumda dayağı öyle benimsemiski sanki dünyanın en normal hareketiymiş gibi sineye çekiyor.
Aslinda suclu kadin. Tamam, erkek psikopatin dibe vurmuşu ama dayak yiyip ağız burun dağılıp o adamin koynuna giren sence sağlam bir psikolojiye sahipmi? Bence değil. Kedi bile şiddet gösteren insandan tırsıyor ve yaklaşmıyor

Hissettikleriniz çok normal. Ayrılığın acısıyla güzel zamanlarınızı düşünüyorsunuz. Acaba şöyle yapsaydım farklı olur muydu gibi. Ama olmazdı. Bir insan eşine şiddet uygulayacak yapıdaysa uygular. Bu kadar erken yaşanıp bitmesi belki de daha iyi. Zaman geçiyor, hayatınızı yeniden kurabilirsiniz.

Back
X