Boşanma süreci

Aslinda öyle. Kadinlarda ayni şekilde özgüven olsa ortada sorun kalmayacak. Ilk hakaretde o pisliğin dalgın zamanını bekleyip o ağız patlatilsa sonrada kalkip babaevine gidilse sorun kökten çözülür. Bizim kadinlarimiz pisirik. Sakin yanlış anlamayin ama şiddet görüp geri dönenler örnek olarak erkek ailelerine sunuluyor. Pipi manyağı toplumda dayağı öyle benimsemiski sanki dünyanın en normal hareketiymiş gibi sineye çekiyor.
Aslinda suclu kadin. Tamam, erkek psikopatin dibe vurmuşu ama dayak yiyip ağız burun dağılıp o adamin koynuna giren sence sağlam bir psikolojiye sahipmi? Bence değil. Kedi bile şiddet gösteren insandan tırsıyor ve yaklaşmıyor

Aynen öyle dediğin gibi.
Bende yaklasmiyo4m.
Aynı evde yabancıyiz

Hissettikleriniz çok normal. Ayrılığın acısıyla güzel zamanlarınızı düşünüyorsunuz. Acaba şöyle yapsaydım farklı olur muydu gibi. Ama olmazdı. Bir insan eşine şiddet uygulayacak yapıdaysa uygular. Bu kadar erken yaşanıp bitmesi belki de daha iyi. Zaman geçiyor, hayatınızı yeniden kurabilirsiniz.
Haklısınız. Umarım zaman yardımcım olur ve bir süre sonra nelere katlanmışım derim

Şiddet olan yerde zaten mutluluk olmaz. Sizi yargılamadan soruyorum; Gerçekten seviyor musun yoksa yalnızca 9 ayını heba ettiğin bir alışkanlık mı? Alışkanlıksa kötü çünkü çok daha zordur kurtulmak. En kötü yaşamlar, bırakılamayan alışkanlıklardan çıkıyor. Unutursun, kolay değil ama unutursun. Ben sizi yargılamayacağım. Yaş olarak -ki öyle düşünüyorum nedense- çoğunuzdan daha büyük olarak artık hayatta hiçbir şeyi yargılamıyorum çünkü hayatın kendisi zaten en büyük yargıçtır. Zamanla oturuyor her şey yerli yerine. Canını sıkma, yoluna devam et.

Şiddet olan yerde zaten mutluluk olmaz. Sizi yargılamadan soruyorum; Gerçekten seviyor musun yoksa yalnızca 9 ayını heba ettiğin bir alışkanlık mı? Alışkanlıksa kötü çünkü çok daha zordur kurtulmak. En kötü yaşamlar, bırakılamayan alışkanlıklardan çıkıyor. Unutursun, kolay değil ama unutursun. Ben sizi yargılamayacağım. Yaş olarak -ki öyle düşünüyorum nedense- çoğunuzdan daha büyük olarak artık hayatta hiçbir şeyi yargılamıyorum çünkü hayatın kendisi zaten en büyük yargıçtır. Zamanla oturuyor her şey yerli yerine. Canını sıkma, yoluna devam et.
Sevgi mi bağlılık mı psikolojik bir rahatsızlık mı inan bilmiyorum. Sadece başkasıyla olacağı düşüncesi üzüyor. Belki evliliğimiz boyunca oldu yada şuan biri var bilmiyorum ama aklımı kemiriyor

Şuan onun için bile kendimi kötü hissediyorum. Belki bir sonraki ilişkisinde güçlü bir kadın olacak ve bırak şiddeti el söz söyleyemiycek ve benim ne kadar ezik olduğumu düşünecek diye üzülüyorum
Aynı şeyleri düşünüyoruz.Bu boşanmanın normal bir aşaması. Aşama aşama birçok duygu hissedeceksin son hepsi geçecek
Ben de uzun bir süre benimle kuramadığı huzurlu yuvayı başkası ile kuracak diye kahroldum
Bunlar da geçti şimdi ne aptalmışım niye böyle bir adam için üzülmüşüm diyorum

Sevgi mi bağlılık mı psikolojik bir rahatsızlık mı inan bilmiyorum. Sadece başkasıyla olacağı düşüncesi üzüyor. Belki evliliğimiz boyunca oldu yada şuan biri var bilmiyorum ama aklımı kemiriyor
Ben ona kabullenememe sendromu diyorum. İşte o düşündüğünüz noktada mantık devreye giriyor. Aldırma, kimle olursa olsun. Sen kendini sevmeyi öğren ve kendine saygı duymayı. Zaman cidden ilaçtır. Sana değer vermeyen bir insana, sen kendine değer vererek karşılık ver. Unutma; hayat, beklentilerimizin çok kolay gerçekleştiği bir durak değildir. O durağı biz inşa edeceğiz adına da; "Kendimi seviyorum çünkü ben çok değerliyim," durağı diyeceğiz. Yüreğini serin tut. Mutluluk seninle olsun.

Hep söylenen kızım keşke geç geldi diye surat asmasaydın keşke gergin olmasaydın keşke bişey demeseydin böyle böyle söylenince insan bi süre sonra diyo ki demekki ben suçluyum yapmasam olmaz diye
Bunun tam tersini düşünün o geç gelmeseydi yüzünüzü asmayacaktınız
Verdiğiniz tepkilerin sebebini düşünmeden sonucundan dolayı kendinizi suçlamayın o an öyle tepki verdiniz çünkü öyle gelişti

Aynı şeyleri düşünüyoruz.Bu boşanmanın normal bir aşaması. Aşama aşama birçok duygu hissedeceksin son hepsi geçecek
Ben de uzun bir süre benimle kuramadığı huzurlu yuvayı başkası ile kuracak diye kahroldum
Bunlar da geçti şimdi ne aptalmışım niye böyle bir adam için üzülmüşüm diyorum
Bu bahsettiğiniz süreç hakkında biraz bilgi verir misin? Neler hissediliyor neler bekliyor

Ben ona kabullenememe sendromu diyorum. İşte o düşündüğünüz noktada mantık devreye giriyor. Aldırma, kimle olursa olsun. Sen kendini sevmeyi öğren ve kendine saygı duymayı. Zaman cidden ilaçtır. Sana değer vermeyen bir insana, sen kendine değer vererek karşılık ver. Unutma; hayat, beklentilerimizin çok kolay gerçekleştiği bir durak değildir. O durağı biz inşa edeceğiz adına da; "Kendimi seviyorum çünkü ben çok değerliyim," durağı diyeceğiz. Yüreğini serin tut. Mutluluk seninle olsun.
Çooookk teşekkür ederim

Bunun tam tersini düşünün o geç gelmeseydi yüzünüzü asmayacaktınız
Verdiğiniz tepkilerin sebebini düşünmeden sonucundan dolayı kendinizi suçlamayın o an öyle tepki verdiniz çünkü öyle gelişti
Psikolojik baskılar yüzünden bunu düşünmeye maruz kalıyorum sanırım

Arkadaşlar merhaba, 9 aylık evliyim ve boşanma sürecindeyim. Şiddet ve sözlü hakaret ağır durumda var. Buna rağmen çok özlüyorum ve çok seviyorum. Karşı taraftan ufacık bi adım yada pişmanlık yok. Bazı zamanlar delircek gibi oluyorum. Kalbim ağır basıyo ve o kişinin söylediği tek şey mahkemede görüşürüz kütfen yorumlarınızı eksik etmeyin
Merhaba

Seninle aynı durumdayim bende evleneli daha 1 yıl olmadı boşanma surecindeyim

Bende çok şeyler yaşadım eski konuarimda var ...şiddete teşebbüs etti üstüne bir de eskortlara mesajlarını gördüm filan beni çok üzdü çok kırdı kaç kez şans verdim her seferinde daha beter oldu hic bi zaman beni mutlu etmeye anlamaya çalışmadı ...

Ama tüm bunlara rağmen bende şu an senin gibi Üzgünüm aklımda binlerce düşünceler var inşallah geçer inşallah atlatiriz bize yapılanları karşılığını görürüz inşallah

Aynı duyguları ve aynı durumu yaşıyoruz. Başta fevri davranıyodum gün geçtikçe ben sustukça ışığı yakmamış olmam bile bir suçtu ve şiddeti hak ettiğimi savunuyordu
İşte bunun adı sindirilme. Fevri davranışınız olmuşsa bile karşınızdakinin duyarsızlığı veya kışkırtması yüzündendir, bir süre sonra fark edeceksiniz. Çıkaracağınız dersleri alıp önünüze bakma zamanı. Kendimize değer verme zamanı. Şanslınız ki çocuk yokken ve yıllarınızı vermeden gerçek yüzünü görebilmişsiniz.

Birde beni asıl bu kötü süreçte en çok hakan mengüçün videoları motive etti tavsiye ederim günde defalarca izlerdim
Hala da izlerim

Bende iyi hissetmek kitabini okuyorum david burns. Senin gibi dusuncelere sahibim terapi aliyorum. Psikologum tavsiye etti bu kitabi.

Merhaba

Seninle aynı durumdayim bende evleneli daha 1 yıl olmadı boşanma surecindeyim

Bende çok şeyler yaşadım eski konuarimda var ...şiddete teşebbüs etti üstüne bir de eskortlara mesajlarını gördüm filan beni çok üzdü çok kırdı kaç kez şans verdim her seferinde daha beter oldu hic bi zaman beni mutlu etmeye anlamaya çalışmadı ...

Ama tüm bunlara rağmen bende şu an senin gibi Üzgünüm aklımda binlerce düşünceler var inşallah geçer inşallah atlatiriz bize yapılanları karşılığını görürüz inşallah
İhanette bulundu mu bilmiyorum. Böyle birşey ortaya çıkmış olsaydı bile kendimi suçlayacaktım eminim. Ben mutlu edemedim o yüzden gitti diye. Öyle bi durumdaydım ki onunla film izlemek bile bana inanılmaz bir ödül gibi gelirdi. Çok çalkantılı durumlar düşünceler yaşıyorum dilerim karma yerini bulur. Ve hak ettiğimizi yaşarız

Back
X