Boşanma sürecinde çocuğu olanlar

Ekonomik özgürlüğüm var hatta gelirim ondan daha iyi benim ailemin onun planlarına yakın bir köy haya
Öyle tabiki ben bile küçükken siddet görmedim annem de görmedi ama babamla olan kötü kavgalarını hatırlayıp ürperiyorum çocuğum annesine vurulduğunu görecek ki gördü de en azından şimdi unuttu ileride etkisi çok kötü sonuçlara yol açabilirdi

Yok inanın baba boşanmak istemiyor ben yüzünü bile görmek istemiyorum bir an önce kurtulmak istiyorum ondan . Beni olduğumuz şehirden giderse birdaha çocuk icin bile buraya gelmemekle tehdit ediyor bunun altından nasıl kalkacağımı düşünüyorum sadece

Ne güzel yazmışsınız baba müsveddesi bizimki tam olarak o benim haberim olmadan hamile bırakan sonra da bütün sorumluluğu bana yıkan bir insan özel hastanede doğum yapma isteğime ne gerek var devlette yap diyen çocuğun bütün alışverişlerini bana kitleyen cisini bile ben babayım sen yaptır diyen bir müsvedde üstelik ben hiç pişman değilim üzgünlük de bitti tek düşündüğüm çocuğum yazdıklarınız iyi geldi teşekkür ederim

İyi anne baba ilişkisi görmeyen çocuklar, büyüyüp kendisi bir ilişkiye adım attığında yanlış kararlar alıyorlar. Çünkü olması gerektiği gibi bir karı koca ilişkisi görmeden evleniyorlar. Benim anne babam da güya benim için boşanmadılar. Keşke zamanında boşansalardı ben de birinden birine hasret büyüseydim ama evimde huzur olsaydı.

Sizin yazılarınızı okumuştum zor şartlardan geçip iyi toparlamışsınız kendinizi tebrik ederim darısı basıma olsun suan ailemle kalıyorum kendi evime geçip düzenimi kurduğumda umarım çok daha kolay olacak benim için de hersey . Nafaka olayınız nasıl es kişisi zorluk çıkardı mı verirken benimki mal paylaşımında bile sorunlar yaratıyor suan . Bir de yaz ve sömestr tatillerinde kalma durumlarını nasıl ayarladınız

Allah cezasını versin şöyle heriflerin pislik herif

Evet en mantıklı olanı anlaşamayan ebeveynlerin çocuk psikolojisi icin ayrılmaları . Ben öğretmenim okulumda bile esinden çocuklar icin ayrılmayan öğretmenler var

Nafakalar zaten dusuk biliyorsunuz. 300-500 arasinda. Ama onu bile odemek istemiyorlar. Eski es bosanma davasi acilir acilmaz ilk isi sgk da maasini asgari ucretten gostermek oldu calistigi sirketin muduru ve sirket ortagi olmasina ragmen. Su an ona gore nafaka oduyor. Odemeyi aksatmadi cunku aksatsa icra ile falan ugrasnak istemiyor sanirim. Zaten odedigi onun icin cerez parasi gibi. Bu nedenle bir sorun yasamadim. Biraz da vicdaninin sadakasi olarak goruyir sanirim. Cunku biliyorsunuz onun evi terk etmesi sonucu biz bosanmistik.
Ben encok mal paylasiminda problem yasadim. Ama ben o donem onunla iletisi kestim baktim cirkeflesiyor. Avukatimla gorus dedim. Hatta engelkedigim donemler de oldu telefondan. Ama heosi bitiyor. Merak etmeyin sular duruluyor. Herkes yoluna gitmeyi ogreniyor.
Tatillerde kalma sorununa gelince oglum somestr tatilinin ilk haftasi babasinda, ikinci haftasi bende. 3 aylik yaz tatilinin de temmuz ayinda babasinda. O donemler telwfonla gorusebiliyoruz oglumla. Onceleri bu durum benim icin cok zordu, oglumdan ayri kalmak ama ona da alisiyorsun. Mesela temmuz ayinda oglum babada iken ben de o donem kendime yogunlasiyorum. Insan sanirim herseye alisiyor. Bir de oglumun huzuru mutlulugu iyi ise ben de mutlu oluyorum. O babasiyla olmayi seviyor. O yuzden sorun yok simdilik. Biraz da benim oglum tabi kixiniza gore buyuk. Bosandigimizda 7 yasindaydi sindi 15 yasinda. Sizin kiziniz daha cok kucuk. Bu yuzden kiziniz babada iken aklinizin onda kalmasi normal. Goruntulu arayabilirsiniz o zamanlar belki, babasindan rica ederek. Ben oglumla babasinda iken telwfonla gorusuyorum..

Ben bir insanin hayati uzerine birsey diyenem. Bu kuzeninizin kendi ozgur karari olmali. Hayatiyla ilgili en dogru karari kendisi verebilir ancak. Sizler de bu kararina saygi duyup destek olabilirsiniz.
Herkesin durumu kosullari farkli. Benim annem babam ailem eski es ayni sehirdeler. Ben bosanma devam ederken baska bir sehirde kadro bulup yeni bir duzen kurdum. Ondan ve ailenden 3 saatlik yer kadar uzaktayim. Ailemden uzak olmak ozlemek acisindan zor olsa da kendi ayaklarimin uzeronde durmam gerektigi konusunda benim icin iyi oldu.
Eski esten uzak olmak benim icin iyi oldu. Oglum icin pek birsey degismedi cunku zaten babasi ona hakimin belirledigi gunlerde gelip aliyor oglumu ve burada bir otelde kaliyorlar. Sadece su pandemi doneminde gelemedi onda da telefonda gorusuyorlar. Subat tatilinde birlikteydiler.
Kuzeninizin maddi kisullarini bilmiyorum. Tek basina cocuga bakacak gucu varsa ben ailesinin evine tasinmasini pek dogru bulmuyorum. Bosanma asamasinda ben belki biliyorsunuzdur kadrom cikmadan once 1.5 yil baba evinde yasadim. Yaga da batirsalar bala da batirsalar insan kendine ait bir duzen istiyor, baba evinde olmuyor.

Dediginiz gibi biz sadece uzaktan izleyip moral verebiliyoruz. Kendi çalisiyor kendine ev açabilir durumda. Ailesi bizim bulundugumuz sehre gelip yakinlardan bir ev tutariz demis. Babası Çocugu bizden alır bırakır bizden ulaşır sen daha az muhatap olmak zorunda kalırsın diyorlar. Adam cevresinde ailesi olmayinca daha çok üstüne gidiyor. Kuzenim 1.70 boyunda 48kg ya düştü. Tabi yinede karar onun.

Benim kızım 3 yaşında olcak ben yatılı kalsın istemiyorum en azından 6 7 yaşına kadar ileride nasıl olsa gidecek ama suan çok küçük avukatım ayarlayabileceğini söyledi umarım olur

Benim kızım 3 yaşında olcak ben yatılı kalsın istemiyorum en azından 6 7 yaşına kadar ileride nasıl olsa gidecek ama suan çok küçük avukatım ayarlayabileceğini söyledi umarım olur
Aslinda 6 yasina kadar yatili alma yok diye biliyorum. Ona itiraz edebilirsiniz. Daha cok kucuk. O yasta fiziksel bakima ihtiyaci var.

Bizde de o gelince evime gelmiyor. Evimin nerede oldugunu bilmiyor. Ben bir yer soyledim oraya birakiyorum guvenlik gorevlisi falan var. O oradan alinca, ben de uzaktan izliyorum, evime donuyorum. Onunla guzyuze gelmeyi ben de istemiyorum.

Aslinda 6 yasina kadar yatili alma yok diye biliyorum. Ona itiraz edebilirsiniz. Daha cok kucuk. O yasta fiziksel bakima ihtiyaci var.
Burda okumuştum 3 yaşındaki bir çocuğu almış babası yatılı korkuttu gözümü açıkçası ama itiraz edeceğim gelsin sevsin geri teslim etsin istiyorum

Peki sebep ne sundu ?
oğluna babalığı inş devam eder en iyi şekilde

Peki sebep ne sundu ?
oğluna babalığı inş devam eder en iyi şekilde
Anlaşamadık biz senle diyor sürekli ama ben hangi konuda anlaşamadığımızı hala anlamış değilim saçma sapan sebepler sundu yok surat yapmışım ben ona hep yok çok çalıştı diye kızmışım annesine anne dememişim 11 senedir birlikteyiz 11 sene sonra aklına gelmiş tüm bunlar ben süper olmasada mutlu bi evlilik yaşadığımızı düşünüyordum bugüne kadar hatta herkes onun benim gözümün içine baktığını onun beni çok sevdiğini söylerdi ama o ben bugüne kadar hiç mutlu olmadım hep diken üstünde yaşadım sen kendi kendine mutluymuşsun heralde dedi banada boşanmayı kabul etmekten başka çare bırakmadı
Hayatım boyunca kimseye beddua etmemiştim ama ona ve annesine hergün ediyorum Allah'tan tek dileğim bigün kapıma gelip pişman olup yalvarması o günü görmezsem asla içim soğumaycak

MERHABA BENDE BOŞANMA AŞAMASINDAYIM ANLAŞMALI OLARAK BOŞANIYORUZ. ARAMIZDA ÇOK CİDDİ SORUNLAR OLDU. AMA ÇOCUĞUNA KARŞI İLGİLİ SAYILABİLECEK DURUMDA BİR BABA OLDUĞU İÇİN KENDİ YAŞADIĞIMIZ ŞEYLERİ HIRS YAPMAMA KARARI ALDIK.NE ZAMAN İSTERSE GÖRÜŞEBİLİYORLAR. KIZIM GİTTİĞİNDE İSTEDİĞİ KADAR KALIYOR. NE DURUMDA OLDUĞU VE ÇOCUĞUMUZ ÜZERİNDE PLANLARIMIZI YİNE BERABER YAPIYORUZ. EĞER ÇOCUK KONUSUNDA GÜVENEBİLECEĞİNİZ BİR YAPIDAYSA YAŞAMIŞ OLDUĞUNUZ HİÇ BİR ŞEYİ HIRS YAPMADAN SADECE ÇOCUĞUN PSİKOLOJİK DURUMUNU GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURURARK DAVRANMANIZI TAVSİYE EDERİM. KARŞI TARAFI MUTSUZ EDECEĞİM DİYE ÇOCUKLARIMIZI HARCAMAMALIYIZ .BİZ BOŞANMA KARARINI ANLAYABİLECEĞİ ŞEKİLDE BERABER KIZIMIZA ANLATTIK. KENDİSİYLE BİR İLGİSİ OLMADIĞINI BABASIYLA SORUNLARIMIZI ÇÖZEMEDİĞİMİZİ HAYATINDA HİÇ BİR ŞEYİN DEĞİŞMEYECEĞİNİ SADECE BABASIYLA AYRI EVDE YAŞAYACAĞIMIZI VE NE İHTİYAÇ DUYDUĞUNDA BABASININ HEP YANINDA OLACAĞINI YİNE BERABER BABASIYLA BİRLİKTE BAZI AKTİVİTELERİ YAPABİLECEĞİMİZİ ANLATTIK. İLLAKİ ETKİLENİYOR ÇOCUKLAR AMA YANİ BİZİM UYGULAMALARIMIZ SÜRECİ ÇOK KOLAYLAŞTIRDI. ŞUAN İSTEDİĞİ ZAMAN GÖRÜŞÜYORLAR. AYRICA BENDE VE BABASIDA ONA BİRBİRİMİZ HAKKINDA ASLA OLUMSUZ ŞEYLER SÖYLEMİYORUZ. KABACA AYNI AĞIZDAN ORTAK KARARLAR ALMIŞ GİBİ İLETİŞİM KURYORUZ. ÇOCUKTA İKİMİZDENDE AYNI TUTUMU VE CEVAPLARI ALDIĞI İÇİN DAHA RAHAT HİSSTTİ GALİBA. BİRDE ÇEVRENİZDEKİ KİLİLERİNDE ASLA KARŞI TARAF İÇİN OLUMSUZ ŞEYLER KONUŞMAMASI ÇOCUĞUNUZLA SİSİZ ARANIZDAKİ DİYALOGLARA ÇOK KARIŞMAMASI GEREKİYOR. BİRDE ÇOCUKLAR BU SÜREÇTE HEP KENDİNİ SUÇLARMIŞ "BEN ŞIMARIK OLDUĞUM İÇİN YADA YEMEK YEMEDİĞİM İÇİN VS. BOŞANIYORLAR." DİYE DÜŞÜNÜRMÜŞ. BABASI TARAFINDAN TERKEDİLDİĞİNE İNANIRMIŞ. O YÜZDEN BABAYLA OLAN SÜRECİ İYİ TUTUMAKL LAZIM. SONUÇTA ÇOCUKLARIN SADECEYE ANNEYE DEĞİL BABAYA DA İHTİYACI VAR. ASLINDA ÇOK SIKINTILI ŞEYLER YAŞADIK AMA SIRF KARŞI TARAFA BEDEL ÖDETECEĞİM DİYE ÇOCUĞUMUN PSİKOLOJİSİNİ BOZAMAM DEDİM.BİZİM KIYMETLİLERİMİZ EVLATLARIMIZ.

Bunlar sebep olamaz
İnsanın aklıma direk başka birisi geliyor
Şüphen oldu mu hiç

Bu yazacagimi hem bir uzman olarak yazıyorum, hem bosanmis bir anne, hemde bir psikiyatrdan aldigim tavsiye olarak.
Tabi ki huzurlu bir yuvada buyuyen bir çocuktan daha farklı seyler yaşıyor çocuklarımız. Fakat bizim devam etme sansimiz yok onun icin ayrılıyoruz.

Ben babasi ile görüşmesine hic engel olmadim. Babasini hic kotulemedim ama ovmedim de. Cok nötr davrandım her zaman.

Baba görüşmek isterse görüştü. Istemezse karışmadım. Simdi kizim 12 yasinda o zamanlar 9 aylik falandi en fazla. Kendi değerlendiriyor meseleleri. Babam herşeye ağlıyor diyor mesela ki doğru. Hep mutsuz ve şikayet ediyor diyor ki doğru

Çocuklar çok akıllı gerçekten ben de asla kötülemeyi düşünmüyorum ama sular hala durulmadı bizde eş kişisi mal paylaşımında sacmalıyor beni kıskandırmaya çalışıyor halbuki artık umrumda bile değil üzülmeme rağmen degil ben çoktan geçtim ondan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…