- 9 Ağustos 2021
- 15.785
- 54.461
- 548
Kesinlikle hakkını bırakma adamdaHaram zıkkım olsun ne diyim benim değil kızımın da hakkı var o yüzden uğraşıyorum kızımi daha. Rahat büyütüp okutayimm diye
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kesinlikle hakkını bırakma adamdaHaram zıkkım olsun ne diyim benim değil kızımın da hakkı var o yüzden uğraşıyorum kızımi daha. Rahat büyütüp okutayimm diye
2 avukatı da şahit göster o zaman, başka şahitler de bul.Aynn şahit bulucaz birde cekismeliye dönmeden önce anlaşmalı boşanmaya çalıştık kendisi avukatima evet altınları sattık dedi kendi avukatı da vardı nasıl şimdi kolay yalan söyleyebiliyorlar bilmiyorum
Anlamadığım şey şu, siz hem mehiri hem de evden kendi payınıza düşeni mi istiyorsunuz?Merhaba
Boşanma sürecindeyim.bosanma davam devam ediyor bu süreç de mal davası da actim. Evlilik sürecinde bir ev aldık ben bileziklerimi takılan takıları vs.verdim ev için birazda kredi çektik ve evi aldık ev önün üstüne ben evin üstüne aile şerhi koydurdum fakat ex kişisi takıları vermedi demiş herşeyi inkar etmis.dava süreci nasıl işliyor biliyor musun evle alakalı
Yapıyorum Allah yardımcım olsun böyleleri ile ugrasmak çok zor gözleri parada ne kızı umrunda ne bisi2 avukatı da şahit göster o zaman, başka şahitler de bul.
Söz konusu para olunca ahlak namus ahiret korkusu kalmıyor kimsede, sakın geri çekilme, evladının hakkı için, nafakayı da hakkını da almak için elinden geleni yap
Anlamadığım şey şu, siz hem mehiri hem de evden kendi payınıza düşeni mi istiyorsunuz?
[/QUObenEvet ben mehrimi istiyorum zaten evin yarışı benim onu biliyorAnlamadığım şey şu, siz hem mehiri hem de evden kendi payınıza düşeni mi istiyorsunuz?
Neden enayi misiniz, hem adamı besleyecek hem hakkınızı ona bırakacak hem de çekip gideceksiniz, üstelik yarın babasının yüzüne bakmayacağını düşündüğünüz bir evladınız var. Sizin o paralara ihtiyacınız olmayabilir hibe etmek isteyebilirsiniz ama herkesten bunu beklemeye hakkınız yok. Düğün takıları kadının hakkıdır ve her koşulda bu hak saklı kalıyor. Hele Adam takıları aldığını dilekçede de inkar ettikten sonra bu altınları söke söke almak kadına farzdır benim gözümdeBu bana çok mantıklı gelmiyor. Hukuki süreci bilmiyorum ama şöyle düşünüyorum, elimdeki parayı eşimle birleştirip bir şey alıyorum misal araba (bu mehir de olsa olmasa da benim param) daha sonra boşanma aşamasında bu parayı alıyorum zaten çünkü yarısı ortak. Ben hem arabanın yarısını istiyorum hem de verdiğim parayı? O niye? Zaten boşanma yoluna girmişiz kuruşunu istemem.
Yanlış yapmışsınız, mallardaki pay ayrı hak ayrı şey, hem payınızı alıp hem hakkınızı helal etmeyecektiniz. O mallar sizin o evdeki emeğinizi ödemenin yanından geçemez zatenAlabildiğiniz her şeyi alın lütfen. Sağlam bi avukat bulun öncesinde. Bende altınlarımı arabanın yarısına vermiştim. Diğer yarısı için çekilen krediyi de boşanana kadar(8 ay) ben ödemiştim. Arabayı alırken benim üzerime yapılmasını istemiştim ama yapmamıştı huzursuzluk çıkmasın diye de uzatmamıştım. Onun üzerine oldu ama boşanırsam yarısı benim diyordum içimden. Sonra boşanma kararı aldık. Sırf anlaşmalı bir şekilde hızlıca boşanmak için arabayı ona bıraktım. Hala kredi ödemesi devam ediyordu arabanın. Ama zaman zaman pişmanlığım çok fazla oluyor keşke alsaydım diyorum. O yüzden alın alabildiğiniz her şeyi. Zaten ahlak sahibi düzgün bir adamdan istemeye bile gerek yok. Boşanırken ne varsa verir yarısını. Acımak boşuna. Ben sadece ayrılırken senden maddi manevi bir şey almıyorum ama hakkım da sonuna kadar haram olsun demiştim. Ama giden gittikten sonra işte..
Kesinlikle. Evlilikte genelde kadınlar daha çok emek veriyor. Çalışmasa da evde her iş yükü kadında oluyor. Bu da yorucu. kocasının maddi olarak katkısını zaten evde onun ve çocuklarının da her işini yaparak çıkarıyor. Çalışayım da evde iş bölümü olsun bari diyenler de çok eminimNeden enayi misiniz, hem adamı besleyecek hem hakkınızı ona bırakacak hem de çekip gideceksiniz, üstelik yarın babasının yüzüne bakmayacağını düşündüğünüz bir evladınız var. Sizin o paralara ihtiyacınız olmayabilir hibe etmek isteyebilirsiniz ama herkesten bunu beklemeye hakkınız yok. Düğün takıları kadının hakkıdır ve her koşulda bu hak saklı kalıyor. Hele Adam takıları aldığını dilekçede de inkar ettikten sonra bu altınları söke söke almak kadına farzdır benim gözümde
Aslinda bu gecmise dayaniyor sanki..Kesinlikle. Evlilikte genelde kadınlar daha çok emek veriyor. Çalışmasa da evde her iş yükü kadında oluyor. Bu da yorucu. kocasının maddi olarak katkısını zaten evde onun ve çocuklarının da her işini yaparak çıkarıyor. Çalışayım da evde iş bölümü olsun bari diyenler de çok eminimÇalıştığı halde yine böyle olanlar var. İşte ayrı evde ayrı yorulan kadınlar. Takilar kadınindir. Hem boşandıktan sonra da maalesef toplumdaki bağnaz insanlar yüzünden kadinlar yine zorluk çekiyor erkeklerde öyle bir şey yok.
Evet maalesef. Mesajını görünce aklıma geldiAslinda bu gecmise dayaniyor sanki..
Eskiden kadin ; Ev gibi araba gibi alinirdi..Gorucu vardi,baslik parasi isteyeni vardi,Hamama gidip kadinin eksigi gedigi varmi seklinde bakan teyzeler vardi,Gelin goruselim baslikta indirime gideriz(sanki araba aliyor) diyeni de vardi.
Eskiden kadinlarin okumasi istenmezdi.Calismasi da istenmezdi.Evde kocasi agzina bile s.csa kadina oz ailesi yuz cevirirdi.
İste o yuzden bu takilar kadina aitti..Kimi kimsesi kalmayan kadina bir destek verebilmek icin..Evlenip bosandiginda toplum hicbir yere sigdirilamadigi icin..Bir lokma mutluluk cok goruldugu icin.
Okuma hakki,secme hakki,yasama hakki elinden alinmis kadinlar icindi..
Simdilerde ise bu hak sahte dugun yapip milleti dolandiran kadinlar tarafindan kullaniyor genel olarak..
Uzucu..
Evet maalesef. Mesajını görünce aklıma geldi
Eve verilen altınlar bnm altınlarım onun değil kiIyı de adam hem dugun altınlarını hepsını eve vermıs hem evın yarısını verecekmiş zaten bır de altın parası mı istiyorsunuz evın ıcınde ıste ayrıca kendisi de borca gırmıs odemıs evın borcunu
Adam derkenIyı de adam hem dugun altınlarını hepsını eve vermıs hem evın yarısını verecekmiş zaten bır de altın parası mı istiyorsunuz evın ıcınde ıste ayrıca kendisi de borca gırmıs odemıs evın borcunu