Boşanma ve sonrası nasıl bir yol izlenmeli ?

Merdumgirizz

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2017
382
253
18
28
Şiddetli geçimsizliğin olduğu artık kavgalarımızın kronikleştiği bir evlilik , evleneli daha 5 ay olmuş ..
Ne canım cicim görmüşüm ne başka bişey aklıma dün gece girdi boşanma konusu ilk kez.
Nasıl desem nasıl anlatsam bilmiyorum. Sevmediğimi sevgimin azaldığını hissediyorum. Boşansam nasıl olur diye düşünüyorum.
Boşandıktan sonra muhtemelen baba evine dönmek zorunda kalacağım bi mesleğim yok devam eden eğitimim var babam ben seni artık başka şehire de yollamam sen artık kadınsın dedi.
Boşanma süreçleriniz sonraları nasıl geçti benimle paylaşır mısınız?

Daha 5 ay olmuş. Nasıl kronikleşti. Ne oldu. Biraz daha detay vermeniz lazım. Hemen öyle kestirip atmamak lazım
Sevgililik döneminde tanıyamamışım ne ben ne ailem. Evlenince birden gelenekçi kesildi. Annesine tapar vaziyete geldi.

Aynı eve girdiniz ve hiç bişey olmadan bir anda değiştimi eşiniz ? Özeleştiri yaptınız mı hiç peki ? Yada karşılıklı oturup konuştunuz mu ?

Aynı eve girdiniz ve hiç bişey olmadan bir anda değiştimi eşiniz ? Özeleştiri yaptınız mı hiç peki ? Yada karşılıklı oturup konuştunuz mu ?
Evet tam olarak böyle oldu.
Evet oturup konuştuk ama o kendini sürekli haklı görüyor evlenmeden önce de açık giyinen birisi değildim mesela şimdi tunik giy demeye başladı bol şeyler giy demeye başladı. Bu durumdan çok rahatsızım dedim ben kocanım karışma hakkım var dedi iyi de ben südyen kilot gezmiyorum zaten sokakta..
Daha sonra sürekli evde erkeğin sözü geçer evde reyis erkektir diye iktidar mücadelesi veriyoruz bence bu böyle değil hayat müşterek

Bakın ama gerçekten evlenince depişti. Evlenmeden önce ne kıyafetime ne saçıma ne makyajıma laf ederdi artık desteklediğim siyasi görüş yüzünden bile benimle tartışıyor

bu kafada bır babaya sahıpken ben olsam oncelıkle bır ıs bulurum , okul hayatıda devam eder bır yandan , esıme karsı daha ılımlı yaklaşmaya evlılık ıcındekı sorunalrı cozmeye çaba sarf ederım ılk etapta , zaten o arada bakarsınız duruma sorunlar çözülebilecek düzeyde ise çözülür değilse siz kendi ayaklarınız üstünde duracak hale gelirsiniz ve sonrada konusarak ayrılırsınız..
ama sen artık kadınsın lafı cok onur kırıcı bır laf, bence esınızı bılmem ama babanız tam bır gerı kafalı .. namusu bacak arasında goren zıhnıyette bırı, sız her daım kadındınız , bekaretınız gıttı dıye kadın olmadınız yada evlendınız dıye..

belki sorunlarınızı daha açık yazmalısınız?
Yukarıda dediğim gibi giyim kuşam makyajıma arkadaş çevreme ailemle görüşmeme her konuda fazlasıyla burnunu sokmaya başladı. Arkadaşsız kaldım tek bir arkadaşım kalmadı mecazi değil gerçek anlamda benim arkadaşım yok seninde olmasın diyor

peki siz onun arkadaş çevresini kısıtladınız mı?

İşe girersem eşim maaşıma el koyacak sana 1500 kazanıyorsan 500 ünü veririm 1000 lirasını ben alırım birikim yaparız dedi ama beyfendi kendisi tek kuruş koymayacak benim paramla mı birikim yapılacak yapılacaksa. Haklısınız ayaklarımın üstünde durmam lazım yastık altından para biriktirmem lazım

babam ben seni artık başka şehire de yollamam sen artık kadınsın dedi.
Çok çirkin , bir babaya yakıştıramadım. Boşandıktan sonra okulunu gerekiyorsa gidip başka bir şehirde oku ,kimseye kulak asma ..madem artık kadınsın ,evdeki değerin eşyadan hallice olur .. hayatını devam ettirmek için bir mesleğe ihtiyacın var .. kimse ekmeğini önüne koymaz ,hatta başına vurup önünden almaya çalışır ,söylenenlere bakılırsa ..

Üzgünüm bu zihniyette ülkemizde çok fazla insan var ve maalesef babam bunlardan yalnızca birisi. Tek başıma üniversite okumak zor olacak güç olacak belki ama olacak mecbur dediğiniz gibi o vakit gelene kadar da köşeye 4-5 milyar para atsam daha iyi olacak

bende hemen hemen ayni dusuncelere sahip bir aileye sahibim suan bosanmak uzereyim cok zorr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…