• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma ve sonrası...

Son actigim konuya bakarsan 6 aylik evliliğim sözde evlilik bitiyor. Ama çekişmeli surecek dava. 28 yaşındayım ve 6 ayda biten evlilik. Memurum cevremi akrabalarimi bir tahmin et ne çektiğimi.

Ama dimdik ayaktayım. Darp edildigimi de biliyorlar. Çünkü herkesin duyması icin 1 kisinin bilmesi yeterli. Ki utanilacak bir şeyde degil. Umursamanaya çalışıyorum
Yalnızken ağlıyorum ve elimdeki son paramla terapistten randevu aldım.

Uykusuzluk iştahsızlık kabuslar

Senelerimi arkasindan aglayarak geciremem.
Konunuzu okudum ve sizi cok hakli buldum , ayni zamanda da cok uzuldum.Bir kadina vuran erkek af edersiniz ama erkek degildir. Allah bunlari kahretsin.
insallah siz de hak ettiginiz nafakayi alirsiniz , kesinlikle pesini birakmayin. insallah hakkimiz da hayirlisi olsun. Bu gunler cabucak geçsin :KK37:

Kesinlikle zamanla duzelecegim eminim ve her sey daha iyiye gidecek. hatta bugub iyibbir haber bile aldim , ise basliyorum yeniden :)

Ah canim.. Cok uzuldum senin adina da . Eger vicdansiz ve vefasiza dusersen (Allah dusurmesin) seni surundurmek icin elinden geleni yapiyor. Allah akil fikir versin boylelerine... Adalet cok cetin canim nasil hesap verecekler onu dusunmeleri lazimken hala piskin piskin ,haklilarmis gibi sana yuklenirler.. Allah yardimcimiz olsun. Uzulme olur mu ? Guzel seyler beklenmedik zamanda olur..

Kesinlikle bende de bu yuzden carpinti olustu. Eger boyle devam edersem kesinlikle bir doktora gidecegim..Cok tesekkur ederim
Çok sağol cnm Allah razı olsun insallah bir an önce atlatiriz hepimiz bu zor günleri. ..

Sizde bu şekilde atlatacaksiniz carpinti icin de size bi önerim olacak. Eft uygulamasi. İnternete aynur Apaydın yazip stres icin eft calismasini denemelisin bende ise yariyor

Bu cok dogru ve guzel bir mantik.. Bunu dusunmek su an bana da iyi geldi. Guzellikler beklenmedik anda gelir derler , gorecegiz :KK76:

Merhaba :)

Ben de boşanma aşamasındayım. 7 aydır ayrıyım ve süreci bol bol çalışarak atlattım. Hep birşeylerle meşgul oldum. 38 gün yıllık iznim olduğu gibi duruyor, izne dahi ayrılmadım:)

Aslında şükredecek o kadar çok sebebimiz varki... Çocuk yok en önemlisi. Düşünsenize o saygısız kişiden bir çocuğunuz olsaydı bir ömür ortak bağınız olacaktı ve çocuk büyüyene kadar mecburen iletişim kuracaktınız (düşünmesi bile kabus gibi bence). Aileniz size destek. Allah başımızdan eksik etmesin onları. Arkadaşlarınız var. Boşanma kararını alacak medeni cesaretiniz var.

Ben hep olumlu yönlerinden baktım olaya. Bana müthiş bir tecrübe kazandırdı, insanlara güvenmemem gerektiğini öğrendim. Özgüvenim yerine geldi. Çünkü aldatılmasına, şiddet görmesine rağmen boşanmayan bir dünya kadın var.

İlk haftalar neden böyle oldu, okadar değer verdim, emek verdim karşılığı bu olmamalıydı diye üzüldüm ama sonra düşündüm ki geçmiş geçmişte kaldı. Yaşanması gereken koca bir ömür var ve ben ömrümün geri kalanını kazandım:)

Mutlu olmayı tercih ederek, mutsuz evliliğimi sonlandırdım ben. Evet evet kesinlikle bir tercih bu boşanma kararı:) mutlu olmayı tercih ediyorsun, hayatına yeni bir şans veriyorsun:) önümüzde çoooooook güzel günler var:) ben inanıyorum buna. Lütfen siz de inanın:)

Geçecek bugünler, kalbiniz yine pır pır edecek:) ama bu pır pır çarpıntıdan değil, mutluluktan, aşktan, heyecandan olacak:) veee iyiki bitmiş diyeceksiniz...

Merhaba :)

Ben de boşanma aşamasındayım. 7 aydır ayrıyım ve süreci bol bol çalışarak atlattım. Hep birşeylerle meşgul oldum. 38 gün yıllık iznim olduğu gibi duruyor, izne dahi ayrılmadım:)

Aslında şükredecek o kadar çok sebebimiz varki... Çocuk yok en önemlisi. Düşünsenize o saygısız kişiden bir çocuğunuz olsaydı bir ömür ortak bağınız olacaktı ve çocuk büyüyene kadar mecburen iletişim kuracaktınız (düşünmesi bile kabus gibi bence). Aileniz size destek. Allah başımızdan eksik etmesin onları. Arkadaşlarınız var. Boşanma kararını alacak medeni cesaretiniz var.

Ben hep olumlu yönlerinden baktım olaya. Bana müthiş bir tecrübe kazandırdı, insanlara güvenmemem gerektiğini öğrendim. Özgüvenim yerine geldi. Çünkü aldatılmasına, şiddet görmesine rağmen boşanmayan bir dünya kadın var.

İlk haftalar neden böyle oldu, okadar değer verdim, emek verdim karşılığı bu olmamalıydı diye üzüldüm ama sonra düşündüm ki geçmiş geçmişte kaldı. Yaşanması gereken koca bir ömür var ve ben ömrümün geri kalanını kazandım:)

Mutlu olmayı tercih ederek, mutsuz evliliğimi sonlandırdım ben. Evet evet kesinlikle bir tercih bu boşanma kararı:) mutlu olmayı tercih ediyorsun, hayatına yeni bir şans veriyorsun:) önümüzde çoooooook güzel günler var:) ben inanıyorum buna. Lütfen siz de inanın:)

Geçecek bugünler, kalbiniz yine pır pır edecek:) ama bu pır pır çarpıntıdan değil, mutluluktan, aşktan, heyecandan olacak:) veee iyiki bitmiş diyeceksiniz...
Merhabalar. Bu ne kadar guzel bir bakis acisi ne kadar olgunsunuz,MaşAllah..

Bosanma ve sonrasi hakkinda yazdiklariniz gereckten cok dogru ben zaten 3 aydir ailemin yanindayim. Cok sukur aslinda atlattim gibibbie sey..Sadece bu carpintilarim icin acmistim , sindi fark ediyorum ki bugun hic carpintim olmadi. Degerli yorumunuz icin tesekur ederim...:KK19:

Merhabalar. Bu ne kadar guzel bir bakis acisi ne kadar olgunsunuz,MaşAllah..

Bosanma ve sonrasi hakkinda yazdiklariniz gereckten cok dogru ben zaten 3 aydir ailemin yanindayim. Cok sukur aslinda atlattim gibibbie sey..Sadece bu carpintilarim icin acmistim , sindi fark ediyorum ki bugun hic carpintim olmadi. Degerli yorumunuz icin tesekur ederim...:KK19:
ben de 4 ekimde boşandım , ailem yanımdaydı her daim sagolsun benden küçük bir erkek kardeşim var onun yaptığını kimse yapmadı bana .
Her isime koştu , insanlar beni sorularıyla bunaltmasın diye babanın evinde bırakmadı evine aldı .
Yeni bir ev bulup kredi çekip aldık taşındım ,
Çalışıyorum zaten , baskı kuran yok , mutlu olacak bir sürü sebep varken ben niye Bu hale geldim diye , bize neden Bunu yaptı diye her an düşünüyorum .
Okuldayken çocuklarla gülüp eğleniyorum , onlar beni ayrı mutlu ediyor , tayinimin çıktığı okuldaki arkadaşlar çok iyi anlayışlı durumumu biliyorlar soyadı değişikliği olduğunda söylemiştim .
Hepsi daha 2 ay olmadı tanışalı beni hep teselli edip ayakta tutmaya çalışıyorlar .
Aslında çok şanslıyım her konuda ama kahretsin ki o ve ailesi bütün yaşama enerjimi çekip almışlar sanki .
Onların bana 3.5 yılda yaşattıkları unutamiyorum bir türlü .
Zor yani boşanmak ...

ben de 4 ekimde boşandım , ailem yanımdaydı her daim sagolsun benden küçük bir erkek kardeşim var onun yaptığını kimse yapmadı bana .
Her isime koştu , insanlar beni sorularıyla bunaltmasın diye babanın evinde bırakmadı evine aldı .
Yeni bir ev bulup kredi çekip aldık taşındım ,
Çalışıyorum zaten , baskı kuran yok , mutlu olacak bir sürü sebep varken ben niye Bu hale geldim diye , bize neden Bunu yaptı diye her an düşünüyorum .
Okuldayken çocuklarla gülüp eğleniyorum , onlar beni ayrı mutlu ediyor , tayinimin çıktığı okuldaki arkadaşlar çok iyi anlayışlı durumumu biliyorlar soyadı değişikliği olduğunda söylemiştim .
Hepsi daha 2 ay olmadı tanışalı beni hep teselli edip ayakta tutmaya çalışıyorlar .
Aslında çok şanslıyım her konuda ama kahretsin ki o ve ailesi bütün yaşama enerjimi çekip almışlar sanki .
Onların bana 3.5 yılda yaşattıkları unutamiyorum bir türlü .
Zor yani boşanmak ...
Merhabalar, siz de benim gibi sansli olanlardansiniz. Ailelerimizin hakkini odememiz mumkun degil. Benim 1 abim 2 de erkek kardesim var. Gerek maddi gerek manevi ailem her turlu yanimda. Allah onlardan razi olsun. Bir dedigim iki edilmiyor , baba evinin kiymetini o kadar iyi anladim ki...
Ben sizin neler yasadiginizi az cok tahmin edebiliyorum , Allaha havale edelim en guzelini o bilir. Benim 4 senede ozguvenimi 0 a indirdi surekli elestiri surekli bir eksik gormeler , Ama Allahin adaleti cok saglam . Ben ona ayrilirken dedim ki bu dunyada bizim hesabimiz kapandi ama ahirette senin hesabin cok agir olacak. Bana bunun uzerine dondu diyorki ` sen de eve geldigin gibi ustunu katlayip koymuodun dolaba , 1 saat sonra koyuyodun . Ben de sana hakkimi bu yuzden helal etmiyom` . Diyecegim o ki sukretmemiz lazim hem de cok. En azindan su yonden bakin ya cocuklarimiz olsaydi ? o zaman nasil kurtulacaktik ? Gecmis olsun size de..

tesekkur ederim bana bol bol dua eder misiniz ? cok ihtiyacim var..

bakalim eger gecmezse calismaya baslayinca , mutlaka gidecegim. ilac kullanmak istemiyorum ama eger sartsa kullanacagim. Kalp carpintisi cok zor. Size ne oldu acaba ? neden var carpinti ve mutsuzluk?

aslında tam bir nedeni yok. sadece çok yoğun çalışma ve ev hayatı. biranda geliverdi bu illet.

tesekkur ederim bana bol bol dua eder misiniz ? cok ihtiyacim var..

bakalim eger gecmezse calismaya baslayinca , mutlaka gidecegim. ilac kullanmak istemiyorum ama eger sartsa kullanacagim. Kalp carpintisi cok zor. Size ne oldu acaba ? neden var carpinti ve mutsuzluk?
dualarım seninle canım bol şanslar

Bende yeni ayrılıyorum haziran ayından beri ayrıyız mahkemeye yeni başvurucaz. Ailelerle uğraşmaktan devamlı barışırız diye ümitlenmekten herşeyden çok yoruldum. İnşallah çabuk geçer bu nefessiz günler. Bitki çayı içiyorum sakinleşmek için. Yarın psikatriye gideceğim . Uyumakta zorlanıyorum. Allah yardımcımız olsun

Bende bosandim üstelik minnak bebegimle.hic sancili surec yasamadim nasil gecer aman eyvah durumum olmadi o yuzden fikrim yok.
Ama sunu biliyorum ve diyebilirim ki iliskiler yasanir ve biter.hayat cok kisa uzulmek icin kendini sev.

Benimde 7 yaşında kızım . Eşimi hala seviyorum. Çok kızgınım çok öfleliyim ama seviyorum :(:olamaz: bu süreç o kadar zorkş benim için o yüzden

Merhabalar beni bilen bilir , buralarda coook eskiyim.. Butun heyecanli anlarimi , mutsuz ve mutlu anlarimi hep buraya yazdim ve sizinle paylastim. Allah razi olsun cok umutsuz oldugum zamanlarda sizden gelen bir cift guzel soz beni cok dik tuttu..
Simdi gelelim konumuza. Yaklasik 1ay once bosanma davamiz sonuclandi. Cok kotu bir evlilik yasadim Allah dusmanimin basina vermesin. 3 aylik bebegimi dusuk yaptim.. Ne bir destek gordum ne de sarip sarmalandim... Ailemden baska kimse yanimda olmadi. Hos hala da oyle . Allah razi olsun Ailemden. Bir an olsun bos birakmadilar..
Simdi yasayanlar elbet biliyordur ,cok zor bir sey. Herkese ayri ayri laf anlatmak zorunda kaliyorsunuz , ailenizin yaninda tekrar yeni bir yasama basliyorsunuz.. Yeniden bir duzen kurmaya calisiyorsunuz vs vs.. Eminim benim durumumda olan pek cok kadin vardir...
Bir kac gundur yaklasik 1 haftadir resmen bir carpinti ile yasiyorum ne bir sey yiyebiliyorum ne keyif alabiliyorum. Bu donemi nasil atlattiniz ? Tavsiyeler nelerdir ? Ne zaman tam anlamiyla iyilesme sureci basliyor ?
Simdiden okuyan ve yazan herkese cok tesekkur ederim .Allah razi olsun..[/QUOT

Boşanmış biri olarak şunu söyleyebilirim insanlarla bu konu hakkında çok muhatap olamayın. Kimseye bu konu hakkında açıklama yapmak zorunda değilsiniz , konuştukça daha çok hatırlayacaksınız ve bu sizin canınızı daha çok yakacak. Acınız elbette hemen geçmiyor üstelik daha yeni boşanmışsınız , kendinize zaman verin. Yeni bir hayata başladınız eskileri düşünüp kendinizi üzmeyin daha fazla , yeni hayatınıza odaklanın. Ve en önemlisi kendinizin farkına varın , sizden bir tane var , kimse sizin ne yaşadığınızı ne hissettiğinizi bilemez , bırakın herkes ne söylerse söylesin. Siz çok güçlü bir kadınsınız eminim bu dönemi de en iyi şekilde atlatacaksınız.

Çalışmak şart. Hayal kurmak, ilerlemek, büyümek şart. Üzülsen bile kendi istediğin için üzülmek, sana değer vermeyen kimseyi hayatında tutmadığın için kendinle gurur duymak, geçmişi sadece çıkarılacak dersleri içeren acı bir tecrübe olarak hatırlamak.. yapacağın ve yapman gereken şeyler..

Hayat bazı parazitlersiz daha tatlı. Çık cama bir nefes çek içine. Ve kendine sor, seni huzursuz eden insanların yanında aldığın nefes mi? Yoksa hep destek olan ailenin yanında aldığın nefes mi? Ne kadar şükür, o kadar iyileşmek. Kolay gelsin ;)

Back
X